Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@ivana82 kava sa do pitneho rezimu nezaratava. Priaznivci kavy tvrdia, ze sa nerata. Ale odbornici vravia, ze sa dokonca odratava - takze ak vypijes denne 2 dl kavy, nielenze si to nepriratas do pitneho rezimu, ale musis 2 dl odratat, lebo kava odvodnuje. Tak sa rozhodni ako chces postupovat, ale rozhodne nepriratavaj, dobre? To by bolo ferove.
No a samozrejme - polievka sa rata, ved je to voda len v inej forme. Na to mnohi ludia zabudaju, ja nie lebo pijem polievky denne, takze priratavam 🙂
@yennn ahojte, moja vaha je 82.7 kg. nejako velmi pomalicky to ide dole ☹ , a to som zacala aj zumbovat doma.
@ellysa mne raz kolegyna kupila 99%tnú čokoládu, lebo vedela ze chudnem tak mi chcela urobit radost. Musela byt draha, ale chapes ze 99 !!!? Dala som si len pol tablicky - taka draha a kvalitna, viac mi isto netreba nie? No a ked som ju mala na jazyku, pochopila som ze o "rozpusteni" v ustach mozem len snivat.. vies co som urobila? Dala som si k tomu kavovu lyzicku krystaloveho cukru a hlt mlieka a takto to rozriedila a spapala. Pytam sa kolegyne, ze dakujem ale ci to uz niekedy jedla. Ze heeeeej, ona ju mooooc luuuubi. No IIIIIISTO !
A tak o dva roky som ju darovala inej kolegyni, ktora sla robit tiramisu, ale zabudla na kakao navrch a uz nemala cas ist do obchodu. 😀
baby nechajte už tu čukolaaaaadu lebo ma ide poraziť , pijem kavičku a toto akože mi nerobte ,..... slintám jak bernardín za klobásou.... 😲 😲 😲
@nanika tak ak mas znovu 85 kil aj napriek tomu, ze uz si schudla 3 kila, a mas ich naspať, a tiez ak si uprimne presvedcena ze ti to skodilo na mliecko..... tak mozno naozaj este nie si v tej spravnej konštelácii hviezd na chudnutie. Precitaj si moj prispevok co som pisala lilithke, ona chcela tiez skoncit. A ak si to ani potom nerozmyslis, daj mi vediet, dobre? PS: dik ze si sa ozvala
Baby co sa s vami roztrhlo dnes vrece? ☹
idem sa pokusit uspat mojho krátkeho a (snad) o chvilku som nazad 😉
Baby gratulujééééééééééééééém všetkým aj tej čo mala -0,1kg alebi 0,5kg, aj tej čo ešte nenapísala ale isto dala cez 2kilečkáááááááááááá, každej k tomu, že je svojím tempom bližšie k cielu 😀
@yennn nie to urcite nie, nechcem sa zacat prejedat, aj dnes poslucham, ranajky chlebik so syrom+rajčinka, desiata protein a teraz mam mini porciu rizota, lebo nie som uplne hladna ale ideme prec a vonku by som potom zbodla urcite bagetu, keby som bola na lacno. Ja to nemienim vzdat ani vas tajne sledovat, len pokracovat dalej, pisat si s vami a nekazit tabulku. Ale ak je ziadny alebo min. ubytok ok tak pokracujem. Len dufam ze vas nesklamem. Ale jednu vyhodu to ma, ze nech uz som sa snazila via alebo menej, pekne papala alebo zlyhavala, proste odkedy som zbadala na vahe to hrozne cislo 86 nepriberam ale idem stale dole. Sice slimacim tempom ale idem. Ale mohlo by sa mi darit lepsie keby som nebola tak pazrava. Ako som pisala nemam problem s tym co jem ale ze nemam mieru, jem vela. Toto je moj problem. Ale ok, budem vas castejsie navstevovat a hladat oporu, lebo fakt je to ze sa za svoju slabost huambim, preto sa tu s tym nezdoverujem.
@lilithka26 jasne ze ziadny ci minimalny ubytok je ok. Dokonca aj ked niekto jeden tyzden priberie, ale potom hned to zhodi a pokracuje... je podla mna ok. Baby opravte ma ak sa mylim.
Ide o to snazit sa. Ak to vzdavas, tak je to ine. Ale ak sa snazis, ale sa ti nedari, tak podme hladat ako by sa tomu dalo pomoct. Kazdy ma iny ciel, niekto chce do leta dat dolu 30 kil, iny 5 a niekomu staci, ze zastavi priberanie - co je podla mna na materskej obrovsky uspech! 🙂
K tym ostatnym veciam co pises mozem povedat len jedno - naozaj to tu funguje. Aspon pre mna. Ja som mala minuly tyzden strasne zle obdobie a porobila som nemalo dietnych chyb. A najhorsie bolo ze som bola taka rozlietana a vecer vycerpana ze som si nenasla 2 ci 3 dni cas ist sem. No ked sa mi to podarilo, a vyzalovala som sa, tak ma to znovu nastartovalo, a potom uz som zase posluchala. Vzdy ked je tazko, tak sa najde niekto, kto ti pomoze, "elektronicky" ta pohladi. Aj v tu nedelu, ked si mala hroznu noc... mala si prist a pokecat. Ak sa ti nechce verejne, posli mi alebo hocikomu uznas za vhodne IP a uvidis ze to pomoze 🙂
@lilithka26 neviem co je adipex ratard ale uz ten nazov neznie dobre ☹
Bohuzial nemam argumenty na to aby som ta odhovorila, lebo neviem co to je. Ale je to liecivo, takto sa nikam nedostanes. Aj ja som sa prezierala, predtym. Tak zacni odznovu - po kuskoch. Najprv obmedz (nie vylucit) jedno a potom ine. Ak zjes 4 rozky, tak daj si zavazok ze zajtra len 3, ked vydrzis 3 dni tak na dalsi den len 2...
A preco papas proteiny na desiatu? Co... v potravinach u vas mali inventuru a nefunguje ani vecierka? 😝
Alebo tak hrozne makas v posilke, ze bez proteinov je vsetka tvoja namaha stratena? Teda nevyznam sa v tom, ale este nikde som v clankoch o zdravej vyzive necitala ze na desiatu si dat proteiny 😉 Nepribera sa z toho nahodou? 😝
PS: za 4 tyzdne si schudla dve kila - nie je to nahodou to optimalne tempo chudnutia, co vsetci o nom hovoria? 😉
@debbie no ved neboj, ja na tu osmicku nezabudam. Pre mna je v prvom rade prioritne prekonat ten silvestrovsky ciel (necele kilo) a potom sa pozriem do dalekejsej buducnosti, hoci to moze byt len par tyzdnov. Verim ze ked maknem tak do silvestra som osmickova, to by ma moc moc potesilo.
Inac... silvestrovsky ciel je moja pred tehu vaha. Moj maly ma buduci pondelok rok. Nebolo by uzasne keby som tych 0.9 dala tento tyzden dole a bola by som presne rok po porode na vahe pred tehu? Taka symbolika 🙂
Inac osmickova som nebola uz peknych par rokov. Ked neratam ked som vtedy schudla tych 24 kil. Ale ta osmicka mi vydrzala len zo dva tyzdne, kym neprisiel uraz, takze ako keby ani nebola.
A pamatam si este spred 10 rokov, mam jedny "male-cierne" ktore som obliekla ked som mala 83 kil. Viem je to neskutocne vela - ale pre mna ani nie, aspon zatial. Tak tie male-cierne stale mam odlozene, dufam ze ich raz obleciem aj ked viem ze su uz totálne demodé 😀
ahojte, sem tam sem zablúdim, neviem, či môžem, ale tiež sa mi nejako nedarí zhodiť po pôrode, dcérka má pol roka a ja pomaličky priberám na váhe a pomaly sa dostávam na hodnotu ako pri pôrode, vôbec neviem prečo
@jojina11 vitaj, som rada ze si sa ozvala, v tejto teme nema vyznam iba citat, resp. ma ovela vacsi vyznam diskutovat 😀 No jo, priberanie treba zastavit, to je jasneeee 😀 Inac pozeram ze mas 4 deti - woow 😀 Nebude to priberanie zo stresu? 😉 Tak šup sem s takým tvojim typickym jedalničkom: čo, v akom mnozstve a o kolkej papas. A este napis ako si na tom s pitnym rezimom.
@yennn Ked mala vstane idem po reklamaciu do tesca a mam ešte vela piť ,tak flašu beriem sebou, ak neprídem večer,zavreli ma za krádež minerááálky hihihii, ale nie......a večer ešte dva čaje ...dufam že som sa neprerátala ako včera, lebo mala mi vzala čiarkovací papierik a už je tam prechod pre chodcov.... 😀
@debbie moja - len pekne po poriadku. Hned ako tam budem, prepíšem, neboj 🙂 Nejde o to, ze som si neverila. Ide o to, ze som si nechcela stanovovat ciel vyssi nez je 0.5 kg tyzdenne. Vzdy to tak robievam. 🙂 Dala som si 7 kil za 12 tyzdnov, to je slusne, nie? Kam sa ponahlat...
A k tym 0.9 ... hm hm hm... vynasnazim sa 😝
Ooo, mesiac stagnovat s usmevom by bolo coooool 🙂 Ale nie s takymto usmevom 🙂 ale rovno s takyyyymto 😀
Ale nie.. teraz vazne. Do silvestra presne ostava 6 tyzdnov, to su pekne po poriadku ciste tri kila, ak sa budem pekne snazit a posluchat. Plus, do toho idu vianoce takze mam co robit aby som to dala, nie?

@lilithka26 ČO SI PIPI? Šak si šla kilo dolu! Čo by som ja za to dala tento tyzden. 🙂
Nevymyslaj sprostosti, a pokracuj dalej. Ak sa chceš na to vyprdnúť úplne, a začať sa prežierať, rada ťa z tabuľky vyradím, a takým šupom že nebudeš stíhať. Ale ak máš byť nešťastná, že sa ti nedarí a pritom sa stále snažiť, a nebodaj nás tajne čítať, tak to neprosím, ďakujem.
Čokeby si si skúsila nájsť na nás viac času, a prísť sem každý večer, až tvoja krátka zaspí, a pokecáme o tom, čo si papala. Možno niekde robíš chybu, ak si myslíš že sa ti darí menej, ako by sa malo. Ak nie každý deň, tak obdeň, myslím že každý rád poradí, ak bude vedieť. Čo ty na to? 🙂
Ale ak vážne chceš to vzdať a trváš na svojom... napíš mi prosím IP a ja ťa vyradím v tajnosti, lebo takto isto len rozbúriš hladinu pohoršenia 😀
PS: blahoželám k úbytku, minulý týždeň si hlásila 80 a dnes ráno 79 nalačno. Blahoželám 😀
PS2: kto sa už dnes preboha váži najedený? TO SA PREDSA NEROBÍ 🙂