icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
22. nov 2010

@debbie hahahahahahahahahaaaaa 😀 Ze prechod pre chodcov 😀 Tak to si ale limit teda splnila, nie? tak co sa stazujes 🙂

jojina11
22. nov 2010

@yennn no priznám sa , že stresu mám aj na rozdávanie, nie som vôbec kludný typ., jem nepravideľne, pretože nestíham, malá je dosť na mne závislá a mám na starosti ešte aj moju mamu/77 r/ čo nespravím,nie je a tak jedlo je až na poslednom mieste, pitný režim nijaký, možno dáky bol, ked som kojila a bola som prinútená , ale teraz už nie, sem tam si aj poviem, že musím, ale ja to neviem dodržať, inak sladkostí veľmi málo, ale ako hovorím,jedlo veľmi nepravideľne, možno viac na večer

debbie
22. nov 2010

@yennn ale ale ale , len pekne poporiadku k tým trom kilečkam pridaj ešte jedno a ten bicyklík a môžeme si plácnout ......a maš aj povolenie dať si vianočný kolačik jeden malililinký ok

yennn
22. nov 2010

@adky moja co je s tebou, nie som zvyknuta ze sa dva dni nehlasis, a obvzlast v pondelok, vzdy tu prva stepujes, hadam si nam len nepribrala 😎
Ale vazne - snad je vsetko ok....

debbie
22. nov 2010

@yennn no to by som musela byť cisterna 😀 😀 😀

debbie
22. nov 2010

@jojina11 ahoj si tu správne ak to, čo pííííšeš, maš chuť ,ale aj sa ti dá zmeniť, ako píšeš nestíhaš ...a je možné že si čas nájdeš aby si jedla?

marthuska
22. nov 2010

inak baby, trosku mimo temy, ale my sme dnes urobili vsetko do nocnicka, prvykrat, huraaa 😀 no a k teme: na obed idem mat zeleninovu polievku a morcacie so zel.

debbie
22. nov 2010

papa idem večer som tu 😀

jojina11
22. nov 2010

@debbie no asi budem musieť, pretože sa nemôžem na seba pozerať, vždy som boa ako prst aj po pôrodoch po chlapcoch a teraz? nezmestímsa do ničoho, ale najhoršie je , že ma bolia klby a to je už teda problém, takže musím schudnúť, to je jasné

yennn
22. nov 2010

@jojina11 a ty sa cudujes preco priberas..... ☹
Tak pekne poporiadku, ok? So stresom ti radit nebudem, bo nemam 4 deti z toho 3 takmer dospele s ktorymi je X-krat viac starosti nez s tym drobcom, vsak?
Pitny rezim ze nemas ziaden - len si ublizujes, v mnohych smeroch. Jednak telo zadrziava vodu, niekedy to byva peknych par kil. Jednak mas malo energie. Ak uz nie kvoli chudnutiu, len tak zo srandy si daj zavazok ze budes najblizsich 5 dni pit 2.5 - 3 litre tekutin denne. Ak nebudes mat lepsiu naladu a viac energie, vratim ti peniaze 😉 Vazne voda je zaklad. O zdravotnych hladiskach nehovorim - okrem ineho to môžeš sledovať tak, že sa kukneš po malej do wecka a keď to tam bude viac žlté než biele (alebo nebodaj tmavožlté), máš prúser...
Ďalej - začínaš priberať práve preto, lebo nedodávaš telu jedlo. Nie som doktor, takže ti to vysvetlím polopatisticky - organizmus hladuje, takže každé jedlo, ktoré dostane do žalúdka, namiesto toho aby vylúčil ako sa patrí, uloží ho na horšie časy. Veď predsa netuší, či ešte niekedy vôbec dostane jesť. Keď budeš jesť 5x denne, po týždni-dvoch organizmus pochopí, že zlé časy sa skončili, už nemusí ukladať.... nejaké otázky? 🙂

jojina11
22. nov 2010

@yennn dík si zlatá, bol by s teba dobrý šéf, ako keby som počula seba ked som ešte chodila do práce, ale máš pravdu dávam si záväzok už od teraz, práve som si naliala vodičku, a idem na to,

maatkka
22. nov 2010

ahojte
@yennn tak ja sa hlasim na rychlo lebo idem na plavosku 🙂 takze 68... -2kg 🙂 si asi mala pravdu v tom ze tie 3 rychlo nabrate kila pojdu rychlo dole 😉
a tento tyzden chcem byt este doslednejsia ako minuly 😉
som velmi zvedava na ostatne minuska 😉 tak vas docitam ked pridem z plavarne

adky
22. nov 2010

@yennn ahoj,prepac-nestiham,bola som v meste dokupit cervenu latku,idem prisit makcan na D, skocim na postu odoslat vsetky balicky,aj ten tvoj a pridem 😀 sice,ked pridem tak musim usit dalsie pancuchy a az tak sem pridem a poodpisujem na tvoje IP-precitala som si ich len nestiham odpisovat 😀
Vaha 98,2 cize -1,1 kg za tyzden 😀

yennn
22. nov 2010

@debbie dohodneme sa, že sa na ďalšom postupe dohodneme naozaj, až keď dosiahnem tú 92-ku, dobre? 😉
Ale ďakujem, je veľmi príjemné sa s tebou rozprávať o mojej váhe, ktorú budem mať, vážne ma to motivuje. 🙂

@marthuska k nocnicku blahozelam. A ja ze idem kuknut, kolko ma tvoja mala, reku ze kedy sa zacina s nocnikom a fuuuha, tusim sme pozadu. Ved my este nocnik doma ani nemame ☹
Inac obedik super! 😀

yennn
22. nov 2010

@jojina11 heheh dik, zopar ludi som pod sebou mala, ale zrovna tuto formulaciu "nejake otazky?" som v praci nepouzivala, len doma 😝
Dobre, vodickou treba zacat. Moj prvy tyzden chudnutia na tomto fore som sa sustredovala len na pitny rezim. A kedze mas vela povinnosti, navrhujem aby si si robila ciarky. Robim si ich dodnes...

yennn
22. nov 2010

@maatkka super tak to som rada, ze sa ti dari. Znamena to ze s tebou zase v tabulke mozme ratat? Pred mesiacom sme sa dohodli ze kvoli problemom pozastavime. Mam ta nahodit aj do grafu?
Blahozelam k -2 kila a tiez k novemu odhodlaniu 🙂

yennn
22. nov 2010

@adky mne sa nemusis ospravedlnovat, nejde o to ze sa neskoro hlasis, len som myslela ze co je, ved nezvyknes v pondelok meskat. Blahozelam ku krasnemu ubytku 😀 a dakujem za mäkčeň, Aďuško sa poteší 😀 Teším sa na balíček 🙂
s IP si nerob starosti, to boli take retoricke otazky, tie maju cas...

jojina11
22. nov 2010

@yennn no ved to som ti chcela napísať, že si budem robiť čiarky aby som mala prehlad, už som aj začala a konečne som sa najedla, no ved uvidím urobím preto čo sa bude dať, a potom budem baba s osím pásom 😀

yennn
22. nov 2010

@jojina11 pozri, zabudnime na chvílku na stres a 4 deti. Doma si len s jedným, správne? Takže "teoreticky" máš toľko detí a času ako my ostatné (fúha to je ale drzosť, nebite ma 😀 ) - teoreticky. Len uvažujem 🙂
Malinká už papá ovocie? Ak áno - tak si zadeľ svoje papanie podľa jej. Ak raňajkuje ona, vieš že za tým ideš ty. Keď dáte desiatu, za ňou ide tvoja desiata. Príkrmy už isto papáte. Hneď za tým (alebo keď uložíš spať) ide tvoj obedík... atď. V daný moment sa ti to zdá byť veľa času, ale je to len od 5 do 15 minút podľa konkrétneho jedla, ak to preženiem tak 5 na každé. Ostatným deťom či mužovi tiež musíš variť, takže prečo sa s nimi nenavečerať či nenaraňajkovať. Teraz je to 5x5 minút denne čo zaberieš papaním, to nie je veľa ako prevencia obezity, čo povieš?
Čiarky na tekutiny sú super. Ja používam 3-decovy pohar, ktory mam presne odmerany takze presne viem ci dam 2 alebo 3 deci. Hned ako si donho nalejem vodu, spravim si ciarky - medzitym popijam. Ked nalejem druhykrat, tak spravim dalsie ciarky a bud vypijem alebo popijam. Pointa je vecer naliaty pohar dopit, aby to aj sedelo 🙂

yennn
22. nov 2010

@bobocka @elvera @mimini @michele11 @lusia_99 @gabriela_michaela @fatulda
kočky len pripomínam snáď ste sa dnes nezabudli povážiť, tešíme sa na vaše úbytky a netrpezlivo čakáme 😀

fatulda
22. nov 2010

@yennn ahojte baby, akurat som chcela pisat, ja voobec nestiham citat, mam doma veselo, baby su chore, umrncane, stale na mne zavesene 😀 ..aaale hlasim vahu 63 - cize ubytok 0,5, co nie je vela, ale ja som celkom spokojna, mala som nejake prehresky, takze su este dost velke rezervy, kde mozem na sebe popracovat. Hadam vecer stihnem nieco precitat a mozno aj napisat 😉 Prajem vsetkym pekny uprsany den 😉

yennn
22. nov 2010

@fatulda blahozelam 🙂 0.5 je super

elvera
22. nov 2010

@yennn ahoj, ani ja nic nestiham, prave som prisla z posty, bola som poslat balik, s kocikom, s dazdnikom, s balikom. No som hotova :-/. Hlasim ubytok vahy 0,5kg.

yennn
22. nov 2010

@elvera len pre kontrolu takze mas 81.9? Blahozelam k pol kilu, a celkovo uz minus 4.1 , super 😀

elvera
22. nov 2010

@yennn ano spravne, prepac, nabuduce uz napisem konkretnu vahu, urcite mas co robit aj bez toho, aby som ta zatazovala matematikou, aj ked nepochybne zvladas aj to 😀

yennn
22. nov 2010

@adky @nanika @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @missy97231 @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @michele11 @katusradus @zuzuh @debbie @ivca17 @lusia_99 @maya30 @lilithka26 @katkav @gabriela_michaela @ivana82 @fatulda @ellysa @sedmolinka

babulky pisala som vam naposledy, ze aby som motivovala tie nizsie vahy, tak sme dali % schudnutych kil - lebo niektore potrebuju malo a bude to porovnatelne s tymi vyssimi vahami.
Aaaaaaaale, aby som motivovala aj vyssie vahy, mame DNES CERSTVO NOVU funkciu - mame tam BMI ! 😀
Ani som netusila kto vsetko ma jako velku nadvahu, no dievcence, mame co robit! 🙂
PS: bola som milosrdna, takze obezitu ci nadvahu nenazyvam pravymi menami.
Nechajte sa dnes prekvapit 😀 😀 😀

yennn
22. nov 2010

@elvera matika mi myslim nerobi problemy, skor mi ide o to, ze tym ze je toho tolko, tak aby som sa nepomylila. Co ak som ti uz minule zadala zlu vahu, ty si nemala cas si to pozriet, a teraz len od nej odpocitam pol kila... 🙂

elvera
22. nov 2010

@yennn fiha, tak kedy nam to prezradis, len vecer?

ivana82
22. nov 2010

@yennn ja neviem ci ma BMI motivuje...to strasne cislo, je hrozne a pre mna demotivujuce 😠

tinika
22. nov 2010

@yennn 🙂) tak to ja určite este som v tej vyssej kategorii 🙂