Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@elka74 ahojcek, jasne ze sa mozes pridat, do silvestra mas sancu 3-4 kila schudnut, samozrejme to je velmi vseobecne povedane, zalezi na tom aka je startovacia vaha a ostatne podmienky. Ale do silvestra je este 6 dlhych tyzdnov, takze kazdopadne nieco pojde dole, ked sa do toho pustis 🙂
JA LEN ABY BOLO NOVACIKOM JASNE - TOTO NIE JE ZIADNA SUTAZ "CHUDNEME DO LETA". My predsa nekoncimee silvestrom, silvester je len taky nas prvy milnik - prvy kratkodoby ciel, lebo nie je dobre si povedat ze "do leta budem stihla" - do leta je kopec casu na flakanie. Do silvestra mame urceny jeden konkretny ciel a za tym ideme, ked ho dosiahneme, tak si dame dalsi - do 31.3.2011 🙂
Takze ktokolvek sa k nam prida, moze kedykolvek ... 🙂
@jojina11 no ty si povedala ze nosis par kil navyse, ja nosim 30 - to je polka cloveka (alebo jedna anorektička), uz chapes? Jedna kocka chudla zo 120 kil na 60 - a ta tvrdi, ze schudla celeho cloveka. Tak ako aj my, za 7 tyzdnov sme schudli 70 kil....
No tym posluchanim som myslela pravidelnu stravu, ziadne prejedanie a striedmost a vôbec... 😀 Teraz ked ti ta vodicka tak pekne ide, aky mas dalsi plan? Aku dalsiu zmenu chces spravit vo svojom stravovani ?
@jojina11 ja si tiež zapisujem čo jem,je to dobré
@elka74 no tak sa do toho pusti. Neviem čo je to hooooodne vysoka, ale tak ratam ze nemas 60 ci 70 kil, spravne? Bolo by dobre zodpovedat si na par otazok - ako sa stravujes? vies ako by si sa mala stravovat? vies kde robis chybu? vies preco mas tie kila navyse? ako si na tom s pitnym rezimom? vies kolko by si chcela schudnut a za aku dobu?
Ak potrebujes v comkolvek poradit, daj vediet, urcite ti tu kazda rada poradi.
@katusradus @jojina11 časom ked sa dostanem do normálu (čítaj: dostanem prejedanie pod kontrolu) tak uz ma prestava bavit zapisovat, lebo mam pocit ze som si vedoma co jem. Ale inac to VZDY funguje. Len treba byt do sledna a hlavne uprimna k sebe. Ako sa vsade dokola opisuje - zapisat si aj ochutnanie pri vareni alebo dojedenie par lyziciek po dietati... a mozno ta to prekvapi a da ti to obraz o tom co jes. Odbornici radia pri zapisovani, najprv zapisovat aby clovek mal predstavu co vsetko poje, a potom robit zmeny. Ale tak ono ti to ani neda - zozrat 4 rohliky, ak si ich mas zapisat. A v tom je pointa 🙂
@yennn 😀 😀 😀
@yennn takže s farbou von.. pri mojej výške 164 cm mám po porode momentálne 103 kíl.. je to des.. moje stravovanie je asi v takej podobe že sústavne do niečoho rýpem a ujedám.. kilá navyše som si pomaličky vypestovala týmto sposobom.. asi to je chyba že jednoducho ma nenapadne sa napiť až ked mám sucho v ústach. MUSÍM TO ZMENIT. držím si palce 😉
@elka74 dovolila som si drzo vypocitat ti BMI - a uz len par kil ti chyba k tomu, aby si spadla do kategorie ťažká obezita. Mas pravdu, MUSÍŠ TO ZMENIŤ. 🙂 Si mladá kočka, takže šup šup do toho. Viem že to doma nemáš ľahké (uf, ďalšia mladá baba čo má 4 deti, kedy ste to stíhali? 😀 ) a máš malinké mimino (ešte kojíš?) a mozno je este prilis skoro po porode na to aby si sa pustila do chudnutia, ale rozhodne by som ti odporucila ZASTAVIT PRIBERANIE. Nemusis zmenit vsetko naraz, staci postupne, zacat tym najvacsim problemom, alebo tym najmensim - ale systematicky. Chces poradit? Ak to myslis vazne, isto sa ti to podari, a s nami to ide lahsie 🙂
@jojina11 vyborne, tesim sa ze sa do toho postupne dostavas. A ak si ozaj roky neranajkovala, a dnes ano, tak to ma tesi obzvlast, ranajky su dolezite - odbornici sa zhoduju v tom, ze neranajkovat je najvacsia dietna chyba. Moj muz tiez patril k tym, co kňučia 😉 ze ranajky nehrozia, lebo do seba nic nedostanu - a naucila som ho ranajkovat, sice ma to stalo kusok namahy, ze vzdy sa snazim vymysliet nieco pritazlive, ale cuduj sa svete, zrazu mu nerobi problem ani full english breakfast 🙂
SOM VEĽMI RADA ŽE SI SA TAKTO DO TOHO PUSTILA, UVIDÍŠ VÝSLEDKY NENECHAJÚ NA SEBA DLHO ČAKAŤ, SUPER, LEN TAK ĎALEJ! 😀
babulky skoncili odsudene, idem buvat. Dobru nocku 🙂
Ahojte , až teraz som vás "objavila". Čítam to len útržkovite, nestíham dôsledne, no chcem sa pridať aj ja 😉 . Takže, ak som dobre pochopila, pre začiatok stačí dať miery a cieľ do silvestra, však?
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Dobré ránko babulky, dnes mám vééééééélmi dobru náladu. Viem že sa v strede týždňa nemá vážiť, ale dnes ráno som neodolala a mám 91.8 !!! 😀 😀 😀 Pre tých, ktorí nevedia co to znamená, stručne zhrniem:
1.) Dnes som pokorila svoj silvestrovský cieľ, juchúúúú
2.) Dnes už vážim tak isto ako pred tehu, juchúúúúú
3.) Dnes už oficiálne patrím do kategórie nadváha, keď včera som ešte bola obézna, juchúúúúúúúú
Ide sa ďaleeeeeeeeeeej 😀 😀 😀
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
@esperka ahoj esperka, miery su az bod cislo dva. Pre zaciatok musis mat jasno v tom, ze do toho naozaj ides. Skôr nez ta zapisem do tabulky, co je pre mna kusok prace navyse, ale nie az taky otravny ako ked si to o par dni rozmyslis, a ja ta budem v pondelok nahanat ze kde si, preco si nam este nenahlasila vahu, a ci si si to predsalen rozmyslela 😉
Tak pod s nami pokecat, napis nam aky je tvoj problem, akú mas predstavu o jeho rieseni a podobne 🙂
Ale ak si 100% presvedcena ze mas chut a energiu a odhodlanie sa s nami pustit do boja s kilami, kazdy pondelok sa poctivo hlasit (bez ohlasu ci je minus, stagnacia alebo plus - fuuuj, hanbaa 😀 😀 😀 ) , a medzitym tu chodit na forum trosku vykecavat, radit sa a diskutovat, a tesit sa s nami z prvych vysledkov........ tak mi napis svoju vysku, aktualnu vahu a ciel do silvestra 🙂
@adky citala si moju spravu dnes ráno? Mňa nedobehneeeeeeeeeeeeeeeš 😀 😀 😀
PS: som zavisla na vážení, 😀 😀 čo mám robiť? Predtym som sa cele roky vazila len v sobotu rano, a teraz mam co robit aby som na nu nevyliezla kazdy den. PS2: baterku nevyberiem, existuje ine riesenie? Ty si na tom ako, uz ta to preslo?

@yennn no to mi vysvetli, čo je to to poslúchanie
@yennn a tomuto nerozumiem, už mi nedobíja 🙂