icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

ivana82
24. nov 2010

@yennn gratulujeeeeeeeeeeeeeeem, super, ze sa ti dari, tesim sa s tebou 😉

yennn
24. nov 2010

@ivana82 dakujem, dakujem dakujem 🙂

yennn
24. nov 2010

@debbie @adky a ďakuejem že ste ma minulý týždeň podržali, keď som bola mimo. Veľmi mi to pomohlo, moc si toho vážim. 🙂

ivana82
24. nov 2010

@yennn takze si stanovujes novy ciel do silvestra? uz si ako adky, vy ste pre mna vzorom....joooooooj, ja mam pocit, ze priberam, stava sa to? a to papam poctivo...voda mi robi trosku problem 😉

jojina11
24. nov 2010

@yennn jééj ako sa tešíš, gratulujem, včera som zmizla tak bez rozlúčenia, ale malá sa mi zobudila, tak som len vypla počítač a fujazdila ju uspať, ked sa veľmi rozoberie,tak je to dosť problém, dnes mám kopec roboty, ale ked bude čo len chvíľka času tak odbehnem aspoň prečítať, všetkým pekný deň 🙂

yennn
24. nov 2010

@ivana82 novy ciel si stanovim az v pondelok, ked si tuto krasnu vahu zapisem, ale tak uz presne viem co chcem - pokoriť tú nechutnúť 90 - a od nového roka byť osmičková 🙂
Čo to znamená, že "máš pocit" že priberáš? Tlačia ťa gate viac než predtým, alebo váha ukazuje viac?
No môže to byť predsa v tej vode, akonáhle uberieš vody tak telo začne tú, ktorú dostávať zadržiavať, je to presne ako s prílišným priškrtením KJ - akonáhle je to príliš málo, telo začne ukladať, lebo sa bojí o svoje funkcie. Keď telu dodáš či už vodu v požadovanom množstve alebo živiny, tak telo pustí aj vodičku aj tuk, lebo netreba zadržiavať. Pitný režim je základ , s tym treba začať. Ja ke som mávala zlé obdobie, a nepijem, tak dokážem za 3 dni nabrať 2 kilá - toto sa mi stalo aj minulý týždeň. A je jasné že to predsa nemohli byť 2 kilá tuku za tri dni, dôkazom toho je aj fakt, že som nepribrala, ale kúsok schudla, vrámci toho istého týždňa, len čo som opäť nabehla na riadny pitný režim.
Takže na tvojom mieste by som sa na tú vodu sústredila. Rob si čiarky, dávaj si pripomienky do mobilu, nech ti zvoní každú hodinu, nos si pollitrové fľaše plné vody všade v kabelke....

oacka
24. nov 2010

takže moja východzia váha je 85kg... výška 168cm. môžem si dať aj cieľ 15.1:? vtedy máme veľkú rodinnú sešlost. ja by som bola úplne najradšej,keby som dovtedy zvládla 10kg.... dá sa to?

elka74
24. nov 2010

Dobré ránko.. prvý litrík vypitý..

elka74
24. nov 2010

@yennn tak to je super vidieť takúto radosť.. aj ja sa chcem takto tešiť.. 🙂

zuzuh
24. nov 2010

@yennn Blahozelam ti k uspechom. 🙂
Velmi nemam cas tu pisat ale stale si precitam ako sa tu mate.
Mne momentalne dochadza fantazia co mam jest. Jem skoro vsetko len v malych porciach a uspesne odolavam sladkostiam.
Vodu sa snazim pit ale hlavne caje - som na nich zavisla.
Momentalne je akcia na teekanne caje v tescu a na lipton v lidli- tak mam doma celkom peknu zasobu.

ivana82
24. nov 2010

@yennn citim aj na gatiach a aj vaha ukazuje o skoro kilo naviac ako v pondelok, co nie je mozne, aby som tolko tuku pribrala. Dam na tvoju radu a budem sa sustredit na vodu, uvidime v pondelok...

yennn
24. nov 2010

@elka74 budeš sa, len niekde musíš začať. Keď mám pocit, že mám obrovsku váhu a že to snáď nikdy neschudnem, tak mi to pripadá také zúfalé. Ale netreba hľadieť do budúcna, ani len do leta nie. Treba hľadieť presne pred seba, pod nohy, kam šliapeš. A to "kam šliapeš" znamená čo dnes papám. Čo dnes nepapám, a čo dnes pijem, a ako sa dnes hýbem. Zajtra sa zase budeš dívať len a len pod nohy. A takto krôčik po krôčiku, ani sa nenazdáš a 7 týždňov ubehne ako voda (ako teraz mne) a 7 kíl bude fuč. Boli dni keď som si ani nevšimla, že sa obmedzujem, boli dni keď to bolo nenormálne ťažké, a boli dni, keď som to nezvládla - ale našla som si čas sem prísť, pokecať a dobré dušičky ma odhovorili od môjho pôvodného zámeru "vys..ť" sa na všetko... a dnes sme tu, po 7 týždňoch, každá ľahšia o XY kíl. A nekončíme. Nekončíme ani silvestrom.

Baby ja som neskutočne VĎAČNÁ ZA TÚTO SKUPINU ! Keby som tu nebola vtedy prišla, a neboli by sa ku mne pridali ďalšie kočky, dnes by som nemala 92 ale 110, o tom som presvedčená. Pomohlo mi to naštartovať správne myslenie, a tá neskutočná energia, čo tu máme.... 😀

Takže elka, len treba začať. Hocikde, hocičím, ale niečo začni. Daj si cieľ že zmeníš niečo - hocičo, a budeš to do nedele dodržiavať. Osobne by som začala pitným režimom, ale je to na tebe, samozrejme 🙂 A uvidíš, ak budeš dôsledná, uvidíš že prvý, hoci drobný výsledok, bude už v pondelok ! 😀

yennn
24. nov 2010

@zuzuh dakujem. Perfektne ze odolavas sladkostiam, to je super, lebo ak mas sladkosti slabost, tak prekonat sa v tom si ziada silu a odhodlanie, a ty si ju nasla 😀 Tak pi čajíky, len ich striedaj, ok? 🙂
A čo sa týka inšpirácií, @adky tu prednedávnom hodila zopár linkov:
www.chudnutie-ako.sk
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?id=28
http://www.receptyonline.cz/recepty--redukcni-d...

Tak študuj, inšpiruj sa. 🙂

yennn
24. nov 2010

@ivana82 ver mi, v priebehu minuleho tyzdna som pribrala 2 kila (@adky , @debbie toto som sa ani nechvalila, ale preto lebo som vedela ze to ta voda 😝 ) a za dalsie dva dni to bolo fuč... Tak skus vodu a uvidis, ok? Hlavne nezufaj, mohlo sa stat hocico - ak si zacala pravidelne 5x denne jest, aj to moze sposobit (DOČASNE !!!) maly prirastok na vahe, a potom to pojde pekne dole. Ak mas svedomie ciste, treba vydrzat a vydrzat a vydrzat! Uz si schudla dve kila 🙂

yennn
24. nov 2010

@oacka nebudem ti pisat 15.1. , dala som 78 do silvestra, a ty budes vediet ze myslis na 15.1. ok?
Samozrejme da sa schudnut 10 kil do 15.1., pri tvojej vahe to bude trosku drastickejsie mozno, ale da sa. Budes musiet riadne zabrat. Tak drzim palce, si zapisana, tak odteraz mas moralnu povinnost a zodpovednost aj voci nam tu vsetkym, slusne sa spravat (neprejedat sa, dodrziavat zasady zdravej vyzivy, dietny rezim, pitny rezim, cvicit) a v pondelok sa hlásiť. Ideálne medzitym prist si pokecat ako sa ti dari 😉

elka74
24. nov 2010

@yennn tak takéto slová povzbudia.. začínam pitný režim, dneska mám litera a trištvrte v sebe, stále behám na vecko, takto som pila ked som bola tehu. som taká naštartovaná. napálila som si zumbu a ide sa vlniť.. prvých päť minút to bude námaha a potom zotrvačnosť.. 🙂

yennn
24. nov 2010

@elka74 som rada ze si sa odhodlala, to je predsa na tom vsetkom najdolezitejsie. Ako sa vravi - najťažšie na akejkoľvek robote je ju začať 😀
Pitny režim je ako začiatok dobrá voľba - do obeda treba vypiť 1.5 litra, ďalších do večera. 😀 myslím že keď tento týždeň budeš dávať pozor len na ten pitný režim tak je to výborný začiatok. Neboj sa, pôjde to. Len nezabudni že si v tom neni sama, že sa tu navzájom podporíme a že keď budeš mať akékoľvek otázky či pochybnosti, tak sa s nimi nezatváraj do kúpelne, ale príď sem podiskutovať. 🙂 Tak len pi, moja. A teším sa 😀

yennn
24. nov 2010

@adky práve odišiel poštár, sú náááááááádherné, krajšie než na fotke, ďakujéééééém 😀 😀 😀 Dnes mám krásny deň 🙂 🙂 🙂
PS: len dúfam že aj peniažky ti hneď nabehnú dnes večer 😉

marthuska
24. nov 2010

@yennn proste klobuk dole a vravim ti: si perfektnaaaaaa 😀 😀 😉

yennn
24. nov 2010

@marthuska dakujem, ale nie som jedina, vsetkym sa krasne dari, ved nezabudni na tych 72 kil 😀
A tebe to tiez pekne ide dolu, mozno mas pocit ze trochu pomalsie nez by si chcela, ale ide a to je hlavne. 😉
A nezabudaj ze tvoja pociatocna vaha nebola vyse 100 kil, ako moja 🙂

jojina11
24. nov 2010

ahojte, no som tu na chvíľku, mám za sebou raňajky. desiatu aj obed a 2 l vody, chcem sa opýtať, či aj cvičíte, lebo ja nie, teda tak klasicky, miesto cvičenia nosím drevo vo fúriku zo šopy a podobne, a posilujem s Vladkou na rukách 😀

siu3333
24. nov 2010

ahojte
uz tu mate pekne toho popisane,neviem ci sa budem vediet pridat k vam,,mam uz 2deturence,vysku mam 158 cm a 65 kg,,mam nadvahu a chcela by som zhodit nieco,,aku tu mate vy dietu,,,dakujem

yennn
24. nov 2010

@jojina11 blahozelam, ide ti to perfektne, vidim ze si sa do toho zakusla. 😀 Baby cvicia, chodia na zumbu a pod. , frajerka @debbie ma dokonca dvojfazovy trening 😎 Ja bojujem sama so sebou aby som z casu na cas sadla na stacionarny bicykel. Takze co sa tyka porovnania so mnou - nosenie dreva vo furiku tak to mas podstatne viac spaľovania v živote než ja 🙂

yennn
24. nov 2010

@siu3333 prave pred par dnami sa ku nam pridali @jojina11 a @elka74 ktore maju deti 4 - ak neklame ich vizitka 😉
Ja osobne nedietujem, papam pravidelne, 5x denne, zdravo, a dodrziavam pitny rezim. Za 7 tyzdnov 7 kil dolu 🙂

jojina11
24. nov 2010

@yennn vieš , presvedčil ma pohľad do zrkadla, no tak dobre, s tým cvičením možno niečo vymyslím aj ked nejaké veľké veci to nebudú , dávnejšie som chcela také niečo na chrbticu skúšala som pilates a kalanetiku, aj na fit lopty som začala, ale mala som závraty z krčnej chrbtice, tak som stým sekla,.tak uvidím, niečo vymyslím

marthuska
24. nov 2010

ahojte kocky, prave zacinam vianocne pecenie (prvykrat v zivote skor ako 23.12 😀 no a prvykrat v zivote peciem uz 7tyzdnov bez ochutnania, a vsetkym naokolo naaaramne chuti 😀 😀 😀 pustila som si super hudbu, nech len nestojim pri linke, no nie? 😀 😎

yennn
24. nov 2010

@jojina11 až pôjdeš na prechádzku s kočíkom, a Vlaďka bude spať, tak riadne (ale fest!) zrýchli krok, to by mohlo pre začiatok stačiť. 😉

marthuska
24. nov 2010

@yennn ano ano @debbie je macherka proste 😀 teda tu ste vsetky macherky 😀

yennn
24. nov 2010

@marthuska si perfektná, mám sa čo od teba učiť. Ja ešte chystám teraz v sobotu tú dvojitú oslavu a potom asi od únavy dám týždeň pauzu a potom až sa pustím do vianočných príprav. Ale to mi už veľa času neostane.
No a piecť bez chutnania - klobúk dolu, to nezvládne hocikto. Tak predpokladám že takto skoro dopredu to budú nejaké sušienky, takže pozatvárať do škatúľ a vysoko vysoko do špajze... A ak na vianoce chuť bude neprekonateľná, jeden-dva koláčiky ako desiata myslím neublížia. Ale len do obeda. 🙂

yennn
24. nov 2010

Inac nechapem preco fotky co fotim na stojaka, musia byt nalezato tu ☹
@adky len aby si to videla v reali... chcela som ich dat nizsie, jak su tie hodiny, ale bojim sa ze maly by na seba nieco stiahol. Ale myslim ze aj takto su uzasne, dakujem este raz 🙂