icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
7. okt 2010

@dominikuska myslim ze tie stavy su prospesne pred ranajkami - ale iba 1-2dl. Je to na to, aby sa nastartoval metabolizmus, takze ked "tam hodis" ranajky, tak uz metabolizmus bude ficat a schosnuje to 😀 Takze nie pol litra na ranajky, ale deci dva asi 20-30 min. pred ranajkami. Ale tato teoria je velmi stara, neviem ci este stale plati...

yennn
7. okt 2010

@katusradus ano, je to 2 kg za mesiac, max. Ale ked si to tak vezmes, tak aj jeden alebo pol kila mesacne je vyhra. Keby sme sa nad sebou nezamysleli tak priberame dalej a takto o rok to je ojojooooj. Kedze sme sa do toho pustili, tak mne by stacilo vahu zastavit a pomalicky dalej. Blahozelam k vecernemu nejedeniu sladkosti - mas pravdu, to je naozaj velmi dolezite. 🙂
Miery som si zapisala, ale stale mi chyba tvoja vyska, sucasna vaha a planovany ciel na silvestra - prepac niekde mi to uslo? Sme sa pekne rozpisali, takze priznavam ze mozno mi nejaky prispevok ujde

yennn
7. okt 2010

@elka74 v prvom rade blahozelam ze pri 4 detoch vobec stihas na chudnutie co i len mysliet 😀
Tak nam povedz kde mas slabiny. Tusis preco mas problem s nadvahou, kde robis chybu? Ja mam tych slabin vela a viem vymenovat uplne vsetky do jednej. Zacala som tym, ze som si vybrala to, co som povazovala za najdolezitejsie a postupne pridavam upravu dalsich veci. Treba postupne, lebo kebyze sa aj namotivujes a nastartujes a zmenis vsetky svoje nespravne navyky z vecera do rana - pri tvojich starostiach by ti tento elan nemusel vydrzat. Ale ked si povies, napr. "tento tyzden nebudem po 18 vecerat.... alebo budem dodrziavat pitny rezim..... alebo prestanem po 15.00 jest sladke........" isto vies co mam na mysli. Tak organizmus to pochopi, a pre teba to nebude taky sok.

elka74
7. okt 2010

@nanika no samozrejme ideálne by bolo si váhu aj udržať 🙂

elka74
7. okt 2010

@yennn moje slabiny? tých je celá kopa.. v prvom rade nestíham raňajkovať.. potom to dobieham na obed, a večer? ved to vačšina určite poznáte, vlčí hlad a chladnička je moja kamoška.. s pitným režimom je to tiež bledé ale už som sa rozhodla že to skúsim pomaličky naprávať.. začnem tým pitným režimom..

elvera
7. okt 2010

@missy97231 ahoj pozde som ta citala, az poobede a to nemalo uz vyznam ani zacinat, ale slubujem, ze ta pockam a dalsi bielkovinovy den uz budeme mat spolocny 😉 . ako dlho uz drzis dietu a kolko sa ti podarilo zatial schudnut?

inac dievcata neviem, ale vcera som kuk na vahu a je to este horsie, viem, nema vyznam kazdy den kukat na vahu, ale bola som zvedava, ci uz aspon nejake deka mam dole a nic 😠 .

od rana som sa teraz spamätala, ze som este nic v ustach nemala, takze sucharik s masielkom prave papam, mne to velmi chuti. 😀

nanika
7. okt 2010

@elka74 ak nestihas cez den jest, kvoli tomu, ze ti nema kto nachystat, si schopna si jedlo pripravit vecer, ked vsetci zalezu? Lebo to by mohlo byt riesenie, urobit si jedalnicek, pripravit a dalsi den len papat, vyhnes sa narazovemu hladu a nakopnes metabolizmus. Na pitny rezim poradim si naplnit dve flase vodou, postavit na stol a popijat, ideal je pohar kazdu hodinu. Tym, ze to bude vo flasiach, dokazes si odsledovat, ci pijes dost.

katusradus
7. okt 2010

@yennn sorry zabudla som,odbieham od varenia takže výška 172 a váha 85kg a chcela by som min.1O kg zhodiť

nanika
7. okt 2010

@katusradus prid navarit aj k nam, my mame dnes taky zbytkomix 🙂

nanika
7. okt 2010

ja som bohuzial na sebe zistila, ze jojoefekt je veeeelmi silny, takze u mna zabera len zdrava strava a neprezierat sa, aby som nevyzerala ako medvedica...

elka74
7. okt 2010

@nanika skúsim to tak, že by som si varila na další den.. uvidíme ako to pojde.. vlastne som každý večer rada ak sa malú podarí uspať pred 23 hod. a konečne si lahnem aj ja.. no uvidíme

nanika
7. okt 2010

@elka74 mne decka nespia same, musim s nimi, su to dvaja kontrolori, takze ja tu vyhodu chystania si jedla nemam :(

vejula
7. okt 2010

@yennn mno tak ja som si povedala že od dnes začinam 😵 😀 a normalne si verim... Problem je že ja strašne rada jem pri telke, takže sa musim ku telke zamestnať nejako inač, bud budem štrikovať alebo čo by bolo najušlachtilejšie cvičiť.. Mno skusim si ja kupiť ten posilnovač eo som včera hovorila a bude posilnovať na miesto vyžierania, uvidime ako to pojde 😅
Jooo ale take že riešiť teple mlieko na večer, babyyyy ved tu niesme banda anorektičiek alebo duševne vybrakovanych ženskych. Podla mna nam to nesmie vymiesť hlavu to chudnutie lebo to je potom len volny pad na hlavu bez padaka... Takže kilo slaniny o 11 večer nie ale pohar mliečka može byť 😉

elka74
7. okt 2010

@nanika je to tak pri dvoch malých deťoch, ja už mám 3 staršie ale maličká tiež zle zaspáva, musím byť pri nej no a niekedy zaspím skor ako ona.. takže asi tak

yennn
7. okt 2010

@elka74 zacat pitnym rezimom je vyborny napad, aj ja som to urobila. V podstate sa neobmedzujes nicim, naopak, strazis si, aby si do seba viac dostala 😝 Okrem "odvodnovacieho a teda logicky chudnuceho" efektu ti to plni zaludok... 😀

@elvera nezufaj, nic sa nedeje. Pri uprave rezimu je uplne bezne, ze baby priberu. Ak je to tym, ze si pridala castejsiu stravu. A ak aj nie, pondelok je daleko. Tak slub, ze do pondelka uz vahu nechas odpocivat. A uvidis ze nieco pojde. Inac, niekomu to trva aj 2-3 tyzdne. Ja tomu hovorim, ze organizmus sa najprv musi presvedcit, ci to s tou zmenou fakt myslis vazne. Nie ze on zacne chudnut a ty potom donho zacnes znovu ladovat 😀 😀 😀

@vejula, ty mas problem ze netusis co robit pri telke? Na tvojom mieste by som zabudla na strikovanie a pozehlila to moje pradlo 😀 😝

nanika
7. okt 2010

@vejula kedze my kupujeme len plnotucne mlieko, tak by som ho musela mat miesto vecere s cimsi malym a to si radsej dam nieco ine. ale pravda je taka, ze uz som tento tyzden aj jedla skor na silu tesne pred spanim, lebo sa mi zdalo, ze som toho za cely den zjedla malo a bala som sa, ze si to telo vyberie na mlieku.

veru, veru, kto nema co robit, ten kos s pradlom zaslem aj postou🙂

katusradus
7. okt 2010

@nanika pošlem ti ked chces 😉 baby mám kamošku, ktorá jedla na ranajky a večeru o 17tej kukuriční lupienky,obed mala normálny čo sa varilo a medzitým ovocie a večer už nič,schudla velmi vela,viem,že je to nevyvážená strava,ale nekojace maminky môžte skúsiť...

nanika
7. okt 2010

schudla, lebo bol vyrazne obmedzeny prisun kalorii, s lupienkami to nic nemalo, myslim, ze nutricne to mohlo byt uplne ok 🙂

yennn
7. okt 2010

@nanika tvoje mliecko sa za jeden den nezblazni, okrem ineho aj preto mame "nejake to kilo navyse" aby sme mali z coho zivit dietatko. Ver ci never, v maji som doma 4 dni okrem 2-3 sucharov nic nezjedla, lebo som mala problemy, potom som bola asi dalsich 5 dni na infuziach v nemocnici, a mliecko vydrzalo. Takze kvoli mliecku nie je potrebne sa vecer naladovat. Tam su dolezitejsie tekutiny, ako ziviny - teraz samozrejme hovorim o rozmedzi jedneho dna 🙂

nanika
7. okt 2010

pozerali ste dnes telerano? bukovsky sa vyjadroval na temu cajov plnych antioxidantov, co na ne do blba bezia reklamy. sranda, pri testoch sa zistilo, ze 3 zo siedmych neobsahovali ziadne a vo zvysku bola koncentracia nizsia 20x oproti salke uvareneho zeleneho caju.

yennn
7. okt 2010

@katusradus ozaj tych 10 kil chces do silvestra?? Sikulka 😝

nanika
7. okt 2010

@yennn ja som mala s rozbehnutim laktacie velke problemy, do toho som este chytila aj nejaku crevnu virozu a o mlieko som takmer uplne prisla, tak sa necuduj, ze mozno prehanam.

yennn
7. okt 2010

@nanika neprehanas, jasan, bud v pohode 🙂 PS: my sme laktaciu rozbiehali 7 tyzdnov 😢 Ale to uz je ina tema ...

elvera
7. okt 2010

@yennn ok, tak slubujem, ze na vahu sa do pondelka ani nepozriem 😉 . mozno ma v pondelok caka mile prekvapenie a mozno ani nie, vsak uvidime, dam s prekvapkat 😉 .

ja dnes nestiham nic, varim pre nas aj pre drobca, maly mi stresuje od rana, konecne sa mi podarilo ho ulozit, vonka krasne pocasie, tak si musim pohnut, kym maly vstane, aby som bola hotova a sup sa na prechadzku, uz sme dnes sice raz boli, ale aj mna samu to taha vonka 😝 .

nanika
7. okt 2010

@yennn my o nieco dlhsie, ale podarilo sa. ja si to tak vazim, ze radsej byt pri sebe dalsi rok, ako prist o mlieko.

yennn
7. okt 2010

@nanika jasne, ved to bola len poznamocka. Ja si to tiez vazim, takze viem presne o com hovoris. 😉

yennn
7. okt 2010

@elvera ja som tiez uz dnes raz bola vonku a poobede este raz pojdeme, aj ked sa fakt necitim najlepsie. Ale jednak si treba vazit posledne slnecne dni, a jednak..................... ved chcem schudnut, prechadzka na cerstvom vzduchu minimalne krasne vytravi, ak nepomoze 🙂

elvera
7. okt 2010

@yennn tak tak spravne, ked si predstavim, ze za chvilku bude prsat, fukat, snezit, tak sa velmi netesim. moj maly ked nejdeme jeden den vonka, tak je na nevydrzanie, takze vyuzivam ozaj uz mozno posledne dni. a nam mamickam, ktore si ideme ze urcitym cielom, prechazdka nikdy neuskodi, len prospeje 😉

yennn
7. okt 2010

@elvera SSSSSÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚHLAS 😀

nanika
7. okt 2010

tu mate zumbu ak sa neda pohnut z domu 🙂

http://video.google.com/videoplay?docid=2154775...