Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Ja som blba nebola, uplne v pohode som chudla pri 7200 kj, ked si to rozratate na 5 jedal, pricom si to troska poprehadzujete, aby bolo viac na obed a menej na desiatu a olovrant, da sa z toho fajn vyzit, ani nezbadate, ze sa nejako obmedzujete. Len si treba uvedomit, ze je to uz potom dozivotna cesta, lebo akonahle sa vratite k predchadzajucemu sposobu stravovania, ide to naspat hore... a tu si hovorim, ze ja krava 🙂
@yennn nieee 10 kg celkovo a do silvestra neviem nemám odvahu si trufnuť,ved kolko pôjde tolko pôjde 🙂
@adky veru, pravda 🙂 Ja si len hovorim, ze kedy dostanem rozum, uz mam 30, to mam byt vypasena do dochodku a potom ma osvieti? Esteze je podobne na tom aj moj muz, tak ak sa nam podari teraz spravne nakopnut, jednoducho sa to budem snazit v rodine udrzat a hotovo, aspon budu mat deti do zivota dobry zaklad. Lebo, sladkost raz za cas neublizi, ale kvanta kazdy den, to je o zivot :(
@katusradus nechcem ti radit, ale .... dáááááááááááj 😀 Musis si dat nejaky ciel, kratkodoby. Ak sa do toho pustis, tak minimalne 2-3 kg urcite zvladnes. Nech sa mas na co tesit. Ale samozrejme - to je tvoja motivacia, nie moja. Ty musis vediet. Len si trufni, bez toho to nepojde, a ked "si netrufas", sama seba presviedcas ze si neveris. Neboj, zvladnes to, len sa treba sustredit.
Ja mam len to stastie, ze uz nebudeme mat dalsie deti, vy ste tu vacsinou len s jednym, takze vas caka dalsie tehu, dalsie by som vahovo asi uz fakt nerozchodila 🙂
no ahojte chudnúca partia, ja mám dnes akúsi krízu, mám strašnú chuť na sladké ale zatiaľ odolávam, dúfam že odolám až do večera, uvarila som si čaj a vždy keď mám pokušenie ísť do skrinky na sladké si odpijem z čaju, už mám v bruchu žblnkotanie a našla som si super zasycovák, malý ma problém s kakaním, tak mu dávam do jogurtu alebo krémiku kyžišku vlákniny a skúsila som si to dať aj ja a mala som pocit sýtosti už po polke kelímku jogurta 🙂 tak sa vytešujem
@yennn dakujem a miery poslem. Co sa tyka toho masa, ja ho tam nemam tak dlho, nie som si ista, ci to tak dlho vydrzi, okrem toho, na co jest take stare, to uz to masko mozes rovno udusit a dat napr. zamrazit, zmraz si porciu tak akurat, aby si mala dost a nechcelo sa ti vstavat a rozmrazovat dalsiu porciu 🙂. Alebo si skus spravit aj viac druhov pacu naraz, napr. jeden na prirodno, s curry, kecupovy, paradajkovy so sampionmi a olivami... proste len otvorim chladnicku a skombinujem, ked budes skusat aj rozne druhy korenia, stale to bude mat inu chut a nebudes mat pocit jednotvarnosti
Baby, tak aby som sa nejako lepsie motivovala, kupila som dnes popri vecickach pre malicku aj nove rifle pre mna, na Silvestra 😀 , ale o cislo mensie 😀 . Horsie je, ze som doma nevydrzala a skoro som ich roztrhla, ako som sa ich pokusala navliect 😒 . Ale aspon sa mi podarilo ovladnut vlci hlad a nezozrat polku chladnicky na obed, kedze som bola zo seba dost rozcarovana.
@nanika ja suhlasim s @adky, ja ked pojdem do dalsieho tehu, rada by som mala startovaciu ciaru niekde uplne inde...
@mimini len tak dalej, odolavaj! Skus si dat na olovrant celozrnny rozok alebo chleba - vraj by to malo fungovat ako cukry s pomalym uvolnovanim.
@michele11 😀 ja som asi asi 5 rokov dozadu kupila take krasne uzke (vtedy mi chybalo len par kil) letne, cele cervene saty. Dodnes ich mam v skrini............................ A DODNES MAJU VISACKU Z OBCHODU 😀
Takze to je pre mna poucenie, uz to nikdy neurobim. Skoda penazi ☹
@yennn nestras ma, stali ma 69,99€!!!! 😠 musela by som sa nakopat, keby som tie prachy vyhodila na handry, ktore mi budu plesniviet v skrini, proste verim, ze ma to nakopne... Tymto verejne slubujem, ze ak do Silvestra do nich nezhodim, poviem mm, kolko naozaj stali aj kolko naozaj miniem mesacne na kozmetiku a podobne srandy 😀 😀 😀
Baby a ako ste na tom dnes? Mna ta choroba totalne nahlodava, mam potrebu vypit hektolitre medu, a okrem toho sa nejako "pomojkat" - niecim sladkym 😢 Pofukat bobo 😀
@yennn ja uz teraz proste musim, dakedy mi to chudnutie islo akosi same, musim len prist na to, ako to fungovalo... jaj, uz viem, este sme s mm spolu len chodili a kym on si na veceriach objednaval vselijake dobroty, ja som mala furt len zeleninovy salat, aby si nemyslel, ze som zrava 😀 . akurat som teraz zhltla olovrant, jogurt s paradajkou, vyzera to ako riadny blivajz, ale chuti a kalorii pomenej, k tomu prave dopeceny chlebik, mnamka. Uvidim, co vecer, ale hadam by som to dnes skusila bez vecere. Len, priznam sa, ked si teraz pomyslim, ze dalsie jedlo budem mat az zajtra, normalne sa polutujem a neviem, ako to mam vydrzat, co s tym ☹ ☹ 😠 ???
@adky no jasne, ze ano 😀 😀 😀
@michele11 s kapustnicou nie si daleko, ked tam nedas klobasu a das tam iba trochu smotany, a nie velmi ju zahustis, kapustnica je na veceru uplne maximalne povolena. Je to tekutina+zelenina+bielkovina (zo smotany) takze... popremyslaj ako zdietnit a sup na to, nie? 😀 Skoda ze neviem varit ☹ aj ja by som si taku dala...
Su to asi 2 tyzdne stare fotky 😎

@michele11 cosi,nie je to drasticke a nezdrave,len ja som to dodrziavala ovela prisnejsie ako je tam napisane. Mala by si prijat o 2000 Kj menej ako prijimas teraz a zacnes chudnut,ja som vtedy pred chudnutim prijimala 15 tisic Kj a ked som zacala ako 17 rocna chudnut,prijimala som len 5 tisic Kj co bolo dost malo a aj preto som prvy tyzden schudla 4 Kg,potom 3 a tak po 2......bola som blba,navalilo sa to na mna opat,tie schudnute kila,sice nie hned,az za dva roky-ale predsa