icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

adky
7. okt 2010

aha,tu som este 😀

michele11
7. okt 2010

@adky no neviem, tvar mam kus prepadnutu teraz, ale inak zvysok tela... podla mna vyzeram rovnako. Asi mas tazsie kosti 😀

adky
7. okt 2010

@michele11 nikto mi nehada taku vahu,kazdy si mysli,ze mam 90 😀
Ked som mala 90 pred porodom,vyzerala som ako moja teraz 75 kilova segra 😀 😀 😀

yennn
7. okt 2010

@adky tak asi mas fakt tazke kosti, si si ista ze vaha funguje? 😀 A ten kto foti, ma vyborne oko, nafotit 100kg ziena, aby vyzeralo ako 80kg 🙂 To moj fotak je neuprosny, mam 99? Na fotke jak 110 😉

adky
7. okt 2010

@yennn by som bola rada keby vaha nefungovala a neukazovala taku neuprosnu cifru,ale funguje,bohuzial 😎

yennn
7. okt 2010

Ozaj vsimli ste si niekto ze v pondelok tu boli len 4 strany a vo stvrtok sme na 20-tej? Keby nam to tak aj chudlo, jak nam to pise 😀 😀 😀 😀 😀

nanika
7. okt 2010

@adky kedy som ja mala 21 rokov, uf, take male kuriatko si tam 🙂 Fakt neverim, ze tam tolko vazis 🙂

nanika
7. okt 2010

No, keby kazda len pol kg tyzdenne, suma sumarum je to riadna cifra, ked sa to spolu za vsetky spocita, uz teraz som na nas pysna 🙂

adky
7. okt 2010

@nanika na tich fotkach co som pridala teraz? sak to su 2 tyzdne stare foto...ta z kupka je stara 2 mesiace.....a na tich foto v albume co som v porodnici,mam 104 kil a 20 rokov 😀

babu9
7. okt 2010

ja som aj pri prvom aj pri druhom schudla ako si bez problémov 🙂 ak mám čas a ten si určite každá nájde, chodím do fitka a je to MOJA hodinka 😵 a verte baby, že holky čo chodia ku mne na hodiny sú zo sebou veľmi spokojné. Treba tomu určite podriadiť životosprávu a životný štýl ...nie nejaké diéty a ono sa to dá 🙂 🙂

nanika
7. okt 2010

@babu9 fuuuu, tak asi som jedina, co si cas nenajde, kedze som stale s detmi sama, babku maju daleko a ze by sa mi podarilo ist do fitka raz za dva tyzdne, tak to by mi velmi s postavou nepomohlo...

nanika
7. okt 2010

@adky na tych aj tych 🙂 Joj baby, vy ste vsetky odo mna nizsie, ja ked priberiem, tak som taka pochodujuca hora sadla, nie chutna gulocka, ako vy 🙂

babu9
7. okt 2010

@nanika pri dvoch ratolestiach v takom veku to určite je dosť ťažké, ale myslím si, že detičky ti určite plnohodnotne nahrádzajú fitko 🙂 🙂, mne dosť pomáha manžel teraz je na materskej, nakoľko aj ja mám jedných aj druhých starých rodičom ďaleko..

adky
7. okt 2010

@nanika ze chutna gulocka 😀 😀 😀 a ty si aka vysoka?

nanika
7. okt 2010

@adky 178 cm

adky
7. okt 2010

@nanika tak pri takej vyske nemozes vyzerat hrozne,ved urcite nemas taku vahu ako ja 😀 😀

nanika
7. okt 2010

No, 85, velkost 44 mi je uz len len, aj v mojom najchudsom obdobi som sa narvala tak do 40 minimalne. Ked som cakala Oliho, tak na mna na ulici skaredo pokrikovali a to sa mi vlastne uz stalo nie prvy raz, co ma niekto na verejnosti pourazal, tak si hovorim, ze na tom budem asi horsie, ako si myslim...

adky
7. okt 2010

@nanika no,ja nosim hore 44/46 a dole 46/48 - zalezi od velkosti a strihu 🙂) Ale ved preto sme tu,nie? Aby sme s tym konecne nieco spravili

liana81
7. okt 2010

ahojte, nestíham vás žial čítať, ale drží ma to stále, dávam si pozor čo jem a cvičím poctivo....Len vás chcem poprosiť, neviem ktorá sa toho ujme, keby išlo o niečo čo by sa ma mohlo týkať, napr . zoznam tabulky, alebo hocičo, tak mi dajte niektorá vedieť, aby som niečo neprehliadla...môže byť? Asi najskôr yennn 😉 😉 prosím, prosím 😀 😝

sssimi
7. okt 2010

Čavte spolubojovnice 😀
Pomenej vás čítam, lebo sa začínam viac hýbať. Síce len lietaním po dome, ale aj to je niečo. Dnes som na štyroch pucovala dlážku kartáčom v kuchyni 😀 A konečne je vonku krásne tak sme boli celučký deň na cestách. Ráno na trhoch.

Stále pekne dodržujem 3oj hodinové intervali. Večer je to ťažšie, ale musím.

yennn
7. okt 2010

@nanika A OSTATNE KOČKY - keby kazda schudla pol kila tyzdenne, tak by to do silvestra bolo presne 117 kg ! 😀

@babu9 - aj ja si uvedomujem, ze cvicenie je velmi dolezite, a verim ze snad aj ostatne kocky. Ja osobne som rada, ked si cez vikend najdeme na seba cas ako rodina - nie to aby som jediny cas ktory mame rozbijala tym, ze "tak caute chlapi, ja idem na MOJU HODINKU" ☹ Situaciu mame taku, ze ani moj muz nema na svoju hodinku cas. Predtym som cvicievala, ale ked mal maly 4 tyzdne, tak som spadla a odvtedy mam prasknuty meniskus. Caka ma operacia, ale oddalujem to, lebo hoci samotny pobyt v nemocke trva len par dni, moj pobyt na posteli by bol urcite dlhsi, a to si nemozem dovolit. Takze som rada ze zvladam prechadzky. 🙂
Na tejto stranke sme sa zisli preto, lebo sme maminky a kazda mame nejake prostredie doma, nejake moznosti. Povedali sme si, ze nebudeme jedna druhej vnucovat akym stylom treba schudnut, podstatna je energia, ktora tu z toho sala a to, ze sa navzajom podporime. 🙂 Znie to logicky? 😝 Ale inac... mas pravdu 🙂

@liana81 - Drz sa, len tak dalej! 😀 Chapem co myslis, snad je tu takych kociek viac, co nestihaju vsetko citat. Takze asi to spravim tak, ze uverejnenie tabulky budem posielat vsetkym adresne, neboj nic ti neujde 🙂

@sssimi sme radi ze sa drzis! 🙂 🙂

liana81
7. okt 2010

@yennn ďakujeeeeem krásne, tak ja sa chystám pomaly na ordináciu, panelák, brušáky, umyť, vycikať a spať 😀 😀 😀 😀 😀 dobrú noc

katusradus
7. okt 2010

@yennn tak tie 3kg teda...a asi som prehliadla ako to treba jesť každé 3hod?

yennn
7. okt 2010

@katusradus zapisane 🙂
Co sa stravy tyka, kazdy povie inac. Zalezi na tom, kedy vstavas. Napr. o 6.00 ranajky (chlieb +sunka alebo syr) 9.00 desiata (napr. ovocie alebo jogurt) 12.00 obed maso, zelenina 15.00 olovrant (napr. cottage + paradajka alebo maly celozrnny chlieb ci polka rozku so syrom ci sunkou - podla toho co bolo rano, tak das to druhe), vecera 18.00 zeleninovy salat s bielkovinou (napr. syr alebo sunka alebo kur.maso, zalezi ci si ho mala na obed)..... to je len priklad. Ak ale ides spat o polnoci a medzitym cvicis / zehlis, vysavas - tak das kludne este o deviatej nieco male....

Potom este zalezi ci cvicis - vtedy treba viac bielkoviny na budovanie svalstva.... Variant je vela, zalezi co lubis.

@sssimi - ty mas aky napr. taky ukazkovy den?

vejula
7. okt 2010

hej hej he, tak vy by ste mi už žehlenie posielali jaaa vam daaaam 😀 😀 😀 To by som mala čo žehliť aj sebe ale ja sa rada pri panelaku tak odreagujem robim niečo čo mi robi radosť (doteraz to bolo požieranie sladkosti) ale baby tak dnes som večerala o siedmej večer(to je velikansky uspech) ale samozrejme sladke mala som čoko cookies so selskym jogurtom... No a ešte si idem dať nejake to jablčko s dajakymi orieškami alebo semienkami, len take racionalne... Mno ale aby ste vedeli počas panelaka som cvičila, som si kupila dnes v carefoure ten posilnovač prsnych a stehennych svalov tak som stalčala nožky o dušu 😀 😀 😀

vejula
7. okt 2010

@adky jeeej ty ako mladučko vyzeraš, no vlastne aj si mladučka 🙂 😀

sssimi
7. okt 2010

@yennn tak napr dnes
10:00 grahamový rohlík s maslom a džemom
prechádzka na trhoch
13:00 pizza-zvládla som ledva 3/4 (Už sa neviem prejedať 😀 )
upratovanie, vonku s malou
16:00 čokoláda 😉
vonku s malou
19:00 ako na raňajky
A o 21:00 som strieskala grep, lebo som to psychicky nezvládla-stráááášnu slinu som dostala naň. A mala som ho zjesť az 22:00.
A teraz hladám tátu a mámu a do polnoci ešte počítam knižku a hajde do perín.

yennn
7. okt 2010

@sssimi dakujem, ale pre @katusradus to nie je zrovna dobry priklad (cokolada, pizza 😉 ) Katusradus, nepocuvaj, takto nie 😀 😀 😀 No skratka ranajky, desiata, obed, olovrant, vecera - 5x denne papat, medzitym dodrziavat pitny rezim, bez pizze a cokolady. Snaz sa sladke (ovocie, sladkosti) papat iba doobeda, ak sa ti da. Na olovrant odporucam vzdy nejaky sacharid - napr. celozrnne pecivo - to aby potom nebola chut na sladke vecer... ved keby mas nejake otazky, daj vediet, poradime 🙂

inac... grep je vraj tukožrút ako ananás??

vejula
7. okt 2010

@sssimi jeeej pekne sito zvladla.... ked už davate aj ja sa dnes pochvalim a @yennn zhodnoti
Spala som do10,30 s malym(boli sme hore o 7 tak na hodku ale to som nejedla lebo som vedela že s malym ešte zalahnem 😉 Takže o
11.00 musli+ banan
13.00 asi 15minut cvičenia
14.30 kuracie masko + ryža + POSTRUHANY syr
15.30.prechadzka s malym
17.30 kava s mliekoma cukrom
19.00 čoko cookies(120g balenie) s jogurtom(200g)
20.00 asi pol hodka cičenie(testovala som nove pristroje)
22.00 jablčko a slnečnicove semienka
Viem že tie čoko cookies som si mohla odpustiť, ešte musim dominať tie akciove z lidla a dalšie už nekupim 😀 😀 😀. Ked ich mam doma nemožem odolať 😅

mimini
7. okt 2010

nakoniec som tým sladkostiam odolala, bola som kúpiť chlieb, tak som si kúpila sušené banány ( aspoň trochu uspokojili moje chuťove bunky ) aj aj jedálniček dnes celkom ušiel
raňajky celozrný rožok a 2 baby párky, desiatu som nestihla, boli sme s malým na očnom, obed jogurt s vlákninou, na olovrant som mala rizoto od včera a na večeru čínske rezance so zeleninou ( hrášok, kukurica a mrkvička)