Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@vejula nie moja ja som pri prvom babenku mala vahu 51kg ked som otehotnela do konca tehu som pribrala 11kg co bolo uplne v norme uz z porodnici s malickou na rukach som si vykracovala lahsia o 10 kg takze tam mi ostalo 1 jedine kilo pri druhej dcerke to uz bolo tazsie tam som nabrala 23kg domou som isla este s 18kg ALE BEHOM ROKA SOOM TO ZHODILA NA 53kg takze dalo sa ale to aj telo bolo mlade 19 a 21 ked som mala dievky a teraz som pri syncekovi vzala na seba 25kg s ktorych sa ma ako kliest drzi este 13kg ale co sa cudujem ked dnes som zacala den ranajkami od mikulasa 😝
Dobre rano vam prajem všetkym moja dnešni vaha 66,2 kg takže moj ubytok na vahe 1,8 kg takže sa radujem a možem si navyšit dalšie 2kg do Silvestra,a tiež všetkym ktory dačo zhodili velmi pekne gratulujem a pokračujeme dalej🙂
@adky ked myslis, ze to je LEN 6 rokov, no je to dost, chudnutie??? tento tyzden posledny nic moc, lebo cakam mrchu, ze pride, no jej uz tyzden nikde, tak som naliata od vody, obcas/teda skoro kazdy den/ niecim zhresim, co by som nemala, no v kilach ten ubytok ani nie je vidiet, ale v centimetroch, co som poslala yennn to trochu vidiet, tak som aspon tomu rada... 😉
@ivana82 ty pišeš pomaly akoby si bola v prechode 😀 😀 😀 vtedy fakt tie hormony robia svoje... ale ved ty si mlada baba tak si ani nepripušťaj že niečo take ako vysoky vek 😉
@nonika1979 uhm takže každe mimi indivondi. ale 13 kg nieje až tak moc...
dobrý deň všetkým, idem dočítať včerajšok, u nás sa troška oteplilo, zakúrené, opraté a všetci na poriadku, vrátane psa 😀
všetkým , ktoré schudli aj tým , čo stagnujú gratulujem a pokračujeme ďalej ,nie? 😀 a baby vždy s úsmevom, ide to potom ľahšie
ja idem niečo robiť, pokiaľ Vladka spí, dnes je nejaká mrchavá,žeby už konečne nejaký zub ? 😀
Dobre ranko dievcence, ja hlasim ubytok -0.2 😀 😀 Pre tych co nevedia preco sa tak moc tesim len strucne vysvetlim - je to obrovsky uspech, pretoze som po narodeninovej oslave dožierala chladnicku tri dni, a este v sobotu to vyzeralo ze som pribrala. Ale posledne 4 dni som si riadne mákla, ani ťuk... a oplatilo sa 🙂
Len pre znázornenie, prikladám foto toho, čo som včera pre kamarátov upiekla, a nedala som si ANI JEDEN! Muža som poprosila nech okúsi či sú ok a či môžem to ponúknuť návšteve. Potom to bolo na stole, sedeli sme do pol dvanástej v noci, pagáče predomnou, a ja NIČ - žuvačka, moja kamarátka verná 😀 Keď kamaráti odišli, pagáče som zosypala do krabičky a nakázala mužovi nech ich ráno vezme a cestou v aute spapá 😀 Aká som hviezda? 🙂
PS: gratulujem vsetkym ktore schudli, este som necitala, ideme sa napapat a idem na to 🙂
@vejula ta diky, ze v prechode...som sa zasmiala... 😀 😀 😀 to ja len ked mam dostat svoje dni, tak chodim aj tyzden ako v deviatom mesiaci tehotenstva s malym...
@adky tiez si myslim, ze centimetre su dolezitejsie, no aj kila by potesili...ale zacala som si pisat, co a kolko spapam a pocitat .. tak uvidim, ako dlho mi to vydrzi /ci aspon do obeda/ 😀 a aky to bude mat efekt ...aspon ten tyzden chcem vydrzat a potom uvidim, ci v tom ma zmysel pokracovat...
neviete mi niektora povedat, ze ked na cely den mame mat prijem 7 000 kJ, tak ako to ma byt rozdelene na tych 5 jedal - teda kolko maju mat ranajky, kolko desiata a atd. 🙂
@yennn ANI JEDEN? Ja chudnem poctivo,ale jeden by som si urcite dala-ved treba ochutnat,nie? 😀 To by bolo poctive sado maso-ked by si ochutnala jeden a potom odolavala 😀 😀 😀
ALE patri ti moje velkeeeeee GRATULUJEEEEEEEEEEM za ubytok na vahe,za opatovne nastartovanie sa, za ciste posledne 4 dni a za odhodlanie neochutnat 😀 😀 😀
ja hlásim úbytok 0,5 kg málo ale predsa a tiež som rada, lebo tento týždeň bol nova záhul, malá zasa chorá ☹ , tak som nestíhala a navyše som mala narodky a bola oslava 😅
@adky tak to si ma sklamala, ja ze ake sado maso, a ty ze taketo moje sadomaso sa nerata? No mozno mas pravdu, keby som ochutnala a potom odolavala, bolo by to poctivejsie. Ale to si nemozem dovolit, riskovat. Uz som zistila, ze moja vola je najsilnejsia vtedy ked odolavam. Ale ked pokuseniu podlahnem, co i len na chvilku, amen tma ☹
Tak ja take sadomaso dam az niekedy nabuduce, zatial budem odolavat 🙂
@vejula nie je ved preto este nerobim paniku uz som raz takto zpanikarila z mojej vahy a nasledky boli fatalne to bolo po druhej dcerke ked som hlupa chcela byt rychlo chuducka a pekna no omyl nejedla som nic iba raz dennne polievku do toho kabva a cigarety chvala bohu uz nefajcim a dohnala som si mizerere to je pomotanie criev ktore sa este k tomu zapalili zapal chytil vajecnik a vajcovod slepe crevo a mne zostavalo 48hod aby na rychlo otvorili a dali do poriadku no do poriadku sa to dalo asi tak ze som skoncila s vybratym vajecnikom vajcovodom slepym crevom a skratenim hrubeho creva ale nastastie to hlavne mi ostalo dar otehotniet a donosit krasne a zdrave dieta co si vazim najviac na svete a nicoho mi nie je luto len mojeje blbosti lebo som to nemusela mat ☹
takze ja som z drastickymi dietami raz a navzdy skoncila 🤐
@vejula no a teraz k teme takze moja vaha nie je az taka vysoka takze co myslis obmedzit najskor asi to sladke pravda?
ale to si budem musiet ist dat skontrolovat cukor lebo v rodine mame cukrovku a mna posielaju na diabetologiu uz 12 rokou teda pri prevj dcerke mi nasli zvyseni cukor a potom aj pri druhej a teraz aj pri malom ma tam posielali ale este som sa tam nejako za 12 rokou nedostavila hamba mi ale pojdem 😉
@adky jej super, tebe to ide dole
@nonika1979 fuu tak maš zle skusenosti s takymito drastickymi dietami, ono to asi nikdy nemože skončiť dobra 😒 A čo sa tyka cikrovky ak ju maš tak by si praveže nemala jesť sladke, či??? či ako to je?
@elen58 za tyzden si schudla 1,8, super?

@marthuska uhm jasnačka 😉