Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yennn no vidis ja ti taketo veci absolutne neviem ok zapamatam si to dakujem 😉
Ok idem pripraviť veci ,ked mala vstane ideme na Mikuláša .... večer prídem ..už sa teším na tabulku 😀
@jojina11 @adky @vejula @debbie baby dakujem vam za podporu, nechcem z toho robit ziadnu vedu, su to len sopliky. Ale ked ja tak trpim, ked mu musim odsavat. On robi take caviky, ani ked ho ockovali tak nereval, proste citim sa ako keby som mu straaasne ublizovala. Priznam sa niekedy sa pristihnem pri myslienke, ci sa na to nevykaslat 😠 Ale viem ze musim, a ze este v zivote urobim vela veci, ktore sa mu nebudu pacit, pre jeho dobro.... 😉
@veronkaj to je velmi zjednodusene povedane. @vejula to povedala podla seba - sladke, a vecerne prejedanie bola jej slabost. Niekto iny zase lubi slane... ty si musis povedat co je tvoja slabost, preco sa ti nedari schudnut a to odburat. Vies to?
No myslim ze ked si precitas toto http://www.chudnutie-ako.sk/ako-schudnut/tipy-c... , to su zasady ktorymi sa riadim ja osobne, ale myslim ze aj vacsina kociek tu na fore. Zdrave chudnutie, ziadne hladovanie - 5x denne racionalne porcie jedla, hlavne pitny rezim a ak sa ti da, tak aj pohyb...
Potrebujes s niecim poradit? Pokojne sa pridaj k nam, nie je to tu obmedzene ze kto kedy naposledy rodil 😀
@yennn no asi budem musieť zmeniť aj jedálniček, lenže tu v našom obchode nič moc, voľakedy mali aj zeleninu aj kadečo a teraz nič, neviem čo sa stalo a do mesta sa mi veľmi nechce chodiť, nemám rada veľa ľudí, v obchodoch myslím,tiež by som si to vedela predstaviť inak, to moje jedenie, no musím s tým niečo urobiť, a kalorie sa mi rátať 😒 nechce
@jojina11 ani mne sa nechcelo ratat kalorie, nikdy by som do toho nikoho nenutila. Keby mi niekto pred tyzdnom povedal ze budem ratat kalorie, neuverim mu. No ak mi niekto povie, ze papam malo a z toho priberiem - teoriu poznam, ale ak mam na vlastnej kozi pridat nieco do jedalnicka, chcem to vidiet na papieri. 🙂
rada sa pridám, večer prečítam teším sa
@jojina11 no ahoj po dlhej dobe,aká si zmenená,v nemocnici si nemala také také dlhé alebo brčkavé..? 🙂 gratulujem ku kilečku aj ostatným babám,ja som váhu nezmenila,ale miery áno a teším sa z toho,vid v tabulke 😀 pekný den a k tomu šalátu-ved bez majonézy alebo si odober a daj si tam biely jogurt
@katusradus v pôrodnici som bola úplne nakrátko, ale teraz mám takéto, vždy som mala, nechce sa mi chodiť ku kaderníčke
baby, ja si salat spravim nezemiakovy, iba zeleninka s jogurtom a k tomu budem mat miesto vyprazaneho file, lososa...😉
dík za radu
@jojina11 @katusradus @elka74 @katkav
babulky asi vas sklamem, ale vianoce su vianoce. Zvazujem vymenit kapra za lososa, ale to len preto lebo kapra aj tak nemusim a na druhy den to nema kto jest. No aj to je otazne, ak u nas bude mamina tak losos sa nekona. Majonezovy salat sice volam majonezovy, ale uz par rokov ho robime bez majonezy - kysla smotana a biely jogurt. Rozdiel necítiť. Resp. naopak - rozdiel cítiť - je rovnako výborný akurát odľahčený a nie je ti po ňom tak špatne. Prekvapenie: majonézový šalát nerobí majonéza, ale všetky ostatné ingrediencie. No a moje tajomstvo bude tkvieť v (držte mi palce) - nezožrať ho celý vajling. A tiež koláčiky - daj si 3 doobeda namiesto desiaty. K tomu vianočnú prechádzku, romantika s celou rodinou a neverím že priberiem.
No ak sa niekto pustí do dózy s koláčikmi popri rozprávke o piatej alebo nebodaj popri polnočnom filme Jezus nazaretský 😀 tak je beda 🙂
@nonika1979 nemusis vediet, staci ked sem obcas hodis svoj jedalnicek ze co si v ten den papala a niekto ti ho okomentuje, to sa nemusis bat 🙂
@nonika1979 ak mas podozrenie na cukrovku, s tym nie je ziadna sranda, bezkaj k doktorke. Ale s tym klesajucim cukrom to mame vsetci, pokusim sa vysvetlit, hoci velmi laicky - ale takto to ja chapem:
KED SI DAM SLADKE, CUKOR SA DOSTANE DO KRVI, VYPLAVI SA INZULIN ktoreho ulohou je zrazit mnozstvo cukru v krvi. Inzulin teda stupajucu krivku zrazi na nulu (mozno nie, ale tak si to predstavujem), VZNIKA HYPOGLYKEMIA (neviem ake i sa pise) - t.j. nedostatok cukru v krvi, okamzite prichadza obrovska tuzba po sladkom, alebo comkolvek. A KOLOTOC SA ZACINA ZNOVU. Preto treba papat zlozitejsie cukry, nie jednoduche. Celozrnne pecivo a potraviny s nizkym glykemickym indexom - t.j. tie ktore zvysuju hladinu cukru v krvi pomaly. Spravnym stravovanim sa teda hladina cukru v krvi vyrovnava a nekolise....
ak sa mylim, opravte ma, rada sa naucim tu spravnu verziu 🙂
@yennn aha pochopila som takze dnes som zacala rano cokoladovym mikulasom asik o pol 8 rano potom o 10 som si dala na ranajky take ranajkove mäsko ale bez peciva a na obed som mal len slepaciu polievocku to zatial viac som nejedla 😢
@yennn takto sa ta opytam ty mas tiez nejaku tu nadvahu ale bo si tu len ako pre nas ako zbludila dusicka? 🙂
@adky kukam ze ja som ti nezablahozelala dnes? No tak BLAHOZELAAM 😀
PS: musim si švihnúť, teda fakt ti to prajem, ale ak ma dobehneš, alebo nebodaj predbehneš beda ti. 😝 Aj ked... mne sa asi nechce chudnut stylom 2 kg tyzdenne, to by som sa bala jojo efektu. Ale teraz jaká škaredá závisť zo mňa hovorí, nevšímaj si ma 😀 Závidím, ale v dobrom. Blahoželám ešte raz, si dobrá a mám sa čo učiť 🙂
@nonika1979 heheh, ty si dobra 😀 moje BMI je tesne nad hranicou nadvahy, to znamena ze este chvilku som obézna. Preco? Mala by som prestat ludom radit, ked mam sama nadvahu? No vies... ako sa hovorí - kdo umí ten umí, kdo neumí ten učí 😀 Ale nie.... mam asi 25 kíl nadváhy, trošku teórie ovládam a možno niekomu pomôže 🙂
Ale pre dôkaz toho ze netrebem az take blbosti, už som za tých 9 týždňov schudla 8,2 kila. Bolo by možno aj viac, lenže som sa flákala a každý druhý týždeň mám krízu 😠
Ved sa ku nam pridaj a uvidis, pojde to aj tebe. PS: vecer uverejnim tabulku, tak sa kukni ako sa nam dari. Vrelo odporucam, uvidis ze sa namotivujes aj ty 😀
@nonika1979 cokoladovy mikulas odpusteny, ak to nie je bezne ranajky. Neviem co je ranajkove masko takze neviem posudit. Ale snad chlebik by bodol celozrnny. Polievka na obed je malo. Pridaj maso, zeleninu, a trochu prilohy (samozrejme len ryza, varene zemiaky). Daj olovrant a veceru a budes v pohode.
Ranajkovy cokoladovy mikulas bude ok, ked ho nebudes jest poobede. Poobede uz nestihas spáliť.
@yennn dobre moja presvedcila si ma vecer tu budem a pozriem sa na to nie nie ja som ta nechcela urazit zeby si nemohla radit nie nie ide ti to skvelo boze ja sa ospravedlnujem ak som to nejako hlupo napisala alebo to tak vyznelo ale tam som tym urcite nemierila 🙂

@vejula no to prave neviem ja len viem teda pozorujem na sebe ze ked mi klesa cukor potrebujem rychlo nejaku sladkost ale ved pojdem doky tak budem mudrejsia a s tymi dietami jasne ved moja vaha pri druhej bola myslim pociatocna 53 kg asi a s tou fajnovou dietou som schudla na 49kg len taka troska chudulika som bola ani rici ani cici no nicovate nic 🙂