Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@debbie vies ja teraz hodne studujem, a tak mam domotanu hlavu vsetkymi tymi info, vratane tej, ze papam malo (mala by som 7000KJ a davam 5-6tis) a ze je to nebezpecne, lebo organizmus sa moze zachvilku prepnut na setriaci rezim a hodit spiatocku.... tak mam v tom chaos. Fakt niekedy si myslim ze najlepsie je nevediet... Tak odtial ta "udrziavacka" 🙂
@debbie všade sa to píše - že (môj príklad) keď mám mať normálne trebárs 9-10tis, ak chcem schudnúť, musím mať max 7tis. Ale ak dám podstatne menej (napr. 5-6) tak organizmus síce nejaký čas chudne, ale potom sa to zastaví a začne naberať. Keď som sa pýtala, radili mi pridať, aby som potom zvládla aj váhu udržať
baby ja sa doobeda tak krásne držím a poobede (napr. o tomto čase) to na mňa ide - chuť na sladkééééé ☹ Vy nemáte ten problém?
@yennn dakujem za opytanie, dnes som uz v pohode, asi som si trosku vcera potrebovala za nervacit 😉 neviem, ci pri mojom tempe dosiahnem 99 uz na Silvestra, ale nevzdavam to, ak nie ku koncu roka, tak zaciatkom januara alebo v polke januara 😉 ale dostanem sa tam. Zase mame tu "obesenu mys" v chladnicke, musim ist kupit zeleninku, nech mam co chrumat, ak ma chyti nervozita, plus si vecer musim zacvicit a vyplavit nejaky ten hormon stastia, bud sama pri zumbe alebo s manzelikom 😀
@yennn ja mavam tiez chut na sladke, ale to bude asi tym, ze som sa na to naucila, ked som pracovala, tam sme vsetky hladali po obede nieco sladke, snazim sa to nahradit ovocim, v tom je tiez cukor, kedysi som iny cukor nepotrebovala....dnes to napriklad nemam, lebo som na obed mala celozrnne cestoviny a tie ked su uvarene al dente, tak sa z nich energia uvolnuje pomaly, maju nizsi glykemicky index....asi to bude znizenou hladinou cukru ta chut na sladke 😉 neviem.
@yennn presne tak lebo to je celok výdaj príjem a podla toho sa to berie vieš napr . mne môže spaliť pri umývani riadu viac KJ ako tebe neda sa to tak presne čísliť ako adky písala musíš mať P nižší ako V. o tom celom to je tak ak si nenaberala ale išlo ti to krááásne /podla mna/ načo sa tým zaťažovať
ja na sladké niesom moc ak , tak den pred soooo 😀 ale večer ma ide roztrhať ...syr+ olivy+vinečko ach jááááááááááááááááááááááááááááj romantika s mužííííčkom 😖
@katkav fuj to si pamatam aj ja take casy, pracovala som v jednom rodinnom dome a cez cestu rovno oproti nemu bola vecierka, tam predavali vsetky cokoladky a podobne blbosticky, boli casy ked tam mavali aj zakusky, si vies predstavit, vzdy poobede niektora "zbehla oproti" ☹
Ja som dnes mala kuracie sote na dusenej zelenine s trochou varenych zemiakov (nic nebolo rozvarene) myslis ze to mohlo mat nizsi GI?
@yennn sestra mi napali dvd, inak som cvicila trosku Cindy z DVD alebo na internete, co som nasla zumbu...ale rozmyslam, ze zacnem znova s cvikmi, ktore som robila "za stihlych cias" na spevnenie brucha a zadku 😉
inak s tymi sladkostami a zakuskami to je najhorsie, hlavne, ked mas kolegynky chude ako rontgenovy snimok, oni si mozu dopriat a Ty hoci sa snazis strazit sa, sa vacsinou zvezies s nimi. 😖
akurat som sa vratila z posty, malemu som objednala hupacieho slonika, sa z neho vytesujem a jemu sa urcite na Vianoce bude najviac pacit baliaci papier, lebo ten susti 😉
varene zemiaky su najzdravsie ak su varene v supke a tie si potom olupes, tie maju najnizsi glykemicky, z kase sa pribera, kasa nie je na chudnutie, varene zemiaky su taky stred 😉
teraz idem do obchodu, chcem do Vianoc trosku pritvrdit, co sa dietovania tyka, musim chrumat viac cerstvej zeleniny. 😀 ak by som nahodou prilis hodovala pocas sviatkov...co dufam, ze sa nejak ustrazim.
@yennn zdravím všetky chudnúce, už som doma, moja váha 67,5, teda konečne som sa pohla, ale moja pevná vôľa je dosť mizerná, ale snažím sa. Yenn, vymaž ma z tabuľky, aby som ti to tam neblokovala. Ono samozrejme chcem chudnúť ďalej, aj si vás tu občas prečítam, ale nestíham pravidelne prispievať ani sem pravidelne chodiť, tak som väčšinou mimo obraz. Ale raz za čas sa určite zastavím. Držím všetkým palce a prajem krásne sviatky.
@adky @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @missy97231 @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @katusradus @zuzuh @debbie @ivca17 @lusia_99 @maya30 @lilithka26 @katkav @gabriela_michaela @ivana82 @fatulda @ellysa @maatkka @jojina11 @oacka @elka74 @macekovam @elen58 @michaelapillarova
****************************************************************************************************************************
Babulky, opäť som tu s vianočnou otázkou, tak ľahko sa ma nezbavíte 😀 lebo čoraz častejšie sa tu v téme vianoce rozoberajú, čo je úplne prirodzené, pretože "zavadzajú" medzi dneškom a tým naším dlho očakávaným Silvestrom. Málokto si uvedomuje, že oficiálne vianoce (t.j. druhý sviatok vianočný) končia v nedeľu a hneď nato prichádza pondelok, váženie. Neprislúcha mi hádať kto to zvládne bez problémov, ani byť skeptická a obávať sa či vôbec niekto príde hneď po vianociach mi nahlásiť váhu.... 🙂
Aký teda strategický plán zvolíme? Nájde sa niekto kto je odhodlaný neochutnať ani jeden koláčik? Nájde sa niekto kto je odhodlaný dokonca nepiecť? 🙂
Ja osobne piecť budem, a prepáčte mi túto malú demotiváciu, ale vôbec nie som odhodlaná neochutnať lebo bez toho by to pre mňa neboli vianoce. Ale som odhodlaná predsalen urobiť jednu "drobnú" zmenu - a to vzdať sa jedného milého zvyku - pribrať cez vianočné sviatky 3 či viac kíl. 😀
Pamätajte - vianoce sú najmä o relaxe, oddychu a čase strávenom s rodinou - práve tento faktor podľa mňa treba naplno využiť, užiť si sánkovačku (ak nám ten hore nadelí snehu 🙂 ) alebo dlhé romantické prechádzky s celou rodinkou. Prípadne fakt, že má tatino dovolenku a môže sa viac venovať deťom, takže tie ktoré cvičíte, môžte spokojnejšie vyraziť do posilky či na zumbu. A ak to nepreženieme s papaním, malo by sa nám cez vianoce naopak práve lepšie dariť, pretože budeme oddýchnutejšie.
Márny nie je ani nápad teraz si "máknuť" a tzv. si "predchudnúť" dopredu, ktorý ste tu už niektoré spomínali. Tak čo vy na to? Dajte mi vedieť, či sa v pondelok 27.12. mám unúvať si zapnúť počítač 😀 PS: posledný pondelok, ten "silvestrovský" je 03.11.2010 (aby to vyšlo na pondelok, takže samozrejme nie ten toľko spomínaný silvester)... to len pre poriadok.
A na záver mám pre vás jednu VÝBORNÚ SPRÁVU. Teda - pre všetkých, ktorým sa podarilo schudnúť aspoň čosi. Budeme skupinka tridsiatich báb, ktoré (možno poprvýkrát v živote) si nebudú musieť dávať na nový rok záväzok "musím schudnúť do leta". My už sme totiž začali, a po novom roku len pokračujeme. Záväzok samozrejme bude, pretože prehodnotíme ako sa nám darilo a stanovíme nový cieľ do 31.03.2011 ... ale viete ako som to myslela, však? 😉 Ja osobne sa na to veľmi teším. Všetky kamošky čo budú po vianociach plakať že jáááj nemala som toľko žrať, a ja sa len v duchu pousmejem. Teda dúfam...
CHUDNUTIU ZDAR A DRŽÍM NÁM PALCE.
@smarti vitaj 😀 Blahoželám ku -1.5kg, dúfam že to nebolo len zo stresu 🙂 Vôbec sem nemusíš pravidelne chodiť, ani pravidelne prispievať, dokonca nemusíš byť ani "v obraze" na to, aby si chudla s nami. Nemáme žiadne nové metódy, techniky ani nič, prečo by ti malo vadiť že nie si v obraze 🙂 Nie je povinné byť v tabuľke, veľmi radi ťa tu uvidíme znovu, daj občas (alebo každý pondelok 😀 ) vedieť ako sa ti darí. Ale samozrejme, ak myslíš že nebudeš môcť tu chodiť v pondelok pravidelne a nahlásiť mi váhu, vymažem ťa z tabuľky, tak mi to len potvrď prosím, ok?
@yennn skoda ze nemam cas vas citat pravidelne 😉 to by sa mi urcite viac darilo,,, ale teraz poviem popravde - ze to flakam... a neviem, ci este nabehnem na to. najskor som si naivne myslela, ze som v tom 😀 ale dorazili kramy,,, takze nic z toho, ale chute neprestali 😝 takze uz dnes viem, ze do ciela nedojdem, ale aj tak som rada, ze sa mi ASPON podarilo dostat sa na povodnu vahu spred tehu... takze tak... aby som nekazila priemer 😉
@yennn moj plan uz poznas, chcem si trosku predchudnut 😉 piect som uz trosku piekla a hanba nehanba aj som trosku ochutnala a este sa aj chystam piect viac, pridu k nam svokrovci. Minuly rok som tiez nepribrala cez Vianoce, tak dufam, ze tento rok budu rovnake. Veceru som si trosku prisposobila...zemiakovy salat si spravim osobitne pre seba bez zemiakov, plus k tomu bude losos, takze vyprazana rybka pre mna nebude. Plus musime papat uz skor ako o siestej alebo neskor, lebo maly sa mi o siedmej uz pomaly uklada spinkat...plus cely den sa ma cakat na prasiatko, aj ked ako kojacia matka velmi hladovat nemozem....druhy den, ked pojdeme k nasim sa posnazim vybrat si to zdravsie, moju figuru neohrozujuce jedlo, ved aj moj tato chudne, tak si dam, co on 😉
@missy97231 moja, mne sa nemusíš priznávať že "to flákaš" , však vidím, nie? 😀 -1.8 kíl za 9 týždňov je málo aj pri tvojej "mušej" váhe. 🙂 Ak sa ti podarilo dostať na pôvodnú váhu spred tehu, tak to je podľa mňa úžasné.
A máš pravdu, ak by si mala čas sem zavítať, nemusí byť pravidelne, stačí častejšie - alebo keď príde kríza.... tak by sa ti myslím darilo viac. Je len veľmi málo ľudí, ktorí idú 24 hodín denne, 365 dní v roku, neomylne za svojím cieľom. Veľmi málo. Aj tá najlepšia a najsprávnejšia motivácia v pravidelných intervaloch prichádza, resp. odchádza. Ja to prežívam každý druhý týždeň, a poviem ti - krízy sú to riadne, nerobilo by mi problém spásť celú bomboniéru... Znamená že (nech už je dôvod akýkoľvek, osobné problém, krámy či iný...) moja motivácia na chvíľku stráca na sile. Niekedy úplne odchádza, akoby nezáležalo na tom, prečo to chcem. Alebo - ešte lepšie povedané - akoby som to vlastne ani nechcela?! A v takýchto chvíľach, keď je človek na to sám, tak to vzdáva, a svoje odhodlanie odkladá na lepšie časy. Moje krízy trvajú 1 až 3 dni. Ale vždy som sa z toho dostala - vďaka týmto úžasným ľuďom čo sú tu, a ktorí sú na tej istej lodi ako ja. Keď už moja motivácia odchádza donevidím, tak nastupuje iný damoklov meč - pondeľňanšie váženie - kvôli vám všetkým to nevzdávam. Tak to nevzdávaj ani ty, skús si nájsť čas a zájdi na chvíľku sem 🙂 Si to povedala nesprávne - nieže do cieľa nedôjdeš, ale do cieľa dôjdeš trošku neskôr než sme plánovali 😀 😀 😀
@katkav dve poznámočky, ak môžem:
1.) to je aký zemiakový šalát bez zemiakov? 🙂
2.) čakať na prasiatko (teraz ma mnohí ukameňujú) je chobotina, nielenže ako dojčiaca matka hladovať nemôžeš, ale ani ako chudnúca žena nie. Ja osobne tých 5x denne neodpustím ani na vianoce, práve ak by som celý deň hladovala, by som sa obávala že večer spasiem všetko (aj dózu na med 😀 )
@yennn nooooooooooooooo takže ja určite nie som z tých,ktoré neochutnajú,ja si dám aj inokedy nieto ešte na vianoce 😝 ale samozrejme s mierou,lenže ako si raz spomínala,ja tiež neviem dať si iba kúúúúúsok pod zub a dosť to je sadomaso 🙂 a predchudnúť si-to u mna nehrozí,ale jednoznačne ti toho 27.12 napíšem,hanba nehanba,klamať nebudem ešte som sa ta chcela opýtať ako velmi je ten pitný režim dôležitý,velmi,velmi?trápi ma hrdlo a nedostanem do seba čistú vodu navyše ladovú a 3 litre nesladeného čaju... 😖

@debbie ok ok uz som ticho... ja som sa len zamyslela 😝