Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yvett14 to je jasne ze pri takomto rezime nechudnes - prave naopak, cudujem sa ze nepriberas... Musis jest 5x denne (nielen tekutiny ale aj pravidelna strava su dolezite pre kojenie). Ked jes menej, tak organiznus sa prepne do tzv. setriaceho rezimu a zacne si ukladat aj to malo, co dostane. Akonahle zacne dostavat pravidelny prisun toho co potrebuje, tak pusti prebytky (ci uz vodu alebo tuk)- komprende? 🙂 Ty musis vediet, ci uz nastal cas na zmenu stravovania, popri tom ze Dianka je este malinke mimi. Ak ano, tak tato cesta je podla mna spravna...
@yennn jooooj Janka,ved ja som tuuu 😀
Ale vieš,práca volá,mám nové zákazky (tentoraz nešijem,háčkujem šáliky 😀 ) tak pôjdem makať.
A idem aj dokončiť čižmičky pre @michaelapillarova 😀 Takže o chvíľku padám,ale ešte sa tu dnes ukážem 🙂
@adky no to máš pravdu, ja by som asi tiež niečo, ale pri Vladke sa ešte nedá,tá ma vyžaduje celú 😀 ale keď narastie, začneme s mm chodiť zasa hrávať, veď peniažky na rekonštrukciu nikdy nebude dosť, takže len čakám, kedy bude Vladka aspoň tak veľká, aby som ju mohla s kľudným svedomím nechať u svokry 🙂
@adky hej, my sme kúpili úplne starý dom, kde nebolo nič, ani voda ani wc proste tak ako voľakedy, no bývame tu asi rok a stále niečo robíme,boli sme dosť naháňaní, bývali sme v podnájme a keď sme tento dom kúpili , tak som veru nevyzerala ako teraz, bola som chudá 65 kg. dorobená, donaháňaná, na jar nás čaká dostavba dvoch izieb, chodby , nová strecha no čo ti budem hovoriť máme čo robiť,a máme úver, ktorý sme použili na kúpu , takže ďalšia pôžička už nehrozí
@jojina11 ale je to pekne ked si svojpomocne prerabate 🙂 Aj ked to urcite stoji vela sil a peniazkov,ale tesite sa z kazdeho vynovenia 🙂 My asi tiez tak spravime,pojdeme na dedinku,zoberieme uver na domcek a postupne si ho budeme spravovat,ved co ine nam ostava.nechcem sa dozivotne tlacit v jednej izbe s malou a priatelom,v 3 izbovom byte byvame aj s mamou a mojimi 3 setrami,je nas dot na 65 m2 😖
myslím, že som naštartovala pitný režim, lebo WC je mojím druhým domovom 😀 😀 😀
@yennn uhm tiež mam ten pocit, že je to nejako tak lepšie rozdelene lebo v tych 15tich som bola v tvari taka baculka a teraz mam tvar ovela chudšiu ako vtedy, ale celkovo som asi chudšia ako vtedy, napriek tomu že mam rovnaku vahu... ale myslim že aj vekom ja nevie či oťažievaju kosti alebo čo 😒 lebo moja mamina ma 60kg je nižšia odomna ale pripada mi že maME taku rovnaku postavu 😕
nikde nikto, idem asi teda spat 😉
Co tu dnes nikto nie je... ☹
ahoj ja som tu
🙂
zase to neslo chvilku 😉 ja uz idem naozaj spat 😉 mozno rano to nebude tak blbnut 😉 inak co mate vsetky nove? vikend sa blizi...yennn musi este napisat, aby sme posluchali 😀
tak som vcera jedla ukazkovo, dokonca som vypila 3,5 litra a co spravila vaha? stupla ☹ ...den predtym som neposluchala a vaha klesla, ja uz tomu nerozumiem 😠
@katkav joooj ono sa to neda takto po dni... podla mna sa prehrešky nemusia ukazať hned na druhy den
inač ja som včera tak troška zhrešila, lebo som mala strašne nervy, ale plusom je že som sa asi tak v polke stopla, takže som zhrešila tak o polovicu menej akoby to bolo za bežnych okolnosti.
Ahojte babulky, ja len na chvilku, asi sa teraz cez vikend velmi neukazem, lebo muzicek nestiha pracu, tak musi pracovat. Takze moje plany na vikend stroskotali a mam bezny pracovny den, navyse obohateny o upratovanie, pranie a pod. - teda na vsetko som sama. Ale myslim na vas, a poctivo poslucham - nejem a nepijem nic co by ste nejedli a nepili vy 😀
babulky som tu ak si chce niekto pisať dočítavam 😀
tak nikto tu nieje , idem ja hladať daku inšp.na tortu pre vanessku 😀

@yvett14 @katkav - ja som toho citala tiez dost ale ani jeden sposob vyratavania vody som este teda nepocula, a ani sa nim osobne nemienim riadit. Boli casy ked som mala 112 kil a to by mi potom pri vynasobeni 0.4 na 10 kil vychadzalo 4.5 litra denne. No čo som sa s koňom zrazila? 😀 Urcite nie. Odporuca sa bez ohladu na hmotnost (myslim) vypit 2.5 - 3 litre denne. Viac nez 4 je dokonca skodlive, uz som tu raz aj vypisovala dovody. Nerata sa kava lebo odvodnuje - niektori dokonca tvrdia ze sa odratava. A mlieko sa vraj tiez nerata, lebo je to potravina na stravenie ktorej treba mnoho energie, v bruchu sa zrazi na tvaroh a vytvara neviemco... blabla bla. Staci ? 😉