icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

lusia_99
14. dec 2010

Ahojky babulky....najprv sa ospravedlnujem ze som vcera nenahlasila udaje snad ste na mna moc dlho necakali... @yennn...prepáááááááááááč....robili sme zabijacku 2 prasiatka a potom hned gratulanti k meninam az do noci.....
takze hlasim stagnaciu....79,6 kg....akurat ubytok z pasa 1 centimeter 😀 mi je luto ze som ani vcerajsiu zumbu nestihla ☹ utekam robit klobasky 😝 vecer docitam papaaaaaaaaa

elina313
14. dec 2010

@yennn

Ahoj Janka,
včera som sa pridala a rozmýšlala som, ako bude vyzerať môj jedálny lístok. Myslím, že aj @vejula sa ťa na to pýtala, nakoľko kojíme, čo vlastne ješ... keby si mi tak vedela opísať jeden tvoj deň a ako sa Ti podarilo tak pekne schudnúť, čo pre to robíš... a hlavne ako si na začiatku zahnala hlad ???
Pomáhaš si aj nejakými čajmi ? Liekmi alebo niečím... len to zas by išlo do mliečka....som z toho trochu zmätená.
Prepáč ak ťa otravujem....potrebovala by som poradiť ako sa stravovať, čo, koľko a kedy...či cvičíš... ak áno koľko...
Krásne si schudla...si ma inšpirovala... len nechcem niečo robiť na úkor malého výživy...
Ďakujem moc

jojina11
14. dec 2010

som tu. idem dočítať včerajšok, pretože to zasa vypadávalo, tak ma to prestalo baviť skúšať sa pripojiť

elen58
14. dec 2010

@jojina11aj ja som tu idem dočitat

jojina11
14. dec 2010

@yennn ďakujem za tabuľku a graf, je perfektný, teraz sa na to lepšie pozerá, no veru máš pravdu, musíme sa teraz posnažiť, lebo idú sviatky a tak to bude horšie,

gratulujem všetkým ktoré schudli, aj tým , čo nepribrali, a tým čo hej, hlavu hore, všetko sa dá na poriadok, len treba chcieť, utekám do obchodu, niečo nakúpiť pokiaľ Vladka spinká, zatiaľ všetkým pekný deň

elen58
14. dec 2010

Dodre ranko dievčata všetkym prajem ,pozerala som si tabulku je super a všekym babulkam gratulujem ktore dačo zhodili a ostatnym tiež ,tento tyžden musum zabrat tak uvidime,bude viac stresu,terba chytro dopiect,uprat a to mi ostava par dni a hura na SR.akurat nebudem tu tak často a od buduceho tyždna sa uplne od vas odhlasim na 2-3 tyždne tak ,aby ste ma nehladali ale nebudem mat pristup k internetu.Už mate darčeky,ja už dačo mam ešte to zabalit a tento rokj sme sa riadne osrali na nete s darčekmi,čakame a už 3 tyždne a oni sa neračia nam ani oznamit že to nebude vobec tak musime ešte raz po obchodoch,zatial sa tu majte a posluchajte🙂))))))))))

michaelapillarova
14. dec 2010

@yennn asi to presne myslel, co aj ty. Ale dufam, ze sa mi podari schudnut a potom uvidi, ze co taham za sebou, aky kufor

yennn
14. dec 2010

@vejula no papame desiatu ovocie, obed zeleninu s masom a obcas na olovrant chlebik alebo rohlik ked niekde sme, no a ako prvu veceru mame kasu. No a kojim este ranajky, olovrant (vacsinou) a druhu veceru (tesne pred spanim), dalej v noci (na poziadanie a rano okolo 5 uz ide ku mne a mame otvorenu mliekaren - samoobsluhu, a mama spi dalej 😀)

@elina313 neotravujes ma, ved na to sme tu, aby sme si poradili a podporili sa navzajom. No je fakt ze ja som zacala chudnut uz v case, ked mal maly 10 mesiacov, takze sme uz boli prikrmovani. Moj maly uz kadeco papa (vid vyssie) ale vy ste este pred zaciatkom prikrmovania, takze ty musis naozaj opatrne s chudnutim. Radsej pol kila za dva tyzdne, nez kilo za tyzden....
O liekoch nechcem ani pocut (ani keby nesli do mlieka) a cajom na podporu cohokolvek moc neverim. Takze zaklad: pitny rezim - 3 litre vody denne. Jedalnicek, priblizny:
R: celozrnny chlieb s rastlinnym maslom light (nemusi byt, ale musi byt natenko natrety) + sunka + rajcina a uhorka
D: jogurt + ovocie
O: 1.) polievka 2.) kuracie na prirodno + mensie mnozstvo zemiakov (alebo ryze) + zelenina (dusena alebo salat) - pozor musis odsledovat ci z tejto zeleninky nenafukuje tvoje mimco
OL: to co ranajky alebo napr. cottage + zelenina
V: ja davam polievku a nejaky kus syra alebo sunky
Polievky su pre teba vhodne, su dobre aj na kojenie. Takisto tie 3 litre denne su dobre na kojenie 🙂
Pri takomto jedalnicku vlastne ani nemas cas mat hlad. S chutou na sladke je to uz horsie - dostavuje sa poobede pravidelne okolo druhej. Bud si dam zuvacku melonovu (pomaha) alebo si dam troku skorsie ten olovrantovy chlebik.

yennn
14. dec 2010

@jojina11 mne to tiez lezie na nervy ako je to pokazene, stale som stlacala ten "reload" a tak na kazde 10-te stlacenie sa mi podarilo pripojit, otras 😖

vejula
14. dec 2010

@yennn uhm vy už pekne papkate... to mynič moc... Tvoj maly od začiatku tak pekne papkal???? Inač tvoj jedalniček je fakt ukažkovy.... JA som v tom trošku pozadu.... V(čšinou desiatu nestihnem, pri malom som rada ked stiham ranajky, lebo on je taky že aj na zachod s nim chodim, nevydrži v postielke sam a ked by som chcela jesť a mať ho na kolenach tak viac jedla ma maly na sebe ako ja v bruchu 😅 A večeru mam väčšiu, lebo o polivke a syre by som do rana nevydržala... Ale tak je to všetko individualne, každy si najde svoj system, hlavne aby nam to pomahalo 😉

jojina11
14. dec 2010

@yennn dúfam, že tento týždeň už dorobia čo majú a bude to konečne fungovať

adky
14. dec 2010

@yennn no,parada,mne su tie rifle ktore som is kupila na zaciatku chudnutia,vtedy som ich vytiahla po kolena, uz aj kus volne 😀

jojina11
14. dec 2010

@adky veď ty aj dosť už zhodila, divila by som sa , keby ti neboli 😢

adky
14. dec 2010

@jojina11 no,to teda hej 🙂 A je to neskutocnyyyy pocit 🙂 Zacinam sa sama sebe pacit,obdivujem sa v zrkadle atd . 😀

jojina11
14. dec 2010

@adky mal tam ísť iný smajlík taký vyškerený ale klikla som vedľa a potomsom sa už nevedela pripojiť, stále to vypadáva aspoň teda mne
aj ja sa už teším, kedy mi budú rifle, čo som si kúpila po pôrode poriadne veľké 😀

yennn
14. dec 2010

babulky ja som na piatok pozvana na firemny vecierok, je to uz tradicne v takom kastieli a straaaaaaaaaaasne dobre veci tam maju, totalne specialitky, take ake inde ani nemaju. Ideme tam az na deviatu (ked maleho uspim) tak neviem neviem, co na to povie v sobotu moja vaha.

adky
14. dec 2010

@yennn zašiť ústa 😀 😀

adky
14. dec 2010

@jojina11 mne dnes chvalabohu nevypadava net 😝

yennn
14. dec 2010

@adky no tento rok tusim budu aj kačky pečené s lokšami (ale tak to si našťastie v noci nelajsnem, to by mi fakt bolo blbo), ale tak raz tam mali divinu na prirodno so zemiakovými šúlancami s lieskovcami opraženými na masle. Alebo čokoládová fontánka do ktorej sa namáčajú jahody na paličke (alebo iné ovocie) - fakt takéto dobrotky ja inde nestretávam. Fakt zašiť ústa? Alebo neísť, nie? 😝

jojina11
14. dec 2010

@yennn neboj to zvládneš, a možno zo seba budeš aj prekvapená
@adky to máš šťastie,
tak kočky ja zasa idem , malá sa budí takže ideme obedovať

yennn
14. dec 2010

@adky ozaj pohla sa uz tvoja vaha? Moja sla o 0.6 hore !!! Neviem preco, necakam menzes ani som neurobila zmenu...

adky
14. dec 2010

@yennn moja isla o -0,3 kg dole,vcera to bolo este 93,3 ale dnes som sa konecne po 4 dnoch dokazala vyprazdnit na wc tak asi za to,to je nenormalne jake mam problemy posledny tezden s vyprazdnovanim 😖
a jak to ze tebe isla hore?

yennn
14. dec 2010

@adky fakt neviem, asi aby som sa tolko nevytesovala? 😀

strasska
14. dec 2010

Ahojte, vcera som si nasla tuto temu a dost ste ma navnadili...takze som si dala zavazok, ze do vianoc skusim aspon upravit pitny a stravovaci rezim. 🙂
A dnes furt kukam na hodinky...ze ci uz mozem jest 😀

adky
14. dec 2010

@yennn vies co? Minule si pisala,ze ak je to jedlo o ktorom vies ze uz ho tak skoro (ak vobec) nebudes jest tak si ho das. Som rovnakeho nazoru......ak si silna a vies,ze ti to dobre jedlo neprivedie dalsiu krizu a vies,ze aj potom budes nadalej chudnut tak si daj. To hore kilo ta nezabije,ved ak dalsie dni este maknes na sebe,pocvicis na biku,tak mozno este aj zhodis nejake to deko 😉

PS: nebooj,nepisem ti to preto aby som ta lahsie obehla 😀 😀 😀

adky
14. dec 2010

@strasska vitaaaj,podla mna,zacat najprv upravou pitneho rezimu a pravidelneho jedenia je ten vynikajuci sposob 🙂
Neskor mozes pridat aj to,ze aj ked budes papat normalne jedlo,das si mensiu porciu,len tolko aby ti to stacilo. Ak ti netreba schudnut vela kil,tak ti to takouto upravou pojde pekne 😎

strasska
14. dec 2010

@adky dik...praveze mi treba schudnut dost ... ☹
pitny rezim v podstate dodrziavam, co sa tyka mnozstva vypiteho, ale zial robim to narazovo. Takze si stale uchlipkavam a mozno sa potom nebude tak skoro hlasit hlad.
Ved sa aj vravi, ze hlad je prezleceny smad. 🙂
A ked zacnem pravidelne jest, tak prestanem vymetat skrinku so sladkostami 😅 Ale nedokazem sa vzdat sladkeho uplne, tak zacnem malymi krocikmi 😉

jojina11
14. dec 2010

ahojte, tak som tu, dnes sme boli po dlhšom čase vonku, trošku otužujeme 😀 lebo u nás mrzne , dnes bolo -7 a štípal mrazík riadne, ale prežili sme aj si malá trošku pospala aj mne to dobre padlo

@elina313
@strasska vitajte, všetky vás tu radi vidíme, takto hromadne to chudnutie ide ľahšie však @adky @yennn ?

elina313
14. dec 2010

@jojina11 Ďakujem za privítanie 😉
@strasska aj ja som tu od včera :D tak začíname na rovnako tuším...tiež si myslím, že už do konca roka neurobím dieru do sveta, ale posnažím sa o úpravu pitného režimu a pravidelnosť stravy 🙂
Okrem toho, idú sviatky a ja naozaj nechcem robiť ...že ja držím diétu, ale teraz sa nepozerajte - ham 😀
Po Novom roku som odhodlaná spraviť so sebou poriadok... neviem, či sa nebudem trochu pridržiavať 90 dňovej diéty, alebo iba zvolím vlastný stravovací režim. V každom prípade som taká odhodlaná ako naposledy, kedy som schudla 10 kg...
Mojou motiváciou je dobrý pocit môj 🙂 a svokrine otvorené ústa 😲 😲 😲
Ona je úplne "chorá" keď schudnem a opekniem ( neustále si ma obzerá a to som kočky vydatá 10 rokov ) 😉 😉 😉 Tak sa tešíííííím ako 28.3. keď mám meniny - budem krásna štíhla 🙂 a "mamička" bude :o :o :o

adky
14. dec 2010

@strasska ides na to super 🙂 Bude sa ti darit,len treba vydrzat a nevzdat sa svojho ciela po krajsej postave 😉
Sa mi paci ten vyrok-hlad je prezleceny smad,pocula som ho,ale uz davno-si mi ho obnovila v pamati,je super 😀

@jojina11 samozrejme,ze hromadne sa chudne ovela lahsie,keby nebolo @yennn , keby ma na zaciatku neoslovila,ci sa opat nevratim do temy,neviem-neviem ako by to so mnou dopadlo,mozno by som mala uz aj 120kg 😀