Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@adky my sme boli vonku a od vtedy sa nevedela dať do koľají, nakoniec už bola taká unavená, že sa jej ani zaspať nedalo, prišiel z práce mm a tak sa prebrala akoby sa nechumelilo ale uspávala som ju ja, zaspala za pár minút , zhrabla mi ruku, mala ju na tváričke ako chobotnicu, 😀 nedajbože aby som neodišla, a tak zaspala
ja idem spať, všetkým prajem pekný večer 🙂
jaaaaaaaj, dievcata konecne som sa k vam dostala...v posledne dni sa necitim vo svojej kozi, dokonca som pribrala ☹ ☹ ☹ vitam nove dievcata ochotne dat sa na tento tazky a urputny boj, drzim Vam prsty, aby sa vam to podarilo 😉
@adky ved ty ma o chvilu predbehnes, sice asi skor yennn, no aj ty ma dohanas...ale ja nie v zlom, prajem vam to, obom... 🙂
Ahojte zienky smiem sa pridat ?
@ivana82 ahoj Ivka...ved ak ma oci neklamu tak si uz 6 tyzdnov tehu nie??? tak to musis priberat 😉 gratulujeeeeeeem 😵
a ja mam zasa svinuchu naspäť...som 2 dni nepocuvala ☹ som jedla aj rezeň so salatom,,,aj dneska veternik ☹ ja sa tak hanbim.ja sa musim znova spamätat...tak mi to pekne islo uz si aj ludia zacali vsimat ze som schudla...a teraz toto 😠
tak aspoň v skratke. No ja som cele tehotenstvo nepribrala ani gram a keď sa mala narodila bola som -10 kg všetko mi bolo velke všetko ma bolelo no necítila som sa dobre a ani som dobre nevyzerala. No prešiel cely rok a pribrala som 23kg a cil mam znovu problém všetko mi je male do ničoho sa nezmestím a cítim sa strašne. Bola som aj na vseliakych vyšetreniach no výsledky su OK len cholesterol mam zvyseny 😔 ☹ ☹ . Ale horisie je ze to priberanie stále pokračuje nepomáha dieta ani sebazapieranie 😠 DO 11m som plne kojila ale jedla som všetko no prejedanie to nebolo ani nahodou. Ale asi kamen urazu je ze mi je doma dobre, ze nemam ziaden stres takmer ked nepocitam mm 😅 , no a zacala som jedavat pecivo, co ja som chlieb predtym nejedla mozno aj 3 roky 😅 😅 . OD noveho roka zacinam s 90tkou ale uz aj cil som upravila jedalnicek pred sviatkami ... no dnes na vecer som zjedla uz 3 keksiky som nejaka nervozna 😔 😔
tot moj kratky uvod 😉
@idris velmi dolezity je pitny rezim...kolko vody vypijes a akej vody, mala by to byt cista voda,max. nesladeny caj 🙂 snad ti to pojde 🙂 a k tej 90 dnovke, ja som ju zacal drzat, prve dni som pekne schudla, no hladovala som, a po dvoch tyzdnoch som zacala priberat, tak som tym tresla a vykaslala sa na to...su baby, ktore pomocou toho schudli, no ja medzi nich nepatrim 😒
ahojte,mozem sa pridat ?
ako to robite ked chudnete?ja by som tiez chcela zhodit mne staci ked schudnem 5 kilov ,ale obavam sa toho ze sa mi to uz nikedy nepodari jak sa ja poznam.
ja ked som isla rodit tak som mala 71kg pribrala som pocas tehotenstva 16kilov a ked som isla z porodnice tak som mala 63 a teraz sa drzim stale na 60kg . tak je 3kila som zhodila od porodu a mala bude mat za mesiac dva roky.
poradte
Ahojte kočky...
Tak v prvom rade @ivana82 gratulujem ku tehu, aj ked ešte raz pogratulujem ked sa to potvrdi 😉 je to krasne, tak o dva rokčy planujem aj ja 🙂 Vy ste snažilkovali či sa podarilo len tak neplanovane???? A teraz by určite nebolo dobre keby si chudla.. To určite nie, jedine že vela nepribrať, ale chuduť by bolo chore.,. Aspon si ja myslim
@idris aj ja som mala presne ten isty pocit čo ty. PRed tehu som bola 48kg trieska.. Išla som rodiť tak som mala 67 😕 Po porode ostalo 62!!!! No a vobec som to nemohla schudnuť.. Ako nechapala som lebo pred tehu som s tym vooobec nemala problem... Kojiš??? LEbo niektore ženy maju problem schudnuť prave vplyvom kojohormonov. Telo sa boji že v čase krizy nebude mať z čoho tvoriť mliečko tak všetko čo spapaš si pekne uloži na horšie časy.. Ale aj to sa da preklenuť, určite, neboj... JA stale kojim a už som čo to tu s kočkami schudla, aj ked som si mylsela že kym budem kojiť tak to nepojde
@vejula planovali - neplanovali - to neviem presne povedat, no neboli sme proti, ja som v kutiku srdiecka dufala, ze dam muzikovi aj rodicom a svokrovcom darcek pod stromcek 🙂 najlepsi bol moj ocino, manzel mal koncom novembra narodeniny a ked mu blahozelal, tak to zakoncila vetou..."este vnucku by som poprosil" 😀 😀 😀 tak moj zlaty, este nevie ako blizko sa mu to splni... 🙂 ale tesime sa velmi 🙂

@adky no veď som hovorila, že @yennn je ťahúň 🙂