icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

jojina11
14. dec 2010

@adky no veď som hovorila, že @yennn je ťahúň 🙂

adky
14. dec 2010

@jojina11 tak tak 😀

jojina11
14. dec 2010

@adky moje dieťa už spí a tvoje?

adky
14. dec 2010

@jojina11 moje uz spi asi hodinu 😀 Vanes ma presne nastaveny rezim,o 20:00 spinkat,uz si zvykla 😎

jojina11
14. dec 2010

@adky my sme boli vonku a od vtedy sa nevedela dať do koľají, nakoniec už bola taká unavená, že sa jej ani zaspať nedalo, prišiel z práce mm a tak sa prebrala akoby sa nechumelilo ale uspávala som ju ja, zaspala za pár minút , zhrabla mi ruku, mala ju na tváričke ako chobotnicu, 😀 nedajbože aby som neodišla, a tak zaspala

jojina11
14. dec 2010

ja idem spať, všetkým prajem pekný večer 🙂

ivana82
14. dec 2010

jaaaaaaaj, dievcata konecne som sa k vam dostala...v posledne dni sa necitim vo svojej kozi, dokonca som pribrala ☹ ☹ ☹ vitam nove dievcata ochotne dat sa na tento tazky a urputny boj, drzim Vam prsty, aby sa vam to podarilo 😉
@adky ved ty ma o chvilu predbehnes, sice asi skor yennn, no aj ty ma dohanas...ale ja nie v zlom, prajem vam to, obom... 🙂

idris
14. dec 2010

Ahojte zienky smiem sa pridat ?

ivana82
14. dec 2010

@idris jasne, vitaj medzi nami 🙂

lusia_99
14. dec 2010

@ivana82 ahoj Ivka...ved ak ma oci neklamu tak si uz 6 tyzdnov tehu nie??? tak to musis priberat 😉 gratulujeeeeeeem 😵

a ja mam zasa svinuchu naspäť...som 2 dni nepocuvala ☹ som jedla aj rezeň so salatom,,,aj dneska veternik ☹ ja sa tak hanbim.ja sa musim znova spamätat...tak mi to pekne islo uz si aj ludia zacali vsimat ze som schudla...a teraz toto 😠

lusia_99
14. dec 2010

@ivana82 a uz to v pase nemas...je to mozne co mi sibe????? 😕 😕 😕

ivana82
14. dec 2010

@lusia_99 no este to nemame potvrdene, tak sa este netesim, ale dakujem 🙂 a dufam, ze nepriberiem az tak vela...

ivana82
14. dec 2010

@lusia_99 nesibe ti, dobre si videla ... 😀 😀 😀 no kedze nepotvrdene, tak som to radsej zmazala.... 🙂

idris
14. dec 2010

tak aspoň v skratke. No ja som cele tehotenstvo nepribrala ani gram a keď sa mala narodila bola som -10 kg všetko mi bolo velke všetko ma bolelo no necítila som sa dobre a ani som dobre nevyzerala. No prešiel cely rok a pribrala som 23kg a cil mam znovu problém všetko mi je male do ničoho sa nezmestím a cítim sa strašne. Bola som aj na vseliakych vyšetreniach no výsledky su OK len cholesterol mam zvyseny 😔 ☹ ☹ . Ale horisie je ze to priberanie stále pokračuje nepomáha dieta ani sebazapieranie 😠 DO 11m som plne kojila ale jedla som všetko no prejedanie to nebolo ani nahodou. Ale asi kamen urazu je ze mi je doma dobre, ze nemam ziaden stres takmer ked nepocitam mm 😅 , no a zacala som jedavat pecivo, co ja som chlieb predtym nejedla mozno aj 3 roky 😅 😅 . OD noveho roka zacinam s 90tkou ale uz aj cil som upravila jedalnicek pred sviatkami ... no dnes na vecer som zjedla uz 3 keksiky som nejaka nervozna 😔 😔

tot moj kratky uvod 😉

lusia_99
14. dec 2010

@ivana82 jeeeje tak predsa 🙂 ale ako ze ti to zmizlo z pasu??? si to odstranila asi ne 😅 neboj...teraz v tvojom stave je vaha nepodstatna...prvorade je zdrave babo 😉

lusia_99
14. dec 2010

@idris vitaj medzi nami 🙂

idris
14. dec 2010

@ivana82
@lusia_99 dakujem za privitanie

ivana82
14. dec 2010

@idris velmi dolezity je pitny rezim...kolko vody vypijes a akej vody, mala by to byt cista voda,max. nesladeny caj 🙂 snad ti to pojde 🙂 a k tej 90 dnovke, ja som ju zacal drzat, prve dni som pekne schudla, no hladovala som, a po dvoch tyzdnoch som zacala priberat, tak som tym tresla a vykaslala sa na to...su baby, ktore pomocou toho schudli, no ja medzi nich nepatrim 😒

mima22
14. dec 2010

ahojte,mozem sa pridat ?
ako to robite ked chudnete?ja by som tiez chcela zhodit mne staci ked schudnem 5 kilov ,ale obavam sa toho ze sa mi to uz nikedy nepodari jak sa ja poznam.
ja ked som isla rodit tak som mala 71kg pribrala som pocas tehotenstva 16kilov a ked som isla z porodnice tak som mala 63 a teraz sa drzim stale na 60kg . tak je 3kila som zhodila od porodu a mala bude mat za mesiac dva roky.

poradte

idris
14. dec 2010

@ivana82 pijem iba čistú vodu a na ráno sladený čaj lebo ja nepijem vôbec kávu ... a proste trochu cukru potrebujem no ja mam pocit ze odkedy sa mala narodila zmenil sa mi metabolizmus a ten si pre istotu všetko ukladá

vejula
14. dec 2010

Ahojte kočky...
Tak v prvom rade @ivana82 gratulujem ku tehu, aj ked ešte raz pogratulujem ked sa to potvrdi 😉 je to krasne, tak o dva rokčy planujem aj ja 🙂 Vy ste snažilkovali či sa podarilo len tak neplanovane???? A teraz by určite nebolo dobre keby si chudla.. To určite nie, jedine že vela nepribrať, ale chuduť by bolo chore.,. Aspon si ja myslim

elina313
14. dec 2010

@idris ahojček aj ja idem od nového roka s 90 dňovkou - jupíííííí konečne tu niekoho mám 🙂 🙂 🙂 Budeme sa podporovať a radiť si čo variť, lebo tie ich recepty mi prídu takéééé nepraktické....
Známa z nej schudla 18 kg 🙂 🙂 🙂

idris
14. dec 2010

@ivana82 juuu babo to bude super obdobie tehu... ale chudnutie odlož bokom 😉

vejula
14. dec 2010

@idris aj ja som mala presne ten isty pocit čo ty. PRed tehu som bola 48kg trieska.. Išla som rodiť tak som mala 67 😕 Po porode ostalo 62!!!! No a vobec som to nemohla schudnuť.. Ako nechapala som lebo pred tehu som s tym vooobec nemala problem... Kojiš??? LEbo niektore ženy maju problem schudnuť prave vplyvom kojohormonov. Telo sa boji že v čase krizy nebude mať z čoho tvoriť mliečko tak všetko čo spapaš si pekne uloži na horšie časy.. Ale aj to sa da preklenuť, určite, neboj... JA stale kojim a už som čo to tu s kočkami schudla, aj ked som si mylsela že kym budem kojiť tak to nepojde

ivana82
14. dec 2010

@vejula @idris dakujem, no este opakujem, nema to dokim potvrdene, aj ked na testiku boli obidve ciarocky, aj ked ta tehu ciarocka este slabsia, ale viditelna...potvrdil aj mm ked som mu poslala mms...a viete, ake su fotky z mobilu, nie? 😒

idris
14. dec 2010

@elina313 aj moja svokra tak isla dole 16 kg ale uz sa jej vrátili späť 😕 lenže ona je bez pohybu ... no teším sa ze tu mám niekoho na spoločnú cestu a aj kamoška začína jej som požičiala knihu 😉 😉

vejula
14. dec 2010

@ivana82 ak bol test pozitivny, tak myslim že to bude oki a doki len potvrdi, ale viem že si držiš rezervu že keby naaahodou. Uplne ťa chapem, ale neboj bude to OKi.. A teda planovali ste či ee??

idris
14. dec 2010

@vejula ako moja váha bola posledných 7 rokov 73-75 kg a tak to bolo cele tehotenstvo deň pred pôrodom som mala 72 lebo tážden v nemocnici a tam bolo strašne malo jedla .. a po pôrode 64 to bolo čosi strašné keď zrazu takýto úbytok no a teraz mam 85 a už nekojím vyše 2 mesiacov

ivana82
14. dec 2010

@vejula planovali - neplanovali - to neviem presne povedat, no neboli sme proti, ja som v kutiku srdiecka dufala, ze dam muzikovi aj rodicom a svokrovcom darcek pod stromcek 🙂 najlepsi bol moj ocino, manzel mal koncom novembra narodeniny a ked mu blahozelal, tak to zakoncila vetou..."este vnucku by som poprosil" 😀 😀 😀 tak moj zlaty, este nevie ako blizko sa mu to splni... 🙂 ale tesime sa velmi 🙂

idris
14. dec 2010

@ivana82 tak to by bol vážne krásny darček, a ocino bol aj celkom trefný 😉 😉 držím palce aby to tak bolo kedy pôjdeš k dr.?