icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

stvura
Odpoveď bola odstránená
katkav
19. dec 2010

@stvura ahoj, ja mam cez stovku a pomalicky to ide dole aj popri kojeni. Neboj, aj Ty to zvladnes. Kojis? Ak hej, tak by som asi delenu stravu nerobila, lebo to je dieta, skus papat 5x za den, trebars mensie porcie, vela zeleninky, trosku ovocia, ak bude chut na sladke a nauc sa vela pit, tak 2,5 litra az 3 denne, nemusi to byt iba cista voda, moze to byt aj cajik. Vacsinou treba upravit pitny rezim a papanie na zaciatku a to sa same rozbehne. Mame tu jednu star, vsak @adky, ktora ide milovymi krokmi a ostatne chudneme vlastnym tempom 😀 ja som cvicenie tento mesiac uplne zanedbala, hanba velika, ale lietam okolo maleho a gruntujem barak a vaha ide dole, takze som spokojna.

vejula
19. dec 2010

@jojina11 ja tiež tento tužden hrešim 😖 pri vypekani, no ved uvidime v pondelok

vejula
19. dec 2010

@stvura ale ty maš ešte fakt malulinke babatko, ak kojiš moc radikalne by som nič neriešila... ale zaklad je začať sa stravovať zdravo racionalne, nepchať do seba smažene veci a priliš vela cukru a v noci si dať od jedenia pauzičku 😉 prajem vela uspechov

katusradus
19. dec 2010

@yennn ahoj ,môžem ti dať váhu už dnes?neviem čo bude zajtra,lebo malému sa nepolepšilo možno pojdem s ním ešte dnes na pohotovosť,dúfam,že tam neostaneme ☹ takže 85,3kg (- 900g) majte sa všetky

stvura
Odpoveď bola odstránená
katkav
19. dec 2010

@stvura jasne to chapem, ze ked malu boli brusko, tak zeleniny sa neda jest tolko, ja som bola na mrkve, petrzlene a zeleri asi pol roka, no este uhorku mi vcelku zvladal 😉 ja mam kamosku, co musi prestat kojit, lebo ona je uz 3 kila pod svojou povodnou vahou, takze je ako anorekticka. 😉 a pohybu nemas dost? ved lietas okolo dvoch detureniec 😉
a delenu stravu by si ako robila? vsak musis kombinovat nieco s niecim, nie? aspon teda, ja ked som ju robila, tak som jedla vela zeleniny 😉 a vecer sa Ti neda zacvicit si? ked uz mali spinkaju? ci si taka grogy, ze uz nevladzes?

vejula
19. dec 2010

@stvura uhm, takže tak... no ja tiež niejsom typ ktory by chudol pri kojeni, praveže sa mi chudne ovela ťahšie. je to všetko indivindi.. ale mm mi povedal že je rad že z kojenia nechudnem, lebo jeho kamaratky ktore pri kojeni chudli boli vraj potom velmi škarede 😅 on je taky zlaty v tomto vie pekne povzbudiť.

stvura
Odpoveď bola odstránená
vejula
19. dec 2010

@stvura ale možeme byť rady že mame takychto chlapov, lebo keby som mala od rana do večera počuvať ako mam zhodiť a aka je henta pekna chuda a tamta tak mu si riadne medzi nohy kopnem a sex nebude, ked som taka škareda, tak čo sa chudatko bude premahať 😀 😀 😀 ... ja som na take reči strašne hakliva...
No moj je celkom zlatučky jeho moc bruško nebolieva, ale to až po treťom mesiaci dovtedy maval koliky ale to bolo z toho že hltavo papal a nahltal sa vela vzduchu, teraz ešte občas ma problem s kakanim, snad to bude už len lepšie.. A toho staršieho ako často kojiš??? Mliečka maš dosť pre oboch??

adky
19. dec 2010

@katkav ja a star? co si,ved mne sa to uz pekne spomalilo 😀 ano,zo zaciatko to islo rychlo,ale teraz idem tempom tak akurat,minuly tyzden som nemala ani kilo dole 😎

adky
19. dec 2010

@yennn Dakujeeem 😀

katkav
19. dec 2010

@adky bud rada, ze sa to trosku spomalilo, aspon sa to nevrati 😉 hlavna vec, ze to stale ide dole, nie? uz asi tak silno nesijes 😀

katkav
19. dec 2010

@stvura tak to by som aj ja utekala do hajan, keby sme mali hentaky rezim 😉 ja som do troch mesiacov kojila kazdu hodinu a pol, den ci noc, ale to som mala vahu asi o pol kila nizsiu ako teraz, som nestihala nic a bola som hrozne vycerpana. Ja mam teraz motivaciu, ze chcem mat tolko ako ked som sa vydavala, potom tolko ako ked sme sa zoznamili s muzom a potom dalsia meta bude, tolko ako ked som mala 22 😉 hlavne musim najprv pokorit tu skaredu stovku 😀 delena strava nie je zla, lebo kontrolujes co papas, len to, ze clovek pri tom nedokaze zostat navzdy, aspon teda vacsina nie 🙂

adky
19. dec 2010

@katkav niee,uz sijem len trosinku,akura oblecenie pre babiky-pre Vanes 😀 😀 😀
Ja som rada ze to ide tak ako ide,nevadi ze pomalsie,ved nemozem byt z tyzdna na tyzden o 3 kila chudsia 😀

katkav
19. dec 2010

@adky presne, pomaly dalej zajdes 😉 ved uz si dala dole peknych par kil a to som ta na zaciatku chcela dobehnut 😀

adky
19. dec 2010

@katkav 😀 😀 😀 zaostavas,ja o chvilu prekrocim dalsiu magicku hranicu,ale tentoraz uz len 2-cifernu 90-tku,chcela by som si na novy rok splnit predsavzatie-mat hoc aj o deko menej ako 90 a mat na zaciatku 8-cku,dnes som mala 91,9 kg,snad sa to podari 😀 😝

katkav
19. dec 2010

@adky no to hej, ale bala by som sa pri kojeni mat take velke ubytky ako ty, este si predsa len chcem chvilocku uzit kojenie. Neboj, ja sa tam jedneho dna tiez dostanem, uvidis 😀 ako som uz pisala, ty si zacala chudnut milovymi krokmi, teraz su to uz iba kilometrove kroky 😀

adky
19. dec 2010

@katkav aha,presne,zabudla som ze kojis 😉 Hej kilometrove,skor metrove,ale aj tak dobre 😀 JA ti verim ze sa dostanes tam kde som dnes ja,ba este dalej 😎

katkav
19. dec 2010

@adky si zlata 😉 akurat som pozerala, ze ked som vas nasla, mala som ciel - realny ciel 103, aj ked yennn ma potom presvedcila na 99, myslim si, ze tych 103 zvladnem do silvestra 😉 este zohnat nejaku petlicu na chladnicku 😀

adky
19. dec 2010

@katkav noo,zvladnes,urcite 😉 Ja som mala prvy ciel 108-cize len -2 kg 😀 😀 😀

yennn
19. dec 2010

@adky @katkav - aj ja som celkom spokojna s tym ako to ide, na to ze este kojim 🙂 Ale adky - ty uz ma predbiehaš, ja s tým mojím nešťastným prírastkom čo sa ma už týždeň drží mám 91.2 - to do rána dáš 😀
Dievčence ale hlavne že som sa celý týždeň krásne držala pri pečení. A dnes sme zvažovali poobede - ísť sa konečne pozrieť na vianočné trhy alebo pokračujem v pečení? Hádajte čo zvíťazilo? A skončilo to polkou žemle s bravčovou cigánkou (druhú spapal muž) a jednou oooooobrovskou chrumkavou zemiakovou plackou zo zemiakov struhanych nahrubo... 😒

katkav
19. dec 2010

@yennn a citis sa teraz previnilo? ved vianocne trhy su raz za rok, mozes si dopriat 😉 neboj, buduci rok das dole urcite tych 24 kil ako sa Ti podarilo predtym 😉 ja som sa tiez drzala popri peceni, ochutnala som, nepoviem, ze nie, ale vacsinou som si dala doobeda nieco na ochutnanie, aj ked mam pocit, ze teraz sa trosku krmim sladkym, lebo viem, ze pridu svokrovci a bude u nas nervozita ☹ tak si asi obalujem nervy alebo co 😖

katkav
19. dec 2010

@adky no tak -2 kg mas zase ako svoj ciel do silvestra 😉 a ty to urcite zvladnes, pojdes sa sankovat a tam spalis tolko kalorii, ze budes novy rok zacinat s 89 😉

katkav
19. dec 2010

tak si idem pozriet victorias secret fashion show, trosku pre inspiraciu 😀

adky
19. dec 2010

@yennn uf,to teda dopadlo,asi by som radsej volila pecenie,ja sa citim previnilo ze som dnes zjedla 2 zele cukriky,1 kocku cokolady a raz som si odkusla z !! bieleho !! rozka s treskou 😖 Neviem jak by som sa cititla keby som pojedla to co ty 😀 😀 😀
Heeej? Dobieham? Ale budem rada ked zajtra budem mat 91,9 ako dnes,dufam ze to nebude viac,dopriala som si trosinku vacsi obed ako zvyknem (ach jaaaj,ked mama robila spanielske vtacky-moje naj naj naj naj naj jedlo-tomu dam prednost aj pred pizzou a to uz je co povedat ) 😀 😀 😀 😀 😀

adky
19. dec 2010

@katkav budem sa snazit,ale na vianoce ideme na dedinu k priatelovym rodicom,budeme tam od 23 do zhruba 30 decembra,neviem jak to dopadne,lae budem sa snazit a HALVNE !! neberiem si vahu,oni nemaju digit. len obycajnu asi 50 rocnu takze budem nenormalne abstinovat (pri mojom vazeni 3x za den to bude sebatryznenie 😀 😀 😀 😀

yennn
19. dec 2010

@katkav @adky teda teraz mozno klesnem v niekoho ociach ale musim povedat ze sa vobec necitim previnilo. Akoze tu bravcovu ciganku som si mohla odpustit - to boli len velke oci, a aj preto som zjedla iba kusok toho co bolo chude, tlste som vyhodila a zvysok vratane takmer celej zemle zjedol muz. A zemiakove placky som nejedla uz 3 roky, pretoze som predtym mala problemy zdravotne ktore mi nedovolovali taketo veci jest - takze som si naozaj dopriala nieco taketo smazene po 3 rokoch - neprehanam. No a Katka ma pravdu, vianocne trhy su len raz za rok - v mojom pripade iba raz za dva - lebo minuly rok sme mali trojtyzdnove mimi doma takze sme neboli a hrozne mi to bolo luto. No ked si predstavim ten rok predtym - kazdy vecer na vianocnych trhoch, kazdy vecer nieco - bud klobasa, alebo lokse alebo ciganska alebo vsetko 😝 - tak kde je oproti tomu moja dnesna placka, nie? 😉 A zajtra hlasim prirastok, je mi to luto, ale neobesim sa kvoli tomu. Viem ze za posledny tyzden som toho moc nepopila, tak ktovie - mozno aj len voda 😒
Takze tolko moje ružové svedomie 😀 Prepáčte mi, ale nie som svätica. Ja nie 😉 (@adky a @debbie - dufam ze sa budete so mnou dalej bavit aj po tomto prispevku a zajtrajsom hlaseni vahy 😝 Alebo ma ukrizuju.... 😎 )

yennn
19. dec 2010

@adky ja by som sa ani tak nebala toho abstaku z vazenia - uvidis este budes prekvapena ze ti to dobre padne, nevazit sa 3x denne. Skor by som sa bala toho pobytu u svokrovcov, bude to tazke. Ci - mas v plane vyrukovat s tym ze drzim dietu a dajte mi vsetci svaty pokoj?

maya30
20. dec 2010

@yennn dobre rano.......táááááááák a je to tu .........+0,1 kg ☹ 😠 no co uz teraz 😝