icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
20. dec 2010

@ivana82 @vejula - co sa tyka tehu a chudnutia - ja som hned po tom rapidnom ubytku -24 kil otehotnela - mnohi sa zhoduju ze prave preto sa nam to konecne podarilo 🙂
Ale tak sa trosku bojim ze co si pomysli moj organizmus na taku husenkovu drahu - najprv tlsta, potom -24kg, potom zase plus 14 lebo tehu, potom minus - pôrod a kojenie, potom zase kusok plus lebo materska, potom zase rapidne minus lebo chudnutie, no a teraz keby som otehotnela, dalsie plus? Fuha, neviem neviem ci by ma moje telo nekoplo do prdele 😀 😀

adky
20. dec 2010

@yennn ale nie,ja som to nemyslela tak ze by si si nemohla dat cigansku 😀
Ved je to uzasne ked to porovnas s tym kolko si na vianocnych trhoch pojedla inokedy 😎

yennn
20. dec 2010

@adky blahozelam, ty spolu s dalsimi bojovnickami, nam ostatnym zahanbenym zachranujes cest. A ty si si makla aj za tri z nas! 😀

katkav
20. dec 2010

@yennn dakujem 😉 snad sa mi podari aj buduci tyzden nahlasit minus, alebo aspon rovnake cislo, lebo idu papacie dni, tak dufam, ze sa to moc neprejavi 😀

yennn
20. dec 2010

@adky máš -1.4 (nie -1.2 ako píšeš) - tak rapídne chudneš že už ani ty to nestíhaš sledovať 😀

yennn
20. dec 2010

takze dalsie specialne blahozelanie patri tymto styrom statocnym:
@lusia_99
@ivca17
@tinika
@adky

tinika
20. dec 2010

@yennn 😉

elvera
20. dec 2010

@yennn ahoj, hlasim vahu 80,6 kg. a inac tiez som otehotnela potom, ako som schudla 8 kil a o drobca sme sa snazili 7 rokov predtym.pravidelne som cvicila, zdravo sa stravovala a podarilo sa, pripisujem to vo velkej miere aj tomu. 🙂

vejula
20. dec 2010

@adky gratulujem super, ty sa zastaviš asi až na 50tke 😅 😉

@yennn hej tak tak nadvaha plodnosti neprispieva tak isto ako podvyživa, najlepšie je zlaty stred.. Ale ja som otehotnela ked som mala nejakych 47kg 😅

katkav
20. dec 2010

ja som kdesi citala, ze kedysi sa pouzivala nadvaha ako antikoncepcia 😉 ze baby, ktore boli macate nemali pravidelnu ovulaciu, takze nemohli otehotniet tak lahko. Takze ked som mala 106 kil a otehotnela, tiez som si myslela, ze to tak lahko nebude a bolo na prvy sup 😉 hihi, mam menej ako nez som otehotnela. 😀

jojina11
20. dec 2010

gratulujem všetkým , ktorým sa darí chudnúť 🙂 🙂 🙂

yennn
20. dec 2010

@katkav tak neviem s tou ovulaciou, ja mam nepravidelny cyklus odkedy ho mam - a nepomohol ani porod. Ale naozaj, ked som chudla, tak ma lekari upozornovali, ze sa to moze stat. A tehu na seba nenechalo dlho cakat. No samozrejme, nie vzdy musi byt nadvaha prekazkou tehu, takze ak si otehotnela pri 106... tak super. Ale bacha na to dievca, teraz uz ti vaha ide dolu, stavas sa viac a viac plodnou, nie? 😀 😀 😀 😀

katkav
20. dec 2010

@yennn si rob srandu...moja mama ma styri dcery, ona otehotnela, ked tato okolo nej presiel iba v trenkach 😀 myslim, ze to mame po nej, lebo aj segra otehotnela hned na prvy sup 😉 ale cyklus mam asi najpravidelnejsi z nas styroch ja a to, ze kedy mam ovulaciu viem vzdy presne...dufam, ze ked sa budeme snazit o druhe, trafime zase chlapca 🙂 moj manzel by bol najradsej, keby sme cakali druhe uz teraz...ale chape, ze chcem trosku schudnut az potom, nech si to trosku vychutnam a nemam stresy u lekara, ktory mi bude nadavat, ze priberam 😒 mne porod velmi pomohol s ms bolestami, to som umierala predtym, teraz to je uz v pohode ☹ ale pred ms som hrozne zrava a boli ma kojenie.

ellysa
20. dec 2010

tak ja hlásim žiaľ žiadna zmena 93 kg (to bude to koštovanie) 🙄

katkav
20. dec 2010

@yennn inak ak ste na facebooku, ja mam take krasne meno ako ruska cisarovna 😀

yennn
20. dec 2010

@katkav sa hanbim ale mne moc historia nehovori - ake meno, posli do IP

ivana82
20. dec 2010

@katkav mna historia zivi, takze viem, no je vas tam strasne vela a inak ta na fotke moc nie je dobre vidiet... 🙂

yennn
20. dec 2010

@ivana82 @katkav ok ale co by sa dnes nedalo rychlo vygooglit, nie? 😉 Takze uz viem aj ja - no s takym menom si myslim tiez ze je ich tam dost 🙂

yennn
20. dec 2010

@katkav a myslim ze uz ta aj mam - ak sa nemylim, u mna to bola hned prva foto 😉

ivana82
20. dec 2010

@katkav poslala som ziadost o priatelstvo...prislo?

ivana82
20. dec 2010

dievcata, mne sa tak nechce zacat piect, poradte co robit??? ako sa mam nastartovat... ☹

strasska
20. dec 2010

Ahojte, tak ja sa hlasim po vikende,

Takze nebyt vikendu bola by som so sebou nadmieru spokojna, ale v sobotu som piekla medovnicky a v nedelu som ich vyzierala...ale dnes som uz nabehla na spravny rezim. 😅 😅 😅 😅
Musim povedat, ze ma motivujete vyrazne vy, ked si Vas citam, vzdy dostanem nove odhodlanie a ked mam slabu chvilku, tak si na vas spomeniem 😉 Musite pisat asi aj cez vikend vela, lebo vikendy budu asi u mna kriticke 🤐 🤐 🤐
Takze velmi dakujem, ze ste tu 🙂

adky
20. dec 2010

@yennn ahaaa,som zle psocitala 😀 Uf,to je teda dost za tent tyzden,nie? 😕

adky
20. dec 2010

@katkav ja mam zas krasne rozpravkove meno ako duch Casper len namieso C mam K 😀 😀 😀
ale tiez mi histtoria nic nevravi,cize neviem jak sa volas ty 😀

adky
20. dec 2010

@vejula 😀 😀 😀 Stačí 58,ale budem naaaaadmieru spokojna aj s 70 😀 Aj ked je 70 este vysoke cislo,oproti 110 je to 40-kilovy rozdiel! Takze by som bola haaappy,cakama este raaz tolko kil ako som uz zhodila,len tentorez to bdue na dlhsie,snad do leta 😎

yennn
20. dec 2010

@ivana82 moja, ja ti poradim, ako sa mas nastartovat. Opytaj sa Tonka kolkokrat sa este vyspi, kym budu vianoce. A povie ti ze...... ŠTYRI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀 😀 😀

yennn
20. dec 2010

@strasska pockaj v januari, to len tu bude motivacia 😀 Inac piseme hodne aj cez vikendy, ale zase teraz pred vianocami toho moc nepopiseme - kazdy doma maka 🙂 Ale cakaj po silvestri, vsetci sa budu bud spovedat zo svojich vianocnych hriechov a budu motivovani to vsetko rychlo schudnut, alebo druha skupina ktora nezhresi, bude na seba taka pysna, az to tu bude srsat energiou 😀

ivana82
20. dec 2010

@yennn tak to ma nenastartuje, ale vydesi k smrti 😀 😀 😀 ale on uz napocita do styroch /s problemami do 10/, no co su vianoce este netusi...len s babkou pisal jeziskovi list s darcekami...ale on chce len malicky darcek, mam ja ale skromne dieta, co? 🙂

katkav
20. dec 2010

@ivana82 ano Ivka, uz som to aj akceptovala 😉

katkav
20. dec 2010

@yennn aj teba uz mam 😀