Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ja som kdesi citala, ze kedysi sa pouzivala nadvaha ako antikoncepcia 😉 ze baby, ktore boli macate nemali pravidelnu ovulaciu, takze nemohli otehotniet tak lahko. Takze ked som mala 106 kil a otehotnela, tiez som si myslela, ze to tak lahko nebude a bolo na prvy sup 😉 hihi, mam menej ako nez som otehotnela. 😀
gratulujem všetkým , ktorým sa darí chudnúť 🙂 🙂 🙂
@katkav tak neviem s tou ovulaciou, ja mam nepravidelny cyklus odkedy ho mam - a nepomohol ani porod. Ale naozaj, ked som chudla, tak ma lekari upozornovali, ze sa to moze stat. A tehu na seba nenechalo dlho cakat. No samozrejme, nie vzdy musi byt nadvaha prekazkou tehu, takze ak si otehotnela pri 106... tak super. Ale bacha na to dievca, teraz uz ti vaha ide dolu, stavas sa viac a viac plodnou, nie? 😀 😀 😀 😀
@yennn si rob srandu...moja mama ma styri dcery, ona otehotnela, ked tato okolo nej presiel iba v trenkach 😀 myslim, ze to mame po nej, lebo aj segra otehotnela hned na prvy sup 😉 ale cyklus mam asi najpravidelnejsi z nas styroch ja a to, ze kedy mam ovulaciu viem vzdy presne...dufam, ze ked sa budeme snazit o druhe, trafime zase chlapca 🙂 moj manzel by bol najradsej, keby sme cakali druhe uz teraz...ale chape, ze chcem trosku schudnut az potom, nech si to trosku vychutnam a nemam stresy u lekara, ktory mi bude nadavat, ze priberam 😒 mne porod velmi pomohol s ms bolestami, to som umierala predtym, teraz to je uz v pohode ☹ ale pred ms som hrozne zrava a boli ma kojenie.
tak ja hlásim žiaľ žiadna zmena 93 kg (to bude to koštovanie) 🙄
dievcata, mne sa tak nechce zacat piect, poradte co robit??? ako sa mam nastartovat... ☹
Ahojte, tak ja sa hlasim po vikende,
Takze nebyt vikendu bola by som so sebou nadmieru spokojna, ale v sobotu som piekla medovnicky a v nedelu som ich vyzierala...ale dnes som uz nabehla na spravny rezim. 😅 😅 😅 😅
Musim povedat, ze ma motivujete vyrazne vy, ked si Vas citam, vzdy dostanem nove odhodlanie a ked mam slabu chvilku, tak si na vas spomeniem 😉 Musite pisat asi aj cez vikend vela, lebo vikendy budu asi u mna kriticke 🤐 🤐 🤐
Takze velmi dakujem, ze ste tu 🙂
@strasska pockaj v januari, to len tu bude motivacia 😀 Inac piseme hodne aj cez vikendy, ale zase teraz pred vianocami toho moc nepopiseme - kazdy doma maka 🙂 Ale cakaj po silvestri, vsetci sa budu bud spovedat zo svojich vianocnych hriechov a budu motivovani to vsetko rychlo schudnut, alebo druha skupina ktora nezhresi, bude na seba taka pysna, az to tu bude srsat energiou 😀

@ivana82 @vejula - co sa tyka tehu a chudnutia - ja som hned po tom rapidnom ubytku -24 kil otehotnela - mnohi sa zhoduju ze prave preto sa nam to konecne podarilo 🙂
Ale tak sa trosku bojim ze co si pomysli moj organizmus na taku husenkovu drahu - najprv tlsta, potom -24kg, potom zase plus 14 lebo tehu, potom minus - pôrod a kojenie, potom zase kusok plus lebo materska, potom zase rapidne minus lebo chudnutie, no a teraz keby som otehotnela, dalsie plus? Fuha, neviem neviem ci by ma moje telo nekoplo do prdele 😀 😀