Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@adky @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @katusradus @zuzuh @debbie @ivca17 @lusia_99 @maya30 @lilithka26 @katkav @ivana82 @fatulda @ellysa @maatkka @jojina11 @oacka @elka74 @macekovam @elen58 @michaelapillarova
*****************************************************************************************************************
Ahojte babulky, takze – neprislucha mi tento tyzden nejako obzvlast komentovat, kedze patrim k tej neposlusnejsej polovici z nas. Statistika je teda nasledovna:
* * * 12 babuliek spolu tento tyzden schudlo 5.9 kil, blahozelam babulky, ste super! 😀
* * * 9 z nás ale tento týden pribralo, co predchadzajuce skore znizilo o 4.8 kil ☹
* * * takze sme celkovo tento tyzden schudli len -1.1 kila....
* * * spolu sme teda schudli 99.6 kil 🙂
Prosim este si precitajte tieto informacie:
1.)klasika – tie co sa nenahlasili maju v tabulke cervenu
2.)niektore sa mi uz vopred nahlasili, ze sa mi buduci tyzden neozvu kvoli cestovaniu – tieto ste v tabulke buduci tyzden uz fialovou s poznamkou vedla tabulky
3.)tu by som teda este raz chcela poprosit vsetky, ktore viete ze nebudete mat moznost, cas, chut alebo odvahu sa nam v pondelok po vianociach ozvat – aby ste sa mi nahlasili uz teraz, pokial mozno, ja si tam dam poznamku aby som vedela ze nemame na vas cakat
4.)samozrejme – ak si to niekto s chudnutim s nami rozmyslel nadobro, tiez ocenim ak sa mi ozve
5.) pripadne ak by ste chceli vazenie buduci tyzden zrusit ako take, tak mozme porozmyslat aj nad tym
A tu su linky (dajte vediet ak by to zase nefungovalo):
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer...
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer...
********************************************************************************************************************
ďakujem za tabulku, ja budúci pondelok nahlásim ešte, ale potom až ďalšie pondelky nenahlásim, lebo cestujem na 2 týždne aj s malou do zahraničia 😉
a adky má môj veľký obdiv 😵
@sssimi mne sa nemusis ospravedlnovat. Ved ja chapem, ze nemozme byt vsetci v rovnakom case motivovani a v hlave nastaveni na chudnutie. Len by som nerada niekoho otravovala, tak radsej by som bola, keby si mi povedala, ak sa ti uz nechce teraz s nami riesit vahu. Chapem ze su aj dolezitejsie veci.... teda obcas 😉
@yennn bre ranko, si sikulka, dakujem za blahozelanie k vianociam a aj za pracu,ktoru pre nas robis a podla mojho nazoru by si si buduci tyzden mohla oddychnut a nerobit tabulku ani graf, su vianoce a je potrebne si oddychnut, byt s rodinou - aj chudnut to je pravda, no predsa vianoce su raz za rok...to je moj nazor, ak ma prehlasujete kocky, tak nahlasim svoju vahu urcite... 😉 dnes idem konecne piect...dnesny plan - vinove mesiaciky, pernicky, co su hned makke, medvedie labky, venceky a mozno ked mi este nieco napadne...drzte palce, aby mi to vyslo...pekny den 🙂
@ivana82 suhlasim s Ivkou, buduci pondelok ti vahu nahlasit mozeme, ale mas od nas dovolenku 😉 zapise sa to ten tyzden na to, to uz bude po sviatkoch, po silvestri 😉 drzim palce, nech sa ti vsetko podari, k nam dnes pridu svokrovci, plus idem pozriet nasich do SC, takze tu nebudem 😉 a v najblizsich dnoch tiez asi len sem tam, budem sa musiet venovat navsteve a vyvarat a vypekat este 😉 krasne sviatky vsetkym aj odo mna.
@yennn, dakujeme aj za prianie aj za tvoje usilie a namahu pri robeni tabulky 😉
@yennn jej dakujeme za krasna prianie, ty si nasa motivacia, stale nas vies povzbudit, no aspon mna. Krasne sviatky aj Tebe 😉
kočky mám si kúpiť digitálnu váhu? asi áno, nech viem ako sa presne hýbem s hmotnosťou 😀
@yennn no vieš, motiváciou mi je aby som sa zmestila do vecí, ktoré som nosila pred tehotenstvom a tiež to, že vám budem hlásiť pravidelne hmotnosť. a chcem sa spýtať ako je to s mliekom, započítava sa do jedla alebo to mám brať ako tekutinu čo vypijem. predpokladám že to mám rátať ako jedlo. a ten žlčník mám ja starú záležitosť. mám tam už dlllllho kameň, ale v poslednej dobe hnevá. takže predpokladám že po vianociach ma nôž neminie. už som to skoro absolvovala počas tehu, ale vydržali sme to. dllllllho som od žlčníka mala pokoj, hádam aj desať rokov. prvé problémy som s ním mala veľmi zavčasu, mala som trinásť rokov. určite nemôžem papriku, rajčina mi nerobila problém a veľmi sa bojím uhorky. a o udeninách ako je klobáska ani nehovorím a tiež slanina je tabu. tieto veci som už nejedla vyšše roka. vlastne ma začal žlčník ničiť v lete 2009, len potom som otehotnela a bolo.....
@yennn ďakujem za tabuľku, aj keď som asi pribrala na zo všetkých najviac ☹ čo ma veľmi mrzí,strašne chcem schudnúť, príde nejaký problém a ja sa napchávam, vôbec nezvládam stresy
neviem ako sa sem dostanem počas týchto dní, ale v pondelok určite hlásim, aj keby to bolo zasa plus,
prajem tebe aj všetkým babám krásne a požehnané Vianočné sviatky, veľa šťastia, zdravia, rodinnej pohody a porozumenia 🙂
@betty21 no, je to na tebe, aku vahu mas - podstatne je vazit sa stale na tej istej. Ale poviem ti moj osobny nazor - myslim si ze pre cloveka ktory chce schudnut je digi vaha dolezita. Myslim si ze ziadnu alebo rucickovu vahu moze mat doma clovek, ktoreho vaha kolise plus minus 1-2 kila a raz za pol roka sa zo zvedavosti odvazi, ci nahodou nepribral alebo neschudol 🙂
No mozem ti povedat ze ked upenlivo cakas na to, ze to pojde dolu, tak kazde -0.1 kg ta strasne povzbudi - a to ti rucickova vaha neukaze....
@betty21 nic sa nedeje, neboj klobasku alebo slaninu by sme ti ani my nedovolili 😀 No musis vyskusat co ti nerobi dobre - podla mna najvacsi problem bol ten ze ja som sa naucila jest biele pecivo znovu proti svojej voli, ked bol zlcnik. Takze ak ti celozrnne chleby ci pecivo nevadia, isto sa najde aj nejaka zeleninka ktoru mozes, tak to bude dobre 🙂
@betty21 aha a mlieko - no myslela som dlho ze je to tekutina, ale potom som trochu kukla na web a nazory sa rôznia - niektori tvrdia že jasnacka mlieko sa rata. Ini hovoria ze mlieko treba ratat iba ako 90% vody. Ale tento nazor je zaujimavy, uz som to tu pisala a podla mna nieco na tom bude.... A zadaj si do google "mlieko do pitného režimu" a pomoze ti to spravit si vlastny nazor....
"Mlieko nie je nápoj. Je to potravina, ktorá vyžaduje zložité trávenie. Vypité mlieko sa najprv zrazí na tvaroh, aby sa mohli tráviť mliečne bielkoviny. Práve tieto bielkoviny a tuky obsiahnuté v mlieku spomaľujú vyprázdňovanie žalúdka, a tým v ňom zadržiavajú tekutinu. Mlieko by sa nemalo používať ako nápoj, ale ako potravina."
@adky @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @katusradus @zuzuh @debbie @ivca17 @lusia_99 @maya30 @lilithka26 @katkav @ivana82 @fatulda @ellysa @maatkka @jojina11 @oacka @elka74 @macekovam @elen58 @michaelapillarova
*****************************************************************************************************************
ozaj, a kto aj priberie viac nez kilo, nebojte sa nahlasit vahu - v januari to pojde o to lahsie. Ved rychlo pribrate kila pojdu aj rychlo dolu, ked sa do toho pustime. A to zase bude vacsia motivacia, kedze vianocne kilecko pojde rychlo dolu, no nie? 🙂
no uvidíme, čo bude po novom roku, snáď to nebude také hrozné, mňa včera potešila kamoška bola u mňa asi po mesiaci a len tak zrazu, že a neschudla si ty? tak som sa potešila, aj keď viem, že tie 3 kg ešte ťažko vidno ale povzbudilo ma to
@adky ja som tiez presvedcena ze po novom roku sa to rozbehne. Priznavam ze tu a tam cosi ochutnam ale je to pooooooodstatne menej, nez by toho bolo keby som nedrzala dietu, alebo teda - momentalne nechudla. Som nahodou na seba hrda - nie je to 100% odolavanie, ale taka vianocna pohodicka a ked priberiem kilo, stale to bude o dve menej nez po ine roky 😀
A tym ze na to stale myslim, a dokonca uz si zase pisem tekutiny, tak sa vlastne stale drzim v tom ze chudnem, ale nestresujem sa. Myslim inac ze ja ak priberiem tak to nebude z kolacikov, ale z toho ze v tomto zhone nemam pre seba navarene a papam aj na veceru chlieb .... niekedy aj na obed, fuha to je zle ☹
Takze tesim sa na januar, a zase to rozbalime, s novym cielom - na plny plyn. Ked si predstavim ze do 31.3.2011 by som chcela 85 - tak to uz mi budu dobre aj tie male cierne co mam roky v skrini 😀 😀 😀

@yennn kraasne prianie, aj tebe nadnerne sviatky prajem a bez stresu si dopraj aj kolačik ved vianoce su len raz do roka .)