Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ahojte aj ja som tu, ja som taký problém nemala, z kapustnice som si dala len za naberačku a šalátu máličko a kúsom ryby, asi som bola najedená z koštovania 🙂
@elina313 jooj moja, nesmies sa na seba divat takto negativne, skus to trosku inac. Nie je to lahke, ale povedz si ze sa mas rada a ze si (uz konecne) zasluzis byt pekna mamina a ze to chces zmenit a citit sa dobre 🙂
No a s 90-dnovkou drzim palce. Osobne s tym nesuhlasim, je to len dalsia "dieta" - ak sa ti aj podari dodrzat ju po cely cas, tak po 90 dnoch skonci a co potom, hm?
@ellysa @elvera pravda pravda, nas zaludok uz nie je zvyknuty. Ja som nemala nejake vazne viditelne problemy, ale tak citim ze uz taketo papanie nie je ok. Ked sme dnes vyrazali na prechadzku a ja som sa zohla ze si zosnurujem boty, tak som si povedala ze "juuuj, veru mi bolo milsie, ked som sa zohla a netlacilo ma plne brucho" 😀
joj baby ja mam teraz starosti maly sa mi riadne vyhadzal ma po celom teličky take vodnate pluzgieriky akoby, najprv som myslela že nejaka alergia ale teraz mam podozrenie že su to kiahne.... malo to už niektore vaše dieťatko???? Bojim sa že je to priliš skoro aby sa s tym dobre vysporiadal 😔
@vejula joj moja, my sme este nemali, ale hned jak som citala tvoj prispevok mi napadli kiahne. A mas pravdu, ak by to boli kiahne, mohlo by to byt tazke, este je naozaj malinky, bezkajte kazdopadne zajtra k doktorke. Tak snad to ale nebudu kiahne - obvolaj vsetkych s ktorych detickami ste boli za posledne dva tyzdne, ci niekto nema... ☹
inac babulky najvacsi moj problem ani nie kolaciky ale ta zas..ana voda ☹ ja som snad za den vypila liter? ☹
Neviem preco ked zlyham, tak ako prve sa vykaslem na tekutiny... vobec sa mi neziada
@vejula teraz docitavam starsie prispevky, neviem kto je mozolani ale to s tym nastartovanim metabolizmu mi pride velmi usmevne - tak to by sme mohli taketo obzerstvo aj raz tyzdenne dat, nie? No ved uvidime. Myslim ze co sa fakt nastartuje po zajtrajsom vazeni nebude ani tak metabolizmus, jak nasa nasratost 😀
@yennn no ono neboli sme nijako so žiadnymi detičkami, ale tak bola som s nim v kostole obchode po autobusoch chodime takže to mohol chytiť hocikde... Dufam že to zvladne bez nasledkov, joj, moje maličke. Zajtra idem hned ku doktorke nech ho pozrie, ale moja mamina hned ked to videla povedala že to je ako kiahne.. Mna to ani nenapadlo, bo si na to nepamatam ako to vyzera
A čo sa tyka mojej slabosti tak to je jednoznačne sladkosti, ja pijem dosť lebo telo mi samo žiada, ale ten cukor ked vidim všetky tie dobrotky fakt neviem odolať... Ale zajtra už začinam opať bez takychto obrovskych prehreškov
babulky idem uz spinkat, na tomto mieste by som asi normalne povedala nieco ako "tesim sa na zajtrajsie hlasenia" .................................................................................................. ale tak nejak som si tym teraz neni ista LOL 😀 Bru nocku, a kazdopadne nehanbite sa priznat 🙂
@yennn mozolani je velmi uspešni kulturista zo žiliny u nas ma viacero fitnes centier, je to odbornik... no ale neviem, určite nemyslel každy tyžden , ale tak vynimočne ako vianoce alebo velka noc.. proste fakt vynimočne ked už je organizmus nastaveny na ten režim že nepapam o nič viac ako by som mala, stale rovnaky prijem, že ho to troška nakopne ked zrazu musi zamakať a tym sa trocha zrychli, no ja neviem,,, ved uvidime
@vejula môj malý to absolvoval, ale až keď mal štyri roky, bol celý vyhádzaný takými vodnatými pľuzgierikmi a potom sa zakalili.....komplet bol bodkovaný, ešte aj na pimprlákovi 😀 , ale neviem ako to dieťatka v nižšom veku zvládajú. môj už pre istotu dva krát absolvoval aj šarlach ☹ a vtedy mal teplotu skoro ☹ 41 stupňov, to som už mala fakt strach.
som zvedavá čo mi akú váhu ukáže.... ale veď uvidím a odštartujem chudnutie ...... ooooooozaj dievčatá, pijete čistú vodu, alebo minerálky, čaje alebo aj ovocné šťavy, poraďte mi keď som u vás začiatočník, nech viem čo a ako
ahojky babulky...ako ste prežili Vianoce?? u nas 😖 s Lucinkou sme boli na stedry den na pohotovosti co mala teploty kasel a sopliky a kto mu sa jej este aj uška zapalili a boleli ☹ od nej chytil Misko a potom ja...teda okrem tych usiek aspon...ale soplili sme a kaslali cele sviatky a este to trva....
@yennn - vaha: 78,6 KG (-O,5) 🙂 , a ubytok z bokov 1 cm.....
tak ahojte kočky ako ste sviatkovali?žalúdočné problémy boli aj u mna,najprv hned po večeri a potom ešte dvakrtát v noci 😀 inač v pohode,žiadne obžerstvo,sem tam sladké a pitný režim ani liter @yennn váha 85,4-takže stagnácia a to ma teší 🙂 pekný den vám prajem...po novom roku to rozbehneme 😉
Dobre ranko babulky, vidim ze zatial ste uspesne @lusia_99 a @katusradus blahozelam k ubytku (!) ale tentokrat aj k stagnacii 😀
Ja mam o +1.3kg viac ☹ Ale tak som sa spustila, takze ziadne prekvapenie, slubujem ze uz budem posluchat 🙂 Jedla som dve na tri a nepila nič - a okrem toho som dnes dostala menzes, takze voda zadrzana dvojnasobne? Mozno... kazdopadne ak by aj nie tej vody tak viem z coho prirastok ....
Babulky dnes neslubujem tabulecku, manzel ma dovolenku, a kedze som ho o nu tolko prosila, tak nebudem cely den sediet za pocitacom, ako v pondelky zvyknem. Takze tak pozvolna pozapisujem, pockam do vecera kto vsetko sa nam dnes ozve a zajtra niekedy vypučím tabulku, jo? Krasny den prajem. 🙂
@yennn ahojte, tak ja som pribrala, hanba velika 😠 104,6 kg, ale skoro vobec nepijem a tlacim do seba blbosti, takze viem, preco to tak je a o pravidelnom jedeni ani chyru ani slychu, vcera som obedovala o pol jdruhej a odvtedy som bola taka plna, ze som az dnes rano ranajkovala. ☹
ahojte, hlasim prírastok a ani som sa neprejedala, sladkosti len na štedrý večer som ochutnala, už nejdem jesť vôbec nič - asi iba tak schudnem 😖
takže 68,9 kg
pás 90 cm
a boky 103 cm
aj tak asi na zadok priberám najviac 😒 😀
@yennn Ahoj. Tak moja vaha je 66,6
@betty21 joj tak to su už riadne horučky sa ani nečudujem že si mala takyto strach 😔 moj maly sa tiež stale viac a viac vyhadzuje... Boli sme u doktorkyu a ta nam potvrdila kiahne... Som sa pytala či to nieje nejako skoro a ona povedala že tam už mali aj trojmesačne babo s kiahnami... Fuuu tak sa budeme trapiť dva tyždne teraz
A čo sa vahy tyka, tak neviem akym zazrakom som normalne že schudla 0,3 kg a dnešna ranna vaha je 52,7kg.. Ale myslim si že som musela do piatku schudnuť viac a potom pribrať, lebo som fakt nenormalne žrala, hlavne kolače večer o desiatej ap odobne, tak si to neviem inak vysvetliť

@elvera joj tak ja som vobec nemala problemy, len že som na druhy den po štedrej večeri s prepačenim srala asi 4 krat 😅