Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ahojte, dnes som az večer dosla domov, vazila som sa najedena u svokry a mam 72,5 beriem to z rezervou kedze je to ina vaha, a bola som čerstvo naobedovana .))
ahojte babulky tak sa znovu hlasim, idem pokukat co kto a ako, a uvidime co z toho vyliezlo 🙂
ja hlásim tiež stagnáciu 😉
@pink_lady @elvera @dominikuska @oacka @macekovam
ahojte babulky, neviem ci ste mi zabudli napisat ze tu tento tyzden nebudete, alebo sa hanbite priznat co ste popapali? Nebojte, skoro vsetky sme pribrali, tak dajte cislo 🙂
Ale pockam este do zajtra, su sviatky, nechcem nikoho nahanat, nie je to teraz podstatne 🙂
Kočky čo pijete ak chcete dodržiavať správny pitný režim? Môžu sa piť ovocné šťavy riedené s vodou resp. s minerálkou? Predpokladám že nesladený čaj je o.k.
ahoj..nezabudla som ti dat cislo ale pozerala som sem cely den a nejako som nevidela pohyb tak som nevedela ze ci sme to vcerajsie zapisovanie nezrusili..🙂 mam 84...takze aspon som udrzala...
@betty21 ja ak chcem dodržať správny pitný režim, tak pijem najmä čistú vodu z vodovodu. Minerálky môžeš, ale snaž sa aby netvorili väčšiu časť tvojho pitného režimu - len na spestrenie a striedaj ich. Ide o to že každá obsahuje väčší či menší podiel iných minerálov, tak nech to nemáš jednotvárne, a niektoré dokonca vo veľkom množstve aj trošku škodia... Takže ja by som to len ako doplnok.
Ovocné šťavy riedené vodou sú v poriadku pokiaľ ide o zdravý životný štýl, avšak ak sa pokúšaš nejaké kilo zhodiť, tak rozhodne by som nedoporučovala, to je zbytočne prijatý cukor. Nesladený čaj je ok
@macekovam mam pocit ze tu vcera bolo dost pohybu - najviac za cele dva tyzdne predchadzajuce 😝
Rozmyslam ci vies, ze ten pohyb sa sam od seba neudeje, pokial mas stranku otvorenu stale. Nove prispevky sa ti objavia jedine ked das stranku obnovit (modre sipky v tvare kruhu) alebo ak pridas novy prispevok, alebo stranku zavries a znovu otvoris...
Dakujem za nahlasenie. Pekny den.
aj podla mna🙂 takze aj tak doobre na to ze boli sviatky..ale musim sa priznat ze v piatok idem na zabavu takze sa snazim byt so sebou spokojna🙂 🙂 aspon trosku...a potom to uz pojde...a kolace mi zostali takmer vsetky...a vecer cvicim takze vari som uz nakopnuta.)papa
@yennn nie stranku neoitvaram opakovane..popravde nemam ani cas citat co je nove...len nahlasujem a snazim sa pomaly chudnut...popri 2 detoch co nie je lahke...je pre mna odmenou najst si cas aspon na 30 minutove cvicenie...v minulosti to bolo 3-6 krat do tyzdna...no..vtedy som aj trosku inak vyzerala🙂 🙂 🙂teraz som vdacna za 30 min do tyzdna aspon 2 -3 krat🙂🙂
čafte kočky... ja sa akosi nemožem dostať do toho režimu ako pred vianocami, doma ešte kopu dobrot a strašne ma to laka... Čo robiť???? snad sa do toho postupne dostanem 😝
@vejula ahoj..ja nepdolavam...jasne ze som si dala aj kolacik ale nie plnkove len tie suchsie bo tie mam ja rada...kupila som si satky v ktorych sa sama sebe celkom pacim a idem v piatok na zabavu trsat tak chcem urobit vsetko preto aky som sa pacila este viac...aj ked budem mat len o kilecko menej...nech ja viem ze schudnem a staci mi to...aj pomaly dojdem do ciela...teda aspon dufam🙂
@vejula jasne ze sa do toho dostanes, len tie kolace niekto musi pojest a modli sa aby si to nebola ty sama. Viem, ty lubis sladke, si ten isty typ co ja - takze je to tazke, kym su kolace doma, do toho rezimu sa nedostanes tak lahko. Pockaj este do silvestra a niektore kolace (budes prekvapena) sa daju krasne zamrazit a o mesiac - dva v jedno nedelne popoludnie urobia dobre. Lebo aj keby to bol aj len 1-2 kolace denne, nikdy to nebude ten rezim, vzdy to budu ustupky... a bohuzial tie si v tejto faze nemozem dovolit, takze musim ist naplno. A to aj po silvestri urobim. No opakujem sa - tebe to ide krasne, po @adky si schudla najviac z nas, myslim. 🙂 Takze sa nestresuj, urcite to pride.
ahojte babuľky,tak ja sa s vami lúčim, pekne chudnite 😉 zajtra ráno odlietame preč, tak dúfam, že všetko ok dopadne...a potom sa vrátim až v januári, neviem čí budem pokračovať ďalej s vami, už nebudem môcť cvičiť brušaky, a na elipticali, lebo sa chceme potom snažiť o druhé bábätko 😲 😲 😲 , tak nebudem môcť preháňať s cvičením 😀 😀
papá 🙂
@yennn dakujem za povzbudenie. Ale v poslednom čase normalne rozmyšlam že či nemam nejako zniženu kvalitu mliečka ked som teraz pochudla či aj preto nedostal maly tie kiahne, lebo vraj materske mliečko by malo pred kiahnami ochraniť. Tak som teraz v pomykove. Ale akože nehladovala som ani nič podobne, len som obmedzila sladkosti a večerne prejedanie, ale ked si to tak zoberem neviem či som neschudla priliš rychlo. Aky maš na to nazor?
ako žienky ja sa dnes prejedám sladkostami ako keby som nikdy nič nejedla 😅 a už mi je aj pekne zle z toho 😖 😖
@idris ja som dnes tiez tlacila sladke ako nepomodlena a tiez mi je uz z toho dost blbo a tiez som zistila, ze ked som predavkovana od cukru, tak ma z toho boli hlava 😠 no nic, zajtra vsetko napcham do krabice a ide to do mrazaku. Asi by sa hodil nejaky ocistny den, ze cely den len zeleninu alebo co, lebo mam pocit, ze mam vsetky trubky upchate odpadom, co som pojedla 😀
@vejula schudla si 6.8kg za 12 tyzdnov, to by sa za normalnych okolnosti dalo povazovat za normalne tempo chudnutia, ved je to takmer tych predpisanych 0.5kg tyzdenne. Ale neviem to posudit pri tvojej vahe. Pri mojej vahe by nevadilo ani rychlejsie tempo chudnutia, ale ty si zase az tak vela nadvahy nemala. Teraz som si pozrela tvoje BMI - este schudnes kilo a dostavas sa pod 20 a teda budes tesne nad hranicou podvahy. Aj ked som zacinala takmer na stovke, nikdy som nemala v umysle posudzovat preco potrebuje schudnut kocka ktora nema ani 60 - je to kazdeho osobna vec a kazdy musi sam vediet, na akej vahe sa citi vo svojej kozi. Len mozno - z hladiska kojenia - mozno tvoje telo si o takejto nizsej vahe mysli svoje, hovori sa ze organizmus si zopar kil rad na sebe necha, aby bolo z coho zivit dietatko. Ale tak zase ty nad znizenou kvalitou mliecka neuvazuj, Dominik ma 8.5 mesiaca a uz papate prikrmy, takze kojis menej a bude to stale menej a menej. A logicky by sa ti aj menej malo tvorit. Pokial si si ista, ze si sa nejako vyrazne neobmedzovala, ale si obmedzila len vecerne prejedanie a sladkosti - ani jedno ku kojeniu netreba a je fajn ze si sa posunula do normalu, co sa tyka papania. A s tymi kiahnami je to podla mna hlupost, aj ked nie som doktor. Moj maly je kojeny dodnes a kazde dva tyzdne ma sople. To zavisi od jeho imunity a od toho, comu je to dietatko vystavene. A ked raz dietatko vystavis kiahnam, tak ma malu sancu ich nedostat, podla mna... Takze sa nestresuj 🙂 Ale straz si BMI aby si sa nedostala pod 19, ok? 😉 Tolko moj (skromny a neodborny) nazor. 🙂 🙂
mna caka este navsteva svokry dvojdnova ale po silvestri pouvazujem ako to co najrychlejsie znovu nastartovat.
@adky @vejula @pink_lady @tinika @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @katusradus @zuzuh @debbie @ivca17 @lusia_99 @maya30 @katkav @ivana82 @fatulda @ellysa @maatkka @jojina11 @oacka @elka74 @macekovam @elen58 @michaelapillarova @idris
****************************************************************************************************
Babulky priznám sa mi že tento týždeň sa mi vôbec do tabuľky nechcelo, ale z úcty k @vejula @lusia_99 a @michaelapillarova ktore ako jedine tento tyzden schudli (baby blahoželáááááám! 🙂) som si povedala, ze musim, nebolo by to fer.
Takze len sucho: PRIBRALI SME 7.5 KILA! Ale dokopy sme stale schudli tych 89.9 kil. Verim ze buduci tyzden, alebo najneskor ten dalsi ked uz budu vianoce aj silvester davno za nami, sa to rozbehne 🙂 Na ten tyzden sa tesim, lebo vsetko toto pojde krasne a rychlo dole 🙂
Nezabudnite, najblizsie vazenie si prosim nasledovne udaje:
a.) aktualna vaha
b.) aktualne miery (tie ktore ste mi zvykli hlasit)
c.) ciel do 31.03.2011 !!!
A este kym tu dam linky, davam hlasovat o dvoch otazkach nad ktorymi rozmyslam v poslednej dobe:
1.) buduci rok dame cistu tabulku a graf alebo pokracujeme v starej? Minimalne tabulku budem musiet skresat, ale v grafe sa da pekne pokracovat. Len dajte vediet aky mate nazor, co by ste preferovali - ci tesit sa aj nadalej z doterajsich uspechov (adky a spol.) alebo cista nepopisana strana poskytujuca mnohe moznosti... 🙂
2.) dame posledne vazenie v piatok rano 31.12. aby sme dodrzali ten nas pomyselny ciel? Alebo chceme posledne vazenie v pondelok 03.01.2011 ?
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer...
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer...
***************************************************************************************************************

@yennn hlásim stagnáciu.. 🙂