icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

jojina11
28. dec 2010

@yennn myslím , že väčšina z nás bude potrebovať riadny štart 😀 😀

tinika
28. dec 2010

@yennn aby si mala jednoduchsiu tabulku, tak ja by som navrhovala na začiatok dat prvotne udaje a potom 1.kračovat novymi, aby bolo vidno rozdiel kolko sme schudli
2. ja by som mozno dala vazit aj 31.ho aj v pondelok 3tieho hm?

adky
28. dec 2010

@yennn v grafe a tabulke by som pokracovala a vahu by som nahlasila v piatok rano 😉

marthuska
28. dec 2010

hm, navrhujem cistu tabulku a graf vratane starych zaciatkov 😀 a posledne vazenie 31.12 😀

idris
28. dec 2010

no ja si musim kupit digitalnu vahu lebo mam klasicku a ta neukazuje tie desatinne miesata xexe takze kym neschudnem kilo alebo dve to nebude vidiet xexeexeex ....

yennn
28. dec 2010

ja totizto nemam windows, ale linux a tu je vsetko ine - a graf sa sprava uplne inac, nez predtym vo windowse. Problem je ze ked vynecham cislo, tak ciara grafu spadne na nulu, co sa prejavuje v aktualnom tyzdni, vsetky grafy by tresli na papulu dolu, preto musim umelo davat stagnaciu az do konca sledovaneho obdobia. A ked niekto prisiel neskor, napriklad len posledne dva - tri tyzdne, tak tiez mu davam stagnaciu od zaciatku, aby nezacinal od nuly, lebo by ta ciara zase isla od nuly hore... a potom to vyzera ze sa tu cele t yzdne len flaka... neviem ci viete co myslim. Ale snad nieco vymyslim...

ivana82
28. dec 2010

Ahojte, @yennn ako kazdy tyzden velka vdaka za graf aj za tabulku 🙂 podla mna by sa mohlo pokracovat v starej tabulke aj grafe a nahlasila by som ti aj v piatok na silvestra...aj ked mam pocit, ze to bude zasse plus :( tak nic,...daj vediet ako si sa rozhodla, kedy ti mame nahlasit, ok? 🙂

vejula
28. dec 2010

@yennn vdaka za nazor 🙂 už som pisala aj do temy o kiahnach a tam ma kočky viviedli z omylu, su tam take ktore mali detičky ešte menšie plne kojene a kiahne dostali, takže asi je to len taka fama
Čo sa tyka sposobu chudnutia ja som vyrazne obmedzila jedenie sladkosti najma večer, bo dovtedy som bola schopna zošrotovať nenormalne množstvo cukru... myslim že preto mi telo takto zareagovalo. Normalne som jedla tak ako teraz cez sviatky a to bol tiež brutal.
A prečo chcem schudnuť... ono vaha niekedy skresluje, ja som totiž malinka a mam aj lahke kosti, ako 60kg som fakt nevyzerala dobre, navyše som mala hnusnu cellitidu na nohach čo ma hnevalo zo všetkeho najviac. Ako som čo to pochudla tak aj celulitida ustupila a konečne mam dieru medzi nohami 😀 😀 😀 teda myslim tu medzeru medzi stehnami a konečne sa mi stenhna nešuchaju jedno o druhe, lebo to bolo fuj fuj 😝
A neboj pod 19 neklesnem 😉

vejula
28. dec 2010

@yennn a dakujem za tabulečku idem si ju kuknuť 🙂

vejula
28. dec 2010

@adky jej ahoj adky ako si sa držala?

idris
28. dec 2010

@vejula tu dieru mat je aj moj sen 😀 😀 ale je to nemôžé ked som mala 64 kg tak som mala stehna nalepené jedno na druhe ale cil ich mam prilepené ale už mesiac cvičím cviky na stehna najme vnútorne tak dúfam zaberie .. A sladkosti ja mam obdobia kedy sa ich ani nedotknem ale ked príde deň D tak som schopná aj kilo zjesť na posedenie a koláčiky mi nechutia ja iba čokoládu salko a mliečny marcipán ..... 😅 😅

idris
28. dec 2010

@yennn ja nahlasim 31 , tabuľka môže začiatok a potom ďalšie z nového roku , a graf by som ponechala 😉

idris
28. dec 2010

@ivana82 ani som nepostrehla ako to tehu ?? bola si u dr ?? ci iba plany poplach

vejula
28. dec 2010

@idris 😀 😀 jj cvičiť je na to najlepšie... aj ked od kedy je prestavka v zumbe tak necvičim 😒 už sa tešim ked oapť začnem po novom roku 🙂

idris
28. dec 2010

@vejula ja chcem poprosit sokrovcov aby postrazili malu a ja pojdem na ZUmbu alebo nieco podobne lebo mm ma len poobedne a nocne a cez den sa v nasom meste necvici 😠 😠 😠 😠

zelam dobru noc babizne 😒 a pite vela vody

vejula
28. dec 2010

@idris jj ja to mam tiež take všelijake so straženim maleho... ale aspon raz dvakrat do tyždna sa mi väčšinou podari...tak držim prsty nech ti to vyjde
a dobruu noc

ivana82
29. dec 2010

@idris plany poplach 😒

katkav
29. dec 2010

@yennn ja by som do tej tabulky dala vahu, ktoru sme mali, ked sme zacinali a potom hned vedla vahu 3.1., snad sa tam (do tej tabulky) bude zmestit tych par tyzdnov do 31.3. 😉 no svoj ciel 99 som do 31. 12. nesplnila, tak neviem, ci mam mat velke oci a chciet ist do 31. 3. na 90 kg, alebo si mam dat ciel iba 95 kg, aj ked si myslim, ze sa bude asi chudnut po novom roku lepsie, ked uz nebudeme vypekat, nie su ziadne sviatky, Velka noc je az 24.4. takze to by sa malo dat. Janka napis mi tam teda 90 kil. 😉

macekovam
29. dec 2010

ahoj ja som za posledne vazenie v piatok🙂a v tabulke a grafe pokracovat...je to cesta od niekial niekam tak nech je cela::.papa

zucha
29. dec 2010

@vejula najstarsia dcera ma kiahne a uz cakam, ze to dostanu dalsie deti 😒 Teda, ak by to mala stredna, to mi nevadi, ale najmladsi - to by bolo dost skoro, ale stava sa to. Tiez je plne kojeny a mal by mat protilatky odo mna z mlieka, ale kiahne su tak vysokoinfekcna choroba, ze ak si od cloveka, co ich este nema ani prepuknute naplno na 10 m, mozes to dostat.

vejula
29. dec 2010

@zucha joj tak vam držim palce nech to synček nedostane... čo som pisala na teme kiahne tak kočky tam mali detičky čo kojili a dostali to.. ale tak tie prve tri mesiace maju detičky myslim ešte protilatky z tela matky pokial to prekonala, takže prve tri mesiace tam je mala šanca že to dostane aj ked stať sa može hjocičo...
A len tak trošku mimo temy, vykradli nam chatku, dnes rano sme to zistili tak tam museli byť v noci 😠 ☹

katusradus
29. dec 2010

@yennn ja som tiež za čistú tabulku s posledným vážením 3 januára

vejula
29. dec 2010

@yenn inač ja som za to aby tam bola aj naša počiatočna vaha, aby bolo jasne že kolko sme vlastne schudli aby to bolo viac motivujuce, potom ta silvestrovska vaha a pokračovanie 🙂

jojina11
29. dec 2010

@yennn veď ty to už nejako spravíš a určite to bude dobré 🙂

anickaajanko
29. dec 2010

babenky ahojte
rada by som sa k vam pridat aj ked sa velmi hanbim za svoju vahu
pisala som si uz v IP s @adky a az teraz som nabrala odvahu sa k vam pripojit ak mozem

katkav
29. dec 2010

@anickaajanko jasne, ze mozes, vitaj 😉 no s tou vahou ma urcite nepretromfnes, ja som zatial z nas vsetkych najtazsia 😒 ale snad sa mi to podari buduci rok zmenit a nebudem uz trojciferna 😀 akurat vcera som mala na navsteve kamosku a ta mi vravela, ze ked som mala 62 kil, tak som uz ani nevyzerala zdravo, hold to budu tie tazke kosti asi 😀

anickaajanko
29. dec 2010

@katkav veruze tromfnem ☹

katkav
29. dec 2010

@anickaajanko mi zoberies moje prvenstvo? 😀 neboj, buduci rok s tym nieco spravime. Takze zacinas od januara s nami? Akeho velkeho mas drobca? Kojis? Ako papas?

anickaajanko
29. dec 2010

@katkav veru vezmem mierne ale vezmem
2 rocne a 9 mesacne
kojim
najvacsim hriechom su sladkosti najma cokolada a sladke vody, s cistej mi je zle, to co som pribrala v tehu mam na sebe ☹ a tak rada by som zhodit

katkav
29. dec 2010

@anickaajanko takze dvojnasobna maminka 😉 no ja by som tiez rada bola, ale nerada by som zacinala s touto vahou, aj ked som pribrala pocas tehu len 6 kil, ktore som dala dole, uz mam menej ako pred tehu. Ja som na zaciatku kojenia ficala na sladkostiach hrozne, lebo som si nestihala navarit, mala som malo energie, lebo som kojila kazdu hodinu a pol, den ci noc. Sladke vody mi nechutia, najma take tie, co maju prichut, ze pomarancova a vselijake take podobne. Cista voda nie je zla, to si zvyknes. Ja som si na zaciatku davala trosku citronu, ale este mas maleho moc malickeho na citron. Cajiky nelubis? Aj to by si mohla.