icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
2. jan 2011

@anickaajanko kasli na to, ved tu (zatial) ziadna nie sme modelka. Je jedno, ci ma niekto nadvahu 5 kil alebo 35 kil. Ciel je spolocny, aj ta ktora schudne tych 5 kil este nie je v cieli a caka ju este tazsia uloha - udrzanie. Takze treba sa pustit do toho a spolu nam to pojde. Poviem ti, je to uzasna motivacia, ked chudneme spolu, vzdy sa tu najde niekto kto ta podpori ak mas slabu chvilku (alebo par dni). Na tvojom mieste by som si zasla do obchodu a kupila prvu digitalnu vahu s rozumnou cenou. Podla mna je hlupost doma nemat vahu. A ked sa pustis do boja s kilami, tak uvidis ze kazde -0.1 kg ktore ti digi vaha ukaze, ta neskutocne potesi. Ver mi viem co hovorim 😀 Takze zajtra cakam tvoje udaje (vaha, vyska /ak chces aj miery/ a najma - ciel kolko chces schudnut do 31.3.2011 ) 🙂 Sup do toho, pred nami sa hanbit nemusis.

tinika
2. jan 2011

@yennn tak zverejnujem 72,5 😒 😀 😀

groka
2. jan 2011

ahojte kocky mozem sa pridat?ak je toto tema tak trosku o tom,ze by ste rady asi nieco dali dolu po porode tak som spravne
ja priberam a fest,nekojim od 2 a pol mesiaca maleho to ma za nasleodok priberanie a moja stitna zlaza ☹ ale to je des teraz
minuly rok som schudla 13 kilov,to bolo krasne nieco,teraz musim a chcem dat dole minimalne 15 ale samej mi to ide tazko skoro vobec

katkav
2. jan 2011

@groka jasne, vitaj 😉 ano chudneme spolu 😉 zajtra sa vazime a nahlasujeme to yennn 😉 ta to dava do tabulky a grafu, kde krasne vidime, ako sme posluchali alebo neposluchali 😀

adky
2. jan 2011

@yennn co siii,ved na silvestra som jedla vsetko co mi prislo pod ruky,no a co,jeden den som si mohla dovolit-aj klobasu z kapustnici,aj salat,aj vyprazany pangasius,aj laskonky (tioe milujem) 😀 😀 A 1.1.2011 bola vaha op kilo vyssia,uvidime zajtra 😀

groka
2. jan 2011

@katkav wou to jeuzasne a nieco pre mna,toto ja potebujem 😉
tak ma kocky mozete dat tiez do tabulky?

katkav
2. jan 2011

@groka zajtra rano nahlas yennn svoju vahu, miery cez prsia, pas, zadok, stehno a svoj ciel do 31.3. a potom uz budes musiet posluchat, lebo vahu hlasime kazdy pondelok a miery kazdy stvrty tyzden 😉 drzim palce, ja zajtra tiez zacinam naplno. Vcera aj dnes som si zacvicila zumbu, kondicka v pr....keli 😀 ale nevadi, kazdy den budem schopna vydrzat dlhsie, plus za chvilku tu je jar, pridam dlhe vychadzky a kila pojdu dole same. 😀

baculka77
2. jan 2011

ahojte chudulienky, môzem sa k vam tiez pridat? lebo so mnou to je hrôza, raz slane potom sladke potom slane atd dokolecka. takze zajtra zmeriam moje uzasne obrovske miery a zvazim sa a napisem yennn. a ozik ako to tu cele funguje? teraz som iba tuto temu nasla takze chvilku potrva kym ju precitam, ak by sa niekto nasiel kto mi to v skratke rychlo vysvetli, dakujem a vsetko dobre v novom roku vam vsetkym prajem a nech sme konecne stihle papapapa

sanym
2. jan 2011

Ahojte, mohla by som sa tiež pridať? Chcela by som s chudnutím začať od zajtra a keďže mám strašne slabú vôľu, takto by mi to snáď išlo lepšie. 😉 🙂

zuzub
2. jan 2011

čaute, kočky zaújmalo by ma, hlavne tie mamine, ktoré kojíte ako vyzerá váš jedálniček ? napíšte príklad na 1 deň.dikes 😉 zajtra dodám váhu a miery

katkav
2. jan 2011

@baculka77 ahoj a vitaj 😉 kazda chudneme svojim stylom, kto chce, tak aj cvici popri chudnuti....no chudnutie ako chudnutie, ide skor o to, ze sa snazime zdravo stravovat a pritom ide vaha dole. Je dolezite dostatocne pit, take 2,5 az 3 - 3,5 litre vody alebo cajiky denne, aby telu nechybala voda a vecer uz radsej sladke nejest, najlepsie je dat si nejaky salatik s bielkovinou, napriklad kuracie masko, rybku alebo nejaky syr...snaz sa jest 5x za den, aby si nemala vykyvy cukru a nemala kvoli tomu chut na sladke a voloviny 😉 a ked uz bude kriza, sem tam si daj, alebo sa pokus oklamat telo tym, ze si das miesto sladkosti nejake ovocie 😉 ale je to samozrejme na tebe ako sa budes strazit, nejake kocky sa tu idu pustit do 90dnovej diety, ine skusaju delenu stravu, takze je to na tebe, co tebe najlepsie vyhovuje, ale treba si uvedomit, ze chces, aby sa ti vaha udrzala dlhodobo dole, takze podla toho si vyber, co ti najdlhsie vydrzi, aky styl papania....vsetko dobre do noveho roku aj tebe...urcite budeme tento rok stihlejsie 😉

katkav
2. jan 2011

@sanym vitaj medzi nami. Neboj s nami ti to pojde dobre, lebo si budes uvedomovat, ze v pondelok sa vazim, musim sa trosku strazit 😉 takze zajtra rano treba napisat yennn svoju vahu, miery, prsia, pas, zadok, stehno a svoj ciel do 31.3. ak chces byt pridana do tabulky...dufam, ze ma @yennn nezbije, ze bude mat tolko vela prace, ale ona je sikulka, ona to zvladne.

katkav
2. jan 2011

@zuzub napisem ti, co asi zjem ja, ale ja uz jem vsetko, my uz sme velki, ty mas este drobca, takze asi este vsetko nejes.
ranajky: chlieb s maslom, sunkou, cherry rajcinky, paprika, melta kava, ale nie vzdy, pol litrovy pohar vody s citronom este pred ranajkami
desiata: ovocie, jogurt, 2 lyzice ovsenych vlociek
obed: polievka, druhe jedlo, priloha nejaka zeleninka
desiata: podobna ranajkam
vecera: cottage cheese s nakrajanou zeleninkou, alebo acidko a salat, alebo salat s tuniakom, alebo salat s kuracim masom, alebo lososom, alebo syrom, uz bez chlebika alebo nejakych takych podobnych priloh
treba medzi tym pit a uvidis, ze nebudes hladna. Vsak zeleninu jedz iba taku, ktora malemu nerobi zle, lebo obsahuje vlakninu, ktora odstranuje z tela skodliviny a perfektne zasyti.
pripadne si pozrite jedalnicky na www.chudnutie-ako.sk

baculka77
2. jan 2011

jéééééé katkav dakujem za povzdbudenia aj za skoru odpoved, dala som sa na čítanie tejto témy od začiatku no ti poviem, mam čo robit, vieš ja mám 33 rokov, úctihodných 94 kg no a teoriu ovládam na 1*, trufam si to o sebe povedať, ale čo sa týka praxe úplná katastrofa, aj teraz som taká nijaká tak som si šupla čokoládu na varenie, nie celú 😀 ako je to niekedy u mna zvykom, ale po kockách ju pomaly ale isto vyžieram 😝 , viem že klamem samú seba, chcela som začať ako vždy od pondelka, od nového mesiaca, od nového roku no a už je 2.1., takže tie dni rýchlo utekajú a mám hrôzu ze to zase prepásnem ako minulý rok. Som rok aj 4 mes. po pôrode a to som schudla iba 6 kg. Ale aj to sa ráta, tehotná pred pôrodom som mala 115 kg, sa čudujem, že som vládala chodiť, ale to som mala kopec vody v sebe a ked som porodila hned som schudla tých 15 kg. No a teraz nič. Takže držím nám všetkým palce a podme na toooooooooooooooo

sanym
2. jan 2011

@katkav ďakujem, tak to zajtra napíšem aj keď ma desí predstava, že uvidím tie miery čierne na bielom. 😀

baculka77
2. jan 2011

dievčence aj toto mám uložené v PC v oblubenych položkách http://www.mimibazar.cz/navody.php?user=20166

zuzub
2. jan 2011

@katkav ďaukem, ja už jem viac menej všetko, aj kapustnicu som si už dala na Vianoce a malý v pohode 😉

sanym
2. jan 2011

@baculka77 mám tiež 33 rokov a presne ako píšeš - teória aj u mňa zvládnutá, ale... Tiež začínam každý pondelok, potom každý mesiac, chcela som začať od nového roka a zasa som zlyhala. Potom som objavila túto tému a rozhodla som sa, že keď sa tu pridám snáď vydržím. Takže teraz, alebo nikdy. 😉

katkav
2. jan 2011

@baculka77 nemas za co 😉 popri vesani pradla sem sem- tam nakuknem 😉 ja som tiez 1 rok a 4 mesiace po porode, rodit som isla ked som mala 112,6 kila (pocas tehu som pribrala iba 6 kg), prvy mesiac som schudla 9 kil a potom som zase pribrala na skoro 110, lebo som mala sialeny hlad a smad od kojenia, potom sa mi podarilo schudnut a udrziavala som si 106-107, takze pred tehu vahu. Ked som s babami zacala, mala som 107,2 a pred sviatkami som schudla na 103,7, chudla som cca pol kila za tyzden, ale nakolko kojim, tak mi to aj vyhovuje, ze nie velmi vela naraz, lebo sa bojim jojo efektu. Cez sviatky som to pokaslala, ale uz aj vcera aj dnes som cvicila aj sa snazim pit tak ako sa ma, takze dufam, ze sa mi do 31.3. podari schudnut aspon 10 kil. Neboj, spolu to zvladneme...uvidis, ze ked chudneme spolu tak to ide, ved pred Vianocami to uz bolo okolo 100 kil, co sme schudli spolu. 😀

katkav
2. jan 2011

@sanym neboj, uvidis ako ta to bude velmi motivovat, budes chciet, aby ti krivka na grafe krasne klesala 😀

katkav
2. jan 2011

@zuzub tak super, potom mozes jest vsetko 😉

mimini
2. jan 2011

@yennn žiaľ nepomýlila som sa miery sú také ako som ti uviedla, premerala som sa dnes znova ☹

yennn
2. jan 2011

@katkav nie nezbijem ta, neboj sa 😀 ale len ak tieto kocky odprisahaju, ze do toho idu naplno a ze ich nebudem musiet nahanat kazdy pondelok, ze mi nahlasia dobrovolne a hned rano svoju vahu! 😀 @groka @baculka77 @sanym vitajte, zajtra cakam na vase udaje 🙂

yennn
2. jan 2011

@baculka77 ze chudulienky, ten vyraz sa mi strasne paci, mozem si ho poziciavat? 😀 😀 😀

sanym
2. jan 2011

@yennn Tak prisahám!!! 😉 😀

yennn
2. jan 2011

@baculka77 ten navod vyzera fajn, presla som si ho len zbezne. Mne osobne sa tam nepacia tie krajce chleba na veceru... ale ako zaciatok je to super a inspiracia perfektna 🙂

yennn
2. jan 2011

@sanym 🙂

groka
2. jan 2011

no kocky a to bude nejaka tabulka?a zacinate od kedy vlastne,ci uz ste zacali?a ak ste uz aj zacali,ake mate uspechy?

yennn
2. jan 2011

@groka zacali sme pred stvrtrokom, a mali sme silvestrovsky ciel, dokopy sme schudli uz 100 kil, v pondelok vecer alebo utorok doobeda uverejnujem tabulku, takze sa mozes pozriet ako sa komu dari.

groka
2. jan 2011

@katkav takyto styl jedalnicka som mala ja minuly rok ako som schudla tych 13 kil za 3 mesiace,ale + som kazdy den cvicila a plavala do toho
a aky mate ciel ostatne?ja do konca juna - 20 kg co jasne ze nehrozi 😀