icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

adky
9. okt 2010

@yennn PRESNE PRESNE PRESNE ......vsetky sme tu len same pre seba,pre nikoho ineho,cudzieho kto ked tu mrkne a uvidi,ze to niektora vzdala tak sa bude smiat-tak nech....ved nikto nie je dokonaly a pocitam s tym,ze nie kazda to zvladne a dotiahne do konca (len dufam,ze ja do toho konca dojdem 😀 ) ......sme tu aby sme si pomahali 🙂

adky
9. okt 2010

@yennn heeej,co to? Vy sa vazite? Ja sa na vahu pre istotu postavim az v pondelok 😀

yennn
9. okt 2010

@adky ja myslim ze aj ta, ktora to dotiahne uspesne do konca, a je jedno ci pojde o tento silvester, buduce leto alebo silvester 2015 - aj ta bude mat obcas vypadky. Sme maminy, mame deticky, rodinu, niektore uz aj pracu, mame svoje starosti - rodinne, financne a vselijake ine, mame dobre zivotne obdobia a zle zivotne obdobia. Toto vsetko nam hadze pod nohy kolena, a teda nemozme sa sustredit len na svoje chudnutie, o tom zivot nie je. Takze treba sa povzbudzovat, jednou si dolu jednou nahore, ked ma niekto problemy a vzda to nateraz, povzbudit ho, nech sa vrati a precita si to tu o tyzden - dva- tri.... 😀 😀 😀

adky
9. okt 2010

@yennn tak tak,pekne si to napísala 😅 😅

yennn
9. okt 2010

@adky ozaj a co sa tyka vazenia - ja tvrdim ze vazit sa treba len raz tyzdenne. Mozno si spomenies v pondelok ked sme sa dohodli, ze bude pondelkova vaha, lebo vsetkym kockam to vyhovuje, ja som spominala ze uz cele roky (mozno aj 15) sa vazim v sobotu rano, aj si to tolke roky zapisujem, takze toto konkretne nechcem menit. Ja budem teda v pondelok prezentovat svoju sobotnajsiu vahu ako pondelkovu, ok? Takze... nechcem sa chvalit 😝 ale mam -2.5kg . Jednak ako som pisala organizmus pustil vodu lebo pochopil ze uz nemusi zadrziavat , a jednak ja som za posledne tri tyzdne dost pribrala, uz som to prehanala s jedenim, takze to slo dolu. A mozem zacat pomalicky v klude chudnut 🙂
Tesim sa na pondelkove vase ubytky. 😀 😀 😀 😀 😀 😀

nanika
9. okt 2010

@yennn ja som tiez nieco dala dole, ale nechame sa prekvapit v pondelok, tesim sa 🙂

bubinko83
9. okt 2010

@yennn
@adky ,no moja slabost su sladkosti a aj slanosti a čo je najhoršie to je že papam hlavne večer ked maly zaspi.Vtedy pride narad všetko možne od zakuskov(ktore kupuje manžel) až po chipsy ☹ Cely den sa držim pekne až na ten večer.Ja s pitnym režimom nemam problem to skor naopak a pijem len čistu filtrovanu vodu takže v tom problem nebude.A moje miery 162 cm a 63kg.Takže tych 8 kg by som uvitala.A čo sa tyka centi je na tom najhoršie brucho a to spodne.Pas mam asi 85 cm. ☹ Som furt jak tehotna a už sa mi to hnusy a čo mi vadi najviac je to že ked si sadnem mi tie faldy strašne zavadzaju a zle sa citim.Baby ale ja uživam lieky na tlak a liečim sa aj na štitnu žlazu tak neviem či mi aj to nespomaluje metabolizmus.A tie lieky na tlak ma možu zavodnovat.Ako sa zbavim vody z tela?

bubinko83
9. okt 2010

čo keby sme si tuto temu zamkli? 🙂

yennn
9. okt 2010

@nanika super, myslim ze na pondelok sme zvedave uz vsetky 😉

yennn
9. okt 2010

@bubinko83 co sa tyka stitnej zlazy - mas hyper alebo hypo? Pokial viem, hypo robi problemy s nadvahou.. Lieky na tlak... neviem. Moja asi tu by som sa poradila aj vzladom na tlak aj stitnu zlazu s lekarom.
Ale vidim ze je co riesit aj bez ohladu na to ake lieky beries 😉
Ja som tiez papala najma vecer ked maly zaspal - konecne som si sadla vklude, a pomojkala som svoju unavenu dusicku a telicko 😀 😀
Problem je v tom, ze zakusky kupuje tvoj manzel, podla mna. Asi to nepojde bez toho, aby si sa s nim o tom porozpravala. Ak mu nechces hned vesat na nos, ze chces schudnut, tak musis vymysliet iny sposob ako mu naznacit, ze zakusky by sa domov nemuseli nosit. Alebo - pockaj do rana a daj si ich na desiatu. Nie je to zdrave ani dietne, ale urcite vhodnejsie nez vecer na spanie. Alebo - obmedzte to a daj si ich menej casto, kludne si naplanuj ze raz za tyzden si das zakusky...
Pokus sa tie prehresky obmedzit. Alebo, ak je to na zaciatku tazke, tak si vecer vyber - bud zakusok alebo slanosti. Nie vsetko naraz. A postupne to pojde, ked uvidis ze sa ti tieto male ciele daria. Co ty na to? Myslis ze by to slo? 🙂

yennn
9. okt 2010

@bubinko83 takyto navrh uz tu padol, asi pred troma dnami. Pytala som sa kociek a tak nejak potichu sme sa zhodli na tom, ze zamknutie temy by nebol moc dobry napad. Mne tiez nie je dvakrat prijemne, ze by sem zabludil niekto kto ma pozna a uvidi kolko vazim. Ale nakoniec, ako som pisala predtym, moze nam to byt jedno.
Vies, ako uz tu niekto povedal, zamknutych tem o chudnuti je dost (neviem posudit, nehladala som). Ja sama som hladala nieco kam by som sa so svojim problemom mohla uchylit a nasla som toto. Keby tema bola zamknuta, tak dnes nemam o 2.5 kila menej nez minuly tyzden. Mala by som mozno naopak o dalsie kilo viac a moja depka by bola o kusok silnejsia. Dnes mam neskutocnu radost z toho ze sme to rozbehli, a ze kazda nejake to kilo zhodime, aj ked by to zrovna nebolo tolko co sme naplanovali - aspon nepriberieme a to je uspech.
Myslim si ze v tejto teme ide o pozitivnu energiu, ktoru si mozme hromadne odovzdavat a podporit sa v zlych casoch.
Ak sa k nam pridas a budes to mysliet aspon trochu vazne, tak urcite to spolu dokazeme. Aspon nieco. Ale keby sme tuto temu pred troma dnami zamkli - tak sa sem nedostanes uz ani ty. A to by bola skoda. ☹ Vitaj medzi nami 😀

Samozrejme, nech sa vyjadria aj ostatne kocky 🙂

nanika
9. okt 2010

@yennn zhrnula si to naozaj vystizne. Podporu by som potrebovala aj ja, ideme oslavit pubertiaka do cukrarne, uz som avizovala manzelovi, ze ja budem len kavu pit, tak dufam, ze ma moje odhodlanie podrzi 🙂
@bubinko83 riesenim moze byt, ze mate male dieta a predsa chces mu nieco dat do zivota, dat mu nejake spravne stravovacie navyky, co mu daju vecerne vyjedania zakuskov?

yennn
9. okt 2010

@nanika drzime palce a daj vediet ako si v cukrarni uspela, ok? 🙂

yennn
9. okt 2010

Baby inac ak by sa niekomu zdalo ze som dnes furt online, ja nieze by som dnes nemala co robit, ale taka som chora, ze prisla dnes normalne moja mamina mi pomoct s domacnostou a muz vyhlasil, ze mam ostat v posteli. Wow, tak to sa uz davno nestalo. Tak normalne som v spalni s laptopom zavreta a kukam panelak 😝

nanika
9. okt 2010

@yennn chudatenko, tak sa uzdrav skoro, mna uz to prechadza. Mne miesto pomoci muz zdrhol do skoly a pride az budeme spat, takze tolko o pomoci, aj som varila s malou na ruke jednej. Ten panelak je dobry napad, vcera mi ho deti nedovolili dopozerat, teda reprizu zo stvrtka, takze ma caka ta a ta piatkova.
Na obed som mala hubove cestoviny ale zo susenych hribov, fujtajbel, teraz mi len nos vytaca, co by som do brucha dala, tak si pockam v prvom rade aspon do jednej, idealne do druhej a naplnim si brusko niecim dobrym. Oli zaspal, emu mam na kolenach, u nas, aby spali obaja naraz neexistuje. Tak by som si isla kavu uvarit, ach jo...

bubinko83
9. okt 2010

@nanika ,ved ja zakusky a chipsy vyjedam ked maly spi 😀 Ja by som to ako tak zvladla ,ale drahy mi chce dopriat a potom ja som jak balon. A ani jemu sa to nepači ked je ženy tlsta a na jednej strane povie schudni a na druhej mi povie ved si daj žijeme len raz.Ja niesom za nejake velke obmedzovanie,ale trošku sa kontrolovat nezaškodi.Hlavne ked toho pohybu je teraz pomenej.

@yennn ,jasne chapem všetko čo si napisala. 😉

kočky a vy ako papate? Co ste vyradili prve? Ja inak tiež moc zelelninu nemusim.Ale ak ju jem niekde v reštike dobre pripravenu tak mu chuti a aj šalaty .Ale doma si to neviem dobre pripravit. 😒

bubinko83
9. okt 2010

baby a čo pukance? tie sa možu jest? a kava? ja pijem zalievanu bez cukru.

vejula
9. okt 2010

@bubinko83 vitaj... ja pijem kavu s mliekom a cukrom, a vraj to nemam počitať ako jedlo tak asi to nebude mať neviem ake kalorie... ak samozrejme nedaš 5 lyžičiek cukru a 30%tnu smotanu 😉 A pukance, jedine ak si urobiš bez oleja, ale tie v tych sačkoch do mikrovlnky už olej obsahuju
Inač mame podobne parametre, ja tiež 60kg 161cm a brucho 85cm 😒stale jak v 5mesiaci

A dnes ma moje zlatičko presne pol ročka 😵

bubinko83
9. okt 2010

@vejula ale ty si aspon menej po porode.Ja som mala po porode 58 a ani som si nevšimla kedy mi tam tie 4kg pribudli 😀 Ale ved na tej fotke v pase vyzeraš aka chudučka strašne.

nanika
9. okt 2010

@bubinko83 pukance su ok, pokial nezjes cely balik, ale len urobene doma na sucho, bez masla a malo solene, inak je to rovnake, ako chipsy. Kava kludne. Jedz na co si zvyknuta, ale biele pecivo vymen za tmave, miesto salamy si daj prsnu sunku, masko hydinu a ryby, prilohy tak pomenej. K tej zelenine sa pripajam, ale snazim sa, ked uz jem chlieb si dat aspon rajcinu k tomu a k masku si robim vzdy okrem prilohy aj wok zeleninku, ta je chutna aj len tak na troske oleja osmahnuta. Jedz kazde 2-3 hodiny, vela pi vody a caju. Ja som uplne vynechala sladkosti, slanosti sa domov nikdy moc nekupovali. Skus na zaciatok toto a uvidis, ci sa nieco pohne...

vejula
9. okt 2010

@bubinko83 tam mi nevidno to ovisajuce brucho 😅 .... akože ja to mam hlavne v bruchu a kozenach... však moje mieri hovoria za všetko 😅 ale ten pas musim dať dole lebo to je fuuuu dosť 😒

nanika
9. okt 2010

Baby, taka hanba, ked som bola vcera u nasich, tak som bola v teplakoch, nechcelo sa mi prezliekat do rifli, lebo uz maly pospaval a chcela som byt rychlo doma, tak som v nich aj isla domov. A dnes, ze hups, idem do obchodu, kde mam rifle, no kde asi. Takze nosim muzove, ledva som sa do nich natrepala, aj ked muz povedal, ze mi seknu viac, ako tie moje zabudnute. No mate na mna?!

yennn
9. okt 2010

@bubinko83 suhlasim s @nanika , ked si k ranajkam, obedu a vecere das 1 rajcinu (alebo 3 babyparadajky) a par koliecok uhorky, co si trosku osolis aby to malo lepsiu chut... A mne tiez ku podivu dusena zelenina celkom chuti. Kup si nejaku peknu mrazenu, co sa ti paci dobre na obale, napr. FINDUS alebo nowaco mam dobre skusenosti

@nanika mozem sa spytat na ten wok? Ty mas taku panvicu alebo kupujes Findus wok zeleninu? Ak panvicu - aky to ma ucinok, aky je rozdiel medzi panvicou a panvicou?

sssimi
9. okt 2010

@yennn mne tá tabulka nefičí ☹

bubinko83
9. okt 2010

@yennn ,ja kupujem len kvalitnu mrazenu zeleninu ,lebo ju davam aj malemu.Takže skusim si udusit s nejakymi zemiakmi a možno mi zachuti. 🙂
@vejula a kolko si mavala kg pred tehu?

nanika
9. okt 2010

@yennn myslela som mrazenu zeleninku rozne zmesy, ako pises, najlepsie skusenosti mam s findus, su ako na obrazku. Mam wok tefal, vyfasovala som k narodeninam, je obrovska, nepripaluje, robim v tom vsetko, coho je viac a treba to miesat, hlavne zeleninku, rizotko, opekam masko, na panvici som limitovana vyskou panvice a hrniec nie je ono.

nanika
9. okt 2010

Netreba dusit, staci troska osmahnut do chrumkava na panvicke s troskou olivoveho oleja

bubinko83
9. okt 2010

a možem na tu zeleninku dat nejaku sojovu omačku alebo worcestrovu?

nanika
9. okt 2010

daj si tam co chces na ochutenie, kludne si mozes jemnucko aj struhanym syrom posypat, ale ta zeleninka je taka chutna, ze naozaj, len troska oleja staci, alebo za oriesok masla, mnam a uz staci len priloha a kuracie prsicka na panvicke ako steak opiect s nejakym korenim a na troske oleja a to je taky dobry a syty obed, mnamky

debbie
9. okt 2010

@nanika no ja sa do mužových nevpracem, cvičí od narodenia hádam a pásik ma tenučky a brucho sama tehla ,po porode že idem si ich skusiť do mojich som sa nevpratala a he , po kolená to šlo .....a ako dalej ani o cenťák tak museli prísť tehotenské, a teraz to už ani neskúšam hihihi 😀