icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

michele11
9. okt 2010

@tinika blahozelam, to je absolutne skvele!!!!!!

debbie
9. okt 2010

No baby ako som začala tak som skončila ku kavičke padla M-jojka, ale tak som si povedala lepšie ako velká milka hihihi ale tak ked je tak krásne normálne si to moje telo pýtalo hihi no v pondelok to bude ukazovať vaha hm...

debbie
9. okt 2010

@tinika úúúúžasnéééé , tichá závisť ale v dobrom.....

michele11
9. okt 2010

baby, neviem, ktora ste sa pytali na pukance, ja mam od mm ten stroj na pukance, ide tam len kukurica a osobitne sa pridava maslo, moze sa, ale nemusi. Pripadne tam mozete dat lyzicku oleja, ten ma menej tukov, ale to uz nie je take dobre. Cize hadam radsej raz tyzdenne rochu masla na pukancoch, ako kupene z obchodu s tukmi, o ktorych ani netusime.

dominikuska
9. okt 2010

Mojou slabostou su sladkosti vsetkeho druhu, najma keksiky a cokolady 😢 . Sladke vody nepijem a nesladim si caj a ani kavu, slane veci taktiez neoblubujem. Ovocie a zeleninu mam rada a teraz sme doma zaviedli, ze vynechavame pecivo, co mi az tak neprekaza, lebo to som doma casto vyhadzovala ☹ .
U mna pokrok povazujem uz to, ze za cely tyzden som kupila len jednu cokoladu a jasne, ze som ju aj za 5 minut sprasila, ale je to velky rozdiel oproti minulemu tyzdnu. Krotim sa aj vecer a nevyjedam chladnicku. A nevarim si zvlast, to co jem ja tak to papa aj maly. A na veceru vzdy koncime zeleninovym salatom a masom, alebo parkami

nanika
9. okt 2010

Poznate take tie sojove natierky od Alfabio? Aj tesco ich vyraba, to vam je mnamka a nekaloricka. Zboznujem gazdovsku, francuzsku, dobra je aj mexicka a obcas si aj cicerovu dzobnem 🙂

michele11
9. okt 2010

A pre tie, co maju radi pizzu, tu je menej kaloricka verzia: Cesto: 2 lyzicky suseneho drozdia, pol lyzicky cukru, 250 g hladkej muky, sol, piper, 2 lyzice olivoveho oleja a olej na vymastenie. Obloha: cca kilo cibule nakrajanej na platky, lyzica cukru, balsamikovy ocot, susena majoranka, 150 g fety. Spravime si kvasok, potom cesto, ak by vam bolo suche, pridavate vodu. Nechame nakysnut. Na napln udusime cibulu vo vode, zlejeme vodu, pridame tam cukor, ocot, dusime cca 10 min, kym sa voda neodpari a cukor nezacne karamelizovat, vmiesame do toho korenie a bylinky. Zmes dame na cesto, na nu fetu a sup do vyhriatej rury (240°C) na cca 12 min. Nutricna hodnota: 237 kcal, sacharidy 37 g, bielkoviny 8 g a tuky 8 g ( z toho su nasytene tuky 3 g). Skuste, mne to celkom chutilo, ja som si na to este pridala paradajky drvene, a majoranku som vymenila za provensalske bylinky, ale inak je to chutne.

michele11
9. okt 2010

@nanika to mas dobre, ked si mozes navliect muzove rifle, moj ma zadok velkosti tenisovej lopticky, chudy je jak trieska, mozem si dat akurat tak jeho ponozky, to je jedine, co by mi bolo velke 😀 😀

nanika
9. okt 2010

Ale moj muz ma 104 kg, tak neviem, neviem, ci je to pozitivum, navliect sa do jeho rifli looooooooooooooooool

tinika
9. okt 2010

@yennn to nie za tyzden, ja som sa merala v auguste a teraz 🙂) a od septembra cvičit mu zumbu a ja som doteraz schudla vzdy tak kilo ked bolo viac vody takze toto beriem po dlhej dobe za velky uspech aj ked to na mne nevidim to kamoska len hovorila ze vidno a ja som si kupila nohavky ked som ich skusala boli akurat a kym mi ich skratili ta uz mi su volne 🙂

tinika
9. okt 2010

@michele11 dakujem pekne, dufam ze to bude pokračovat ked sa to tak pekne rozbehlo 🙂 drzim prsty aj vam vsetkym

tinika
9. okt 2010

@debbie 🙂) a priznam sa ze som si davala aj sladkosti a jedla aj po 6 ked som nestihala ale po zumbe uz len zeleninku to si dvakrat do tyzdna nejak zariadim .) ale chcem to dodrziavat stale, len teraz nestiham pravidelne jest pri malom 🙂 musim davat stale pozor bo pada na hlavu ma nejaku maniu sedi a sa hodi do zadu :( tak momentalne mam trocha rozhadzany jedalny rezim .))

michele11
9. okt 2010

@nanika tak som ticho 😀 😀 😀 , ale ked na chlapovi nevidno ani taku vahu, na porazenie 😠 😠 😠 . Moj ma cca 77-78, tak si vies predstavit, ako popri nom vyzeram...

yennn
9. okt 2010

@sssimi a pozerala si ten novy link? Ktory, ten zo vcera?

yennn
9. okt 2010

@bubinko83 teraz to prezeniem, ale ide o to aby ti zelenina vobec zachutila, tak urob vsetko pre to. Baby ma asi zozeru, ale ja by som povedala, ze na zaciatok si tam kludne daj na dusenu zeleninu smotanu so syrom, ak lubis. A potom ked uz ta chut zeleniny bude pre teba samozrejma, tak mozes zacat zdietnovat. Baby nebite maaaaaaaaaa 😀

sssimi
9. okt 2010

@yennn Ano ten a zobrazilo mi len nejaké prihlásennie

vejula
9. okt 2010

hmmmm baby takže sme boli na navšteve bo birmovna mojho mm ma narodeniny, a to viete že som si musela dať nejaky ten kolačik, lebo by sa urazili(a to v&ažne nemam šancu odmietnuť, budu hustiť kym si nezoberem) Ale držala som sa na uzde, a už to budem mať namiesto olovrantu 🙂

vejula
9. okt 2010

@bubinko83 ja som mala pred tym 49 kg ja som bola taky šmihel, chuda jak razga, ale teda bruško som vždy trochu mala a prsička tiež na moju vahu celkom slušne 😉

bobocka
9. okt 2010

@yennn ahoj,ani mne ta posledna tabulka nefunguje ☹
kocky akoze ja vas nestiham docitavat!!! riadne pisete. 🙂 ja sa zatial nemeriam a nevazim.nechavam to tak.radsej si necham 2-3 tyzdne bez vazenia a potom naraz to bude asi lepsie.dufam,ze lepsi vysledok bude.(tym myslim,ze napr 3-4 kg dole ma potesi viac,nez 1-2 🙂 ) ja som si zaviedla novy pitny rezim.doteraz som pila len tak trosku,ako kedy a teraz mam dve 1,5l flase vody denne a nejdem spat,kym to dopite nemam 🙂 .a ked mam chut na sladke,tak sa napijem.uplne som vsak sladke nevysadila.sem tam si dam sojovy zez.ja viem,ze to nie je idealne,ale casom sa aj toho zbavim.len ja vazne nechcem zo dna na den zrusit vsetky moje zle navyky,aby to zas az taky obrovsky sok pre telo nebol.dnes som varila sosovicovu polievku a knedlik so sladkou cervenou kapustou.ja som jedla len tu sosovicu. inak ked hovorite trosku o muzoch,tak ten moj ma asi 72-74 kg a vysku 179cm,takze on je chudelo riadne.ale on ma taku peknu vysportovanu postavu a mne sa pri kazdom kroku sadlo trasie 😠 .najhorsie je,ze toto fakt uz na tehotenstvo zvalovat nemozem.za toto si mozem sama.tak si musim aj sama pomoct. @michele11 jej aj ty si chudnuca chudnuca bystricanka 🙂 tak tu aspon nie som sama.ja ked mestom idem a vidim niektore tie superstihle maminy,tak mam zo seba dost veru. 😖

vejula
9. okt 2010

@bobocka ja si myslim že sladke patri ku životu, jasne že nie krabicu kolačov denne alebo celu čokoladu.... Ale ked si daš denne horalku tak to je OK... aspon ja sa držim toho že všetko jesť ale nie do plna, a to j pre mna problem lebo mam taku maniu že ked začnem so sladkym tak pokračujem kym nieje špajza prazdna, ale teraz sa snažim ostaťž pri 1-2 kolačikoch a tak to ma byť

michele11
9. okt 2010

@bobocka veru, aj ja mam z toho komplexy, dokonca uz aj niektore tehotne su chudsie ako ja 😠 . Tak som rada, ze v tom nie som sama... myslim v chudnuti, nech to neznie skodoradostne 😀 . Tak potom mozeme niekedy hodit stretko, ked uz sme tak blizko, je tu este niekto z BB alebo okolia???

bobocka
9. okt 2010

@michele11 jasne,mozme ist spolu kocikovat a poohovarame tie vychudnute vysportovane maminy 😀 ja som zo sasovej a ty? @vejula jasne,podla mna malo nezaskodi.nechcem byt zas uplne psycho a kazdu kaloriu riesit,lebo uz som raz tak bola a vaha sa mi vtedy na 47kg zastavila,bola som fakt chuda a bleda ,choro som vyzerala,rebra mi trcali a to jedine co som jedla bolo jedna sackova polievka do hrnceka denne.nic viac.to bolo fakt riadne 😒 .bola som sice chuda,no vlasy mi vypadali a mala som kruhy pod ocami,no nebolo to dobre.tak teraz chcem skudnut opatrne a pomaly(moj muz aj tak neriesi ako vyzeram,tak naco sa nahlit 🙂 )a vzhadom na to,ze poslednou dobou som fakt zle jedla ,tak to musim zredukovat a upravit,to mi je jasne,ale zas nemozem prejst z chipsov a mcdonalds na zeleninu na pare behom dna.vsak to by moje tukove vankusiky neprezili 😀 😀 😀 ale uz sa fakt lepsim. a kazdy jeden den co sa dokazem udrzat ako tak na uzde a nejest len sprostisti a pocvicit co to ,je pre mna dobry den 🙂

yennn
9. okt 2010

@sssimi @bobocka

baby tak neviem co sa deje, som sklamana, ved niektorym to fungovalo ☹ aj ja ked sa vratim na ten link co som vam dala tiez mi to funguje. Tak skuste tento? Neviem, budeme to musiet nejako inac vymysliet, lebo ked to bude takto (ne)fungovat tak to bude kazdeho iba otravovat ☹

https://docs.google.com/fileview?id=0B5uYMK7ed-...

nanika
9. okt 2010

mne to ide, ak si chcela pripnut graf🙂

yennn
9. okt 2010

@vejula blahozelam, spravny pristup. Nic sa nedeje ked das 1-2 kolace lebo musis, a este ked sa zadari si ich zaradit ako olovrant, tak super 🙂

@bobocka super pristup, kvitujem pitny rezim, tiez suhlasim ze vsetko naraz nejde, mozno ani nejde tak o sok organizmu, ale pre teba samotnu je to obrovska psychicka zataz mysliet na vsetko naraz. Taketo narazove odhodlanie malokomu vydrzi dlhsie nez 2 tyzdne, cest vynimkam 🙂
Ale jedno ta chcem poprosit - neprohodnotila by si to vazenie? Ja sama sa tiez nebudem merat teraz kazdy tyzden, myslim ze ked sa meriam sama tak to ani poriadne nespravim, teda by sa mohlo stat ze bude nebodaj omylom aj o cm viac 😝 , osobne sa budem merat iba raz za mesiac. Ale to vazenie - 1kg za tyzden by mohlo potesit, nie? 🙂

yennn
9. okt 2010

@nanika aspon nejaka dobra sprava dnes 😉

bobocka
9. okt 2010

@yennn no ja ked ten link otvorim,tak je tam len google docs a napravo to siada password a email na google account.nechapem.ja tam graf nemam veru ☹ no a dooobre doooobre,povazim sa aj tyzdenne ked tak velmi chces 😀 😉

marthuska
9. okt 2010

@yennn tabulocka je super, diki 🙂

yennn
9. okt 2010

@bobocka dakujem ze sa budes vazit tyzdenne, nikdy ti to nezabudnem 😀 😀 😀 😀 😀
A s tym grafom neviem. IP sa neda poslat s prilohou a k prispevku mozes pridat len jpg format. Tieto grafy alebo tabulky su v exceli a ja to neviem prekonvertovat do jpg formatu, lebo nemam doma windows, ale excel 😢 Pomoooc

michele11
9. okt 2010

@bobocka ja som z Podlavic, opacny koniec mesta to isti 😀 , ale nevadi, ved prilezitost sa najde a vyrazime do ulic zhodnotit anorekticke maminy 😀 . Tesim sa, lebo vsetky moje kamosky su zatial bezdetne, cize pre mna je mamicka s malym babom uplna rarita...