icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

katkav
3. jan 2011

@akika722 vsak si daj kavicku ak mas na nu chut. Ja si pamatam, ze som si dala, ked mal maly tiez take styri mesiace asi a nakolko som kojila, tak mi maly ani za svet nechcel spinkat, tak som si to potom uz rozmyslela a pijem iba meltu, sa hram, ze mam ozajsku kavu 😉

akika722
3. jan 2011

@fatimuska 30kg? 😲 😲 😲 😲 😲 obdiv
@katkav mojmu to nič nerobi...kojim aj UM davam lebo mu akosi nestači,aj prikrmy už mame...akože nakojim ho a o 20minut je taky hladny že stiahne 180ml UM 😕 bude tučko po mamke 😀

lusia_99
3. jan 2011

jeeej @yennn ja som ziskala 3 miesto???? ja sa hrozne tesim..... 😵 😵 😵 skvely obraok... 😀

lusia_99
3. jan 2011

jeeej @yennn ja som ziskala 3 miesto???? ja sa hrozne tesim..... 😵 😵 😵 skvely obrazok... 😀

fatimuska
3. jan 2011

@akika722 ano, ale teraz druhý krát keď som po 10 rokoch otehotnela som mala 100🙂 a pri pôrode 109, a teraz tak isto🙂 a to ho dojčím v podstate v kuse a to som do prvej tehotnosti bola vždy veľmi štíhla🙂 tak sa teším keď ho dodojčím a uvidím🙂

elina313
3. jan 2011

@akika722 Ďaľší augustový miláčik 🙂 ja som dnes začala 90 dňovku, tak držím palčeky, nech sa aj Tebe darí 🙂

vikykis
3. jan 2011

tak ja kavu nepijem ani 3v1 ani meltu ani som nikdy nepila
so stitnou zlazou mam aj ja problemy mala som aj potrat pripisovali to aj tomu chodila som aj do Lubochne do toho centra lieky uz neberiem nerobili mi dobre dufam ze to nepojde preto tazsie

akika722
3. jan 2011

@fatimuska hovori sa že počas kojenia sa chudne...na mna to neplati 😅
@elina313 ahoooj 😀 ja som 90dnovku skušala,no mne sa na tom nepači to ovocie na raňajky 😖 stale som bola do obedu hladnááááááááá..ale držim ti palce 😵 mne stači možno prestať žrať somariny 😀 som sa pristihla že jem sladke aj ked na to nemam vobec chuť 🙄

ined
3. jan 2011

kto by rozmyslal nad dobrou motivaciou, tak mozem poradit, nech si da na chladnicku (alebo dverach spajze) svoju fotku z cias, ked bol priblizne vyzorov a vahovo taky, akym by chcel byt... uvidite, ze vas potom ani nenapadne tu chladnicku otvorit 😀
ozaj a najlepsie je nemat doma ziadne provokacne maskrty 😉 aj ked sa to nie vzdy da pri ostatnych clenoch rodiny 😉

elina313
3. jan 2011

@akika722 júúúúúj o sladkom mi ani nehovor, ja som nikdy nebola na sladké a bum, druhé tehotenstvo mi zmenilo chute 🙂
Ja som zvolila 90 dňovku, aby ma naštartovala. Ja mám doobeda dosť scvrknutý žalúdok, takže ovocie mi stačí 🙂
Som zvedavá kedy príde kríza...nevadí, som odhodlaná ju poraziť...

akika722
3. jan 2011

@ined s tymi maškrtami..to by som sa musela odstahovať od manžela...on do seba vkuse niečo pcha a nevie pribrať 🙄

akika722
3. jan 2011

@elina313 ja praveže potrebujem rano...večer už nemusim,no ked sa nenajem rano,je mi zle cely deň 😖

vejula
3. jan 2011

@yennn.. no musim to teraz nejako zmaknuť 😝 od zajtra chcem zas dva krat do tyždna začať chodiť na zumbu tak uvidim či sa mi to podari, ale už by som veeelmi chcela, lebo ma z toho necvičenia všetko boli 😝
inač kukam tu sa to riadne rozrastlo teeeda Yennn ty budeš mať čo robiť tu tabulku teda 😝 ale ty si šikulka. Ozaj už tie je lepšie??? ako sa citiš?

elina313
3. jan 2011

@akika722 tak to Ti zááááááááááávidím 🙂 na mňa to prichádza večer 😀 😀 😀
Ale nevadí, nastavím režim - hlavne pitný a potom jedálny a pôjde to dolu, som rada, že nás je tu toľko, aspoň to tak povzbudzuje, keď vidíš, že ostatným sa darí 😉 😉 😉

akika722
3. jan 2011

@elina313 ja ked zadnem večer konečne ked deti spia/akože su aj vynimky ako teraz,jedno dieťa sa hra s manželom a druhe spinka 😀 /no zapnem pc a som taka rada že ležim že ani na wc sa mi nechce 😀 ale cez deň 😖 len by som niečo žula 😅

vejula
3. jan 2011

@elina313 gratulujem ja som podobny exot tiež dokažem cely den stravovať sa racionalne a ked maly zaspi tak idem vyžrať ladničku... Ale vdaka babam sa mi to podarilo zredukovať, teraz cez sviatky som sa sice trocha zas spustila ale od noveho roka ideme do toho no nieeee????!!!!

pingwinek
3. jan 2011

ahooojte 🙂 ,ked som otehotnela moja vaha bola 72kg pri vyske 177cm,k porodu sa vysplhala az na neuveritelnych 102 kg ..takze pocas celeho tehotenstva som pribrala 30kg co je riadna palka,po porodesom schudla 15 a 15 mi este stale zostalo ,uz som vyskusala rozne diety ale marne aj ked som schudla neskorsie som opat nabrala a 2x tolko 😒 takze nic ine nerobim len chudnem a priberam ... 😖 miestami som sa uz zacala obmedzovat ale dlho mi to nevydrzalo a aj ked druhy krat vydrzalo nic som nechudla,cvicila som zumbu dodrziavala pitny rezim,pomaly cely den nic nejedla a hovienko s toho nic...miestami to pripada tak ze som sa dostala na urcitu cislic na vahe a dost zeuz pod nou nepojdem..neviem nechapem tomu,mam odskusane vseliake rozne diety asi len ktore len existuju...aj 90 dnovu dietu-ta ma popravde vobec nebavila,tak som ju aj ukoncila..a teraz jem malo a castejsie a hlavne pravidelne tak uvidime ale imna je velkym problem aj to ze pocas dna pijem strasne malo vody ak vypijem pol litratak aj to je moc... 😒 ..viem ze to nieje dobre a ze by sa malo minim2-3litre za den ale domna to nejde ..este tak cez leto ano ale cez zimu ani zasvet...co tu bolo spominane zefotka pomaha..no ja ju mam cely cas na chladnicke a nieako extra ma to nebere...oci stale len zeru...prajem vam vela sil,a stastia a hlavne vela pevnej voly... 😵 [ktora mne miestami chyba]...

vikykis
3. jan 2011

@akika722 ja tiez kojim v noci az 3-5 x cez den 4-5 a nic na chudnutie to nema u mna efekt
@pingwinek ja tiez tak mna dokonca natahuje ked pijem vodu ale snazim sa 0,3 l pohar som si pochystala a magnetkami si znacim na chladnicku kolko som ich stiahla

sanym
3. jan 2011

Ahojte. Tak zatiaľ sa držím, však by sa patrilo keďže je to len prvý deň. 🙂 Trochu mi to skomplikoval fakt, že môj mladší syn dostal práve dnes kiahne (staršiemu pomaly končia), takže ďalšie stresy. A práve stres je u mňa rizikový faktor. Niekto pri strese chudne, u mňa je to práve naopak. Akurát tá voda do mňa veľmi nejde, ale budem sa snažiť každý deň piť trošku viac a snáď to pôjde. Práve som oprášila orbitrek a idem si trošku zabehať - dúfam, že neodpadnem 😀 Držte sa, síce nemám čas veľmi vás čítať, ale občas nakuknem a dám vedieť ako sa mi darí. 😉

stojdulka
3. jan 2011

ahojte
ja som počas tehu pribrala necelých 12kg a teraz mám svoju pôvodnú váhu a podarilo sa mi to do dvoch mesiacov po pôrode,,,ja si myslím že to je všetko o tom ako sa k tomu žena postaví, pri prvej dcére som pribrala 30kg a ostala mi polovica...som si povedala šak čo bude druhé dieťa zasa priberiem tak som nechudla, no pri druhej sa mi podarilo pribrať 32kg a po pôrode som mala 25kg navyše oproti svojej pôvodnej váhe a to sa už nedalo tak som začala chudnúť, dala som dole 27kg...no a teraz pri tretej sa to všetko obrátilo ani som veľa nepribrala a ako píšem do dvoch mesiacov boli kg preč, a ani žiadnu dietu som nedržala

yennn
3. jan 2011

@vejula no tiez kukam, kolko nas uz je, len za dnesny den som pridala 6 novych babuliek, takze dufam ze to kocky myslia naozaj vazne a nebudem nikoho musiet nahanat, to ma uz teda riadne prestava bavit, poviem ti 😒

adky
3. jan 2011

@yennn ahoj,dnesna vaha 90,3 (nezhodila som este 20 kil ☹ "len" 19,9 kg 😀 😀 )
prsia-100cm
pas-93cm
boky-111cm
stehno-63cm

adky
3. jan 2011

vaaaaaaaaau,to kolko nas tu uz je? Ja nestiham citat odkedy nemam notebook,ale snazim sa a kazdy den tu nakuknem,len dnes som bola cely den na anvsteve,ale VITAM VSETKY CHUDNBUTIA CHTIVE BABULKY !!!

adky
3. jan 2011

@vikykis ja a vzor? tak teda DAKUJEM 😅 😅 😅

adky
3. jan 2011

@yennn co bude s rolacikovou foto? nepisali sme ze po silvestri? 😀

adky
3. jan 2011

@groka za 3 mesiace 😀

yennn
3. jan 2011

@adky vitaj pekne, uz som sa bala ze dnes neprides :-/ Kedze som to tak zblbla s tym oznamom minuly tyzden a polka nahlasila piatok a polka dnes, tak sme to nakoniec rozriesili tak, ze ten kto mal lepsiu vahu v piatok, necham piatkovu, ak bude dnes lepsia, zapisem dnesnu.
Takze ti ostava tych 90.2 - a snaz sa! 🙂

adky
3. jan 2011

@fatimuska ahoj 😎 ja zatial necvicim,ale uz len prejdenim na racionalnu stravu som dala za 3 mesiace dole 20 kil 😎

yennn
3. jan 2011

@adky no ty pekne rolacikovu foto hodis teraz, nech sa mozme vsetci kochat aj nazivo, nielen cislami. A my s @debbie sme sa dnes dohodli, ze tomu dame este 2-3 tyzdne, kym nam splasne vianocny zaludok 😀

adky
3. jan 2011

@yennn snazim sa! , len silvester som si dovolila,ved posledny den v roku,nei? pribrala som za ten posledny denm kilo,ale uz som 0,9 zhodila 😀