Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Ahojte babulky idem dočítať a popri tom pííííšem hihihi 😀
@michaelapillarova ja mam tiez znizenu funkciu a ked mi ju zistili,tak som zacala chudnut,cchela som schudnut a potrebovala som aj kvoli tomu,ze som chcela potom otehotniet a schudla som 13 kg za 3 mesiace,schudla by som viac,ale ja som aj sportovala vtedy,vela robi ale aj kolko ma clovek nadvahy,ak je velka ide to dole rychlejsie a u nas my berieme euthirox a on ma urichlujuce ucinky na metabolizmus,malo by som ist rychlejsie pokial sa nastavi spravna liecba,taskze nemaj strach a hlavne,vsetko je v hlave
ja som si dnes kupila slnecnicovy chlieb,nic nemali normalne obchode,som pozerala a vsade len 60 percent psenicnej muky a to je zle zvysok razna,,tak som potom narazila na 45 percent psenice a ostatok raznej,celoraznny chlieb nemali,nevadi,ale aspon mensie zlo som vybrala
tak som si dala 2 polovicky a 1ks taky pod zuby zaciatok chlebika a s dietnou sunkou maslom a rajcinou
na obed si dam zufanku rajcinovej polievky a navecer si dam activiu o olovrantu dam parok dietny a na dnes stacilo,lebo jedla som prvy krat az o 11 30 zajtra sa polepsim 😉
Babky, ja som dnes začala tú 90 dňovku, zatiaľ sa cítim skvelo a odhodlane :D
ahojte,tak nabrala som odvahu 😔 mohla by som sa k vam pridať? 😅
dôvod:je mi ma grc ked sa vidím...pred pôrodom som važila 62kg/178cm...prvy porod +25kg,druhy+18 a ostalo mi asi 15-20kg ☹
no pravdu povediac presne to neviem ja som sa totož to na vahu nepostavila od prveho pôrodu,bojim sa toho šoku...najväčšia moja slabosť je sladke 😅 ááááááá dojedanie po staršom synovi...tu 2 lyžičky tu jedna lyžička 😔
ked niekam idem,s deckami vonku a obliekam sa,jasne že vyzeram vo všetkom hrozne zle,tak mam až take nervy že si to stale na niekom vybijem kto sa ma v tej chvili na niečo opyta...už si pripadam ako cvok...
raz sa mi podarilo schudnut za 2mesiace 10-15kg ale odniesla som si to..to bolo tym že som brala aj tabletky na chudnutie a cely deň som bola len na ovoci a zelenine,raz za dva dni som mala celozrnne pečivo..nič verene..a z toho sa mi urobila cista/vraj z toho/ 😕
chcem do leta vyzerať normalne aby som sa nemusela za seba až tak strašne hambiť 😢
baby, to co je, cez sviatky som tu skoro trpela samomluvou a teraz som si hodinku a pol zdriemla s malym a hned ste popisali skoro tri strany 😉 ste hrozne ukecane. Vitajte vsetky nove baby. 😀
Niekto tu pisal, ze utecie zo zumby, lebo tam budu iba 40 kilove baby. Ja ked som mala moznost chodit na zumbu, tak tam boli baby, ktore boli vacsie ako ja, takze tam boli take, ktore mali okolo 120 kil a peknu postavu tam okrem cvicitelky mala jedna baba, vsetky mali nieco navyse. Myslim si, ze na tom nezalezi, dolezite je dat sa do cvicenia, uz som to raz pisala, ze ked som kedysi mavala 62 kil a chodila do fitka a prisla tam nejaka baculka, tak som si nikdy nepovedala, co tu ta chce, ale vzdy som si povedala, ze super, ze s tym nieco robi. Takze kaslat na vsetkych, ved cvicenie dodava telu pocit stastia a ten je pri chudnuti dolezity 😉
@akika722 uz zabudni na minulost, co bolo bolo. Nedivim sa ze mas odpor k akymkolvek zmenam v strave - tu dietu co pises, to je riadna hladovka teda... Nic to, uz sa na seba nedivaj takto hrozne. Do marca je 12 tyzdnov, mohlo by sa ti teda realne podarit schudnut minimalne 6 kil, a to uz je nieco, nie?
Len si pekne kup vahu, alebo ak mas doma - vyber ju spod skrine a najdi jej v kupelni stabilne miesto - budes ju totizto potrebovat kazdy tyzden, a ked sa do toho pustis naplno, tak budes mat co robit, aby si odolavala vazeniu aj castejsie nez je raz za tyzden.
Mam pre teba dve spravy - jednu dobru a jednu zlu, ktoru chces skor? Tu zlu? No budes sa musiet naozaj zaťať...
A ta dobra? Ziadna hladovka nehrozi, treba pekne papat 5x denne, na obed (a mozno aj na veceru) nieco teple, plus polievka.... rano a na olovrant krasne chlebik so sunkou ci syrom... no neznie to super? 😀
Vitaj 🙂
@yennn ďakujem 😵 jedna vyhoda asi je že ja aj celkom oblubujem zdravšie jedla/soja, tofu/len som to robila minimalne nemal to kto zo mnou jesť...ale asi budem variť dvojmo 😀
vahu si vezmem od mamy 😅 ale mam strach z toho prišerneho čisla..to m i stačilo ked som videla moje miery 😅
@yennn ved jasne 😉 ja som tu len tzv. strazila pevnost, keby sa niekto nieco pytal 😉 no vonku to vyzera vcelku fajn, asi pojdem toho mojho synatora vyvetrat, aj seba samozrejme 😉 uz sa citis lepsie? ja to uz mam v pohode vcelku, dnes rano som vo vani zase trosku operovala a uz je to ok 😉
@katkav a krasne si tu strazila pevnost, ved som si vsimla, ze si krasne na vsetky otazky odpovedala 😉
no ja som stale na suchom, lebo vcera uz mi nic nebolo poobede tak som dala ranajky a ejha znovu, takze neviem.. ale to neries, kazdy mame svoje starosti 🙂
Idem uz aj ja, drobec sa mi zobudil 🙂
ozaj pijete kavu? 😕

@bobocka a inac blahozelam ti k odvahe nevzdat to a uprimne sem prist. Drzim palce nech sa ti dari!