icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

akika722
3. jan 2011

@ada001 budem musieť..nemam na vyber...čo nevidieť tu je zas leto a nechcem byť ako hročica 😅

idris
3. jan 2011

@akika722 kde ta ja nestretnem 😀 😀 😀
@adky krasne si schudla 😵 😵

akika722
3. jan 2011

@idris 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
no nasledky ostali aj na mne 😅 a velkéééé

mimini
3. jan 2011

@yennn ja dnes nemôžem nahlásiť váhu lebo stará sa mi pokazila tak sme boli kúpiť novú a váži inak ako stará pretože mi ukazuje o viac ako kilo menej,čo je nereálne aby som od piatku toľko schudla.

idris
3. jan 2011

@mimini a mozno ta stara zle vazila 😉 😉 😉 nahlas tu vahu co ti teraz ukazuje a ked zacnes chudn tak to pojde dole aj na tej 🙂 🙂

idris
3. jan 2011

@debbie krasnu oslavu ste mali a kocky ste obe velike 🙂 🙂

inak babule ja mam najvecsi problem ze z brucha viem dat dole rychlo ale stehna stehienka ked som malade ta 63 po pôrode tak som aj tak nemala dieru medzi stehnami uz tyzden cvicim cviky na stehna viem ze je to boj na dlhu trat ale pomooooooc tak odmlcim sa na 40 min idem sa potit

akika722
3. jan 2011

@idris 40min.cvičiš?ja po 20budem k.o 😀 😀 😀

yennn
3. jan 2011

@adky @vejula @pink_lady @tinika @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @katusradus @zuzuh @debbie @ivca17 @lusia_99 @maya30 @katkav @ivana82 @fatulda @ellysa @maatkka @jojina11 @oacka @elka74 @macekovam @elen58 @michaelapillarova @idris @groka @sanym @vivien123 @vikykis @zuzub @ined @ada001
*******************************************************************************************************************
Babulky viem ze cakate netrpezlivo tabulku, no este stale mi chybaju 4 udaje a kedze je novy rok a na tento den sme cakali a je to vyvrcholenie nasho stvrtrocneho snazenia, rada pockam do zajtra, mozno je niekto este odcestovany.... Medzitym, kedze tu mame vela babuliek novych, tak si dovolim zrekapitulovat ako to tu chodi. A vy ostatne babulky – stalice, prosim povsimnite si, pridala som daco nove, aby to bolo pre vsetkych jednoduchsie. Dufam ze vsetky budete suhlasit....
1.)Vazime sa v pondelok rano nalacno. Meriame sa raz za 4 tyzdne. Vahu (a miery) prosim nahlasit v pondelok doobeda MNE OSOBNE. Kedze je nas uz dost vela a niekedy sa nestiha docitavat celu temu, ked za jeden den spravime 4 strany – prosim nezabudnite “ma spomenut” ked mi budete nahlasovat vahu, alebo mi to napisat do IP – podla toho ci je sa cim chvalit 🙂 Taktiez si prosim vsimnite ze mam v mene 3xpismeno N . Kocka, ktora sa vola yenn je z nas v pondelok zufala, ju tak trochu vase miery a vahy a ubytky a vianocne hriechy nezaujimaju – a nedivim sa jej 😝
2.)NOVE PRAVIDLO – ak niekto nenahlasi udaje do 13.00 – tabulka sa uzatvara bez neho. Niekedy to robim az v noci, takze ak nahlasite neskor, mozno to zachytim. Ale ak mam cas to spravit poobede, nechcem uz viac cakat do noci, ci sa mi niekto este ozve alebo nie ☹ Odteraz nebudem nikomu posielat ani spravu, ani IP a pripominat sa mu – jednoducho pamatajte na to ze uzavierka je 13.00 . V kazdom pripade mi prosim vahu isto nahlaste, aj ked po 13.00 alebo na druhy den, aby sme vedeli, ze ste oukej a ze ste stale s nami. Ja to dopisem, a svoju zmenu zbadate v buducotyzdnovej tabulke. Ale pamatajte na to, ze aj ked mi niekto nenahlasi, aj tak sa tym musim zaoberat, lebo bez spravneho udaju v dany tyzden mi nefunguju suctove vzorce, takze musim upravovat, odpocitavat a podobne – uznate stratene minuty ☹
3.)Ak niekto vopred vie, ze v pondelok nebude doma alebo hocijaky dovod nenahlasit vahu – nahlasi trebars nedelnajsiu, alebo prosim nech sa mi ohloasi, ze jeho udaj nemam cakat. Vacsinou si tam pisem poznamku, a potom mu neposielam spravy a nenahanam ho. Ja som ochotna dat aj moje mobilne cislo, uz ho maju niektore kocky, ktore viem ze nemaju moznost alebo cas vzdy ist v pondelok doobeda na net – tak si pripadne odo mna vypytajte.
4.)Ak niekto vopred vie, ze ide na dovolenku alebo liecenie ci cokolvek a dlhsie sa nam neozve, prosim o nahlasenie, napisem si poznamku a docasne pozastavim.
5.)NOVE PRAVIDLO – ak niekto nenahlasi udaje 2 tyzdne po sebe a vobec sa nam neozve, automaticky ho z tabulky vymazem, nebudem ho ani nahanat, ani mu posielat IP s otazkou ci je ok a ci ho mam vymazat z tabulky, ako som to robievala doteraz.
6.)Kocky co mate rucickovu vahu – ak si nechcete kupit digi vahu, co by som vrelo odporucala lebo je to bohovska kamoska – tak mi prosim nepiste vselijake opisy kde sa rucicka pohybuje a medzi akymi cislami kmita a tancuje a nedokaze sa zastavit 😀 😀 Nenechavajte toto rozhodnutie na mne – jednoducho mi oznamte svoju vahu a hotovka 🙂.

Prepacte viem ze tieto pravidla vyzneju velmi prisne, ked sa takto stroho napisu, no je nas uz 37 a to je dost, isto chapete ze uz to muselo dostat nejake pravidla 😀 Ja nie som ziaden samozvany sef, ktory si urcuje pravidla, som len maminka, tak ako vy, ktorej je kazda minuta draha 🙂

yennn
3. jan 2011

@mimini tak si tu vahu nechaj nabuduci tyzden, a vsetci sa budeme tesit ako si krasne schudla za tento tyzden 🙂)))

groka
3. jan 2011

@yennn moja citam ze na ranajky a olovrant ci ako si to pisala chlebik,ja som to tiez tak robila,ale ked zacala cvicit,tak chleba pobede neni dobry vraj,lebo obsahuje nejake sacharidy a potom ked sa cvici teda ja som isla plavat napriklad alebo steper a najskor som spalovala prvu pol hodku sacharidy z toho chleba a az potom tuk,lepsie je vraj pobede uz na olovrant bielkovinu,syry,kotage,jogurty...atd a vecer vlastne to co na obed a tak isto som sa drzala aj s ovocim,to len do obeda ked uz,pobede ,vecer ked som bola hlavna alebo prilohu zeleninu,bol to zabijak,neviem co je na tom
to viem od jednej znamej,ta si zaplatila nejake studio kde chudla a od nich dostala jedalnicek 😕

dnes som vypila kocky pol litra vody cistej a liter+este 300ml asi vody este

groka
3. jan 2011

@yennn ale najvacsi problem mam ten ,ze ja sa vazim kazdy den ako truba a nechcem sa,vzdy som sa tesila z toho ked som videla aj -300g dole ma to nakoplo do dalsieho dna ale teraz s vami by som chcela sa odazit az pondelok,ale neviem dokedy vydrzim sa nevazit

tinika
3. jan 2011

@yennn ja si vazim čo pre nas robis, zakazdym si poviem boooze aka je zlata ze sa satara, povzbudzuje, ja by som sa na to davno vy ... 🙂) kedze mam aj pracu popri md tak sa veru nenudim .)) a so vsetkymi pravidlami suhlasim, hoci sa aj mne stane ze sa zabudnem povazit a som potom cely den niekde mimo, ale to budem brat tak ze nahlasim vahu hned ako budem moct a potom ju uvidim v tabulke? alebo aj toto ti robi problemy? lebo ak, tak skusim ti pisat sms ak ta nebudem obtazovat 🙂

akika722
3. jan 2011

@groka daj mm baterky z vahy 😀 a da ti ich až v pondelok rano 😵

vikykis
3. jan 2011

@yennn podmienkam a pravidlam som porozumela, pochopila a suuuuuhlasim a dakujem za prijatie kedze je taky zaujem
udaje nahlasene
vodu pijem aj ked dnes som 2 litre neprekonala ale pomaly chlapci rastu vravela moja starka 😀

@babule a aby som nezabudla VSETKYM ZELAM DO NOVEHO ROKU LEN A LEN TO NAJLEPSIE HLAVNE CO NAJVIAC ZHODENYCH KILECIEK ZDRAVICKA STASTICKA NAS I NASICH DROBCOV

@adky super foto velmi ta obdivujem
a naozaj by si mohla hodit take kratke zhrnutie
co pijes co papas ci aj zhresis? a ci cvicis? papanie pravidelne

groka
3. jan 2011

@yennn mne sa tie pravidla pacia 🙂

akika722
3. jan 2011

@yennn mne sa to tiež pači...musim si napisať do "debilnička"aby som sa nezabudla važiť pondelky 😀 tak zajtra cvalam kupiť nove baterky do vahy 😅

baculka77
3. jan 2011

@yennn ahojte takže dúfam ze som este stihla dnes oznamit moje úzasne miery. Fakt som o tychto pravidlach nevedela lebo som tu nova od včera, ale ak sa to este da poprosim nahlasit do tabulky: výška 172, váha 94, miery: prsia : 103, pás : 94, boky 123, stehno : 67, ak nie tak asi to bude az v tej buducotyzdnovej tabulke. Inak mam dnes super den nezjedla som ani kusocek čokolady teda ziadnu sladkost ani slanost, no a viete prečo? lebo vždy som si spomenula na vás, tak mi to uz potom neslo na chut, ze vsak sme si dali záväzok a ideme na to. A ozik do konca marca by som chcela schudnut aspon na 85 kg. Tak chudnutiu zdar. Pekný večer

groka
3. jan 2011

@akika722 tm? 😀 😀
chapem,si chcela napisat tm ako mojmu muzovi 😀
@yennn ako som pisala pravidla vyzeraju ok,hadam nikdy nebudem off dlhsie ako 2 tyzdne,ale moze sa stat,ze budem prec tyzden a to ma bude srat potom,ale to len ked nieco neocakavane sa stane,ale urcite so mnou pocitaj vzdy 🙂

katkav
3. jan 2011

@baculka77 vsetko najlepsie Danielke k meninam 😉

akika722
3. jan 2011

@groka 😀 😀 😀 😀 no ,možeš aj mm len byvaš daleko 😀 😀 😀

yennn
3. jan 2011

@groka no tak to poznam, ja sa cele roky vazim raz tyzdenne (naozaj uprimne), ale odkedy tu chudnem, mam s tym problem a mam tendenciu sa vazit castejsie... takze neporadim, je to zavislost, najma ak to ide dole 😀

yennn
3. jan 2011

@tinika sms je pre mna jednoduchsia, nez riesit preratavanie vzorcov. Ale v pohode aj tak aj tak. Skratka ja slubujem ze pockam minimalne do 13h. A ak to bude neskor, mozno sa to stihne, ak nie, tak pokojne dopis kedy ti vyhovuje a ja to tam dopisujem priebezne, ale uz neuverejnujem, to len raz tyzdenne, ale to vies 🙂

groka
3. jan 2011

@yennn ja som si kukala vcera tu tabulku,som nasla z pondelka a mne sa to vidi velmi male tie cisla,mozem si to ja nejako nastavit ?alebo to nejde?

groka
3. jan 2011

inak ja ako nieco robim,mna uz boli panva normalne z toho ako sm sialene pribrala do bokov,zadku,cely den som na nohach,dnes som mala fofry,navstevu z tatier sme mali,behala ako fretka a teraz som cely byt pozametala a mam dost a to ja tak pedantne ze dovi dopo robim 😝

katusradus
3. jan 2011

vitajte kočky,teším sa,že nás je tu tak vela,aj ty sa @yennn určite tešíš 😝 pravidlám rozumiem a budem dodržiavať tak ako doteraz pekný večer všetkým

tinika
3. jan 2011

@yennn jasne, tak mi daj do IP čislo ak mozes a ked sa povazim len nestihnem na net tak ti napisem sms, ak nestihnem reps. zabudnem -ako sa mi stava- sa povazit, nahlasim neskor a nebudem vidiet v tabudle az o tt 🙂

idris
3. jan 2011

@yennn pravidla su super tak pondelok rano hlasim .. inak dakujem ze sa tomu tak venujes 😉 😵 😵 😵

no a docvicene ale zahtra bude svalovka na stehnach

debbie
3. jan 2011

@yennn zlatík krááásne si to napísala a kráááásne si to zosúladila /tabulka/a maš môj obdiv že si konečne stanovila čo si nedokazala stanoviť doteraz ... vieme čo ? že? 😀 😀 😀

yennn
3. jan 2011

@groka ide to - napravo od dokumentu mas PLUS a MINUS tlacitko - s tym zvacsujes a zmensujes. Po stlaceni chvilku pockat, kym obraz zaostri. Skus a daj vediet ci funguje...

debbie
3. jan 2011

@idris dakujem za kompliment..