Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Babulky co vidite na fotke je moja rohova skrinka v kuchyni, kde mame sladkosti a slanosti (ako inac, samozrejme len pre navstevy, nie nevyžieram ich a potom keď sa ohlási návšteva, nemusím ísť kúpiť ďalšie 😉 ). Kedze kuchynu mame otvorenu a prave na tuto skrinku krasne vidno z celej obyvacky, tak takto verejne som si prave na tuto skrinku nalepila svoj vahovy graf. Zase nie som masochista, takze su tam len koncove cisla, nie zaciatocne (takze navsteva moze hadat, ci vazim 61 alebo 71 - snad by mi niekto nehadal viac?! 😀 )
A este som ju aj symbolicky zalepila lepiacou paskou. Je to len taka symbolicka,predsalen trosku prekazka medzi mojimi chutami na sladke ci slane a mnou.
@ada001 sranda je ze ked som bola mala, slohove prace mi musela pomahat mama, ak nechcela aby som dostala guľu, ja by som nezosmolia nič. No ale je pravda ze odvtedy ubehlo vela vody, a ja odchovana jazykovymi skolami aj pracou v ktorej furt treba smolit nejake smernice.
Ale zase nedaj sa pomylit - ja hrozne rychlo pisem, preto moje prispevky su take strasne dlhe vacsinou, pisem rychlejsie nez myslim a to je niekedy vidno 😀 😀
@ada001 ja som nespozorovala zmenu v kojeni (leda ak ho zacalo trosku nafukovat po zelenine, ktoru som musela znacne zredukovat). Ale isto pre teba nie je novinkou, ze pravidelna strava a pitny rezim su prvym predpokladom pre tvorbu mliecka - takze mozno ho mas viac a mozno ho mas lepsie, takze sa tvojej malej nedivim 🙂
ahojte...tak vahu budem mať po obede doma..teraz neviem či sa tešiť alebo sa báť 😅
uspešne sa vyhybam sladkostiam,rano som zjedla pol rožka,desiata jablko a obed cestoviny zo zeleinou/mrazena,varena 😀 /
U mňa nie je problém schudnúť, ale udržať si to. Len čo som spokojná s hmotnosťou, prestanem cvičiť, začnem žrať a za pár mesiacov som tam kde predtým. A práve tomu by som sa teraz chcela vyhnúť a schudnúť konečne navždy. Aby som nemusela mať v skrini oblečenie od 34 do 40. 😒
@yennn aj ja mam takeee 😉 ale je to super napad, lebo tabulka, ktoru robis kazdy pondelok je super a veeeelmi motivujuca, ale takto ked to mas este dennodenne na ociach, je to este vacsia motivacia, lebo tabulka v pocitaci sa zavrie a clovek by mohol lahko zabudnut 😉 odporucam aj ostatnym babenkam 😀
no a manzelovi som slubila ze sveter od neho (ktory mi je dost maly) obleciem este tuto zimu-rozumej koncom marca🙂) hm? drzte palce
@sanym tomu sa hovori zaspavanie na vavrinoch, a to je aj moj velky, ak nie najvacsi problem. Pozri si moju tabulku a zbadas ze akonahle som prekrocila svoj silvestrovsky ciel (asi o mesiac skor), tak to so mnou slo dolu (resp. hore) vodou ☹ A ja navyse mam este take blbe podvedomie, ze ked cvicim tak mam nejako blbo nastaveny mozog a mam pocit ze si mozem dopriat viac papat, tak to uz je co za choroba 😠
kocky, akurat sa napchavam kopcom zeleniny s morcacinou, jasne ze s mierou, tak mi to chuti, ze nerozumiem tomu 😀 co inak obedujete, dajte nejake super tipy
Ahojte babulky môžem sa pridať??? 😉
@yennn Janka, kazdy nech si robi ako sam chce, no nie? ak ta to bude viac motivovat, tak sa vaz trebars aj kazdy den, ja tiez necakam az na pondelok a vazievam sa kazdy den, asi mam uz z toho chorobu. Ja mam chladnicku polepenu stihlymi fotkami, plus velke napisy typu Calvin Klein rifle a podobne 😉 este by som si tam mala dat Cica nezer 😉 nieco co cloveka vyprovokuje tam treba dat 😉
@akika722 😀
@gajana1 jasne, ahoj a vitaj 😉
juuu babulky dnes som robila zemľovku jasné že som poriadne neodolala a dala si kúsok ☹ ☹ na a cil sa nalievam vodou uz mam 2 l v sebe
no a po včerajšom cvičení mám svalovku ale aspoň cítiť že som cvičila 😵 😵
@katkav no na mna taketo neplatia - ze štíhle fotky na chladničke alebo podobne motivacie. Mam osobnu zlu skusenost s tym, ze cokolvek si na chladnicku nalepim, po par dnoch-tyzdnoch sa to naucim ignorovat. Tento graf mi pride ako celkom fajn napad, pretoze ho tam pisem kazde rano, takze je relativne "živý" a nezabudnem nan tak lahko. Ale mam kamosku co ma v chladnicke to tu už spomínané prasiatko ktoré zareaguje na svetlo (t.j. otvorenie chladnicky) zakvikanim. A tiez si uz z toho nic nerobi.
Na chladnicke mam svoje dlhodobe plany 🙂

@sanym skore uzdravenie detickam,ja mam stresy ked je mala chora,neviem kde mi hlava stoji a mam pocit ze toho mam vela,tak ty ked mas dvoch chorych tak co sa ja stazujem?mas o zabavu postarane ☹ Ale na druhu stranu,ked si tym prejdu,je to lepsie obaja a teraz ked su mali,ako neskor
@yennn prajem skore uzdravenie.Neskusala si si dat nejake probiotika,mohlo by ti to pomoct
A snimam klobuk pred tebou,necitis sa dobre a dala si dokopy tabulku,graf a este aj pravidla.O tom ze mas asi na starosti dieta a domacnost,asi netreba ani hovorit ☹
Ty si asi nemala problemy so slohovymi pracami,ja som nad nimi vzdy krv potila ☹
Dievcata,tie co kojite,ja odkedy som nabehla na tento rezim ze jem kazde tri hodiny,nic tucne a vela zeleniny mam pocit ze mala je viac zavisla od kojenia,ale mozno je to spojene aj s tym,ze jej idu zubky 😲
Nespozorovali ste nieco take?