icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
4. jan 2011

@gajana1 vitaj, a na minulost uz nemysli. Vianoce aj laparka (aj ked neviem co to je - laparoskopia? ) su uz davno za nami. Teraz je tu novy rok, novy prazdny nepopisany papier, a ideme na to, nie? 🙂

ada001
4. jan 2011

@marthuska ja som dnes na obed experimentovala 🙂 Dostala som k Vianociam parny hrniec,tak som sparila zemiaky a pangasiusa.Vyborne to bolo a zeleninovy salat,co mi ostal zo vcera z vecere. 😎
@yennn ja som sa vazila kazdy den prve tri tyzdne decembrove,lebo to islo krasne dolu. 🙂 Potom prisli Vianoce a odvazila som stupnut na vahu sa az na Novy rok.U nasich digitalnu vahu nemam a boli sme tam cele vianoce do silvestra.Asi ked k nim pojdem si ju budem brat so sebou,lebo prestala som sa vazit a hned slo kilo a pol hore ☹ ☹ ☹

vikykis
4. jan 2011

my sme mali najhorsiu noc za posledne obdobie
teploty 40 😲 😲 😲 skoncili sme v nemocnici ale uz sme doma lebo tolko je tam deticiek ale teploty nam klesli tak nas pustili

gajana1
4. jan 2011

@yennn maš pravdu zajtra idem kupiť vahu a začnem 😉

vikykis
4. jan 2011

@adky sestra je skvela
ja som dnesok porusila ale len tou pravidelnostou lebo v nemocnici som nejedla nic len pila vodou 😒

ada001
4. jan 2011

@yennn tusim si ma inspirovala s tym grafom 🙂 Zda sa mi to lepsi napad,lebo ja si to pisem do kalendara raz tyzdenne.Fotky na chladnicke na mna nezaberaju,ale ten graf vyskusam a uvidime ci sa rybka chyti 🙂 🙂

yennn
4. jan 2011

@ada001 aky super darcek 😲 😲 😲 ja uz dlhsie koketujem s myslienkou na parny hrniec! Lenze obavam sa ze neviem kde by som ho v tej malej kuchyni dala... asi ho nedavas nazad do skrine, vsak? Keby mi ho ježiško priniesol, bolo by po dileme. Tak to som zvedava, musis mi pravidelne hlasit, ako sa ti s nim robi. Chcela by som vediet ci to stoji za kupu, a najma - su k tomu aj nejake recepty? Vraj zelenina v tom sparena vyborne chuti.... nehovoriac o tom ze nepotrebujes olej, a ze je to vraj setric energie elektrickej (neviem posudit)

yennn
4. jan 2011

@ada001 ja som mala graf na chladnicke cele roky, ked som este byvala doma u mamy, lenze jej to potom zacalo liest na nervy v kuchyni. A u nas doma ma to nikdy nenapadlo dat - asi preto ze som furt priberala? 😎 😝

yennn
4. jan 2011

@gajana1 cicuš váha je základ. Veľká kamoška, veľká. 🙂

yennn
4. jan 2011

@vikykis to mi je luto ze ste boli v nemocnici, tak snad sa z toho coskoro dostanete a nech uz tam nikdy nebudete musiet ist. Musi to byt zla skusenost ☹ Neviem odkial si, ale na Kramare nepocut ani jedno pekne slovo, nehovoriac samotny ten fakt ze tvoje male bezmocne dietatko je chore a okolo vas takych kopec...

katkav
4. jan 2011

@yennn aj ja mam na chladnicke dlhodobe plany, este nez som sa k vam pridala, som si na chladnicku nacapila papier a vzdy 18. teho kazdy mesiac si kontrolujem vahu, to si zapisujem, plus tyzdnovu vahu 😉 ako som uz pisala, na kazdeho nieco ine plati a kazdemu nieco ine pomaha 😉 aj tak budeme vsetky do leta krasne stihle, alebo aspon o dost stihlejsie 😀

idris
4. jan 2011

@akika722 nie nie stačí mi môj papkáč 😀 😀 😀 no a zelenimu denne varim ako taka zelenina je drahsia ako mäso 🙄 🙄 už nech je jar a máme svoju zeleninku

akika722
4. jan 2011

@idris 😀 😀 😀 😀 😀
ja tiež aspon polievky...no ked je Paťko v škôlke a števo v praci...sebe nevarim nič 😅 a potom som večer hladná 😠 tak začnem 😎

yennn
4. jan 2011

babulky idem, drobec sa mi zobudil, vidime sa neskor

ada001
4. jan 2011

@yennn Ja som parny hrniec dostala na Vianoce,ale tu v Ba.Potom sme isli k nasim a dosli sme na Silvestra,cize skusam s nim varit tri dni.Ale jedno viem uz teraz,ze take zemiaky ake to urobi,ja nespravim varenim nikdy,lebo mne sa nejakym zahadnym sposobom vzdy rozvaria.S tymto zazrakom je to super,cize uz teraz je to pre mna velke plus.Skusala som zeleninu,okrem toho ze chuti mne,mala je maniak na zeleninu,takze je to super a aj to chuti vyborne.Olej som zatial nepouzivala.Jedine ked som robila kuracie prsia,tie som strcila do takej marinady s olivovym olejom a cesnakom.
K tomuto mojmu hrncu bola aj knizka receptov,nie je ich tam vela ale clovek sa inspiruje a potom uz len zalezi na fantazii.
Akurat vcera vecer moj muz riesil dilemu,ze kde ho budeme davat,lebo aj my mame malu kuchynu a este ked si na linku vylozim parny hrniec,tak pracovna plocha dovi dopo.
Takze ho schoval do skrinky a ja som ho dnes znovu vytiahla,dala som ho zatial na stol,casom uvidim ako to vyriesim,ale ak v nom budem varit tak bude na nervy ho stale vytahovat a upratovat 😎

adky
4. jan 2011

@yennn janiii ☹ tyzden mi meska menzes a ja mam o pol kila viac ako v piatok,mam presne 90,7 ,ach jaaaj 😠

adky
4. jan 2011

@akika722 ked sa zatnes a nebudes robit prehresky tak to aj ty dokazes,fakt-prehresky su o nicom,len krasne natiahnu tvoje chudnutie a nalomia tvoju volu,cize sa lahko moze stat ze s celym chudnutim tresnes. Teba uz necaka take obdobie prezierania sa ako sme mali my-vianoce. Najblizsie mas az Velku noc 25.4, to su skoro 4 mesiace,za tu dobu das 10 kil dole urcite.ak nie viac,ale nesmies povolit 🙂

akika722
4. jan 2011

@adky ešte synove narodky 😅 ale niééééé,TO TVLADNEM 😵 no musiiiim

akika722
4. jan 2011

@adky žeby surodenec? 😅

adky
4. jan 2011

@akika722 zvlaaaadnes,kolko chces schudnut? Z vacsej vahy sa chudne rychlejsie ako z mensej,preto nam to islo tak rychlo,ty nevyzeras na vela kil 😎

akika722
4. jan 2011

@adky no asi 20? 😅 no neviem presne kolko mam ale chcem mať 62kg 😒 to sa ti len zdáááá 😀 kuk šunky 😅

marthuska
4. jan 2011

@katkav no ja si neviem predstavit, ze by niekto videl moju vahu napr napisanu na chladnicke, okrem vas 😀 moja vaha je uz dlhoooooo statne tajomstvo 😀

strasska
4. jan 2011

@adky teba by som potrebovala mat pri tebe ako motivacnu trenerku. Takze vcera sme isli k lekarke a potom ku svokrovcom a uplne mi to rozhadzalo rezim ☹
Ale este som sa chcela spytat, ze ako riesite desiatu, lebo mne to vyjde vzdy vonku na prechadzke a teda jogurt vonku asi nebudem jest, sak ma tu na dedine vysmeju...a ovocie je take studene, ze ma z toho bolia zuby.
Uz si v termoske nosim caj, len na to jedlo potrebujem nejaku fintu. poradte

adky
4. jan 2011

@strasska fit tycinku 😎 tu ktora nie je obliata jogurtom alebo bebe dobre rano 😎

adky
4. jan 2011

@akika722 ach jaaaj,keby som ja tak vyzerala tak som happyyyyyy 😀

akika722
4. jan 2011

@adky 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 mam obrovsky komplex 😔 moje bruch ma asi 89 cm 😅

strasska
4. jan 2011

@adky tak to si ma potesila 🙂

vikykis
4. jan 2011
ellysa
4. jan 2011

@marthuska sme na tom podobne, ani muž nevie koľko vážim
@vikykis ja mám tiež len obyčko váhu, už som si chcela kúpiť na Vianoce digi, ale potom pri obžieraní som sa zľakla, že čo ak mi naváži o 10 kg viac 🙄 , ale teraz som celkom motivovaná, tak si cez víkend zbehnem kúpiť...

baby a čo papáte na večeru?

sanym
4. jan 2011

Tá večera by zaujímala aj mňa. Ja som bola zvyknutá večer jesť nejaké cereálne pečivo, ale sacharidy by sa nemali. Tak čo? Môžem jogurt?