Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
😀 @yennn davala vodičku studenú bud daky vírus toho je teraz strašne veľa alebo včera papala dačo čo jej nesadlo alebo to je zase zo soplíkou zatečených .... jj naša chodila sama ked mala 11 mesiacov ale tak to je debata na dlho ..... každé dieťa je iné a zaleži ako sa mu mamička venuje ......
@akika722 keby nebolo saloniek a to som kupila Milka a kolekcii a tie som kupila s naplnou bonbonou nie tie hnusne citronove a take tak mam 89 kg lebo som si ich drzala,ale ja som vo velkom sadla za stol a zozrala 10 ks kolekcii 5 ks saloniek a potom vytiahla maleho mikulasa a kinder cokoladky a to vsetko na posedenie a potom zapila mliekom a isla spat,mala som pred mikulasom 86 kg to som zacala chudnut v oktobru tusim koncom
@yennn no mala som si to precitat pred chvilkou, lebo som pred siestou vecerala puding, co som si spravila 😅 ide mi ms, takze taka moja vyhovorka. ☹ som ho mala zjest so zapchatym nosom 😉 nevadi, tento tyzden beriem este tak, ze sa mi stahuje naspat zaludok a niekedy ked clovek tuzi velmi po maskrte, tak zje kopu inych blbosti a nakoniec si aj tak da, na co mal chut.
ozaj dnes som sa dozvedela o tom kamosovi co som pisala vcera ci kedy,tak schudol 48 kg za rok,bol strasny tucko,ale strasny a ze co robil?zacala behavat to ma do dnes,kazdy den beha,nebolo dna kedy by nebehal a zacal jest uz len zdrave jedla,dnes beha maraton a ma uz aj ocenenia,vcera sa pytam muza ze ci je mozne u mna zhodit 33 kg za rok,ze ci som normalna,ze za co ma chyti 😀 reku este si pochytkaj kym mozes,lebo sa ti zacnem stracat
ako raz povedala moja svagrina minuly rok,zena sa ti ztraca,to bol uzasny pocit 😉
ok kočky idem pocvičiť.krpci spia
no ja dnes som zase nedostala do seba tri litre tekutiny normálne som to pred tromi tt zvládla a teraz ledva liter a pol
@debbie inac ja som sa skoro prihlasila ku nam na pilates, len som zistila ze co som mala vecer ist, je posledna hodina lebo kocka co precvicuje odchadza do inej casti BA, tak u nas sa cvicit nebude ☹ tak som ani nesla, naco sa zbytocne navnadovat. Ale dala som si zavazok ze si daco najdem aspon raz tyzdenne. Viem ze pre teba to nie je nic, ale pre mna to bude pokrok. Takze idem vedla do race pozriet co cvicia tam, alebo mozno vo vajnoroch... a naco ti to vypravam, ked nevies kde to je 😝
@yennn no ten článok nemá chybu od zajtra teda este dnes vecer frčím pred zrkadlo a od zajtra všetko praktizujem, ale ten denny relax meditacia mi pripomenula čo mam doma cd od edity sipeky, takze nieco na tom určite je, lenze ja vzdy pri meditacii čo je tak par krat za rok zaspim 😖 ale nevadi treba si aj schrupnut, no akurat som dnes trochu pri telke driemala a moj krpcek dosiel za mnou a s mucholapkou mi taku vytal po tvari a rehotal sa ako blazonko, aky bol zlaty 🙂
@baculka77 mucholapkou po tvari? Tak to sa mam na co tesit 😀 😀 😀
Nevadi ked pocas meditacie zaspis, dokonca je to este lepsie, pretoze v alfa-hladine sa informacie dostavaju hlbsie do povedomia. Ja asi tiez zacnem znovu s meditaciou. A paci sa mi aj ta predstava s tym clnom, a plazou, moze to byt fajn. Ja mam doma tiez tu kazetu sipeky (mimochodom, asi vies ze koncom roka zomrela vsak?), ale nejak mi jej hlas nerezal - neprisiel mi nejak meditacne
@baculka77 no to muselo byt super prebudenie 😀 jasne, aj pospat si treba, hlavne ak clovek nema 8 hodinovy spanok v kuse a koji niekolkokrat za noc, tak je dobre si cez den trosku pospat 😉 ja som sa dnes obdivovala v kupelke, ze preboha co som to so sebou porobila, hrozne mi vadi, ako sa hrbim, vobec uz nestojim tak pekne ako som kedysi drzala svoje telo...(co uz, keby som niekomu povedala, ze som byvala baletka a tanecnica(iba par rokov), tak vybuchne od smiechu)...inak v tom clanku to bola pravda aj o tych chlapoch a zenach, co sa po sklamani obzieraju, to bolo uplne o mne par rokov dozadu, keby som nebola mlada a hlupa, este som mohla mat svoju krasnu postavu, no co uz, uz je neskoro plakat nad rozbitym dzbanom, takto o pol roka, budem aka kocka 😉 urcite o veeela kil lahsia. Inak vcera som zistila, ze ked zumbujete poriadne zapajate brusne svaly teda riadne, som uz o nich skoro nevedela, ze tam pod tou slaninkou su 😉
ja si tiez vravim ze keby som nebola mlada a hlupa, bola by som dnes uplne ina.... od 12-tich rokov riesim svoju postavu a nadvahu, ale len psychicky. Keby ma bol niekto v priebehu tych rokov tresol po hlave ze spamataj sa kocka, dobre vyzeras len nepriber, tak by som dnes nemala +30kg. A vzdy ked kukam na starsie fotky "z mládí" tak si vravim aka som bola kocka, ale pritom isto viem ze som vtedy bola zamindrakovana. Komplexov som sa nadobro zbavila az par rokov dozadu, ale kila ostali 😝
tak daco s tym spravime, nie?
@katkav ja som bola minule prvý krat na zumbe no ale potom ma tyzden boleli kolena, sak ta baba furt len poskakovala, to si ja pri tych mojim 94 kg 😠 dovolit nemôzem a inak to prebudenie mucholapkou bolo úžasné
ozik baby a ja dokážem žrávať ked ma niekto nas...e...r...ie, alebo som nervozna, vtedy mi je všetko jedno, vôbec nemyslím že chcem chudnúť, inokedy dávam pozor že čo zjem, čo má pre mna úžitok
a spanok je nesmierne dolezity pre chudnutie. Malokto s permanentnym deficitom spanku realne dokaze schudnut
@yennn juuuuuj ja tiež riešim moju váhu od detstva, sak ja som pri mojej výške 172 mávala 60-65 kg a vzdy sa nasiel niekto kto mi vedel povedať ze som tučná a v puberte to bolo najhoršie aj som si kupovala bylinkové tabletky na chudnutie a pomaly nič nejedla, ale čo sa pamätám tak okolo 18 som sa vykašlala na stravovanie jedla som normálne a všetko ale som chodila na aerobik a fakt mam doteraz ten obraz pred očami ked som sa v spodnom prádle kukla do zrkadla mala som perfiš vysportovanu postavu, nie chudu ale taku fajnu no a potom to začalo ked som chodila do roboty sedava robota vela času a ham ham ham a večer sa mi nič už nechcelo no a tak mám teraz o 30 kg viac, tak mi treba
Tak dufam že už od zajtra bude doma všetko v normále maličkej ok a ja si začnem aj čiarky robiť, a aj riadne jesť 😅
tak mna asi fakt porazi ma teploty uz aj starsi nielen mala ja mam 37,2 mala 39,5 a maly 38,5 MM odolava
dobru noc vsetkym clanok som si ulozila citat vsak budes az rano
do schudnutia babenky

@akika722 no ja viem, zacina ho to strasne bavit a zrychluje. Moc mu nepodavam ruky, aby sa nenaucil ze s mojou pomocou bude chodit. Jednak nech si chodi kedy chce, nechcem to urychlovat a jednak nechcem prist o uz beztak chore krize....
No a preco vypravas muzovi ze schudnes? Sak si to nechaj pre seba a potom uvidi 🙂