Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
vie mi niektorá z vás povedať, či môžem sušené ovocie? slivky resp. marhule?
@betty21 sušené ovocie pri diéte by sa nemalo. Ak áno, tak jedine ako maškrta, určite len doobeda. Pred použitím umyť lebo je sušené sýrou či akým frasom. Tým že je sušené tak má veľa energie, zabudla som prečo... skrátka mám za to že nie. Ale ak si ho dáš do bieleho jogurtu, s trochou orechov tak by to mohlo byt ok.
No ja by som sa takymto cukrom vyhla.... Dokonca neviem ci to neprisládzajú. 😖 Isto by som si radsej nasusila vlastne krajane jablcka a slivky, ak mate zahradu
@betty21
http://www.navrchol.sk/ovocne-chudnutie.html
http://www.chudnutie-ako.sk/sladkosti/chut-na-s...
http://wanda.atlas.sk/ovocie-s-ktorym-naozaj-sc...
http://www.chudnutie.biznisweb.sk/post/jedalny-...
.... takze asi nie, leda ako maskrtu... uj ale som dobra 😝 😎
@betty21 no ja som vlastne nikdy nemala take typicke koliky na "pravoboku" ako maju ini, takze neviem. Ale nie su to tie iste bolesti a hlavne nie take silne. Akoby ma pobolieval chybajuci zlcnik, a tiez ma trochu boli zaludok, mam nafuknute brucho ako balon (resp. 8 mesiac tehotenstva) a skratka .... sorry ze budem moc detailna, ale ked sa ti este o 18.00 grga zo zeleninovej polievky co si jedla o dvanastej a do jednej mala byt davno stravena, vies ze je zle ☹
baby mám konečne digi váhu 😀 😀 😀 teším sa ako malá
@jojina11 no parada ze mas digi vahu, digi je kamoska 😀 A co hovori? Lebo isto je rozdiel medzi tvojou starulou a touto digi.... dufam ze ta odvazila pekne 🙂 Zakladne pravidla pouzivania digi - musis sa stale vazit na tom istom mieste, vaha inac reaguje na ine miesto... Ja mam nastastie stastie na vahu, ze zakazdym ked sa postavim, vazim rovnako. Niektore su menej kvalitnejsie a daju ti furt ine cislo ☹
@betty21 - a si si ista ze necakaju kym tu fakturu zaplatis? 😉
@yennn
@betty21
tak ja som si iba raz zazila zlcnikovy zachvat,ale nikdy viac!!!a to ani najhorsiemu nepriatelovi nezelam,doslova,ked som odchadzala do nemocnice,to som sa uz valala po zemi,som sa lucila s mojim vtedy prvym 3 tyzdnovych synom,lebo ozaj ja som myslela,ze zomriem cestou do nemocnice ☹ strasna bolest a ta bezmocnost
vecer napisem ako to prebiehalo u mna
@yennn tak tak... ja to tiež tak vidim že ma @adky čoskoro dobehne 🙂 ale tak s jej vyškou by to už bolo štipkuprehnane, či nie??? JA som krpec ale adky je vyššia kočka, z nej bude nakoniec modelečka, to ja by som nemohla byť ani keby mam 40kg 😅 😀 A ani by som teda nechcela, bo ja ked si mam obliecť niečo ine ako teplaky tak mam z toho migrenu 😝
Jeeej,dakujem krasne baby za blajozelania 😀
@yennn hihi už som doma takže dobrovolne na silu už taketo dobroty tu nemam :-P... Ale dnes rano som si dala kozi syrček a na obed som ho mala ako prilohu tiež... ale tak to je už celkom racionalne že???? Inač teraz som mala hroznu chuť na sladke tak som si dala sušene hrozienka s vlašskymi orieškami takže tiež racionalnejšia varianta 😵som celkom spokojna s dnešnym dnom a samozrejme na večeru ešte sa pekne napapam okolo osmej max deviatej a potom až pekne rano 🙂
A ty ako dnešok???? stale len na sucharoch či už aj niečo ine??? Inak kolko si schudla počas tej nedobrovolnej dietky?
ozaj baby vidim že tu preberate tofu tak len chcem upozorniť že pokial kojite tofu nepapajte, je to silny alergen a navyše obsahuje velke množstvo fytoestrogenov... teda hlavne tie čo mame chlapčekov, nech im nezačnu rasť prsa 😅
@vejula dakujem za opytanie. Uz nepapam suchare, ododneska papam uz normalne. A neschudla som (chvalabohu) vela, iba 1.5 kila. Tiez sa inac divim, lebo sak 5 dni na sucharoch. Vyslovene sa mi len vyprazdnili creva.... Ale este to nie je oukej, pretoze mam nafucane brucho strasne a este mam bolesti, takze ktovie co. Ale tak uz som sa dnes vytesovala z celozrnneho chlebika, sunky, kuracinky... zeleninu zatial nedavam. Ale tak snazim sa, som aj ja spokojna s dnesnym dnom. A tesim sa ze kedze som vela neschudla, tak mi to ani nepojde teraz az tak hore 🙂

@ada001 myslim ze udene tofu je ine - dokonca som ho mala odporucene teraz v casopise dieta, aj ked ho beriem trosku s rezervou. Vysvetlovali daco o tom ze to je iny styl udenia ci co? ... neriesim. Mam za to ze tofu je zdrave, a ak predavaju udene, tak asi aj to 🙂