icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

elina313
6. jan 2011

@akika722 haha si tu píšem sama sebe 😀 😀 😀 ide Ti to ?

akika722
6. jan 2011
elina313
6. jan 2011

@akika722 ccc že aká šikulka 🙂 🙂 🙂
hej vyzerá dobre, je na ňu 3 roky záruka, tak ak náhodou, tak vyreklamujem. Ale ide a potešila ma, ukázala mi lepšie čísla ako tá stará nedigitálna u našich 🙂 🙂 🙂

akika722
6. jan 2011

@elina313 menej???taku vahu čo ukazuje menej chcem aj jaaaaa 😀

elina313
6. jan 2011

@akika722 a o 2 kg menej ....ani nevieš aká som zrazu štíhla 😀 😀 😀

akika722
6. jan 2011

@elina313jéééj tak to poteši že???xi brala by som tak vahu keby každy tyždeň ukazala o 2kg menej 😀

ada001
6. jan 2011

@akika722 ja som spominala ze mam parny hrniec,ale este len od Vianoc,takze sa ucim s nim robit.
Ale zatial som s nim velmi spokojna

elina313
6. jan 2011

@akika722 áno bola som velice potešená, inak s tou 90-dňovou som musela prestať, ja neviem, či to bolo tým, že doobeda iba 2 kusy ovocia, alebo čím a nevytváralo sa dobré mliečko, ale malý bol nervózny ako šlak, stále sa mi zdal hladný.
Tak som začala raňajkovať, ale striedmo, obed striedmo a večera čerstvý šalát. A dávam si pozor na pitný režim. Som zvedavá či to pôjde dolu.
@yennn prosím ťa, ak nemáš copyright na Tvoju osobnú tabuľku na dverách skrinky 🙂 mohla by si mi ju poslať ? Aj ja by som si tak spravila, aby ma to motivovalo 🙂 🙂 🙂 ak nie nevadí...
Čo hovoríš na moju zmenu jedálnička ? Stačí to takto, alebo ešte niečo mám upraviť ?

akika722
6. jan 2011

@ada001 aj ja chcéééém..mam rada zeleninu a vraj z parneho hrnca sa neda porovnať vraj je vynikajuca...určite objednam alebo kupim,no bud v januari teraz alebo v marci/februar ma syn 3 roky vymyslel si bicykel tak ten besiac bye bye hrniec...ale nevzdam sa ho,musim ho mať 😀 😀 😀 ja som tvrdohlava 😅

elina313
6. jan 2011

@akika722 ja mám takú nádobku do mikrovlnky z Tupperware a tam si parím zeleninku, je to tiež super a možno by ti stačilo naparovacie sitko zatiaľ do hrnca a hotovo 🙂 joj a malému tiež mrkvičku varím na pare, aby mala čo najviac vitamínov 🙂

akika722
6. jan 2011

@elina313 ja už prestavam kojiť,tada už skoro vobec nekojim ☹ pokašlalo sa to tym že sme pred vianocami ležali v nemocnici,dostaval injekcie 3x denne mal zapal obličiek a každu chvilku chcel papkať..no papkal každu pol hodku a spinkal tam 15min denne.a mliečko sa mi nestihalo robiť plakal od hladu tak som mu UM robila rano a večer a on si nato velmi zvykol ☹ teraz ked ho nakojim za 15 min.vrieska od hladu...tak sme na UM a mna ma na ukludnenie 😅
no je mi to luto

akika722
6. jan 2011

@elina313 už som sa nato dosť namotala 😀

sharka17
6. jan 2011

Ahojte. No ja mám podobný problém, len o niečo väčší. V tehotenstve som pribrala až 30 kg. V pôrodnici som nechala 20 kg. A čakala som, že pri malinkej to nejako už pôjde len dole. Ale naopak. Nemám čas na pravidelnú stravu ani cvičenie. Môžem sa najesť, len ked malinká spinká a to je cez deň umenie ju uspinkať. Potom sa navalám ako prasa čo som už dohladošená. Neviem ako to mám riešiť, tu moju nadváhu. Tak som sa rozhodla, zohnať si z čiech Lindaxu. Dúfam, že kila pojdú hravo dolu.

elina313
6. jan 2011

@akika722 áno viem, čítala som na Aug. miláčikoch, že ste mali problémy a som rada, že ste už O.K. a dúfam, že okrem utretia zadočku, vás už nič nečaká 🙂
Však to je dobre že si sa namotala 🙂 ja som myslela ako dočasnú alternatívu, kým bude bicyklík 🙂
Idem už kočky na návštevu 🙂 takže len vodička - to budú prekvapení 😀 😀 😀 papa zatiaľ

elina313
6. jan 2011

@sharka17 a už nekojíš ? ja som tiež mala reductil, pomohlo to, ale dnes by som to znovu nerobila, jesť tabletky...
aj moja kamarátka ich mala, cca 1/2 až 3/4 roka, ale jej už neúčinkovali a potom všetko pribrala späť, skôr je to myslím o stravovacích návykoch.
Ja som to brala, aby som si ich vypestovala a pomohli mi vydržať prvé týždne. Potom som ich vysadila. Brala som ich však pod lekárskou kontrolou. Nemala som našťastie žiadne vedľajšie účinky, ale netrúfla by som si ich brať len tak...
Držím palce, aby si sa cítila spokojnejšia 🙂 🙂 🙂

elka74
6. jan 2011

@yennn ahoj. kedže som nemohla nahlásiť váhu, lebo nám menili internet a blblo mi to tu stále tak sa ospravedlnujem, už to teraz nechám tak a nahlásim v pondelok normálne. ok? ešte raz sorry že ste možno na moje údaje čakali 😖

akika722
6. jan 2011

@sharka17 ahoj..ja som brala lipoxal a nasledok cista...ja by som tabletky už nikdy nikdy nebrala..no ale to je moj nazor.každy ma iny 😉
@elina313 dik moja 😵 uži si navštevu 😀

michaelapillarova
6. jan 2011

Ahojte. Chcem sa opytat, ci by som si mohla dat teraz brokolicu uvarenu len tak na pare, dik

yennn
6. jan 2011

@groka citam od zaciatku, takze neviem ci ti uz niekto odpovedal na tu pomarancovu stavu.... no ja osobne by som sa jej vyhla. Pre zdravie je prospesna - cim viac tym lepsie, a super ze je domaca a nema pridany cukor ci ine "pridaniny" 🙂 Ale podla mojho nazoru - az ked budeme stihle. Ak chces trosku zredukovat vahu, musis pomarancovu stavu brat ako ovocie - tiez ho nemozes zjest neobmedzene. 1 pomaranc staci na 250ml stavy? Ak ano, daj si ho v pohode na desiatu. Poobede by som sa kazdopadne cukrom vyhla 🙂

yennn
6. jan 2011

@michaelapillarova a preco myslis ze by si nemohla? Urcite z toho nepriberies. Ja by som osobne radsej teraz dala chlebik so sunkou a troskou zeleniny a brokolicu by som si dala na veceru so syrom. Ale mozes aj teraz, samozrejme 🙂

yennn
6. jan 2011

@akika722 ja by som tiez strasne chcela parny hrniec, a uz som muzovi tiez povedala ze to musime zvazit. Ale chcem si dat chvilku cas, nez to spravim. Poznam sa, rada kupujem nove "gadžety" vseobecne, nielen do kuchyne, a obcas to skonci tak ze sa to nepouziva. Takze si spravim prieskum, uz mam otvorenu temu na koňovi "parny hrniec" a ked budem mat cas, docitam. Tiez odoberam Diétu a tam raz bola dvojstrana o parnych hrncoch takze aj to prestudujem. A tiez zistit, ci uz na to existuju nejake recepty, lebo bez toho by to skoncilo len o kuracine a zelenine a to nechcem. No a plus, mame velmi malu kuchynu 😉

michaelapillarova
6. jan 2011

@yennn dakujem, takze mozem aj vecer, super, len som sa chcela radsej uistit

yennn
6. jan 2011

@akika722 k casovemu intervalu jedenia - ten si vytvoris ked pojdes do prace a budes pravidelne v rovnaku hodinu vstavat. Lebo ked som chodila do prace, o 6 ranajky, 9 desiata a tak to slo po troch hodinach az do siestej vecer. Ale inac ja by som sa radsej priklonila k tomu, ze do hodinky od prebudenia sa treba naranajkovat a od toho zacat odpocitavat 2-3 hodinove intervaly. Ak napriklad niekto vstava o piatej, tak jasne ze nebude obedovat o pol jedenastej... tak si da tie desiaty dve ale mensie. Ja som dnes neskor vstala, o jedenastej som az mala desiatu (nepretiahla som interval medzi jedlami do 12 - co by hockto spravil), a obed som mala az o pol druhej..... A takisto s olovrantom - ak vies ze skor vecera nevyjde nez o osmej z nejakeho dovodu tak si das dva olovranty. Nie je povedane maximalne 5x, hovori sa minimalne. Niektori vravia ze treba 5-6 , sportovci na zrychlenie metabolizmu obcas jedia kazde dve hodiny...
Tiez je hlupost povedat si po 18:00 nejem. Ak ti vyjde na siestu vecera, ale spat chodis az o polnoci, ,mala by si dat este jednu veceru - samozrejme nie segedin s knedlami 😀 😀 😀 - nieco mini, napriklad kusok syra a k tomu kusok zeleniny alebo tak.... Odbornici vravia ze organizmus by cez noc nemal hladovat viac nez 10 hodin. Velke jedlo by sa nemalo jest neskor nez 3 hodiny pred spanim, ale samozrejme to "nieco mini" mozes....
tak toť môj názor 🙂

yennn
6. jan 2011

@michaelapillarova vecer je zelenina s bielkovinou veeelmi vhoda 😉 A brokolica "nema" kalorie 😉

michaelapillarova
6. jan 2011

@yennn este ze ta mame, viesnam to tak vsetko super vysvetlit , dakujeme 🙂

akika722
6. jan 2011

@yennn jete pečivo aj po obede?ja pre istotu len rano..po obede sacharidy eéé..robim zle?

akika722
6. jan 2011

@yennn ja chodim spať okolo 23tej a po 18tej 🤐 😅
na čas budem pozerať zajtra 😉

yennn
6. jan 2011

@akika722 ja som to raz konzultovala a jeden celozrnny chlebik mi na olovrant schvalili - vraj tym ze je celozrnny tak ma ochrani pred vecernou chutou na sladke, lebo ma postupne uvolnovanie cukru (ako CÉ-TÉ-BÉ z reklamy 😀 ) takze ja ano, ja papam chlebik aj na olovrant a je to oukej. Kamoska ked si da chlebik na olovrant pribera.... takze asi je to individualne

yennn
6. jan 2011

@michaelapillarova dakujem za uznanie, snazim sa polopatisticky (teda - niezeby som vedela odbornejsie 😎 ). Budem rada ak to niekomu pomoze 🙂

yennn
6. jan 2011

@elina313 nemam copyright na nic 😀 ale sklamem ta - nemam tam tabulku, ale graf. To zoberies hocjaky kusok stvorcekoveho papiera co doma najdes, pricom jeden stlpec predstavuje tyzden - cize hore nad ciaru napises datumy (ja mam dnovy - na mesiac, ale odporuca sa vazit len raz tyzdenne, takze to co vidis na mojej foto je vaha za poslednych 5 dni) a riadok predstavuje polkilo, dva riadky predstavuju kilo... nalavo si teda pred ciaru napises tvoju hmotnost, samozrejme kedze to je na chladnicke nechces aby ju vedeli ostatni, tak si zapises len to druhe cislo a mozu hadat 🙂

a druha foto je zase moj pitny rezim za poslednych 5 dni, keby sa este niekto chcel inspirovat mojimi zaznamami v kdekolvek v kuchyni 😀 😀 😀 😀