icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

adky
10. okt 2010

@yennn myslis vysledky minuleho chudnutia?

yennn
10. okt 2010

@adky hej hej, to co si vravela ze si schudla 20 ? tusim kilo 🙂

adky
10. okt 2010

@yennn idem pohladat fotky 😀

adky
10. okt 2010

@yennn No,1 foto je pred chudnutim (len mi tam nevidno ake velke brucho som mala-nerada som sa vtedy fotila,takze nemam skoro ziadnu foto pred ....ale vidno aspon buclatu tvar) A ostatne 2 foto su po skonceni chudnutia....fotiek "po" mam ovela viac-bola to radost,fotit sa 😀

missy97231
10. okt 2010

ahojte.. nestiham vas citat,, ale hlasim ze u mna vikendy fakt akosi nehrozia ☹ teraz som dojedla zmrzku, a varim si kukuricu... som zvedava, ked sa postavim zajtra na vahu 🙂

missy97231
10. okt 2010

@elvera ahoj... tak ja s bielkovinami zase zacinam 😀 zajtra. pridavas sa? inak - drzala som ju mesiac, a schudla som 6kg. odvtedy uz preslo 2mesiace a kazdy den zacinam a aj koncim 😀 ale vaha nejde hore aspon... aspon nie drasticky. ja mam problem ze byvame s rodicmi, a vari mama... takze neodolavam 😝

missy97231
10. okt 2010

@adky super fotky,,, 😉

adky
10. okt 2010

@missy97231 len neaktualne.....teraz som na tom ooooomnoho horsie,brala by som keby som vyzerala tak ako na 1 foto 😀 😀 😀

adky
10. okt 2010

@missy97231 presne toto je aj moj problem-byvam s mamou a vari ona-jem to co navari,ale tomu je "dufam" koniec. Radsej sa budem stravovat sama a pozerat ako cela rodina do seba pcha tie nezdrave dobrotky,ale aspon nebudem vyzerat ako vypasene prasiatko 😀

missy97231
10. okt 2010

@adky a u mna to je aj o pevnej voli 😖 asi ju fakt nemam az tak pevnu... ako som schudla tych 6kg, vosla sa do rifli co som nosila pred tehu, a normalne si mohla obliect aj obycajne tricka do pasu 😀 bez toho aby mi brucho ovisalo z kazdej strany... a ako mi zacali hovorit ze som schudla a je to vidiet na mne... tak to bola moja "stopka" - bohuzial 😝 😖 😠 ale verim, ze sa opat do toho dostanem,,, bez toho aby som tych 6kg nabrala znova 😀

adky
10. okt 2010

@missy97231 ved praveze pochvala by ta mala este viac nastartovat,alebo aspon dostat do udrziavacej fazy 😎

bubinko83
10. okt 2010

@adky ,super fotečky a ako si vtedy schudla? Inak vypadaš na tych fotkach ako take 13 dievčatko.Taky detsky vyraz tvaričky. 😉 Dufam že som neurazila? 😕

yennn
10. okt 2010

@adky dik za fotky, na tej prvej foto vyzeras ozaj v tvari trosku baculatejsia, potom na tych dalsich super, ale ani nemam takto z fotiek pocit ze by si mala na tej prvej taku nadvahu. Ale to vlastne ani z terajsej foto nemam pocit ze mas vahu, aku udavas 😀
S fotkami to chapem, ja sa tiez nerada fotim, ked prave nemama zrovna svoje dobre obdobie ☹ Aj teraz - moj muz ma ovela viac fotiek s malym nez ja 😎 Ale vtedy ked som schudla tolko, tak som si spravila celu fotku pred a celu po, pohladam.

@adky a co hovori tvoja mama na to ze mas nadvahu? Ona to nevnima? Lebo ja este ked som byvala s mamou, tak ona to vnimala ovela intenzivnejsie nez ja a stale sa mi to snazila naznacit, ale som nepocuvala. Dala by neviem co za to, aby mi mohla vyvarat dietnejsiu stravu. Ale ja som nechcela ani pocut vtedy 😢 😢

bubinko83
10. okt 2010

baby vy tu tolko toho popišete ja vas normalne nestiham dočitat. ☹
@missy97231 a ako si schudla 6 kg? Ja som nikdy nechudla dietami.Raz som sice schudla za rok zo 65 na 53kg ale ja neviem ako.Každy sa ma pytal ako som chudla a ja ani sama neviem.A mala som aj 50 kg ale to neni ono.Už som vypadala ako chora.........ee to už bolo moc a necitila som sa dobre.Mne stači tych 55 a som štastna jak blcha.

yennn
10. okt 2010

Heheh, pozrite co som nasla - raz som bola taka zufala, ze som si spravila vlastnu fotokolaz. Jaka by som bola chrumkava, nie? 😀 😀 😀 😀 😀 😀

adky
10. okt 2010

@yennn Ta prba fotoje z leta 2007,chudnut som zacala v sebtembri 2007-dovtedy som sa z vahou dostala na 94 kil (len nemam foto z toho obdobia,tato foto bola k tomu najblizsie) ..... To mi nik neveri,ze vazim tolko kolko vazim? 😀 Zajtra k svojmu hlaseniu ako som pokrocila pridam aj foto displaya na vahe 😀

A mama? Co moze,sak aj ona ma peknu nadvahu a aj vsetky moje 3 sestry.....len su lenive na chudnutie-sak oni uvidia ked to ja dokazem a oni budu este stale male prasiatka 😀 😀 😀

adky
10. okt 2010

@bubinko83 nieee,vobec si ma neurazila-mam tam 17 rokov 😀 Schudla som pomocou stranky chudnutie-ako.sk s racionalnou stravou 😎

adky
10. okt 2010

@yennn hehehe - dobraaa 😀

yennn
10. okt 2010

@adky aha, tak vidis tento scenar mna nenapadol, moja mamina ma 60 kil.... Aspon do teba nikto nerype 😝
Tak super ze si sa odtrhla a ides do toho !! 😀 😀 😀

adky
10. okt 2010

@yennn ale rype-Babka ktora ma tiez nadvahu,ale vyhovara sa,ze ma na to vek a taktiez aj buduci svokroci stale rypu,ze jaka som bola šumna ked som bola stihla atd.... 😀

bubinko83
10. okt 2010

@adky presne vysoka nadvaha nieje až taky problem čo sa tyka estetiky ale skor čo sa tyka zdravia.Cele telo tym trpi a niektory ludia si to vobec neuvedomuju.Je to smutne.A myslim že začat sa zdravo stravovat je len dobra cesta a ktorou budeme viest aj svoje detičky.Ja som si napriklad včera na večeru dala cicer len tak opraženy s cibulkou a Filipko tak papal jak besny 😀 Ešte si aj pytal že mami "gujku" akože gulku.

bubinko83
10. okt 2010

@adky a za ake obdobie si takto schudla? Daj link na tu stranku kuknem.Tam su aj nejake špecialne recepty alebo nejaky jedalničk? Ja mam jednu chybu, že ked začinam chudnut furt sa vžim a ked vidim že vaha nejde dolu stracam chut 😒 Asi by som mala prestat važit.

yennn
10. okt 2010

@adky dakujem za tu ivazku. Precitala som si to, je to obdivuhodne, najma to ze nemala za cely ten uzasne dlhy cas chut vobec ale vobec ani raz zhresit 🙄
Inac je to sranda, lebo toto nie je ten pribeh co som hladala 😝 . Vobec neviem preco mi toto meno tak utkvelo v pamati, asi som to intenzivne prezivala.
Bola tam jedna kocka ktora schudla skoro polovicu svojej vahy, z nejakych 120 na 60 a jej fotky vyzerali vedla seba ako matka s dcerou, to bolo uzasne 😀

adky
10. okt 2010

@bubinko83 Oj to poznam-ked som chudla tak som sa vazila kazdu hodinu 😀 😀 😀 Priatel mi ju musel spratat a dat len raz za tyzden .....nie je dobre take ustavicne vazenie sa-potom ti ta chut,odhodlanie a pevna vola nevydrzia-viem to podla seba.

Schudla som za cca 3 mesiace (ale bola som blba,dodrzavala som prijem len 5 tisic KJ za den,co bolo velmi malicko), stranka je www.chudnutie-ako.sk ale je dobre ak si precitas vsetky clanky-aby si pochopila tu strategiu. Ja som si nikdy nevazila potraviny-aj ked sa to odporuca. Len som si v hlave odhadla kolko to asi moze vazit a vypocitala osm si tak prijem KJ za cely den-na tej stranke mas aj kalkulacku ktora ti lahko vypocita tvoj prijem.... 🙂
Je tam forum,recepty,navody a hlavne LUDIA-ktory ti pomahaju,zodpovedia kazdu otazku, tesia sa z tvojich uspechov a podrzia ta ked mas slabsiu chvilku a opusta ta pevna vola......presne ako tu, v tejto skupine 😎

yennn
10. okt 2010

@bubinko83 a psychicke problemy si kde nechala? Jasnacka zdravotne problemy su zavazne. Ale tie si mnohokrat obezni ludia neuvedomuju - no tak co, ze su ohrozena skupina na infarkt? To je nieco co tu nie je teraz, ale bude tu v patdesiatke. A ze sa zadychcim ked idem do schodov? No boooze ...
Ale psychika - tie pocity ked sa clovek diva do zrkadla, rozne pocity viny a pod.....

yennn
10. okt 2010

@bubinko83 dufam ze teraz uz sa vazis len pondelok? 🙂 Ako sme sa dohodli.

yennn
10. okt 2010

@adky ty sa ides vydavat? 😉

adky
10. okt 2010

@yennn nenajdes to tu? http://www.chudnutie-ako.sk/forum/viewtopic.php...

No je to obdivuhodne,ze ani raz nezhresila-az sa mi ta pevna vola nezda-chcela by som si ju pozicat 😎
Ale ako pisala-ona sa uz najedla dost,takze nepocitovala ze by mala zhresit,chcela uz naozaj vyzerat normalne a isla do toho na 100%

bubinko83
10. okt 2010

@adky ,mysliš to BMI a tam ten prijem.A to si musim asi dopredu naplanovat čo budem jest a podla toho na druhy den stravovat,že? A ty si dodržiavala ten prijem 5 tisic KJ za den čo si papala? Ako asi vyzeral ten jedalniček? Nieje to malo?