icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

adky
10. okt 2010

@yennn ked schudnem tak ano 😀 😀 😀

yennn
10. okt 2010

Baby posielam svoje foto, pre inspiraciu. Prva foto zaciatkom septembra, ked som sa rozhodla ze zacinam, druha foto pred odchodom na vianocny vecierok. Takto nejako si to predstavujem. Teraz to asi tak rychlo nepojde, pretoze kojim, necvicim, ale verim ze sa niekam pohnem...

bubinko83
10. okt 2010

@yennn ,presne aj ta psychika trpi u tych obeznych ludi.A ešte ked si tak aj niekto povie čo sa furt napchava že: Ved žijeme len raz! ten vyrok milujem.Ved prave preto by sme mali byt k svojmu telu a zdraviu zodpovednejši.Nie? To su tupci niektory ludia.Jaska už sa važim len v pondelok rano a uuuuuplne naha 😀

adky
10. okt 2010

@bubinko83 V tom case som este chodila do skoly,takze na ranajky som nezjedla nic,ale do skoly som si zobrala 2 celozrne rozky s cottage chease,paradajkou a hyd. sunkou + jedno ovocie. Na obed len na kvapke oleja opecene hyd. masko spolu so salatom z kapusty,paradajky,mrkvy atd.....a na veceru tiez rozok bud s tofu alebo cottage,alebo sunkou a zelenina k tomu..........nic som neratala,vedela som,ze moj prijem nepresahuje 5 tisic,vedela som,ze ovocie mozem len z rana-v prvej polovici dna,potom uz nie....a pila som veeeela vody-a necvicila som vobec-za cely cas som ani palcom nepohla 😀

yennn
10. okt 2010

@adky dufam ze to je tvoja vlastna podmienka, nie podmienka tvojho priatela 😠
Ale vazne - ake mate plany? To by bola vazna motivacia, na to ma treba upozornit, budem extra prisna! 😀 😀

adky
10. okt 2010

@yennn to su jak stare fotky? Kolko si schudla? Teraz vyzeras tak ako na 1 foto? A jak si vobec schudla? 😀 😀 😀

bubinko83
10. okt 2010

baby ved vas musia inšpirovat už len tie fotografie.Je to užasne vidiet ,že sa to da a ako krasne ste schudli.Neklamete ako v tych reklamach na pripravky na chudnutie kde uakzuje to "pred a po" tomu ja vždy neverim.

yennn
10. okt 2010

@bubinko83 dufam ze si pri vazeni davas dolu aj sponu z vlasov 😎

adky
10. okt 2010

@yennn ehm,jasne ze moja vlastna-jemu sa pacim taka aka som (nechapem jak sa mu tolko sadla na mne moze pacit) keby mi netrebalo schudnut pre moje zdravie (kvoli tej tromboze-modreju mi nohy-nevladzu ma nosit) tak by bol najradsej aby som ostala taka aka som 😀 😀 😀

bubinko83
10. okt 2010

@adky ,mne tam podla BMI indexu napisalo:
Normálne, bez chudnutia by ste mali denne mali zjesť 9440 kJ, zložených z 52 gramov bielkovín, 405 gramov sacharidov a 64 gramov tukov. Pri tomto príjme by ste si mali dlhodobo udržiavať svoju hmotnosť a zdravie bez zmien.
ZNamena to že nemam presiahnut tu hranicu ked je tam napisane že normalne bez chudnutia???

yennn
10. okt 2010

@adky prva foto 09/2008 druha foto 12/2008. Od septembra do januara/februara som schudla cca 24 kil. Potom, ale to uz som ti pisala, som na lyzovacke dochramala nohu, takze som skoncila 7 tyzdnov na gauci - v case ked som mala udrziavat a pokracovat v cviceni. Takze som prestala cvicit a nejedla som pravidelne, lebo som sa nemala ako dostat do kuchyne ☹ A este som zistila ze som aj tehoska, takze potom z chudnutia nebolo nic ☹
A teraz som tu. Dnes mam o cca 11 kil menej nez na foto 1 takze nie je to take zle uz a uz ani nechcem aby som sa tam nikdy dostala.
A ako? 5x denne papat, racionalna vyziva, pitny rezim, 2-3x do tyzdna pohyb . Ziaden zazrak 🙂

bubinko83
10. okt 2010

@yennn ,jasne aj nechty si ostriham 😀

yennn
10. okt 2010

@bubinko83 😀 😀 😀 ja okrem spony z vlasov davam dolu len okuláre, ale tie nehty ma nenapadli, vidis 😀 😀 😀

bubinko83
10. okt 2010

kočky a kde su tie vaše rozmery v tej tabulke? Ma tak zaujma kolko meriate a važite aj vy? 😎

yennn
10. okt 2010

@bubinko83 nie su tam? Ja osobne som sa merala az neskor, lebo som nevedela najst meter (meranie u mna nikdy nebolo najdolezitejsie) a potom som si dopisala. Ale tabulka sa uverejnuje len raz tyzdenne, aby to bolo prehladnejsie, nech tu nie je X verzii, aj ked ju doplnam priebezne, ako mi kto co nahlasi 🙂 UZ SA TESIM NA ZAJTRA RANO ! 🙂

yennn
10. okt 2010

@adky @nanika @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @missy97231 @smarti @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @maatkka @michele11 @katusradus

*************************************************************************************************
Výzva pre tých, ktorí ľúbia po uložení detičiek večer ešte čo-to schosnovať:

BABY DNES VEČER ŽIADNE PREJEDANIE, ANI JEDNA CHIPSA, ANI JEDNA KOCKA ČOKOLADY, ANI JEDNA LYŽIČKA ZMRZLINY.... posledná šanca ovplyvniť zajtrajšiu váhu !!! 😎
Teším sa! 😀 😀 😀 😀
************************************************************************************************

vejula
10. okt 2010

čaveees, takže už som doma... S manžom sme už za dobre, takže je to lepšie... No dnešok nebol moc ukažkovy, ranajky chlieb so syrokremom a tvrdym syrom na obed pečene masko s knedlou a kapustou olovrant banan na večeru jablkove kolačiky od svokry a jogurt... pomedzi to nejake tie oplatky kolonada-nemohla som odolať... Dnes ešte dam nejake to ovocičko a už bude stačiť
Na zajtra si moc neverim teda... ale čo ak som nepribrala aj to bude dobre 😝

liana81
10. okt 2010

tak to som aj ja zvedavá, zajtra sa ráno postavím na váhu a prídem to k vám zapísať 😀 ja som nejedla dnes sladkostí ani celý týždeň, iba piatok som mala taký blbý, a dopriala si čokoladku....na večeru som si dala šalát s pečivom, viem že nič moc, ale ešte si dám jablčko dnes.....fakt som zvedavá na zajtraješie ráno 😉

Tak pekný zvyšok víkendu ešte....pááá

sssimi
10. okt 2010

@yennn ty si potvorkáááá 😀 A ja že idem na čokoládu 😀 , ale nie. Dnes zas len grep a zajem nejakým ryžovým chlebíkom 😉 AJ ja som zvedavá ako ty vystrelí zajtra.... Dufam, že nezabudnem 😅

vejula
10. okt 2010

@liana81 ty ako to vydržiš bez sladkosti ja kebyže priebežne nezjem za den aspon niečo sladke tak potom jedneho pekneho dna vyžerem asi aj kryštalovy cukor zo sačku 😅

sammy
10. okt 2010

Ahojte, uplnou nahodou som natrafila na tuto temu a vidim, ze tu riesite presne to co aj ja momentalne - po porode som prve 3 mesiace chudla a potom ma ovladla taka neovladatelna pazravost, ze uz zas priberam ☹ Potrebujem schudnut a preto by som sa k vam rada pridala. Mozem?

tinika
10. okt 2010

@yennn ja som dnes zjedla večer jeden kolačik az teraz som prečitala vyzvu 🙂

bubinko83
10. okt 2010

@vejula ani ja som dneska neodolala sladkemu dala som si 3 krowky polske.Ja so strašne lubim a svokra ma ponukla tak som neodolala.Ale aj tak som dobre obišla ,lebo keby sa nekontrolujem tak zjem aj cely balik.A teraz vyjedam namiesto chipsov ryžovy chlebik 😒 No nič moc ale tešim o tyžden na vahu.Ja sa važim až o tyžden ,lebo som neskoro s vami začala.

ivca17
10. okt 2010

ahojte baby. mozem sa k vam pridat? nahodou som objavila tuto temu, no tiez neviem schudnut po porode, mala som cisarsky a kojila som bohuzial iba do 3mesiacov.. no a odvtedy sa s nazim zhodit,lae nedari sa.. pri porode som pribrala cca 20kg, no a z porodnice odisla iba o 5kg lahsia a neschudla som odvtedy ani 1kg :( neviem co robim zle. ak mozte radte 🙂 dakujem. pekny vecer.

bubinko83
10. okt 2010

baby a jedavate aj sušene ovocie? Možem aj večer?

debbie
10. okt 2010

@yennn aj mne to funguje aj teraz aj ten prvý link

liana81
10. okt 2010

@vejula ani sama neviem, ale vyjedala som pred tým sladkostí strašne vela, tak teraz mám pevnu vôlu ale je možné, že to na mňa dolahne a potom príde deň že budem musieť všetko sladké zjesť, čo mi príde pod ruky. Alebo pod zuby? 😀

liana81
10. okt 2010

@tinika no pekneeeeee 😅 😅 😅

tinika
10. okt 2010

@yennn super fotky.)

debbie
10. okt 2010

@yennn no super ...je zajtra hlasim tu prvú-štartovaciu a už uvažujem akú by som prijala na silvestra 😀