Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@annie13 keby len zo zrkadlom , ja už sa hanbím aj pred manželom , do toho počúvam narážky mojej svokry že mám veľké dudy, moja mama tiež má prisprosté narážky. Manžel to nerieši ale ja viem že by bol rád keby som bola štíhlejšia. Niekedy je aj mne do plaču , ale som začala a je to teda sakra ťažké odolať
ahojze babulky 🙂 tak som tu opat. Viem ze som tu bola prva ktora vykrikovala, ze 90-dnovka je narocna na pripravu a cas pri miminku ale po vcerajsku som zmenila nazor. Bola som s nasimi v aucafe na kavicke a potom na plazi na mochitku. Ked som videla tie maminy so štíhlymi nohami, pevným zadkom a plochým bruchom...ufff. Niektore ani nevyzerali ze boli tehotne, ako keby to babo volakde ukradli a teraz sa tam produciruju aby mne bolo hrozne 😢 Proste som sa citila na prd a mam uz toho dost. Dosla som domov a ked som sa zbadala v zrkadle roldoru bolo mi zo seba zle. Chcem aby bola na mna moja Natali hrda a aby som nemusela 50 krat prehadzat satnik nez s nou videm von na prechadzku. Aj tak to vdzy skonci u vytahaneho tricka a teplakov ☹
a tak som si povedala ze sice viem ze dieta nie je spasa, ale ja do frasa tie kila nejako musim dat dole. Su ako zavazie ktore ma tazi fyzicky aj psychicky. Takze dnes oficialne zacinam 90-dnovku (po teri krat) a ak to nevide tak si aspon venujem par dni odlahceneho stravovania a ak to vydrzim, tak vam garantujem ze to uz vydrzite vsetky 😀
Ak by ste sa chceli pridat budem rada 🙂 Idem do profilu skopirovat tu dietu takze tam ju najdete ak by ste chceli. Ak sa bude dat tak budem kazdy den pisat co som varila a jedla ja, nech sa mozete inspitrovat.
Napr dnes: Rano som si nakupila masko lebo je bielkovinovy den a uz sa mi aj vari obed. Robim kuracie na cesnaku + pokrajane rajcinyk do toho..nenormalne to voni. K tomu vyvar (z kocky 😝 ) a platok cierneho chlebika. Večera uz bude bez vyvaru a chlebika. Drahemu som k tomu urobila ryzu. Naranajky (o desiatej) som mala 2 nektarinky a 1 banan. ZAsytili. Pockala som az do seriozneho hladu. A este vylepsovak, pred obedom si dam jablcny ocot. Dnes sa este idem omerat, vah je 82 kg. Tak co pridate sa? 😎
@maminuska to aj ja v tomto svoju svokru milujem ja zase pocuvam ze som cela moja starka ktora mala 120 kg a 160 cm od jedu ma ide rozhodit 😲 od toho mam chvalabohu este daleko ale aj tak strasne to ublizi
MM nie ten nepovie aj ked neviem co si mysli ale iste by bol rad keby som schudla kvoli sebe lebo by som iste bola stastnejsia, spokojnejsia
ja dufam ze ta zumba nieco da + aerobic
a ako ste natom s pitnym rezimom??? to je moj najvacsi nepreiatel ja sa cistej vody nenapijem ani keby mi na krk skocil
ahojte tak som rada že nie som v tom sama .ja som mala 65 kg ked som ostala v tom pri výške 172,teraz mám nejakých 78 kg.citim sa ako vzducholod a tajne zavidím tým štihlejším.ja som sa dala tiež na chodnutie.prvý den som pila len vodu na prečistenie.potom ráno si dám celozrnný chlieb zo šunkou,naobed si dám všetko čo navarím ale len napr.zeleninu zo zemiakmi alebo mäso zo zeleninou čiže ako oddelenu stravu.polievku si nedávam.večera jogurt alebo šalát.medzi jedlami papám melonik a každý den vypijem 2 l vody z citronom.Ráno a večer si dám 50 brušákov a taku natahovačko na celé telo.celé cvičenie mi zaberie asi 10 min.no a popritom okolo maleho 2 krát snim von.ked mám chut na sladké tak si dám bud želat.cukriky alebo varovu čokoládu.vo všetkom ja najmenej KJ.
nahodou som vas nasla, aj si vas prečitam ale skor napisem, ja som mala pred tehu 68 čo uz bolo 20kg za par rokov navyse, počas tehu som pribrala cca 10kg a tie som v podstate hned mala preč po porode ale ked som prestala kojit začalo to ist hore a momentalne mam skoro o 7kg viac :( a nechce to ist dole, mam to vraj aj z toho ze som prestala brat tabletky na reflux hltana čo mam od kedy som ich začala brat tak sa to aspon zastavilo, od septembra idem na plavanie alebo vodny aerobic co bude a chcela by som aj zumbu, dufam ze budem mat čas pravidelne sportovat lebo popri MD aj pracujem a prave v zime mam toho najviac. len ma mrzi ze som s malym na prechadzach 5 a viac hodin denne, nosim ho na 3p. bo nemame vytah a neprejedam sa a aj tak som tak pribrala .( uz dufam to pojde dole
Ahojte, tak sa hlasim ako este jedna do poctu. Ja som vzdy po porode celkom dobre schudla, teda vzhladom k tomu, ze som nabrala obidvakrat cca. 17kg, tak som sa do pol roka po porode dala priblizne na vahu, ako pred tehotnostou, ale potom sa to zacalo. Druhe tehotenstvo som zacala s nejakymi 82kg, skoncila cca. na stovke, a teraz mam skoro tolko, ako ked som isla do porodnice. 😠 Uplna hroza. Najhorsie na tom je, ze ja aj viem z coho - sice sa stravujem vcelku zdravo, aj aky-taky pohyb mam, ale dojedam sa tonami sladkosti a jednoducho si nedokazem rozkazat. Uplna droga. Proste to nejde. A priberam a priberam. Teda teraz sa mi odstavilo dietko, snad sa do toho opriem nejak vyraznejsie, lebo toto je uz aj na mna privela. 😝
priznavam ze aj ja občas neodolam ale su dni kedy mi to ani nechyba
ahojte hura tema pre mna 😝 😀 pred 3-4 rokmi som mala 54 kg...potom som mala vaznejsi uraz a kedze som dlhsie lezala zacali sa mi svali rozkysavat potom zas operacia a tak to dopadlo ze ked som pred rokom na vianoce sa postavila na vahu mala som 65...na novy rok som mala ale 4kg dole, co som neskor zistila ze to bolo z tehotenstva (vraj prvy mesiac sa chudne) lenze to som netusila aka hrda som bola na seba ze su vianoce a ja som schudla 😀 Nuz, o par mesiacov som mala o 25 viac ...po porode som sa dostala do stavu ked som mala len o 2 kg viac ako pred tehu...no po par mesiacoch to bolo 75 . 😕 ☹ x krat som nabehla na dietu, cvicenie . urobim aj 200 brusakov za den ale efekt nulovy. Teraz mam 71 (na lacno, bez oblecenia,po toalete 🤐 😀 ) a s nostalgiou prekladam šik oblečenie co som nosila pred tehu ☹ nechcem si kupovat nove kusky kedze by ma to potom nenutilo so sebou nieco robit...ale pripadam si ozaj hrozne hanbim sa ked idem von ze co si oblecem, a ked 60 kg susedky vyssie od o mna rozpravaju ake su strasne tucne mam ich chut zaskrtit vsak ma to zacina urazat ked sa etse tak pri tom na mna pozru 🙄
u mna je este problem ze som s malym sama a tak na akekolvek pozvanie na kafco nemam odvahu lebo vyzeram jak vyzeram samy podbradek, fald ... ☹ 😀...chodim s malym plavat a mam pocit ked sa oblecem do plaviek ze aj tie baby okolo sa musia hrozit a ze sa nezmestim do bazena 😔 😀takze sa hlasim do spolocneho chudnutia 😀
Ahojte, no, mormalne ste ma motivovali, tak dufam, ze mi to vydrzi dlhsie, ako toto rano. Ja tu stranku chudnutieako poznam, podarilo sa mi s nou dat dole 16 kg, ale najprv musi byt clovek v takej psychickej kondicii, aby to zvladol, ja si momentalne nemozem dovolit chystat jedlo a nejako sa tomu aj myslienkovo venovat, kolko ma co kalorii. Teoreticky vsetko poznam, ako tie kg zhodit, ale z deciek som v takom strese, ze nevladzem :( Ale od dnes nabieham na delenu stravu. Preco? Lebo budem mat den podla toho, co chladnicka da a troska ma to snad udrzi na uzde s prezieranim a potom mozem nabehnut na strazeny rezim s max nejakych 10000 KJ, kedze plne kojim. Tak si babenky drzme palce. Ja hlasim start 178cm/85kg. Cvicenie ziadne, som rada, ze si za den na 5 minut sadnem ku pc. Prajem pekny dnik plny pohody a zaseknutych spajz a chladniciek 🙂
@nanika drzim palce..taham druhy den 90 dnovky, je to vlastne podobne ako delena len rozdelene do 4 skupin nie dvoch. Inak co som sa uz jeden den neprepchavala, tak mam krasne splasnute brusko..paradny pocit 😉 uz neprekypuje cez gate kilo slaniny ale len pol kila 😀
tak dievčatá . ja pokračujem , jem každé dve a pol až tri hodiny 6 krát denne,ráno si dovolím ovocie, podvečer sa už nemá kvôli cukru . Ide to už celkom fajn, organizmus si začina zvykať a každé zhruba tri hodiny mi pripomenie že je hladný .Držím to od piatka 13 .8. a 13.9 sa prvýkrát odvážim.
Dnes idem začať behať, teda ak sa to dá nazvať behom, skôr to bude poklus skapínajuceho slona ale časom sa to zrejme zlepší 😅.
Začínam byť na seba celkom pyšná že som sa odrazila a hádam nejako doplávam na hladinu 😅
dievcata drzim palceky nebojte zhodite len sa na to netreba velmi sustredit potom sa kg velmi drzia to poznam podla seba , treba papat normalne take decke porcie a pit vela vody aspon 2l ked sa da ale cistej nesladenej a pojde to ja uz len doladujem speciky co ma na brusku a spevnim cele telo a bude snad do zimy budem spokojna🙂) ale rok mi trebalo zhodit kazdy sa cuduje ako ale ja dako som si vsugerovala a nemam chut na cokolady a pod len colu si neodpustim tu musim lebo inac ma hlava boli keby som tu vypustila tak uz by som bola max spokojna 😀
@maminuska 😀 skapinajuci slon
@zuzkaprofant pijes aj colu a podarilo sa ti zhodit a kolko cca denne vypijes
no annie13 ja jej vypijem velmi vela aj liter denne a viacej 😀 ja som nepolepsitelna mne po porode zacala velmi chutit lebo stale je pocasie ake je dazdive a ked si dam 2 kavy denne tak mi je zle od zaludka a ked colu tak mi je dobre hlava ma neboli a hlavne som fit po nevyspatej noci takze cola je taka moja droga co ma postavi na nohy ja si dam aj pred spanim a idem spat 😀 aschudla som aj tak asi telo poterbuje aj cukor ked je vycerpane dnes mam nove nohavice a mozem ich aj odlozit lebo mi normalne padaju dako som pochudla do nich co som i cih v maju kupovala a som ani nezapla 😀 ale vaha ukazuje stale rovnaku vahu hore dole 2 kg ale v cm som isla poradne dole ale keby som tu colu nepila tak mam vacej dole
@zuzkaprofant ja colu nemusim teda cocacolu ale vineu alebo pepsi to by som pila furt
z vody doslvoa zvraciam ale premaham sa
Vinea je sladka tiez neivem vyskusaj si dat pohar to ti neuskodi ved vypotis pri detickach aj tak ta obdivujem jedneho mas skoro takeho stareho ako ja christianka a to je stelesna duracelka vkuse v pohybe ho volam forrest gump on len beha a keby som mala mat druhe tak odkvacnem snimi sama 😀 neboj pochudnes ked ti druhe zacne behat ale zalezi ake mas temperamentne deticky moj teda je ja tiez neviem obsediet ale moj maly je asi 3 krat co ja 😀 😀
@zuzkaprofant no tak moj je tiez cisty duracelko nestihame pri nom vsetci neobsedi ani chvilu mala ma len 5 mesiacov akurat dnes a uz sa plazi stvornozkuje 😲 vecer padam do postele podtata tak verim ze to pojde dole
neboj das len pekne pravidelne papaj take lahke jedla . nic vyprazane akurat tu citim ze suseda rezne vypraza a ja slintam keby mi jeden doniesla by som nezaprotestovala 😀 😀 to by bolo kg navyse ale nevadi 😀 😀
neboj pochudnes len to chce pravidelnost a pit aj ked sa to velmi neda lebo ked mas s detickami ist vonku na ihrisko a cikanie ta chyti tak to je o niecom inom...
@zuzkaprofant prosím ťa a aké cviky si cvičila ?
maminuska ja ani necvicim lebo to sa cvicenie neda nazvat len jem pravidelne a male porcie a nic vyprazane a pod len ked uz velmi slintam tak si neico doprajem ale snazim sa nepapat vela len take zopanie 😀
@zuzkaprofant no ja sa snažím teraz rovnako, plus pridám ešte ten beh , ak sa to dá tak nazvať. A byvala si hladná ?
@zuzkaprofant s tym problem nemam ja rezne nejem mne vyprazane rezne nechutia nemusim ich mat
no sem tam som hladna dam si vodu a hotovo alebo ovocie ale teraz uz hladna nie som , dako si telo zvyklo a jedno co jem s vairm kazdy den su polievky zeleninove , kuracia a pod ale bez zaprasky len cita zeleninka a to je super maly to ma velmi rad a ja tiez a stym sa dobre chudne lebo sa najem stoho a nepriberem lebo to je voda a zeleninka a hlavne uz menej solim lebo cez tehu som mala rada vsetko slane, korenene, a chili teraz to nemusim a ked som obmedzila sol tak isli kg dole
ahojte maminy, ja sem sice uplne nepatrim, lebo po porode som nepribrala, ale zase ani neschudla 🙂 . Kojim a cakala som ze to pojde samo a ono nic, v porodnici som nechala 10 kg a potom akoby utalo. A to som pribrala 25 kg v tehotenstve. Na zaciatku jula som si povedala ze takto to dalej nejde a uplne som prestala jest sladkosti, inac jem vsetko iba to sladke vobec nic. No a za ten mesiac a pol som schudla 6 kg 😀 . Pevne dufam ze to takto pojde dalej a o par mesiacov budem moct vytiahnut odlozene veci spred tehu. Na strave som inac nezmenila nic, vyprazane aj tak nemozem kvoli malej, lebo potom vysiluje, boli ju brusko, takze sa stravujem vcelku zdravo. Vecer sice slintam po sladkom ale co uz, zatial som to stale vydrzala, vacsinou si pomozem melonom alebo jablkom... Drzim vam palce nech kila ubudaju aby sme boli zase vsetky krasne 😀
no ja teraz idem na svadbu sestre , zhruba o mesiac tak už teraz sa hrozím tých rečí 😠, nosím čislo 42-44 .Moja mama mi bude celú svadbu znepríjemnovať tým že by som mala niečo so sebou robiť 😠 a ze som tučná.
Ani sa mi tam kvôli tomu nechce ☹
Aj som sa o tom bavila s mužom a on typicky mužsky, že nech sa na nu vykašlem a keď videl že ma mrzia svokrine reči o mojich prsiach tak jej povedal, no zas ty nemáš čo dať do šiat a to je pre mužské oko horšie
@maminuska Pripajam sa k tvojmu muzovi 🙂 aj ked viem, ako take reci zabolia :( Ja mam teraz tiez vecsie prsia, vdaka dojceniu aj mojej vahe, ale stale su takeho mensieho vzrastu, keby som mala 62, ako by sa mi pacilo, bola by som plocha ako lata. Takze v dobrom zavidim...
Tak, jeden den za mnou, motivacia vydrzala, kilo a pol dole, ja viem ze len voda, ale potesilo a som nabudena zhadzovat dalej. Drzim prsteky 🙂
@lilithka26 vaaaau,ty mas celu knihu v profile? No to je supeeer 😀 . Ja som ju mala doma,ale po 1 vyskusani a zlyhani som ju predala :DD Viem,ze je super-nazbieram odhodlanie a vyskusam aj ja 😎

ahojte, som rada, ze v tom nie som sama. otehotnela som pri vahe 72 kg, to sa mi podarilo pravidelnym cvicenim pred tehotenstvom vypotit 6 kg, pocas tehotenstva som pribrala 14 kil, po porode som bola cela happy, ze to nie je az take strasne, dokonca sa mi podarilo este schudnut, ale co sa robi teraz s mojou postavou to nie je zdrave ozaj. ja priberam a priberam. a to mi moja mama povedala, ze keby tolko jedla ako ja, tak ju berie zachranka 😒 . no jednoducho nic zo mna nejde dole. jasne dalo by sa aj cvicit, no nejako nie je cas. najprv treba predsa navarit, popratat, postarat sa o drobca a ked je konecne cas, tak drobec akurat vstava, no hroza. manzel sa na mne bavi, ze preco stresujem, ale jednoducho ja sama na seba nezvladam pohlad do zrkadla. v kupelni, ked sa sprchujem, tak sa musim otocit od zrkadla na stene, lebo mi je do place. ale minuly tyzden som vypratala skrinu, pobalila vsetky veci na oblecenie, ktore som nosila pred tym, ako som otehotnela a odniesla pres. tak ma uz aspon nerozculuje to, ze mi je vsetko male, jednoducho uz mam len velke oblecko doma 😉 . takze baby nie ste v tom same, pridava sa aj ja ☹