icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

atrami
18. aug 2010

Ahojte kočky, držím vám palčeky. Ja som si tým prešla. Vydávala som sa ako 47kg chrústik. Do porodnice som odchádzala ako 75-78 kg macko. Ešte rok po porode som mala 78 kg. Postupne ako kojenie bolo menej časté išli kilá dole. Teraz má malý takmer 2 roky už asi 3 mesiace nekojím a váhu mám 59 kg.

nanika
20. aug 2010

ahojte, no co, bude tu v pondelok od vas hlasenie, ako sa dari? Moje bude, myslim na vas 🙂

martineckac
23. aug 2010

Dievčatá idem sa k vám pridať. Ja som prvykrát rodila pred 10 rokmi, pred tehu som mala nejakých 54 , rodila som so 62 kg, po pôrode pôvodná váha držala asi 3-4 mesiace. Plne som malú kojila a moje kila šli naspäť hore, takže ked mala malá rok tak som mala naspäť tých 62 kíl. Ale potom sa to nejako samo rozbehlo a ja som po pol roku bez diét schudla na 49 kg, čo bolo ešte menej ako pred tehu. Tú váhu som si držala asi do tridsiatky a potom to začalo, hormóny sa zbláznili a ja som pribrala na 56, na to som otehotnela , do pôrodnice som šla z váhou 78, dva týždne po pôrode som mala 67, som sa potešila ale nie na dlho, takisto plne dojčím a mám teraz 8 mesiacov po pôrode 73 kg. Vôbec sa neprežieram, nejem sladké, jeme s manželom strašne veľa zeleniny, ryby, kuracie a moja váha nie a nie dole. Vyzerám hrozne , nič si na seba pekne nekúpim, neviem sa dobre hýbať a pohľad do zrkadla je katastrofa. Pohybu mám dosť, lebo pri deťoch sa sedieť nedá. Od septembra ideme s kámoškami na zumbu, tak uvidím či sa to pohne smerom dole. Ešte chcem povedať, že v rodine nikto nie je taký tlstý ako ja, takže genetikou to asi nebude 🙂

nanika
23. aug 2010

Martineckac, ale ako vyhovorka, ze genetika to zabera 🙂
Nacpavam sa prave lentilkami, ale vaha sla dole, na dnesnych rannych 82,5... tak sa snad zasa od zajtra nakopnem a pokracujeme baby, pokracujeme 🙂

imarikai
23. aug 2010

@martineckac no sila ako by som čítala o sebe ale nakolko čakám tretie neurobím nič 😒

michele11
23. aug 2010

Baby, ja som uz 5 dni u svokry a musim uznat, ze ked nic ine, tak aspon na tu moju vahu to pomaha, brusko je o daco mensie 😀. Ked pridem domov, odvazim sa, ale hadam som sa uz konecne dostala pod 80, pevne verim.

lilithka26
autor
25. aug 2010

kocky ta moja 90 dnovka nevysla...som uz zo seba zufala naozaj, ale nejako pri malej nemam energiu a silu s tym nieco spravit. V sobotu mame rodinnu oslavu a peciem braskovy tortu, ale od nedele sa chystam skusit tu dietu podla margitu. Ja viem som uz trapna, ale to je jedina dieta ktoru som uz aj pred tym vydrzala. Drzi sa dva tyzdne potom tyzden pauza a zasa dva tyzdne. Ked som ju drzala pred tym tak som sa na tie druhe dva tyzdne vykaslala, ale teraz si dam aj tie, som zvedava co to urobi.

@michele11 a co ta tvoja svokra robi ze chudnes? Opytaj sa ci nemozem dojst k nej na pobyt 😉

@nanika citala som si tvoj postup, znie to naozaj rozumne..no je to take jednoduche ale tazke zaroven ☹

eminkaa113
25. aug 2010

čaute dievčatá, pridám sa k vám ak môžem.... váha, to je tiež môj neustály problém....Tak ako opisujete svoje kilá, tak aj ja podobne, cez tehu som pribrala 12 kg, krásne to po pôrode išlo dole, som sa sama sebe páčila a potom už len hore. Ale je to moja vina, som hrooooozne mlsná, sladkosť aj o 22h. No hrúúúza.....Neviem odolať. Poraďte, ako mám odolasť sladkostiam, ja by som potrebovala schudnúť 8 kg, aby som vyzerala super, 5 kg, aby som bola so sebou spokojná 😝
Skúšala som 90 dňovú dietu, vydržala som 2 týždne, ale ako tu niekto opisoval, nedá sa na každý deň variť pre mňa a malú osobne....manžel cestuje, takže ak malá nedoje, tak dojedám ja a ani to nie je najlepšie
😒 Aj som si kúpila orbitrek, že budem cvičiť, až 2 dni som cvičila, mám možnosť chodiť cvičit na aerobik (ale fakt dobrý), tiež som sa až 2 krát zúčastnila....som skrátka lenivá a mlsná a neviem sa donútiť.....
@atrami ja malú stále kojím, každy mi hovoril, že pri kojení chudne, lebo dieťa si toho veľa berie a ty píšeš pravý opak.....ale aj stravu máš pestrú, však? Žiadne mlsky ako ja 🙄

carrie4
25. aug 2010

babulky aj ja sa k vám pridávam, pred otehotnením som si vypapkala za 3 mesiace 10 kíl naviac, tak som začala tehu na 70kg, pred pôrodom som vážila 86kg a po pôrode 82 kg, čo som čakala, že pôrodom stratím viac 😠 . no a potom kedže sme sa sťahovali stratila som váhu 😀 a v auguste som dostala novú a to bol darček, na nej mám 77 kg 😎 .
takže už asi dva týždne diétujem, a už mám o dve kilečka menej, aj by to bolo viac, ale skoro každý 3-4 den, mám krízu a dožeriem sa sladkostičkami, ktoré zbožnujem. takže idem do chudnutia s vami, moj start 75/164. len škoda, že nemôžem cvičit, hrozne ma bolia klby a chrbát, tak to pojde pomalšie ☹

carrie4
25. aug 2010

ozaj zabudla som napísať moju motiváciu, za mesiac idem na svadbu, tak potrebujem dovtedy aspon jednu konfekčnú velkost stiahnut.
a čo sa týka oblečenia, od pôrodu chodím v 4 tričkách dúfajúc, že o rok sa navlečiem do mojej letnej garderoby vel. 38

eminkaa113
25. aug 2010

@carrie4 tiež chodím v tých istých tričkách a manžel hovorí, že mi ich vyhodí, že už mu lezú na nervy 🙄 takže musím so sebou niečo robiť aby som tiež mohla nosiť 38 a dobre sa cítiť....môj štart 170km/66kg

carrie4
25. aug 2010

@eminkaa113 ved 170 cm a 66 kg, to je pekná váha, normál, to by som chcela mať do rána takú 🙂

atrami
26. aug 2010

@eminkaa113 ja sladké teda nemusím.
170 cm/66 kg je super váha. 😉

@carrie4 , skús cviky, zamerané na nohy a ruky.Pri niektorých sa dá sedieť na stoličke.

eminkaa113
26. aug 2010

Dievčatá, ale vždy som mala 55-58kg, teraz by som si priala 60kg, ale ani tých 6 kg neviem zhodiť 😠 a vadí mi zadok a stehná, aj sukne som prestala nosiť 😒

michele11
26. aug 2010

@lilithka26 moja svokra ma ku kuchyni dost pohodovy pristup, cize varit sa jej velmi nechce a ked uz, tak bud sa jej to nevydari, alebo je to na litroch oleja, cize ja si chrumem ovocie alebo nieco podobne male. A vacsinou vzdy ochoriem, ked sem prideme, lebo je tu o dost chladnejsie ako v BB a tym padom nejem vobec nic. Metoda je to dost sprosta, ale ma to svoje pozitiva 😀 . Ale aby som len nekritizovala, svokra je fajn, ma svoje muchy, ale da sa s nou vyjst. (pre pripad, ze by to citala 😀 😀 )

michele11
26. aug 2010

Tak baby, ako vam ide chudnutie? Uz ma niekto nejaky dobry vysledok? Zeby sme sa my ostatne mohli inspirovat, co a ako...

michele11
26. aug 2010

@eminkaa113 ja som na tom podobne, ako ty, len u mna nie je problem sladke, ale slane, chipsiky by som chrumkala aj o polnoci. Ale na to sladke mam recept, ktory na mna zabera, ked mam strrasnu chut na daco sladke, obcas, ale stane sa, dam si kocku cukru a nakvapkam na nu citron, je to aj sladke, ale kyselkave zaroven a chut ma uz potom vacsinou prejde. Alebo si idem umyt zuby a potom sa napijem vela vody, aspon na chvilu mi to zaplni zaludok.

lilithka26
autor
26. aug 2010

@michele11 tak to je zaujimave...ja sa chodim k mamae a svokre, prave pekne napapkat ;) cop je v tomto pripade nevyhoda

nanika
26. aug 2010

Baby, ja som sa rozozrala prave plnym kojenim, kym som dokrmovala, bolo to v norme, ked som prestala, 10 kg za dva mesiace skocili, lebo nemam dna, stale by som len slapala. Momentalne mame doma stavenisko, som u nasich, buduci tyzden uz na stavenisku, takze nejake strazenie nehrozi, nervy mam uplne na dranc. A vahu som od pondelka nevidela, dufam, ze ma rano neklepne. Ale uz tolko nezeriem a citim to aj na nohaviciach. Mala som v plane padnut do pondelka pod 82 kg, ale to bolo len zbozne prianie, uvidime, v pondelok mam hlasiaci den, tak sa aspon pobavite 🙂 Ja by som bola pre zaciatok spokojna, keby som mala na krstiny, co su o mesiac, pod 80kg, tak este mam casu dost, ale nielen schudnut, ale aj pribrat, ach jo 🙂

carrie4
26. aug 2010

@nanika hlavne že všade hovoria, že ked žena kojí, kilá idú samé dolu... no to isto 😠 . ja už kojím len ráno, aj to už asi skončím, lebo to nemá zmysel, malá sa len rozčuluje, takže už môžem diétovat. doteraz som sa upokojovala, že ved nemôžem nejest, musím pekne papkať aby som mala dobré MM. no a teraz tvrdá realita, už neni na čo sa vyhovárať.

carrie4
26. aug 2010

@lilithka26 my bývame zatial s mojou mamou, a to teda nerobí dobrotu, okrem toho že skvelo varí, ked už som z celého dietneho dna vyhladovaná, čo si dávam pozor na to čo jem ona ma o 22 hodke zlomí na študenskú pečať ☹ . no dá sa takto chudnúť?! ale už len 2 mesiace a konečne si budem panou vo svojej kuchyni 😅

lilithka26
autor
26. aug 2010

@carrie4 no tak to ti nezavidim. Ja byvam od 19- tich sama, prave preto ze neznesiem byt niekym obmedzovana, moj domov je moje utociste a delim sa on len s mojim drahym (co mi dava tiez niekedy zabrat 😉 ) a samozrejme teraz aj s nasou baulkou. Ale ma to aj nevyhody. Drahy vkuse maka, aby nam bolo dobre a som na vsetko prakticky sama, aj ked sa snazi pomahat ako moze.

carrie4
26. aug 2010

@lilithka26 no to papanie si ani ja nezávidím, ale maminu svoju si závidím, lebo je to skvelý pocit, ked v sobotu a nedelu ráno vezme malu a postará sa o nu, aby som si dlhšie pospala, alebo ju kedykoľvek poobede ide kočíkovať 🙂 . to mi bude naozaj chýbať. ja som si tiež samostane žila od výšky a k mame sme sa vrátili až pred pôrodom, ale už len 2 mes. kým sa jej prerába bytík. Ja som si muža naučila tak, že všetko porobím sama a všetko mu až pod nos donesiem, takže uvidím ako to budeme zvládať sami 😀 , zlatá maminka 😀 😀 😀

monikabe
28. aug 2010

@eminkaa113
Akoby som citala o sebe, ja som schudla po porode na povodnu vahu a potom ked som zacala prikrmovat, tak aj ja som pekne kilecko ku kilecku zacala priberat. Kojit som prestala pred 2 tyzdnami a odvtedy sa odhodlavam chudnut. Kazdy den, pekne den po dni a zatial nic extra 😝
Kazdy den chodim na dlhe prechadzky, beham za malym.......nic, nic. Pretoze mojou velkou slabostou su sladkosti. Vravim mnazelovi- nic mi sladke nekupuj, chcela by som schudnut a on ze OK a na druhy den ma v ruke nanuk pre mna, dlasi den keksiky.........pozeram nanho a on ze prepac, som zabudol ze chces schudnut. 😖

danika12
28. aug 2010

Ahojte,
aj ja mam tento problem, mne muz hovori, ze pocas tehotenstva som vyzerala stihlejsie ako teraz, ale aj napriek tomu som pribrala asi 13 kg. Po porode isli asi len 3 kila dole, co som bola prekvapena ale bolo to tak, ze vraj telo este stale zadrziava vodu. Plus este k tomu uz po porode mi zacalo chutit jest, takze som prakticky tam kde som bola. No hruza.
Ale som si vsimla, ze teraz asi 6 mes od porodu sa to zase zlepsuje. Myslim, ze telo potrebuje min. 9 mes sa dostat do povodneho stavu, taky dlhy cas ako trvalo tehotenstvo. Tak mam este 3 mesiace 😀
Zacala som tiez so zumbou a je to super vec. Vobec sa vam nezda, ze tvrdo cvicite, lebo vlastne ako keby sa snazite tancovat podla instruktorky. A ona hned hovorila, ze sa nemusime stresovat, ze to mame brat ako zabavu ak nebudeme daco stihat, je to take volnejsie, ale potime sa teda.....Teraz chodim len 1x do tyzdna co je malo, pretoze je problem s malym, ale dufam, ze sa to nejak vyriesi, lebo zumba je fakt naj super... 🙂 🙂

Myslim si, ze bez intenzivnejsieho pohybu tie kila velmi dole nepojdu....Ja som hned zaznamenala ubytok hmotnosti po 1 hodine, ale teraz chodim malo, tak sa to zastavilo....Drzim palce...

missy97231
31. aug 2010

ahojte.
ja sa tiez k vam pridavam 😒 pocas tehu som pribrala 22kg, a z nemocnice som prisla iba bez 6kg ... a to maly mal 3,65kg... coz som nechapala, ze iba 6kg slo dole. samozrejme, ze ostali mi dost dlho tie kilecka, a stale som sa utesovala, ze vsak kojim, tak co uz 😒 no ale kojit som prestala ked mal maly 9mesiacov, a vaha stala (70kg pri vyske 160cm 😠 )
pred 4tyzdnami som zacala 90dnovku 🙂 samozrejme,,,z e za tie 4tyzdne asi iba tyzden dokopy bol bez prehreskov 😀 😀 😀 ale asi to zabera naozaj... uz som schudla 3kg,,, a verim, ze keby som ju dodrziavala ako sa ma,, tak urcite za tie 3mesiace by som schudla aj na vysnenych 53kg 😀

eminkaa113
31. aug 2010

@missy97231 držím päste pri diete, ja som 90dňovku vydržala 2 týždne a kilo bolo dolu, no len tá moja vôla keby bola pevnejšia...Ale idem na ňu nabehnúť, pretože v októbri máme stretnutie zo ZŠ a potom frčíme celá rodinka na wellnes víkend, tak musím trochu vyzerať 😉 Dúfam, že je to pre mňa dobrá inšpirácia 😒

tinika
1. sep 2010

@danika12 ja od utorka tiez idem na zumbu a čo je uplne super, tento rok začina aj tu hned u nas 5 minut od domu tak som happy, ale tych 9mesiacov nie je u mna pravda, maly uz mal 9 a ja som stale jak slonica, sice po porode som ja hned bola na povodnej vahe bo som velmi nejedla v porodnici, nechutilo mi a navyse mliečne veci čo davali ja nemozem, ale potom to slo pomaly hore, kym som kojila tak to bolo ako tak ale potom des a hroza, mam zase 8kil navyse a to v tehu som mala necelych 10 takze o chvilu rodim zase 😀 😀 ja sa neviem dokopat k diete, ani nemam čas si vyvarat delenu stravu a tak, proste same vyhovorky mam a neviem sa prinutit a viem ze len cvičenie nevystači, navyse ked mi začne terno v praci tak budu stresy a ja zase budem jest sladke :((

lilithka26
autor
2. sep 2010

ahojte babulky. Tak ja som sa dala na tu dietu s jablcnym octom. Aj tu na modrom koniku je o tom diskusia. Vsetky pisali ze schudli tak sa moc snazim. Uz ju drzim 4 den, je to dost drastak, lebo ja som sa pred tym aj dost prejedala takze brusko je v soku. Ze chudnem citim, na tom ked sa obliekam, mozno je to len splasnute brucho neviem. Nemam doma vahu ale som rada, lebo by som na nej kazdu chvilu stala 😀 Odvazim sa az po dvoch tyzdnoch, uvidime co to da. drzim vam vsetkym palce, drzte aj vy mne. Nech uz sa konecne pohnem z miesta a som so sebou spokojna 😒

dai
2. sep 2010

ahojte,
takze ja som sa rozhodla nieco spravit s mojou vahou nieco minuly tyzden v pondelok po 3-dnovom obzerstve na chate 😉
ked som sa vratila mala som rekordnych 57.9kg - tolko som mala len pred porodom...
Rozmyslala som nad tou 90-dnovou, ale kedze muz nechcel drzat so mnou tak som s tym nezacala...Sama by som to popri normalnemu vareniu nedokazala dodrziavat.
Takze som sa rozhodla zacat jest mensie porcie ( na ranajky napr. 1 celozrnny toast s niecim, na veceru nieco podobne ), papam aj cokoladky ( ale musia mat pod 150kc ), na obed tiez mensiu porciu... jem aj na desiatu a olovrant - terz chrumem jablko, na desiatu som mala jogurt...
ako pisem, jem aj sladke ale malicko - pijem vela nebublinkovej vody... zatial som schudla 3.5 kg, takze som spokojna 🙂 ja este potrebujem dat nejakych 5 kg dole a bude dobre 😅

mam pocit ze toto stravovanie, nenazvala by som to dietou... je omnoho jednoduchsie ako rozne diety a na moje prekvapenie sa tym tiez pekne chudne 🙂