icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

debbie
9. jan 2011

@elina313 ja mam ešte do večera dva čajíky a ale 0,7mineralky

debbie
9. jan 2011

@elen58 dakujem to som si až včera zrátala že od pôrodu je toho už toľko teda je to za rok posledný ... rok som nemohla ani cvičiť ani nič ..

elina313
9. jan 2011

@adky
@debbie
@akika722 no ja napríklad neviem čo je podľa adky malá porcia...nemôžeš hodiť ilustračnú foto ???
Inak Adky, Tvoj manžel aký feši -- a on necvičí ? na foto vyzerá taký akurát 🙂
Moje skoro 5 mesačné chlapčiatko sa prebudilo 🙂 otvorilo modré očká a tíško leží a pozoruje 😀 ach môj miláčik to je najúžasnejší, aj tie kilá za to stoja...aj keď to nie je jeho vina, pretože to sú tie čo som ja pribrala ešte pred otehotnením...jeho sú už dávno fuč, ponevač jeho 7 kg, čo som za celé tehu pribrala mám už od pôrodnice dolu. Prišla som domov som mala 65 kg a potom na mňa prišli chute a šup hore 5 kg...

debbie
9. jan 2011

@adky no ten som už čítala a nie nieje to každy den len ked ocko nieje doma a to často a ano na celý den ....

debbie
9. jan 2011

@adky 10-20str. su 4dni a to ješ to isté? ved sa odel o nové mnamky , ozaj hladala som ten syr čo si sem foto davala no nenašla som to ... ☹

akika722
9. jan 2011

@elina313 ok beriem 😀 😀 😀
@debbie 😉

elina313
9. jan 2011

@debbie a ty si koľko schudla ? a za aký čas ?

adky
9. jan 2011

@elina313 az teraz zacal cvicit 😎 ma 115 kil,ale vysku skoro 2 metre,takze na nom nie je vidno sadlo ako na mne ked som mala skoro taku istu vahu 😀 Ak nevies aka je to detska (polovicna) porcia,tak ti zajtra hodim to foto 😀

debbie
9. jan 2011

@elina313 no ja pred tehu som dala dole za 4mes 25kg a pak som prestala fajčiť ako som otehotnela a počas tehu som nabrala hoooodne . po porode som mala 96kg a teraz mam o 20kg menej a dala som to dole za necelý rok 🙂 a ideeeeeeeeeeeeeeeem dalej 😀 😀 😀

elina313
9. jan 2011

@adky super, ja si dávam na malý tanier 🙂 ale rada sa poteším z foto 😉 😉 😉
po mäse sa snažím dodržať 4 hodinový odstup od ďalšieho jedla. Takže teraz mi na 4 vychádza nejaký olovrant... baby dajte nejaké tipy na olovranty a desiaty ? a na večeru si spravím čerstvý šalátik. ... jo ešte nás čaká prechádzka 😉 😉 😉 teším sa

elina313
9. jan 2011

@debbie ty si neskutočne dobrá a ako sa Ti podarilo dať za tie 4 mes. dole 25 kg ?

debbie
9. jan 2011

pozri pár str dozadu tuším som to písala celé akike 😀

adky
9. jan 2011

@debbie ranajky nemenim,zvykla som si na ne a stale sa na ne tesim,na desiatu si davam rozne druhy ovocia,neboj-nejem kazdy den len napr. jablko,ale vzdy len jeden kus,alebo si dam jogurt,alebo tvaroh.,alebo fit tycinku...obed? kazdy den je nieco ine a uz davnejsie som pisala,ze jem to co sa doma navari (z materskej mi neostava vela peniazkou aby som si stale vyvarala nieco "dietne" preto som to vymyslela takto) len polovicnu porciu (ano,staci to-nie som hladna,zaludok sa stiahoil,zjem tolko kolko mi treba,nie tolko kolko by chceli moje oci) olovrant? vycsinou celozrnne pecivo,aebo ryzove chlebiky so zeleninou,syrom alebo maslom a na to paprikovu pikantnu natierku,alebo maslo a hydinova sunka,alebo lucina smotanova natierka,alebo si robim tu svoju "omeletu z mikrovlnky" (uz davnejsie som tu davala recept),alebo natierku z tofu (tiez som tu davala recept).....vecera? vzdy polievka,ale vzdy ina....ak mam domacu,dam si domacu,ak nie-instantnu
Preco si myslis ze jem stale to iste? Resp. preco si myslis,ze nejem?

adky
9. jan 2011

@debbie PS: jedla by som na veceru napr. zeleninovy salat,ale nenasla som taky kde nejde zelena zelenina (tu mam zakazanu) preto polievka,ovocie sa vecer nesmie,pecivo mi tiez nepride ako dobry napad...

elina313
9. jan 2011

@debbie našla som strana 297 pre ostatných 😅

debbie
9. jan 2011

@elina313 ja mavam na olovrant bud tvaroh alebo jogurt alebo olomovcé s. cibulka hihii , alebo ak mam chuť cez den na sladké tak ovocný šalát s tvarohom a vločkami /malá lyžica/ alebo tuniaka polku konz. plus cibulka a dva platky knakenbrotu posledný tt mi ide na chuť cibula ako @adky písala vraj aj jej tak možno sa rozbehnem ako ona v chudnutí 😀 konečne

debbie
9. jan 2011

@adky no príde mi to hrozne malo ak by som to ratala na kj nie? 😕 no lebo ti to aj bez cvičenia ide riadne dole a stáleeee ale už som si spomenula ...si mladučkááááááááááááááááááááááááááááá 😀 😀 😀

adky
9. jan 2011

@debbie nenasla si ten syr? mate potraviny milk agro? Ten eggcheese je znacky Doma-na nete som citala ze je aj v Kauflande,tam som nehladala kedze som ho nasla v nasom Agre

adky
9. jan 2011

@debbie heeej,cibula-mnaaaaam, kaiserka,syr,cibulka na kocky a k tomu cherry paradajky-lepsie ranajky si neviem predstavit 😀

debbie
9. jan 2011

@adky a nemyslím si že ješ stále to isté ty si to sem písala že sa ti moc jedalniček nemení ,ale niekedy si davala fajné recepty a to mi chýýýba inšpirácia hihihi

debbie
9. jan 2011

@adky taký nemame no hladala som ho dnes v kauflande 😢 a nič

adky
9. jan 2011

@debbie ja neviem,neratam KJ uplne presne,ze by som vazila a nahadzovala do tabulky,viem co ma aku energeticku hodnotu a zhruba si to prepocitavam,ale nikdy nie presne

debbie
9. jan 2011

ok babulky mala už leze s postele idem ale večer som tu 😉 papa

groka
9. jan 2011

@elina313 nooo kilogramy 😀 respektive uvdime zajtra,ale myslim ze to budu kiogramy,este mi chyba par gramov do toho 😀
@akika722 este do zajtra cakame 😀
@vikykis moja a co mate?som prehliadla z coho tie vysoke horucky?

adky
9. jan 2011

@debbie no,uz som nejako prestala experimentovat,osvojila som si svoje naj. jedla a tie si obmienam,aj ked ich nie je vela 😀

elina313
9. jan 2011

@adky fíha to sú už aké potraviny, ani v BA také nemáme...resp. sa nenachádzajú v našom okolí...skúsim ten Kaufland...

debbie
9. jan 2011

@adky ved neber moje slová váááážne treba aj teba trošku šťuchnúúúúúť ved ty si na tie podpichovačky 😀 😀 😀 😀 tss

adky
9. jan 2011

@debbie kupim a zaslem ti ho? 😀 a skusala si hladat Shmaky (šmakouna) ? to je to iste,tiez som na nete citala ze ho dostat v Tescu,stoji 2 eura,je vacsi ako eggchesse,ale ja som ho v nasom tescu nenasla 😀

debbie
9. jan 2011

pááááááááááááček schledááááááááááááček 😎 a baby nežrať a piť!!!

elina313
9. jan 2011

@adky
@debbie jete aj cestoviny ?