Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@sssimi noty to maš supiš vymyslene... ja neviem mne to pride divne aby som mala všetky jedla rovnako kaloricke... jasne že na desiatu sa nenajem tak jak na obed alebo na večeru... U mna je to tak že ranajky sa zmestia do tych2000 KJ desiata to väčšinou vobec nestiham kedže ranajkujem o desiatej. Obed to je tak okolo 3 - 4000 olovrant ten nahradzam väčšinou tera nejakou tou sladkosťou takže niečo medzi 1000 - 2000 , no a večera (tiež sladka) okolo 3000 a potom ešte okolo tej desiatej dam nejaku drobnosť ovocie nejake semienka alebo tak
@debbie ja sa vobec neuvolnim ked som v napäti kedy sa maly zobudi... chodila som na zumbu, par krat tam za mnou doletel manžel s vrieskajucim synom, a potom som už len trpla... psychicky mi to nerobilo dobre 😒 ale rozmyšlam že občas na tu zumbu skočim, snad už maly bezomna vydrži dlhšie
@michele11- ahoj moja, vysvetli mi ty jednu vec! Trpíš osobne komplexami? nechcem urážať tvojho muža, lebo fakt sa nevie, či sú jeho slová úprimné, ale každý NORMáLNY chlap má rád ženu , na ktorej je čo chytiť, a ked sa mu nelúbi, tak nech sa bodne- o 10 rokov mu začne rásť pupok a riť a ktovie kolko detí dovtedy porodí. takže si ty s takýmito blbosťami vôbec nezaťažuj svoju peknú hlavinku a venuj sa malej kočke.
PS: ja som tučná ako prasa a po pôrode ako dve, šak si ma pamätáš ešte a môj chlap nedá dopustiť na každé jedno kilečko :DDDD
@vejula - a prečo moja necvičíš doma ako ja? je to zadarmo, malú mám nadohlad, ešte sa aj dobre na mne zabáva a žiadny stres, popritom varím obed, na youtube je milion videí od výmyslu sveta, môžeš si vybrať akú len zumbu chceš, vrátane krajiny a tempa cvičenia, len sa ty nič nestresuj, malého zabarikáduj na gauč a ideš! a pravá! 😵
ahojte, uz som hore od pol stvrtej a potom, ze treba byt psychicky ok, aby sa chudlo, no, aspon sa necudujem preco som mala prezieraci piatok, to aby ste si nemysleli, ze ja jedina vsetko dodrziavam... u mna cvicit nehrozi, ale fakt. mala spi cez den maximalne po pol hodine, maly niekedy spi, niekedy nie, ale nespia zaroven. Muza nemavam doma, ak nahodoum urcite mi nepostrazi, cvicit doma sa pri malom neda, sadnem na kobebec, vala sa po mne, po stojacky sa mi vala po nohach. Mat bicykel stacionarny, alebo cosi ine, zabije sa na tom, takze tolko o kazdom, ze moze cvicit... Ked sa domacnost pobudi, tak sa odvazim, ja sama som zvedava. Tie fotky zdenky su genialne, skusim najt svoje kdesi.
jedalnicek, dnes urobim celozrnnu pizzu, este ale neviem co na nu dam, hm, nechcem ist do obchodu, rada by som vystacit so zasobami doma.
Inak, ja mam za sebou dva cisaraky, beeeeee ☹
Inak, ja mam za sebou dva cisaraky, beeeeee ☹ A zabudla som napisat, ako som zvladla cukraren. Mala som capucino, fuj, hnusne, v malej salke expresovej, v nej expreso a mliecna pena. Som blba, alebo sa fakt tak robi capucino, ale fakt som ich uz popila dost a nikdy neboli taketo :( Kolac som si neobjednala, ale mala som po jednom hlode z troch zakuskov, na ochutnanie, esteze mam takeho pazraveho muza, ze mi velmi svoje nananucoval looooooooooooool
Ok, takze prva, moja vaha je aktualne 83,8 kg, takze 1,2 kg minus 🙂
ahojte. aj ja som sa uz vazila... vaha: 64,5kg 😒 nic moc, ale hadam buduci tyzden sa to zlepsi 🙂
@missy97231 bolo by lepsie pisat aj minus, nech mozem chvalit do nebies aj za stagnaciu, tabulka bude kto vie kedy 🙂
dnes som si musela ranajky chranit vlastnym telom pred malym, je strasne zavistlivy a ja som uz nemala doma celozrnny chlieb, takze by som zostala hladna, no nic, zasa do toho obchodu, uz ma normalne poraza :(
@yennn ranajky vacsinou tie celozrnne chlebicky, alebo nejake cerealie a ked nahodou nemam jogurt alebo stane sa aj niekedy pecivo so sunkou a syrom.. ako kedy, no a na obed, hmm ako kedy, niekedy polievka nejaka husta masova, alebo zeleninova, alebo teda niekedy zemiaky s masom vacsinou kuracim a v nedelu som mala paprikas na obed 🙂 a teda ta vecera to som spominala nieco lahke co je v chladnicke 🙂 no mala som ja vzdy problem s vahou( som totiz ak to mozem takto napisat zavisla na cokolade, ale teda teraz ked chcem schudnut tak cokoladu nepapam a ak tak si dam iba rano a to vo forme, ze tie celozrnne poliate cokoladou, alebo nejake tie cerealie s cokoladou 🙂 ale aj to iba par krat za tyzden a ked mam zly den niekedy spapam keksik ale snazim sa iba doobeda.. no tak radte, lebo ja uz mam pocit, ze priberam aj z vody :( som fakt zufala, lebo neviem uz co robim zle.. 😒
@nanika tusim pol kila som dala dole... 😒
@sssimi no neviem ja mam uz odmerane aj bmi a bola som aj u dietnej poradkine zmerala mi vsetky tie hodnoty a teda ze nadvaha 2 stupna podla obsahu tuku, a nadvaha podla bmi.. takze mam dost toho naviac.. mam 78kg a vyska 166cm.. v priemere som vazila vzdy do 60 kg.. takze asi tak.. chcela by som aspon tych 60kg ak to nepojde na mojich vysnivanych 54kg 🙂 ale tak musim skormnejsia byt, ale aj tak mam pocit ze to nedam do silvestra ako vy :(
@ivca17 ja by som skusila jeden tyzden jest ako obycajne, ale pisat si mnozstva a pocitat kj a od toho by sa dalo odpichnut, niekedy nestaci napisat, co jes, lebo nikto ti na ten tanier odtialto nedovidi. Ak by mnozstvo bolo ok, teda nebolo by toho ani vela, je par moznosti, ako priberanie zmenit. Neviem, ako je to u teba s pitnym rezimom, niekedy pomoze zhustene jedenie, cize kazde dve tri hodiny, redukcia sacharidov v popoludnajsich hodinach, vratane ovocia len doobeda. Cerealie su tiez dost problematicke, tam by som si urcite vazila a pocitala, tie su zradne, to sa len tak zda, ze zdrava vyziva...
@missy97231 a to si z toho nestastna? Ved je to krasne, uplne ukazkove, nemas sa za co hanbit, blahozelam 🙂 Ja som vzdy chudla kazdy druhy tyzden, jeden tyzden cosi, dalsi nic a tak na preskacku, tak to bud rada, ze sa ti vaha hybe, neda sa schudnut za tyzden 5 kg...
ahojte babyyy 🙂 dufam že môžem trošku prispieť 😉 čítala som síce len prvu stranu ale aj tak som sa rozhodla napísať hehe ... no tiež som volakedy mala 54kg no ale to už je minulosť 😀to bolo ešte na strednej ...potom som otehotnela ako 59kg a šla som rodiť ako 77kg no a teraz rok po pôrode mám 69kg takže tiež sa mi nejako extra nedarí chudnuť ... no ale neviem kto to tam na prvej stránje písal o zumbe ..tak ja som začala chodiť asi pred troma týždnami je to super vec aj ja to vrele odporučam kto môže nech ide aspon raz do týždna ..ja chodím 2x... zapotí sa človek riadne a dokonca je to super no aspon mna to baví .. sa človek pritom vyšalí a môžem povedať že sa cítim lepšie a pomaličky to ide dolu ... síce pomaličky ale isto 😉 verím že snad sa mi podarí zhodiť aspon na tých 59kg 😵
tak pekný dík vam prajem
Dobre ranko, no teda, pozeram ze odkedy som vcera vecer isla spat, vy ste toho popisali 😎
Teraz to nestihnem vsetko poprecitavat, lebo mali sme rusnu noc a musim s malym k lekarovi doobeda. Ale strasne sa tesim ako sme vsetky dopadli,
pozeram ze uz su tu prve ubytky, moc moc gratulujem 😀
@bublinanb ty co nespis tak neskoro v noci??? Moj chlap je s tym vyrovnany, ako vyzeram, minule sme nejake oblecko pre mna pozerali na nete a take kombinacie pre zjavne vychudnute zeny sa mu pacili, ze toto si musis kupit, to by ti pristalo, no ale reku moj zlaty, uz si ma videl dokladne v poslednych mesiacoch ci mame sedy zakal???skor ma stale tendencie ma napchavat a somrat, ked sa priznam, ze som toho vela cez den nepojedla. ale vysvetlila som mu, ze ja sa v tomto tele citim zle a ze by ma mal podporit v chudnuti. Bohuzial, jemu pupok asi nikdy nenarastie, genetika nepusti, svina jedna 😀 . Keby si videla, co ten pozerie za cely den a nic, ani deko naviac. Len akurat vcera sme zistili, ze na svoju vahu by mal denne zjest vyse 110 g tukov a ja som ho skoro rok drzala pod 50, akosi omylom 😀 😀 😀 . Za to bol furt taky hladny 😀
Bre ranko, baby. Uz ste na vahe?? Ja som taka zvedava, ako nam to ide, tesim sa na to, ako tu vecer budu lietat zhodene kilecka 😀 😀 😀 . Btw, neviem, ci som si to len nevsimla, ale kde mame @lilithka26 ?
Dnes prechádzam na tú mrkvovú diétu 😀 uvidíme o týždeň, jak pochodím ked ten týždeň vydržím.......s diétou je to podobne ako s racionalnou stravou-ked prestanes,priberies 2x tolko kolko si schudla......takze po schudnuti budeme musiet dodrziavat riadnu udrziavacku, aby sme sa tu o 2 roky nestretli s este vacsou vahou ako mame teraz 😀 😀 😀
@michele11 ja tiez pozeram kde je @lilithka26 .....uz dlho tu nebola,vzdala to? 😒

@vejula vždy sa da každé dieťa spáva a ak maš kde a baby phone stačí na ihrisko dať kočík so sieťkou a baby phonom a ide sa, ...35min.spí každé aj viac... 😀