icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
11. jan 2011

a predtym nez zaspis, zavri ocka a predstavuj si ako budes stihlejsia 😉 bru nocku

vikykis
11. jan 2011

@yennn 😉 dobru noc aj my ta mame radi taku aka si bez vyhrad

debbie
11. jan 2011

idem aj ja dočitam zase dačo zajtra lebo vas dohnať uff ☹

ada001
11. jan 2011

Ahojte kocky 🙂
Fotky som krvopotne pridala,ale iba tak,do setu to neviem,tak ak budete niektora taka dobra,tak to upravte.Dakujem a zelam dobru nocku,ja padam do postele.Zajtra mozno napisem viac,dnes aspon tolko ze som dodrzala aj pitny rezim,aj jedenie.Zaspim so zelanim,nech aj zajtra som taka poriadna,ako dnes 🙂 🙂

idris
11. jan 2011

@akika722 no ja cítim lýtka

mirmaj
11. jan 2011

nahrávala som foto a asi v polovici sa to zastavilo 😒 skúsim zajtra idem do postele aj ja 😉

akika722
11. jan 2011

@idris mna stale od zumby bolela hlava..asi to skackanie 😀

elen58
11. jan 2011

@yennn ako pridam ešte fotky nejde mi to prosim radu?

michaelapillarova
11. jan 2011

@idris prosim ta nenapises mi do IP ako si mozem pozriet fotky, neviem heslo a ani login dakujem

macekovam
12. jan 2011

ahojte..no neviem ako ale stale nejako priberam..vcera som si odsledovala ten moj prijem a podla mira veseleho by som mala mat prijem 7000 kj na den vzhladom k mojej hmotnosti..pocas dna som zjedla: 150 g chlieb+ maslo +caj s trochou cukru..,na obed som mala zeleninovy vyvar so slizikmi,ppotom 1 maly medovnicek🙂 a na vceru som si dala asi 200 g pecenych zemiakov v rure..ale viac boli podliate ako pecene🙂 a potom som si odcvicila to moje brusko + pravidelne ine cvicenie...dla nonorocneho zavazku🙂prosim napiste mi uprimne ak je to zleeeeeee🙂 no neviem ale ten moj prijem mi nepride na 7000 kj co vy na to??

ivana82
12. jan 2011

bre ranko prajem, neviete mi povedat, preco mam v tom albume 2 sety, ked som vytvarala len jeden??? som z toho cvok 😒 😠

ivana82
12. jan 2011

@macekovam podla toho, co pises si nejedla 5 krat denne, este kolko vody si vypila si nenapisala...z vlastnej skusenosti viem, ze napr. taka 90-dnova dieta znamenala pre mna prirastok na hmotnosti, odkedy som tu s dievcatami, tak ako tak sa mi pravidelnou stravou 5x denne dari pomalicky chudnut, teda ked nepocitam vianoce 🙂 ked som si ja sledovala kJ, tak som malokedy prekrocila hranicu 6 000 kJ, co tiez nie je dobre...radim ti najst na internete nejaku kalkulacku a priblizne si odvazit jedla, ktore ides jest nahadzat to do kalkulacky a vyhodi ti presne kJ...napr. aj tato stranka je dobra: http://www.flora.cz/ekalkulacka/e_index.htm
drzim palce, aby to rychlo preslo 🙂

nanika
12. jan 2011

@angie267 to som si vsimla aj ja ked som chudla v oktobri. Ale taraz sa to upravilo 🙂

macekovam
12. jan 2011

@ivana82 ahoj...dakujem krasne za radu🙂tak som si to vypocitala ...trosku som si pridala a vyslo mi 4900 kj...tam je problem?? v minulosti ked som chudla a dodrziavala som tento prisun tak som chudla 1-1,5 kg/tyzden...ale zasa tiez to neslo hned...vydrzat musim🙂uz teraz myslim na cvicenie ale este nemozem aby som v pohode a klude zvladla den s mojimi dvoma krpcekmi🙂este za ti dakujem...inak vyslo mi to tak ze prekracujem cukry...miesto 50 mam 190...napiste mi ako to zmensit..sak to si nebudem vediet asi ustrazit...ale snes sa na ne zameriam...a este mozem pt stavy so sirupom aS NAHRADNYM SLADIDLOM?? CI LEN VODU??DAKUJEM..

nanika
12. jan 2011

@macekovam 150 g chlieb+ maslo +caj s trochou cukru..,na obed som mala zeleninovy vyvar so slizikmi,ppotom 1 maly medovnicek a na vceru som si dala asi 200 g pecenych zemiakov v rure

5000 je malo, skus este navysit, ked sa ti neskor chudnutie zastavi, nebudes mat co uberat. 5000 je vyratane dietologmi ako minimum, pri ktorom sa da dodrzat taky pomer zivin, aby si si neublizila.
Podme na to, vykaslime sa na chvilku na kj. Ranajky, privela chleba, ziadna bielkovina, ziadna zelenina. Chlieb si zredukuj asi o tretinu, no maslo, ked je to na ranajky, cert to ber, prihod par platkov sunky a syra a rajcinku, ci papriku. Desiata ee? chyba - ak mas rada ovocie, daj si mimo bananu jeden kus, pridaj bud tvarohu, alebo jogurt, troska ovsenych vlociek, rychle, dobre, zasyti. Obed - to co bolo? Chces sa vyhladovat? Ked uz nic ine ako vyvar tak s poriadnou porciou zeleninky v nom, aj maska a tie cestoviny mozu byt tiez, kludne aj dva taniere. Olovrant zeleninku, kusok peciva, acidko, alebo cottage, alebo nejake vajicko. Vecera sacharid ee - ak uz, tak len troska a doplnit zeleninkou, pripadne kuskom syra.

Umele sladidlo vraj rozhadzuje organizmus v suvislosti s inzulinom, radsej si zried stavu ovocnu, ale len doobeda a sirup nie. Ak chces nieco pit, urob si caj, predavaju rozne sypane vonavucke ovocne aj zelene, mozes pit aj studeny, ked si urobis aj cely dzban, inak najlepsia len voda z vodovodu 🙂

nanika
12. jan 2011

@vikykis pol kaiserky je na ranajky velmi malo, kludne ako si pisala, ale daj si obe oblozene polovice. Kolko ma to pecivo, 50, 60 gramov a ty si z neho das len pol, setris kde netreba.

groka
12. jan 2011

Dobre ranko
baby ta mrcha blba este neprisla,vcera som uz zacala spinit,ale tak malicko,ze dnes uz nic,ani v noci som nemala nic 😖 ale vcera som si uz bachal ibalgin,lebo som dostala vecer bolesti a nic...
a co ma serie,kurnik,uz 2 den stojim na vahe,v pondelok som mala vahu aku som mala a vcera o 400 g viac a dnes stojim na nej
@yennn je to tym,ze som jedla vecer ten salat a 4ks vrtulky boli v nom a bola v nom aj kukurica?alebo je to iba tym,ze mam dostat ms a zavodnujem sa a aj ked pijem,nepomaha?
dnes idem teda na 3 litre vody,zajtra uz musim nieco ist dole,ma to serka riadne

nanika
12. jan 2011

@groka netrap sa teraz, to je kvoli ms, nevsimaj si to a nevaz sa. Mne voda odchadzala az taky 4 den od zaciatku, inak som bola ako taky rybnik, nic nezaberalo, museli sa hormony usporiadat.

groka
12. jan 2011

kocky pridala som fotku na flickr na zaciatku tehu,kurnik,idem vytlacit a vycapim na chladnicku,take pozadie chcem zase mat ☹ teraz?rit trojnasobna

groka
12. jan 2011

@nanika takze nepomoze ani to ,ked budem pit este viacej ako inokedy?

groka
12. jan 2011

ja som mala na ranajky 1ks ceralna zemlicka,flora liht,2 kruzalky lipt.salamy,zapila kavou a teraz idem pre 3 dcl vody a si budem pisat ciarky,kolko poharov dam do seba
inam som nevyspata,celu noc som skoro nespala

ivana82
12. jan 2011

@groka netrap sa, ja mam ten isty problem, ms mam dostat zajtra, vcera som vypila viac vody ako som si myslela /urcite cez 3 litre/ a dnes rano som mala o 200 gramov viac na vahe ako minule, pri takom mnozstve vody by som nerobila ine iba behala na wcko a pila vodu a vcera som mala interval voda - voda - wcko...takze skoro nic neslo a brucho mam nafuknute ako v 5.mesiaci 😀 takze, neboj nie si sama 🙂

nanika
12. jan 2011

@groka nepomoze, pi ako obycajne, neviem, ci kojis, ak nie, mozes si skusit varit ten zihlavovy caj, odvodnuje.

groka
12. jan 2011

a este som nasla taku,kde som uz bola po skonceni chudnutia 😉 ze wou 😀

groka
12. jan 2011

@ivana82 mne brucho splaslo ,je makke jak ?jak co,je makke a neni take velke predo mnou,ale to vzdy ked sa zacnem stahovat sa mi stane

@nanika zihlavu si varim kazdy druhy den mam liter,niekedy aj kazudy den pol litra ,ako kedy,nekojim

akika722
12. jan 2011

@macekovam ahojte...ja by som zemiaky večer nejedla 😒 idealne su bielkoviny...+zelenina
ok padam pa

nanika
12. jan 2011

@groka tak potom len vydrzat a vahu schovat, zbytocne sa budes vytacat :(

groka
12. jan 2011

hladam fotku este z jedej svadby z oktobra 2009 tam som sa este drzala to som take saty na seba hodila a neviem to najst nikde ani na usb to uz neni

macekovam
12. jan 2011

@nanika TO SOM RATALA 150 G CHLIEB NA DEN...dnesne rano..75 g chlieb...menej nemozem bo potom mam pocit ze mi stale nieco chyba a leen dojedam..a hladam ani neviem co...zistila som ze ked sa najem na ranajky kedy musim mat chlieb tak den ovela lahsie prezijem a znesiem...povazujem ranajky za gro...jogurt alebo tak moze byt ale len s rozkom inak sa to opakuje..dnesne ranajky: 75 g chlieb+20 g zivocisne maslo+caj sladeny 1 lyz.cukru...ale ten sladeny caj je len na ranajky...potom uz nie ..potom uz len horky...na obed budem mat vyvar+ slize + zeleninka+kur.masko:) potom o 15,00 si dam granatir taku porciu ze po pasik taniera to neviem kolko je..a teda na olovrant si dam jogurt ale mam kupeny len pre deti smotanovy:( a na veceru schrumnem 2 jablka..a potom odcvicim mojich 30 min🙂moze byt?? ak nie tak pomoz🙂prosim🙂)

groka
12. jan 2011

@akika722 kde uz ides?

macekovam
12. jan 2011

@macekovam a este na stoliku mam uz pripravenu 2 l flasu so studenou vodou🙂aby bola istota ze mam v sebe 2 l..