icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
12. jan 2011

@akika722 dakujem upravim🙂

groka
12. jan 2011

@macekovam tie jablka si daj na olovrant,ale len 1 ks a na veceru daj nejaky salat+kuracina nejaka,ja som si zvykla len tak parky prevarit dietne+ zelenina ,jogurt by sa mal len do 3 percent tuku,smotanovym to zabijes cele

filipal
12. jan 2011

@macekovam papas malo a nespravne zlozenie. vobec tam nemas bielkoviny napriklad.
prestuduj si clanky Veseleho. mas mat stravu vo vzorci B:S:T
uz dva krat som ti napisala podrobne, ale vzdy mi padla stranka

vikykis
12. jan 2011

@macekovam jablko na veceru urcite nie budes mat vacsi pocit hladu

vikykis
12. jan 2011

@filipal kde vlastne vsade su bielkoviny

nanika
12. jan 2011

@macekovam tie jabka radsej doobeda, ale ked ti pojde vaha dole aj tak, tak ich tam kludne nechaj. Inak tento jedalnicek sa mi paci viac 🙂 Len mi tam chyba aspon troska cerstvej zeleniny. S tym chlebom mas pravdu, tak to citim aj ja, tri dni som nemala na ranajky chlieb, uz doobeda mi to, co bezne jem nestacilo, dnes konecne chlebik so sunkou a syrom, baby paradajky, pol papriky a ja som normalne priadla od spokojnosti 🙂 Ten chlieb mozes kludne od 75-100g, to maslo, no, je ho dost, skus si ho postupne trosku zredukovat, aspon na polovicku.

nanika
12. jan 2011

@macekovam Ja by som sa snazila tie zmeny zavadzat postupne, najprv ziskat odhad, kolko potraviny asi mozes, dbat na pravidelnost a pitny rezim a neskor pride aj spravne zlozenie, co sa tyka cukry,tuky,bielkoviny. Naraz je to velmi demotivujuce, zlozilo by to aj kona 🙂

filipal
12. jan 2011

@macekovam
ak mozem napisem ti k vcerajsiemu dnu:
k chlebiku si si mala pridat 30 g hydinovej sunky a zeleninu (ja by som si dala bez masla)ked uz, tak oliv olej sa k chlebiku tiez hodi, ked je oprazeny
na desiatu: jogurt s vlockami, ovocie
obed: tu zeleninku z polievky a nejake dietne maso
olovrant: (ak mas chut na sladke, radsej tvaroh, ale ten medovnicek bol prehresok)
alebo chlebik so zeleninou
vecera: salat s tuniakom, alebo vajickom (pri chudnuti si na veceru nedavaj sacharidy)
tie zemiacky co si mala maju vysoky glykemicky index a rychlo po nich vyhladnes

groka
12. jan 2011

baby tak schvalte jedalnicek mne na dnes co planujem
ranajky som pisala ale este raz napisem ceralana zemla,flora lihgt dietny salam 2ks
desiata 1ks jabko+zihlava pol litra 🙂
obed,natrhane kuracie masko z polievky+salat zeleninovy
olovrant activia biela
vecera salat tuniakovy cestoviny vyberiem si z neho 😀

filipal
12. jan 2011

@vikykis bielkoviny su hlavne v mase, aj v rybach samozrejme, vo vajicku (niekto neje zltok), v mliecnych vyrobkoch(vela ma tvaroch cottace syr).
ak si zadate do tabulky Veseleho, vypise vam presnu hodnotu...
pri chudnuti treba tych bielkovin dost. 😝

jojina11
12. jan 2011

dobré ráno, ahojte, idem dočítať včerajšok 🙂

macekovam
12. jan 2011

@nanika o.k. dam ho na polovicu a ked bude malo dam perlu tip..moze byt??

filipal
12. jan 2011

@groka ak mozem:
k ranajkam pridaj zeleninku
k desiate nejake vlocky. mozes si to jablko nastruhat, pridat pol jogurtu, oriesky a lyzicu vlociek
k obedu nejake sacharidy(celozrnne cestoviny, alebo celozrnnu ryzu)
k olovrantu urcite este nieco, kusok knekebrotu?
vecera je super!
🙂 🙂 🙂 🙂
kocky, vy jete strasne malo!!! vase telo potom drzi zasoby tuku.

macekovam
12. jan 2011

@nanika no ved to..mala som dost v minulosti kes som dodrziavala fit slim program tej buchty z ceska ine som nerobil len ratala a pisala...a nakoniec mi nestacil cas ..a vzdyla som to potom prisiel jojo efekt a bolo!!!

filipal
12. jan 2011

@macekovam to ano, ale aby si to vydrzala celozivotne , tak na zaciatku si teoriu musis precitat..
ide o to, ze ked budes jest malo, budes hladna, nevydrzis to....

groka
12. jan 2011

@filipal hej tak som robievala si desiatu,ale dnes nemam doma ani vlocky jedine jogurt kde su vlocky a ovocie,dam to?
no a na ranajky viem,mala som mat zeleninu,ale uz som zduta z nej a viem,ze keby som dala na ranajky,na obed a este vecer tak veceru by som nemala vobec lebo mi mi uz zelenina isla krkom,ale ja som ranajky zaliala kavou,tak som taka plna ze az

filipal
12. jan 2011

@groka ved ja viem, ze to je len teoria.....ani mne nechuti casto na ranajky zelenina.
preto si davam radsej rano vlocky a chlebik az na desiatu, az sa mi spamata zaludok....

elen58
12. jan 2011

Dobre ranko prajem všetkym idem dočitat čo ste ppisali 🙂 🙂 🙂

macekovam
12. jan 2011

@filipal no..zacnem aj citat ale neviem kedy...teraz mi tu decka skacu v trampoline a ledva pisem aby si krky nepolamali...asi si kupim radsej knihu a budem citat pred spanim🙂 🙂 jedine...

macekovam
12. jan 2011

@yennn ahoj skusam si aj ja robit ten set fotiek ale akosi mi to nefunguje... ☹

groka
12. jan 2011

idem kocky ja maly zaspal na chvilu tak idem postavit kuracie pecienky,robim na kyslo s knedlou,to isto nemoze,davam kyslu pochutkovu smotanu ☹

akika722
12. jan 2011

@groka tu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 mm dudre že furt som na konovi/žiarli 😀 😀 😀 /šiel k elektrikarom teraz tak som tu zas 😀

akika722
12. jan 2011

@groka jablko na olovrant???ovocie do obeda cicuš 😒

nanika
12. jan 2011

Ja ovocie moc nejedavam, mozno raz za tyzden si dam s jogurtom a vlockami, ale jogurt polotucny cely dam a vlociek za mensiu hrst. Je to ako ovocny salatik, moc dobre. So zeleninou moc tiez nie som kamaratka, ale uz druhy tyzden sa mi ju dari zaclenovat do jedalnicka. Pocitat kj nehrozi, chystam jedlo aj muzovi a pri dvoch je to o hubu, ja chodim o siedmej s detmi aj spat, cas mam len chvilku cez obed aj to som rada, ze spi aspon jeden. Ked sa chudnutie zastavi, mozno budem aj ratat, kym nie, mam zatial v oku, kolko asi mam zjest, kedze som v minulosti ratala, obcas si prevazim chlieb.b

nanika
12. jan 2011

Zastavam nazor, ze pokial clovek chudne aj ked si napriklad dopraje na veceru sacharidy, alebo ovocie, treba to nechat tak a nehasit, co ma nepali. Stale sa to da zredukovat po zastaveni vahy. Netreba zase menit vsetko, len nespravne stravovacie navyky.

groka
12. jan 2011

@akika722 ake jablko na olovrant?niekde som to pisala?ak ano,tak preklep,zasadu mam ovocie len do obeda,od obeda uz nie

akika722
12. jan 2011

@groka písala 😀 kuk kopia groka @macekovam tie jablka si daj na olovrant,ale len 1 ks a na veceru daj nejaky salat+kuracina nejaka,ja som si zvykla len tak parky prevarit dietne+ zelenina ,jogurt by sa mal len do 3 percent tuku,smotanovym to zabijes cele
Dnes o 08:42 • 2 deti • Odpovedz

groka
12. jan 2011

@akika722 tm mas doma?
zvesila som pradlo a upratujem spalnu,tie pecienky spravim na obed,ked maly bude mat 3 hodinovy spanok

groka
12. jan 2011

@akika722 aha tak preklep sorry @macekovam
nie zaklady uspesneho chudnutia su ,este som v tom neni uplne na plno,ale pecivo+ovocie len do obeda,obed taky ako vecera ma byt!a to len maso kuracie,morcacie,zajacina,ryby bez prilohy!bielkovina pobede,spaluje tuky a v noci pokial sa da, spat 6 hodin v kuse,telo spaluje tuky 😉
dokonca ovocie sa smie len jablka,pomarance,kiwi,ananas,grepy

macekovam
12. jan 2011

baby...robim si ten set...ale ako tam dolozim foto???neviete???do toho vcerajsieho...dalo ma to hned do noveho..