icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

groka
12. jan 2011

@marthuska kazda mame podla svojho BMI cka "nariadene" 😀 😀 😀 kolko KJ mame prijat za cely den,pokial to bude mensie mnozstvo,tak jasne telo si zvykne a schudne ale potom zaruceny jojoja chodim na fit web popisem co zjem za cely den,vyhadzuje mi to kolko som zjedla a takto sa kontrolujem

akika722
12. jan 2011

@groka ja si kupim v konzerve a spašem ju naraz 😀 je tam vela zeleniny ale možeš k tomu ešte šalat

akika722
12. jan 2011

@groka link????????????????????

marthuska
12. jan 2011

@groka ano ano, ale ved ja si dam ranajky aj olovrant aj dve vecere, takze sa nebojte 🙂
@akika722 ozaj a ten fit web ma aku wewewe?

groka
12. jan 2011

@akika722 na ten web?

groka
12. jan 2011
akika722
12. jan 2011

@groka hej... 🙂

marthuska
12. jan 2011

@akika722 na rano mam mrkvu, jablko, hrozienka, orechy a tak alebo jogurt alebo celozr. chlieb so syrom. potom mam cottage alebo tuniak, potom obed, potom olovrant ovocie alebo zeleninu a potom dve vecere.
@groka ja proste kebyze maso neexistuje, tak prezijem. jedavam skor ryby, a ked, tak morcacinu

nanika
12. jan 2011

Ja do takeho zeleninkoveho salatu pridavam dve vajcia na tvrdo a skatulku salatoveho syru Pilos, kj to vychadza asi 3000 kj na misu. Take styri porcie, ak k tomu ratame osmahnute masko na panvici. Je toho plny tanier a zasyti 🙂

groka
12. jan 2011

@marthuska prehod si cottage s tuniakom na olovrant a ovocie na desiatu a budes tip top 😉

groka
12. jan 2011

idem na chvilu het,maly sa prebera stale a ja sa idem do kuchyne pri hrniec zvrtat

nanika
12. jan 2011

@marthuska moja rec, okrem tych ryb, ja som strasne sacharidova osoba, ja by som mohla zit len na holej ryzi, zemiakoch a ovoci. Ale zasa, ked sa chudne, tak treba bielkovinu, aby si clovek neodbural svalovu hmotu, tam mi ine nezostava, ako sa krotit.

yennn
12. jan 2011

@macekovam moja myslim ze to tu bolo popisane uz mnohokrat. Ja osobne by som ovocie jedla na desiatu. Ranajky maju byt syte aby ta nastartovali, maju predstavovat 25% denneho prijmu - takze vtedy ten chlieb s bielkovinou (vajce, syr alebo sunka) a zeleninou. Obed ja osobne som presvedcena ze by mala byt polievka - jednak doplni pitny rezim (samozrejme nezaprazene a nie velmi tukove), a jednak nastartuje metabolizmus (mozgu da signal ze sa ide jest, nech zacne spracuvavat - a ked pride druhe jedlo, tak uz bude metabolizmus ficat na plne obratky) a za tretie trosku predsalen oklame takze druheho uz clovek by nemal tolko vela zjest. Druhe jedlo maso alebo ryba, k tomu mozes mensiu porciu sacharidov (zemiaky / ryza / cestoviny) ale nie tolko co si myslia stare mamy ze je spravne a doplnis to zeleninou. Na olovrant tiez bielkovina a sacharid (takze bud ako ranajky alebo trebars cottage s nejakym knackebrotom ako pisala @filipal). Vecera uz len zelenina s bielkovinou. Ja oblubujem hustu zeleninovu polievku, k tomu kusok syra. Alebo salat s vajcom ci tuniakom. Alebo dusena zelenina zapekana so syrom. Spenat s vajcom. Alebo paradajky a mozzarela light....

R: 25%
D: 10%
O: 35%
OL: 10%
V: 20% denneho prijmu

yennn
12. jan 2011

@groka len sa nezacni stresovat vahovymi rozdielmi medzi jednotlivymi dnami. Moze to byt cokolvek. Podstatne je, aby si za tyzden isla dolu. Moja vaha tiez kolise vramci tyzdna, no nakoniec ked je to 7.den tak je to menej - a to je dolezite. Vazit denne sa moze iba ten, kto je dostatocne silny aby ho neodradili tieto vykyvy - niekto si povie pribrala som, tak naco sa dalej namahat. Takze ber to len ako informaciu a podstatna bude pondelkova vaha. Dnes je streda, do pondelka vratane dneska je este 5 dni, takze sa nestresuj. Nemyslim si ze 4 vrtulky alebo trocha kukurice by ti zdvihlo vahu. Menzes moze byt. Alebo akykolvek iny proces v organizme.

macekovam
12. jan 2011

@yennn ale to ked takto zacnem dodrziavat ..zda sa mi to az objedanie...najskor asi strasne priberiem ze?? kym si na to telo zvykne...kedy asi by telo malo nabehnut na spravny metabolizmus???

yennn
12. jan 2011

@adky chcela som sa ta spytat, ked sa vazis kazdy den - vaha ti ide dolu stale stale? Mne trochu klesne, potom aj 2-3dni sa drzi, potom klesne kusok nizsie... tvoja klesa o nieco kazdy den?

yennn
12. jan 2011

@macekovam moze to trvat aj dva tyzdne. Zalezi na tom kolko diet si predtym drzala, ako si sa stravovala predtym a mnohe dalsie faktory. Ja som nikdy nepribrala - to bude asi preto ze som predtym mala obzerstvo 😝
No ak budes nadalej papat malo, tak nielenze budes hladna a jedneho dna sa vy.series na to. Ale hlavne aby si nebola prekvapena ze nakoniec aj z toho mala priberies. Vola sa to "nadvaha z podvyzivy" - organizmus dostava nedostatok zivin a ked po case zisti ze sa to nelepsi a ze tato kriza je trvala (hm, asi je vojna) tak aj to malo co dostane ulozi. Akonahle dostane pravidelne a dostatok - tak pochopi ze kriza skoncila, moze zacat pustat zasoby - presne tak ako s vodou
Ale zase bacha - ja nie som hladna, ale zase obzrata sa necitim. Takze nieze si na ranajky a olovrant das tie chleby 2 alebo 200g zemiakov na obed, alebo podobne 🙂

macekovam
12. jan 2011

@yennn o.k. uz so si to vyratala...este si na to zvyknut..od zajtra znova vazim...aspn zatial🙂

marthuska
12. jan 2011

@groka ano to by bolo tip top, ale ked mne poobede cottage nechuti 😀 co na robim. poobede sa brutal hodi sladke. no

marthuska
12. jan 2011

@nanika presne. cize v chudnucom rezime jem vela syra a tuniaka a tak. inak by som ficala na sacharidoch, a to je cesta do pekla. vacsinou plati, ze ti, co zboznuju maso, nie su tucni

nanika
12. jan 2011

@yennn vdaka, toto som hladala to percentualne rozlozenie dna pred dvoma tyzdnami a zabudla som sa opytat 🙂

groka
12. jan 2011

@yennn moja hnusna stitka,idem az 31.1 endokrinologovi,ale uz som neni taka unavena,uz sa necitim tak zle,tak neviem,tak ci tak,ak budu vysledky zle,ma to dopad aj na moje chudnutie
dakujem ti ze si mi vysvetlila co to o tom kazdodennom vazeni,trochu ma polozi mierne ale len,ked vidim co to hore,ale poviem,si,zajtra to bude dole a este nizsie a ked vidim ubytky,ked aj 200g mna osobne to nakopne este viacej dopredu

groka
12. jan 2011

@yennn ked som sa o nieco pokusala v oktobri tak mne osobne isla vaha dole kazdy den o 200g sem tam preskakovalo,ale nemam po 100g takze kazdy den som mala ubytok a od minuleho pondelka,do toho to bolo asi tiez tak,ale to som sa nevazila kazdy den,len teraz ma urcite stopla ms,ale uz sa rozbehlaaaaaaa ze huraaaaaaaaa a teraz by mohla aj odist aspon za 4 dni
@yennn a ked som chudla r.2009 tak 2tyzdne mi klesala vaha kazdy den,potom na 1 tyzden sa zastavila a to isli dole cm z obvodov,mala som odsledovane,nemarala som sa kazdy den 😀 ale merala som sa casto a na dalsi tyzden som sa zastavila tiez pokracovala som v STOPke lebo prisla ms
to len,ako som fungovala ja

yennn
12. jan 2011

@groka no moja vaha ide takto (vid obrazok) - niezeby som sa netesila, ale ma zaraza ze dokazem byt aj 3 dni na tej istej vahe, pride mi to podozrive 😀 Ale inac moja vaha fici presne, nema ziadne vykyvy takze jej musim verit. Minule som poprosila muza ked uz som bola 4.den na presne tej istej vahe, ze ci by sa mohol ist odvazit (som myslela ze je zaseknuta) - ale nebola zaseknuta, ukazovalo 70 😉 To evidentne nie je moja vaha, a netusim ci niekedy bude 😀

akika722
12. jan 2011

http://www.aktuality.sk/clanok/180177/superstar... neviem kto to je ale že 50kg dole 😲

macekovam
12. jan 2011

@yennn a kolko schudnes v priemetre za tyzden...??pri takomto v pohode stravovani..

yennn
12. jan 2011

baby ja sa na to mozem vys... 😠 Neviem kam mam ist cvicit. Tak konecne po 3 mesiacoch som sa dokopala k túžbe zacat spevnovat svalstvo a neviem nic najst. U nas pilates prave zrusili v den ked som nan chcela ist. Ked som zavolala do vedlajsej mestskej casti, tak ze akurat zacal kurz ale uz maju plno... @debbie vidis? Ja chcem, ale asi mi nie je sudene 😖

mia258
12. jan 2011

Mám problém s tým jedením 😒
Ráno mám spojené raňajky aj desiatu, prvé jedlo dňa jem okolo 10tej doobeda. Potom obed medzi 13tou a 15tou. A potom uz celý deň nič. Buď sa venujem malej, učím sa alebo neviem čo skôr doma upratať/ vyžehliť/ navariť/ povysávať...
Poobede si len naryýchlo uchmatnem jeden banán, alebo mandarínky, aj to jem za pochodu, napríklad počas vychádzky s malou, alebo popri učení.
A potom večer o osmej som hladná, že neviem čo skôr zjesť 😖 Snažím sa väčšinou len nejakú zeleninu...
Inak pijem len nesladené čaje a neperlivé minerálky, sem-tam si dám pohár ovocného džúsu.

macekovam
12. jan 2011

@yennn a nechces si tiez kupit ten zoralates?? to je pillates so zorou czoborovou aj ja ho cvicim🙂

yennn
12. jan 2011

@macekovam no ked sa naozaj naozaj snazim a nejem popritom blbosti typu sladkosti alebo slanosti, tak pod -0.5 nejdem. Samozrejme, obcas som mala stagnaciu, ale to presne viem preco a ze som mala krizu v ten tyzden a nevedela som sa niecoho dojest