icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

akika722
13. jan 2011

@yennn pozeraš a slintaš? 😀

elka74
13. jan 2011

@yennn aj ked dobrá placka nikdy nieje zlá.. 😎

ivana82
13. jan 2011

@yennn ty mi teda robis chutky 😠 aj ked ja som sa dnes podvolila tlaku mojej svokry a spapala som malu veceru, dokonca aj knedlik, takze sa netesim na rannu vahu...joooooooj, ale ked stve ma to, no zaroven nechcem urazit svokrovcov, viem, znie to ako vyhovorka, no ked to je tak, tak je to tak.... ☹

ivana82
13. jan 2011

@elka74 suhlas, zemiakove placky kdekolvek a kedykolvek...ale uz nie v akomkolvek mnozstve 😀 😀 😀 par rokov je to uz len 1 max. 2 placky na den 🙂

elka74
13. jan 2011

@ivana82 😀

yennn
13. jan 2011

@akika722 to bol len taky zaujimavy "pořad" o tom ze podnikatelia predstupia pred 5 investorov s nejakym napadom a pokusia sa od nich dostat peniaze - a jedna tam prisla ze si chce otvorit siet restauracii Maruška.... takze dlho tie placky netrvali, poslali ju dokelu. Ale popritom je fakt ze som si spomenula na vianocne trhy - 1 placka, velka ako tanier, hruba asi 2cm a struhana na hrubom struhaku a straaasne chrumkava 😎 😀

yennn
13. jan 2011

@ivana82 no ja som uz s neurazanim svokrovcov skoncila - naposledy som sa (ne)musela tak najest kolacov, ze mi prestal fungovat zazivaci system a 5 dni som bola na sucharoch - a zbytok uz viete - -1.5 kila dolu 😀 No a najblizsie idem v januari a este vecer predtym tam volam, ze:
1.) nic ine ako kuracie jest nebudem
2.) nebudem jest kolace ani zakusky co svokor kvoli nam nakupuje v cukrarni (PS: cim vacsi a kremovejsi, tym lepsi, uaaa 😠 )
3.) neberiem domov ani jednu cokoladu a ani jeden balik slanosti
....šmitec, skoncila som, doteraz som bola za peknu, ale uz mi to nestoji za to, naposledy som sa poucila

akika722
13. jan 2011

@yennn áááá čo sme preberali parne hrnce,svokra ma zepter sadu,ja mam jeden ks hrniec velky a ma aj sitko na naparovanie original a da mi ho 😀 že nepotrebujeeee 😀 😀 😀

yennn
13. jan 2011

@akika722 wooow super, tak daj vediet potom ako si s tym spokojna! Kedy ho budes mat? A mas uz predstavu ako a co budes robit v nom?

ivana82
13. jan 2011

@yennn tak takto tazke to az nemame 🙂 nebalia nam az take mnozstva jedla, resp. nebalia nam skoro vobec... 🙂 ale cloveka pohostia kralovsky a to plati aj o mojich rodicoch, necudujem sa, preco mame nadvahu cely zivot 🙂

yennn
13. jan 2011

@ivana82 no, svokor specialne po obede ide do cukrarne a donesie celu igelitku zakuskov, podla mna za to da aj 20€ ☹ a neda si povedat. A domov odchadzam minimalne s 2-3 studentskymi pecatami (naposledy 3 baliky saloniek a 1 cela kolekcia) + 9 sackov roznych krekrov a chipsov... ja sa staram o maleho, svokra len laduje do auta ked sa balime a ja sa nestiham divit ked to zacne muz vyberat doma z auta ☹ Ok fajn, pre navstevy, nie? A hadaj kto to zozerie? No moj synator isto nie, a muz tiez ☹

yennn
13. jan 2011

babulky lucim sa, dobru nocku, a nejedzte nic co by som nejedla ja 🙂

akika722
13. jan 2011

@yennn asi v nedelu,pride mm krstna tak poviem nech po nej pošle...no neviem čo všetko sa da pariť..tak zelenina,ryby...čo ešte???moja nevieš z čoho sa mi mohlo zvyšiť za jednu noc 1.5kg? 😢

groka
13. jan 2011

caute je tu este niekto?

groka
13. jan 2011

@akika722 neni si v obdovi ovulacie?to je dost mozne tiez ze si zavodnena

ja som vecera ze taky vacsi platok syr 17 perc,par kruzaliek sunky dietnej a zapila acidkom 2 dcl to bola moja vecera,zelenina mi ide hore krkom

ale prosim poradte mi @ty si robievas nejake zapecene veci nejake tousty nejaku zeleninku nemozem podusit na oleji slnecnicovom?podliat vodou,ja take neviem moc robit,potrebujem poradit,zajtra by som chcela mat veceru teplu zeleninku

akika722
13. jan 2011

@groka ja som po porode ešte stale akasi divna 😖
zapečene si ja nerobim,a zeleninu bud sparim,alebo šalat-klasika,alebo na troške olivoveho oleja

macekovam
14. jan 2011

@elina313 aha...o.k....

macekovam
14. jan 2011

@maya30 ano...do denneho prijmu som sa zmestila...

nanika
14. jan 2011

@akika722 ja parim ryzu a po novom aj cestoviny, ale len male mnozstvo, ja nemam normalne hrnce na parenie, ale tefal parny hrniec a do tej misky na ryzu sa toho vela zasa nezmesti. Ale zelenina je aj bez ochutenia uplne ina, ako po inej priprave, ryba je ok aj ine maso som skusala, ale tam nemam dobry casovy odhad pripravy :(

ivana82
14. jan 2011

bre ranko sa praje...co vy dve tak skoro strasite hore??? 😉 🙂

nanika
14. jan 2011

Bre ranko, aaaaale ja som hore kazdy den od tej pol piatej, piatej, Ema je ranostaj 🙂

adky
14. jan 2011

@nanika Vanes tiez niekedy tak vstavala a budila aj mna,ale zo dna na den sa jej to upravilo a teraz spi vkuse az do 09::00 -09:30 ....a ja mam rano klud 😀

nanika
14. jan 2011

@adky Ema je takato od narodenia. Prve mesiace mi ani cez den nespavala tak maximalne po pol hodine 2x. Ja chodim s oboma o siedmej spat, ja som vyspata, ak neratam prisavnika pricucnuteho na mne celu noc. Ale ked musime byt este tichucko v panelaku rano, to ma zerie :(

ivana82
14. jan 2011

@nanika tak to ako to chodi v bytovke mi nemusis vysvetlovat...my mame jeden taky "stazovaci pripad" rovno pod sebou...pr.moj maly nemoze mat papucky s pevnou podrazkou, take tie klasicke, lebo mame podlahy a dokonca v kuchyni dlazbu a suseda pocuje, ked nam spadne spendlik na zem a nie to este ked maly beha po byte v papuckach 😠 😠 nemam rada take typy a o to viac, ze manzel je domovy dovernik 😠

ivana82
14. jan 2011

@adky kupila som si vcera ten eggcheese, nakoniec v kauflande na sekcove, lebo v agre nemali a nemali ani jahodovy cottage a to som sa na neho tesila na ranajky ☹ ale nevadi, snad na neho este natrafim 🙂

adky
14. jan 2011

@nanika ved je este mala,po roku sa to podla mna zmeni 😎 Ja byvam tiez v bytovke,ale zatial sa nikto nestazoval-posledny tyzden mala trucuje a musim ju vecer nechat vyrevat v postielke aj hodinu-az tak od vycerpania zaspi,v pondelok mi jej bolo luto,tak som ju vybrala a hrala som sa s nou,hrali sme sa do pol noci a ona este nebola zaspata-hlavna vec ze ja som uz ani na oci nevidela 😀

nanika
14. jan 2011

@ivana82 Mne bol sused podo mnou vynadat na stedre rano :( Nekomentujem :(
baby, o akom syre to stale splietate?

ivana82
14. jan 2011

@yennn aj ked som vcera na veceru zhresila (vid hore, ako som pisala), tak dnesna ranna vaha taka ista ako vcera, dokonca mi 2krat ukazala o 100 g menej, no radsej si zapisem vyssiu vahu 🙂

vikykis
14. jan 2011

☹ ☹ ☹ Babenky ja som zacala smutne den, prisla ta nova vaha je krasna to sa musi nechat
ale vaha je vyssia ☹ takze ja budem mat este v tabulke + a to prisaham ze som nezhresila
ta svokrina ma 10 rokov tak teraz neviem ktora meria dobre
na oboch je hrozne cislo ale tesila som sa na nejaky minus ked sa tak snazim a nic ☹ ☹ normalne to zabilo vsetok moj elan ☹ ☹

ivana82
14. jan 2011

@nanika rozpravame sa o eggcheese, syre, ktory ma menej ako 1% tuku a na 100 g ma 211kJ, este sice neviem ako chuti, ale ked ho ochutnam, tak dam vediet 🙂 @adky ho uz papala, vraj je fajny, tak skusim 🙂 vyraba ho presovska firma, ktora vyraba aj tatarske, majonezy apod. , neviem ci ho najdes aj niekde inde v obchodoch, no ja som ho nasla v kauflande...