icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

bombulka200
11. okt 2010

@adky no môj dokonca ani nepriberie a to môže jesť čo chce, nechápem 😔 no a my ssa trápime že toto nejesť a tamto nejesť no čo už z časti to robia aj tie naše hormony 😠 tak nič neostava len bojovať a dobojovať uspešne 😉 😝 držím nám palce všetkým 😎

lilithka26
autor
11. okt 2010

@yennn aj mna potom zapises? ci uz som nieco zmeskala? inak kde sa meria pas, na pupku?

adky
11. okt 2010

@marthuska ja viem,mozno to nie je dobry napad,ale tou dietou by som chcela chudnut len tie pociatocne kila (ved mam 109 kil) a potom nechcem zacat normalne jest,ale budem stale na racionalnej strave kde budem mat dostatok bielkovin,sacharidov a tukov......ved uvidime ako dopadnem,je mozne ze ten tyzden mrkvovej diety ani nevydrzim 😀

adky
11. okt 2010

@bombulka200 moj ma 115 kil a myslis ze na to vyzera? Ani nahodou-ma krasnu vypracovanu hrud,ploche brucho....no proste poriadny kus chlapa-si ani nevies predstavit ako smiesne popri nemuvyzeram ja 😀 😀

adky
11. okt 2010

@lilithka26 vaaau,dobraaa ta octova dieta,po mrkvovej na nu prechadzam 😀

pink_lady
11. okt 2010

ked ja vas akosi nestiham citat, pisete teda statocne 😀 mne maly zacina chodit tak furt musim behat za nim 😀 keby aspon sa to odrazi na vahe ☹ idem sa odvazit -71,1 😝

lilithka26
autor
11. okt 2010

@adky 🙂 len aby si sa nam nestratila 😉 Ale fakt bacha s tymi dietamy, aby si si neuskodila. NEchcem ta nejako demotivovat, ale fakt je ze aj mne sa vzdy po dietach vsetko vratilo a z toho som taka znechutena. Este pred tym davno som uz bola na tom takto a schudla som vyse 20 kg, ale nie dietou ale cvicenim. Fakt som jedla vsetko, len sladke som obmedzila tak ze kazdy druhy den jeden kusok. Kazdy den som sa potila v posilke a ubudnuta vaha mi zostala aj rok po tom co som prestala cvicit, takze to je jediny zarucený recept ako schudnutz a vahu si udrzat- hybat sa! Ale na to teraz nemam podmienky aby som chodila kazdy den do posilky ☹ mne cvicenie vobec nevadi, naucila som sa na to, a citila som sa velmi dobre. Uz sa tesim ked mi mala trosku vyrastie a budem moct chodit aspon 3x do tyzdna.

adky
11. okt 2010

@lilithka26 Aaaale,ved ja viem......lenze ja nemam ziadne,absolutne ziadne skusenosti s dietou,nikdy v zivote som ju edrzala,len racionalnu stravu,ale ta sa neda nazvat dietou.....a preto......nechajte aj mna nadobudnut vlastne skusenosti,mozno sa potom umudrim 😀 😀 😀

lilithka26
autor
11. okt 2010

@adky jasne, ved je super ze sa takto snazis. Drzim ti moc moc palce. Len sa bojim aby tvoja snaha nevysla na vnimoc. Za to ja mam teoreticky vsetko preluskane, moze mist robit dietologicku sestru ale v praxi to nejako nefunguje. Inak ak chces tak si skus kupit casopis dieta. Jednak sa motivujes, su tam super typy a v kazdom cisle jedalnicek aj s receptamy a kalorickym rozpoctom na cely tyzden. Este aj zoznam nakupny je tam 😀
Este ti dam radu, ked to budes drzat. ja uz ked som nechcela salat k masu tak som si udusila zeleninu, brokolicu, karfiol, mrkvu a tak. JE to v podstate to iste, zelenina len uvarena. a masko skus urobit na cesnaku a rajcinach a zblaznis sa ake je to dobre 😉

nanika
11. okt 2010

@marthuska prid na tie kosele aj k nam, som slubila muzovi, ze mu pozehlim aspon na tyzden a nechce sa mi :(

elvera
11. okt 2010

baby, kde je ta mrkvova dieta?

yennn
11. okt 2010

@lilithka26 jasne ze si nic nezmeskala, ides prave vcas, dnes je pondelok, zapisem ta az do druheho stlpca. Takze si poprosim vysku, aktualnu vahu, potom tvoju vahu ktoru planujes mat na silvestra (prosim nech je mensia, vianocne prejedanie nebrat do uvahy 😀 😀 😀 ) a ak chces, aj miery. Pas sa vraj meria, myslim @adky pisala ze ked si prilozis ruku k bokom, tam kde sa v lakti lame ruka? tak nejako...

adky
11. okt 2010

@lilithka26 vidis,presne-nad tym casopisom som ani nerozmyslala a tolko krat som ho uz videla v stanku,pojdem kupit 😀 ale az po mrkvovej diete-aby som si nenahnala chutky 🙂
Ja mam obmedzene stravovanie co sa tyka zeleniny,nesmiem nic co je zelene a co ma listy,pretoze beriem lieky na riedenie krvy-ak by som jedla zeleninu ktoru nemozem,lieky by nezaberali,mne by sa porobili krvne zrazeniny v zilach a potom aaaaleluja 😎
A ako pripravit to masko s paradajkou a cesnakom? Myslis osmazit na stipke oleja na panvici vsetko spolu?

adky
11. okt 2010

@elvera tady: http://www.chytrazena.cz/zdravi/diety/mrkvova-d...
a daj si aj do googla "mrkvova dieta" ..vyhodi ti toho spuuustu

adky
11. okt 2010

@yennn presne tak,ruky pozdlz tela a tam kde mas ohyb v lakti-tam je na bruchu pupok 😎

yennn
11. okt 2010

@adky umudri sa uz teraz, ak tvoje telo nadobudne skusenosti s dietou, nabuduce uz ti neuveri a bude voci akymkolvek pokusom odolnejsie. Ale ved toto vsetko vies. Ako sa mozes pustat do diety po tom, co si si na vlastnej kozi skusila co skutocne zabera? Ved vies......................... 😀
(PS: to bol len pokus, vlastne tu nie som od toho, aby som ta odhovarala 🙂 )

elvera
11. okt 2010

@adky dakujem pekne 🙂

elvera
11. okt 2010

@lilithka26 no to mäsko s paradajkou a cesnakom zaujima aj mna, ani mamina nevie :-/

yennn
11. okt 2010

@lilithka26 mne Diéta chodi do schranky kazdy mesiac a je to fakt motivujuce, najma tie pribehy tych, co schudli. Ale v podstate - uz len precitat si casopis, co sa tymto zaobera, je samo o sebe dost ucinne. Aj ked - niektore tie recepty co pisu v tom tyzdnovom prehlade mi nesedia, je to o zdravom stravovani, nie o chudnuti - a to je rozdiel

adky
11. okt 2010

@yennn ten tyzden chcem vyskusat,ved tonie je az taka dlha doba 😉

yennn
11. okt 2010

@adky prepac nepostrehla som ze ide iba o tyzden. Tyzden sa da. Jasne, chod na to, nastartuj sa 😀

adky
11. okt 2010

@yennn no vidiiiiis, diiik.....ved tyzden ma nezabije-dlhsie by som mrkvu jest nevydrzala 😀

yennn
11. okt 2010

@adky bacha, vraj zapeká 😀

lilithka26
autor
11. okt 2010

@elvera
@adky
babule normalne si nakrajate cesnak na tenucke platky, date na rozohriaty olej (iba lyzica), chvilku za tym osolene kuracie masko, a ked sa to osmahne tak pokrajane rajciny, stisit, podusit, a dochitit pizzovým korenim- bazalka oregano. K tomu ryza, salat alebo nic a je to mnami mnam. Rychle, jednoduche, dietne. Adky pre teba pri tej diete sol neplati 😖

yennn
11. okt 2010

Baby inac normalne ste ma nastartovali, zacinam byt zvedava co su to tie KJ 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Aj ked zapisovat si co, kolko a kedy jem, pre mna pri chudnuti nie je ziadna novinka, dnes som si prvykrat v zivote odvazila chlieb, sunku, paradajku a uhorku co som na ranajky zjedla.
Kto sa tu v tom ratani tak najviac vyzna? @sssimi? Ozaj - ty si spominala ze jedlo by malo mat tusim 1400 alebo 1800 - ja som na desiatu zjedla (a bezne jedavam) 1 jogurt - nie je to teda malo?
A ako si mam ratat, ktora to je stranka? Nezda sa mi to inac, lebo neznasam "presny sumar nepresnych cisel" - ako mam tam zadat dnesne rizoto co som vcera varila, hm?

marthuska
11. okt 2010

@yennn ja celkom, kj som ratala asi 6 rokov vkuse

marthuska
11. okt 2010

@yennn jedlo si rozdel na suroviny a zrataj. najlepsia je vaha, ktora vazi s presnostou na gram. nie tie stare, kde je sto gramov hore dole. na stranke mira veseleho je vsetko

yennn
11. okt 2010

@marthuska teraz mi ale musis vysvetlit, naco si 6 rokov v kuse ratala KJ ? Ja som myslela ze za nejaky cas to uz budem mat riadne v oku a presne budem vediet, ci sa alebo sa nezmestim do denneho limitu. Mylim sa ☹

bombulka200
11. okt 2010

@adky no môj má 65 😀 😀 😀 tak si vieš predstaviť nás 😀 😝