icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

akika722
14. jan 2011

@marthuska robim to tak a neviem z akeho dovodu mi mierne stupla vaha...no včera+1,5kg dnes to zišla na +800g 😔 😢

filipal
14. jan 2011

@akika722 ahaaa, Akika, v tom bude pes zakopany. dobre som pochopila? nejedla si cely den a poobede si si dala sacharidy? to preto tvoje telo zblblo. mala sisi nabalit zo sebou pekne aj dve davky. ja si nosim vsade zo sebou misticky 😀 😀 😀 najhorsie je nejest. 😉

akika722
14. jan 2011

@filipal no cestovjny to som jedla včera po obede ale to + 1.5kg bolo zo stredy na štvrtok..štvrtok cestoviny 😅 a zo štvrtka na dnes už "len +800g" takže vaha bola ešte pred tym deň taka 😒
rozmyšlam prečo,nič ma nenapada 😒

filipal
14. jan 2011

@akika722 dobre, ale co si jedla v stredu a vo stvrtok? skus napisat cely den. ak si nejedla cele doobedie nic, tak telo sa zlaklo a zacalo setrit. pri chudnuti je nebezpecne prave to hladovanie.
ved napis, pozrieme sa na to 😉

akika722
14. jan 2011

@filipal fuuuuuuuuu...stredu?RAňAJKY 1ks viaczrnny rozok +2pl.šunky/hydinova chuda,desiata nizkotučny jogurt,obed rizoto+šalat z činskej kapusty,olovratn a večeru nie som si ista ale to jem zeleninu acidko a tak...
no večer na vahu...potom rano a to + 1.5kg
štvrtok ranajky detto a potom až o 16.30cestoviny ...dnes rano šup na vahu už "len +800"

filipal
14. jan 2011

@akika722 ta streda vyzera dobre, ale ten stvrtok!!!!!! 🙄 😝 😝 😝 😝 😅 zasluzis po zadku!
nos si zo sebou aspon chlebik, alebo si kup proteinovu tycinku do rezervy...
ten skok moze byt aj zadrzana voda..... pila si aspon? nos si zo sebou aj flasu s vodou.
inac aj mne tak skace hmotnost pol lila hore dole, hoci som si neni vedoma ziadneho prehresku....
vzdy si hovorim, ze asi som vela posolila. ak mas slane jedlo, telo zadrzi vodu....

akika722
14. jan 2011

@filipal boli sm pozerať byty tak peto som nejedla a ešte aj zo školky volali že syn ma zapal stredbneho ucha 😒
stresy no 😅
dnes sa polepšim idem zumbovať 😀

nanika
14. jan 2011

Caute, moc ste popisali? Dnes som tu nebola :( Idem vas pocitat, kym je mala v relativnom klude a nevrieska.

sanym
14. jan 2011

Ahojte. Kočky, potrebujem poradiť. Je to veľký problém keď stíham jesť len štyrikrát denne? Vyzerá to asi takto: Raňajky okolo 8.30, obed 11.30 (decká sú už hladné, takže jem s nimi). Lenže potom okolo 13.30 si idem s mladším synom ľahnúť, uspím ho a musím ležať s ním inak je okamžite hore. Takže vylezieme zo spálne okolo 15.30, potom kým ho prebalím, oblečiem, dám jesť staršiemu tak je aspoň 16.00 - to mám olovrant a potom okolo 18.00 večeru. Takže desiata mi tam nijak nevychádza. Kilečká pomaly zliezajú, nie som ani hladná - myslíte že to takto môžem mať?

jojina11
14. jan 2011

@vikykis ahoj tak je to všetko OK, nakoniec bola chyba v počítači, ja nemám totiž na mojom noteboku CD romku takže som si to chcela spustiť na synovom, nevedela som vydržať, a ked prišiel muž ,tak mi to dal do počítača môjho a všetko je v poriadku, dúfam, že si sa na mňa nenahnevala, to by ma mrzelo, teraz si to dám cez sluchátka a pekne si ho celé pozriem 🙂 a veľmi sa teším, že si bola taká ochotná a poslala ho 😉

filipal
14. jan 2011

@sanym podla mna ak chudnes, tak je to ok. 🙂 ak by sa ti ubytok slaninky zastavil, budes musiet urobit zmeny. 🙂

@akika722 aj ja mam s tym problem, hlavne ked som v terene, musim vybavovat....najest sa v nejakych jedalnach je vzdy problem. takze musim na to mysliet dopredu a urobit si balicky 😝 a je to niekedy aj trapne vytiahnut si niekde jedlo, ze" prepacte, musim jest, lebo chudnem" 😝 😀

@nanika praveze nejako menej sa pisalo...po obede bol nejaky spomaleny konik, asi to ludi odradilo, alebo zeby uz prvy osial pominul?

filipal
14. jan 2011

@michaelapillarova
ano, kusok som videla, uz je to v archive.

Bukovsky vravel, ze ked dietujeme , uvolnuje sa nam v tele hormon kortikoid. vraj aj ked prijimame len
50 % potravy nasej skutocnej dennej potreby(cize by sme mali chudnut) a zo dva razy do tyzdna sa trosku prejeme, neschudneme, lebo tento hormon vysle signal, ze treba ustrazit hmotnost....
no, asi som to nevysvetlila zrozumitelne, ale da sa to pozriet v archive. 😅

katkav
14. jan 2011

babule, kde ste vsetky? som mala strach prist sem, ze to urcite nebudem schopna docitat, ale asi vsetky zumbujete alebo sa venujete polovickam 😉 schvalujem, aj oddych je treba 😉 idem teda aj ja k tomu svojmu 😀 zumbovat dnes nevladzem, som prezeleninovana 😀

akika722
14. jan 2011

kde ste všetke? 😲 😲 😲 ☹
už asi viem z čoho je ta zvyšena vaha 😖 začina ma brutalne pobolievať podbruško 🙄
a asi s tym ide aj krííííííza POMOOOOOOOOOOOOOOOOC ja mam chuť na sladkéééééééé,aj ked som prave ppo zumbe.... ☹

katkav
14. jan 2011

@akika722 nic nebude 😉 tam chod haji a zabudni na sladke 😉 napi sa trosku vody, sprav si termofor a zababus sa a do hajan.

yennn
14. jan 2011

ahojte babulky, som tu ale neviem ci to tu vobec funguje, lebo IP nefunguje ☹
a ja mam dnes den blbec, ani vodu som poriadne nemala sancu, iba nieco cez 2l ☹ a vsetci ma sr.ali a mam chut daco zozrat, ale neurobim to nebojte sa 😎

akika722
14. jan 2011

@katkav maly mi nespi 😒 ja som zjedla jeden polystirenovy chlieb 🙄 hambim sa 😔 no zdochla by som 😅 viem,vyhovorka 😔

yennn
14. jan 2011

@vikykis nenechaj sa zdeptat iba tym, ze kazda vaha vazi inac. Navrhujem aby si sa v pondelok odvazila na oboch vahach, a porovnala ich. Ak tato nova bude vazit napr. o kilo viac, treba napisat @katkav a poprosit ju, aby zvysila o kilo predchadzajuci udaj v tabulke, tym padom uz akoby si od zaciatku sla na novej vahe a ak sa snazis a budes mat ubytok, tak ti tam ubytok bude vidiet - nemam dnes dobry den, snad som to vysvetlila normalne? 😀

akika722
14. jan 2011

@katkav 😅 žaludok boli menej 😒 ved som jedla okolo 17tej cotagge 😕

akika722
14. jan 2011

@mirmaj halo haloooo

vikykis
14. jan 2011

@yennn nemam sancu na oboch
to mam u svokry byva dost daleko a sme na noze 😀

yennn
14. jan 2011

@akika722 ahoj tak neviem ci to s tou dietou je len zart alebo myslis vazne (este som nestihla docitat) ale to fakt by si chcela za tyzden zjest 6 vajec?

yennn
14. jan 2011

@vikykis aha, tak kasli na to, mysli na to ze ta "oklamala" vaha a nie na to, ze vazis o kilo viac, a za chvilku to dobehnes 🙂

akika722
14. jan 2011

@yennn 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 aké vajcia????????????,NECHAPEM 😲 😲 😲 😲 😲 ja vajcia NEJEM,max 1ks za tyždeň-dva rano 😲 😲 😲 😲

yennn
14. jan 2011

@akika722 vsak ta dieta co si pisala ze zvazujes, tak kazdy druhy den tam treba na veceru zjest 2 vajcia... alebo to bol len zart ze zvazujes? Lebo ta dieta znie sialene

akika722
14. jan 2011

@yennn ja som ju držala asi 5 rokov do zadu a v tamtej vajcia neboli/v tej som si ich nevšimla/
ked ja nechapem čo robim zle 😔 prečo ta blba vaha nejde dole?cvičim,jem porcie ako moj troj ročny syn,po obede zeleninu acidka nizkotučne,šalaty,aj čas dodržiavam/nebyť včerajška/ cvičim a nič 😔

yennn
14. jan 2011

@sanym tak ak ranajkujes 8,30 daj si o 11 nieco male na desiatu a potom o 13 si daj obed (ved nemusis s detmi, ci?) a o pol druhej si chodte lazkat. Dobre som to vymyslela? 😝 Nechcem nazyvat veci "velky problem", ako sa pytas. Ale ide o to ze ak jes menej casto, tak sa ti vlastne "zastavuje" metabolizmus a ked bude "spať" a ty doňho "hodíš" jedlo, tak mu bude dlho trvať kým sa naštartuje a nestihne spáliť.... veeeeeeeeeeeeľmi laicky vysvetlene

debbie
14. jan 2011

ahojte 😀

yennn
14. jan 2011

@filipal a co tym chcel pan doktor povedat? Ze nesmies ziadne prehresky? alebo ako sa to myslelo? Nechce sa mi to pozerat, moc ho nemusim

yennn
14. jan 2011

@debbie ahoj 🙂