icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
14. jan 2011

@akika722 tiez sa mi takto zle posudzuje co robis zle, ale ked som si precitala ze "porcie jes ako tvoj trojrocny syn" tak mi napadlo, ci nemoze byt pes zakopany tam. Mozno jes prilis malo, male porcie a preto organizmus nechce pustit - neskusis si par dni ratat KJ tvojho bezneho jedalnicku? Mozno zistis ze zjes 4000KJ a potom necudo ze nechudnes, cudovala by som sa ak nepriberas

debbie
14. jan 2011

taj hlasim ešte zajtra fitko a mam 4x v tento tt fitko nie naplno ale aj to je pohyb a rata sa to ... 😀 dnes som mala 15min.beh a 15.bicyk ... 😀

ivana82
14. jan 2011

@yennn nie si sama, ja mam dnes takisto blby den, ale uz konci 🙂

yennn
14. jan 2011

no... tak moj muz moju dilemu vyriesil za mna- ja si tu hryziem nehty ze by som si strasne nieco dala sladke, prisiel ku mne muz s otvorenou konzervou licheee a jednu mi supol do ust skor nez som sa spamatala, a zuvajuc ju som mu s plnou pusou povedala "dakujem ale ja uz si nepjosim dalsie"... "a preco, nelubis liči?"... "no lubim ale vecer nemozem" .... "a preco?" " 😲 😲 😲 " ... "jaaaaj"
😀 😀 😀

akika722
14. jan 2011

@yennn maaalo? 😕
ako to mam ratať?ako zistim kolko kj ma napr kapusta....

yennn
14. jan 2011

@debbie super, ty si sikulka, ked sa raz nastartujes tak jedes jak namazana masina, co? A uz krize nebolia? A uz mas zbalenu svoju cervenu funglofku-kombinezu? PS: nezabudni poslat foto

yennn
14. jan 2011

@akika722 no to je jednoduche, odvaz si vsetko co spapas (aj hmotnost chleba, aj masla, aj sunky, aj syra, aj paradajky, aj masa, aj oleja....), zapisuj si to a potom to nahadzes na nejaku stranku ktora rata KJ - maju tam vsetky zakladne potraviny - nemusis sa trapit a polhodinu hladat konkretny druh chleba, proste nahod ten ktory sa ti zda ze by mu bol najblizsie +-100KJ nehra rolu.
napr. www.flora.cz alebo www.chudnutie-ako.sk

debbie
14. jan 2011

@yennn no ešte to zvažujeme všade sa topí sneh tak podla toho sa rozhodne v nedelu ak nebude zima ide sa až vo febr. na donovaly juchúúúúúúúúúúúúú tak či tak nebudem sa hadzať o zem ved sile počasia nerozkážem a na blate sa zle lyžuje ☹ 😀 😀

yennn
14. jan 2011

@ivana82 tak snad zajtra bude lepsi den 🙂

yennn
14. jan 2011

@debbie no, toto je zle na dovolenkach na slovensku.... ani v zime ani v lete nemas istotu. Ak nejdes k moru alebo do alp, tak si v r.ti 😖 😀

debbie
14. jan 2011

@yennn kríže no dnes boleli trošku ale nie moc a behať nemôžem moc , akonáhle sa rozbehnem bolia tak len tak pomaly si dam beh a radšej rých.chodza 15% kopec alebo iné kardio na beh niesom fit na taký poriadny a ano maš pravdu ked začnem a som ok nik ma nezastaví , zajtra sme samé ale dam malu na hodku sa pohrať babke a idem poobede tiež a pak ideme na oslavu neterke ., ma ročik ... 😀

debbie
14. jan 2011

@yennn ved to a to sme ratali že ked hlasili ochladenie že super no nič sa nedeje 10st. a čo malu budem sánkovať po blate tak ako uvidíme podla počka

debbie
14. jan 2011

@yennn zlatik a ty ako čo bicykel? 😕 😵 😅

yennn
14. jan 2011

@debbie uprimne? Stoji v obyvacke ☹
Ale mam aj dobru spravu - ta sice mojmu chudnutiu momentalne nepomoze, ale na februar mam termin na magneticku rezonanciu, potom skonzultujem s doktorom a mozno operacia. A potooooooom, MOZNO uz budem moct sportovat? 😉
Ale som to krasne zahovorila, vsak? 😎

akika722
14. jan 2011

@yennn ale ak NAHODOU by som jedla menej tak preto by som nechudla??? 😕 zjem zeleninovy šalat malu mištičku a som takááá plnááá/pred tym by som bola ešte viac hladna z toho 😅 /

yennn
14. jan 2011

@akika722 ano myslela som toto. Ale ja osobne preferujem tu floru, pretoze tam ti to zapisuje aj zratava, aj ti to rozlozi na tuky, sacharidy a bielkoviny, takze ti napriklad hlasi, ze si za den prekrocila tuky alebo bielkoviny....

debbie
14. jan 2011

@yennn nie je to pozitívum a posun ak budeš po oberacii , nebudeš musieť vyberať a riešiť šport a bude ti lepšie a nebudeš sa musieť obmedzovať a malý už papka všeto tak to je ok ... schvalujem ... 😉

akika722
14. jan 2011
yennn
14. jan 2011

@akika722 http://www.chudnutie-ako.sk/ako-schudnut/ako-so... precitaj si, vratane komentarov pod clankom

ano, ak jes prilis malo, organizmus sa prepne do nudzoveho setriaceho rezimu, lebo si mysli ze je vojna a tak musi vsetko ukladat do zasoby. Ak mu das dostatok zivin, prestane ukladat a zacne chudnut

debbie
14. jan 2011

@yennn a nelaka ťa skusiť dať bicyk denne a otestovať čo povie vaha ? 😎

yennn
14. jan 2011

@debbie 🙂
okrem fitka ako sa ti dari? Dobre? Ja sa drzim, az na to ze dnes som nechtiac zozrala na veceru cerstvu celozrnnu zemlu (bola som nasrata na cely svet a nemala som nic navarene a nemala som ani cas, chut ani naladu nic varit, a ta zemla bola taka chrumkava) - no a plus tu lichee co som pred chvilkou pisala (ale v tom som nevinne, nie? 😀 ). Ale tak snad z jednej zemle a z jedneho kuska liči nepriberiem kilo do rana, ci?

debbie
14. jan 2011

Prave mam za sebou sado maso , mm som krájala klobasku a pareničku 😲 😲 😲 😲 auuuuuuu 😠 😠 😠 ale ani kusok , ništ som si nedala len ovoňala ruky hihihihi 😀 😀 😀

yennn
14. jan 2011

@debbie bauuuu, ale ked ja ho tak nemusiiiiim ☹ Nechces? Predam 😀
PS: a kupim si beziaci pas radsej 😀 😀 😀

debbie
14. jan 2011

@yennn no tak to je ok , ved neješ žemle večer stááále ako ja hovorím , treba aj metabolizmus nakopnuť sem tam nie:::??? No ja sa držím tiež to nieje vždy tip top ale tak nejem ani kačice ani knedle 😀 😀 😀 ale dnes som mala super obedík som sa tešila ,,.. zapekanu brokoličku , kap.mrkv. šalát , a zeleninková polievka ako som si riadne pochutila brokolicu milujem 😝 😝 😝 a večera bol pol tuniaka pol cottage a cibuľa 😝 😝 😝 a dva dcl nealko pivka 😉 hihii sa to pýtalo hhihih

debbie
14. jan 2011

@yennn bež.pas asi zaberie viac miesta v obyvačke je to hebedo riadne ti poviem niekto si to kupi apotom ma pol obyvačky zatrebanej pásom hihihi a hučí to ked doskakuješ no tu v bytovke si neviem večerné behanie ani predstaviť uffff asi by ma susedia ,muž aj dcérka zrušili hned po minute hihih 😀 😀

yennn
14. jan 2011

@debbie ahaaa uz viem preco som si vlastne dala tu zemlu, mala som v plane tu zeleninovu polievku, lenze som vcera ju zabudla na sporaku a vecer ked som si ju nalozila dnes na tanier, bola kysla 😠 A kedze som mala den blbec a uz som sa samonas.ierala cely den, tak som si šupla zemlu a hotovo 🙂
A s cim si zapiekla brokolicu?
Nemas to malo ze polka cottage a polka tuniaka?

yennn
14. jan 2011

@debbie to je pravda s tym hlukom

yennn
14. jan 2011

@debbie, aj s tym miestom 😎

debbie
14. jan 2011

@yennn nie lebo ja si k tomu davam knokenbrot 🙂