Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@nanika ahoj, vcera som natrafila na tento clanok....vsetko sa da 🙂 http://lesk.cas.sk/clanok/92733/matke-7-deti-hr...
@nanika ahoj...ja si myslim ze urfcite...moja sestra vazila pred 2 rokmi 93 kg...to bolo jej maximum...nikdy nebola chuda ani chudsia...na zakladnej vzdy najtucnejsia z triedy..🙂 mohla mat tiez tych 80 kg.., do pasa ani taka silna nebola ale stehna mala asi geneticke po nasej babke...a dnes ma 57 kg...ale nie len to ze je stihla...je doslova vycvicena..perfektna postava,stihle svalnate nohy,krasne tvarovane ruky,ploche svalnate brucho a o chrbate ani nevravim...
...no neprehanam...kocka riadna...takze urcite ta pusti aj nizsie...jedine co ta nepusti je kostra...cize ak mas vacsie boky tak ta pusti len tam kam moze...
@yennn ahoj..mas pravdu ten pocit ked predavacka ledva zodvihne zrak a zahlasi na vas nemame ..to je take neprijemne...citim sa vtedy ako nejaka chudera...ale zasa su dni kedy sa citim aj tak pekna...je to take vseliake ale najlepsie bude ked schudnem...totzo je pre mna prilezitost zistit kto je skutocny priatel🙂 🙂🙂 vsetko zle je na nieco dobre... 😉
ale tiez si myslim ze je rozdiel vazit 80 kg bez cvicenia a 80 kg s cvicenim...a tiez 58 kg bez cvicenia a 58 kg s cvicenim...
@maya30 Na to nemam slov, len wow, vyzera na sestru svojich deti. Beriem si ju za vzor. Inak je tam spomenuta dolezita vec. "Robím domáce čili papričky a zdravé jedlá. Už nie som tá žena, čo predtým. Veľa sa spolu prechádzame a robím všetko preto, aby som bola štíhla." Ma byt na co hrda a to, ze je to dozivotne snazenie, je nepopieratelne.
@ined o tretej rano pecies torty? su ozaj nadherne, ale ked nemas dostatok spanku, to by sa mohlo odrazit na chudnuti, ked budes unavena, budes aj hladnejsia. To video je fajn, lebo ked si zacvicis vsetko, dobre sa spotis a pri zumbe som mala pocit, ze zo mna az tak nelialo a mala som trosku chut na zmenu. 😉
@macekovam Dakujem za podporu. Len si trieskam hlavu o stenu, ze co som nechudla, ked som bola mladsia, bez deti, mohla som byt aj pol dna v posilke, sama sa stravovat, aj ked som zila s nasimi. No nic, ked sa to da pri 7 detoch, tak to snad zvladnem aj pri 3 🙂 Tesim sa zajtra na hlasenie, nieco zliezlo, nebude to sice ani kg, ale nevadi, uz to snad nie je voda, ale cosi aj z tuku 🙂
@groka ked si to masko udusis na prirodnop so zeleninkou (na kvapoke oleja) tak to nie je zlo,stale sa snaz jest co najmenej mastneho a tazkeho....ja som niekedy inspirovala receptami na mimibazare-tam si zvil len kolonku "dieta" a najde ti kopec receptov,ale aj napr. v knihe 90 dnova dieta su receptx ktore sa daju pouzit a su chutne ....a na zaciatku tejto temy (okolo strany 50 ? ) je hrpmada receptov ktore sme spolocne popridavali pre inspiraciu 😎
ahojte, dlho som tu nebola....ani vás nejdem dočítať bo je to skoro 40 strán, to by som asi ošedivela 😀 ...verím, že sa vám všetkým darí a máte sa dobre...ja som na tom zatiaľ v pohode, žiadna kríza sa zatiaľ nekonala, i keď včera to bolo trošku zložitejšie ohľadom dodržiavania časových intervalov na jedenie bo som mala skúšku, ale našťastie sa podarilo 🙂 ....som zvedavá na zajtra, že či bude niečo dole abo nie..
@nanika vsetko sa da,najlepsie je vyskusat to na sebe a dozvies sa,dozvies sa ci mozes mat vahu 60 kil aj ked si ju mala ako dieta,aj ked si telo moze pamatat ze si ju mala davno,podla mna si pamata a dobre vie,ze vaha 80 a nabraty tuk je pre tvoje telo nadbytocny,nema tam co robit,podla mna ho pri silnej vydrzi pusti,neexistuje ze sa budes stravovat zdravo,nerobit ziadne prehresky a stagnovat? to nejde-mozno urcity cas (maximalne mesiac) pobudnes na jednej vahe ale tak sa telo spamata a presvadcis ho ze to s chudnutim myslis vazne 😎
Pozri,ja som mala vahu pred porodom 90, pred 4 rokmi ked som chudla,zacinala som z vahy 94,dostala som sa na vahu 74,ale do tehotenstva som ju takmer celu nabrala nazad,telo si ma vraj aj pamatat z akej vahy chudlo niekedy a na nej sa tiez zastavit,ale mne sa na vahe 94 nezastavilo,pekne islo dole 😎
@nanika jja tiez neviem ci nieco zliezlo...ale ak aj nezliezlo robim preto myslim ze co mozem a verim ze aj pomaly dojdem k svojmu cielu...len nesmiem dopustit aby som to vzdala...tesim sa na prve zhodene kilecko🙂 🙂 ja cvicim s dvoma detmi....aj teraz ich mam pri sebe a musela som odcvicit vcerajsie brucho lebo maly dostal vecer teplotu a bolo po cviceni...no ja ti neviem keby si aj zamlada dodrziavala zdrave stravovanie mozno by si bola teraz chuda ale nevieme...hlavne ze sme sa spamatali...uz mas deticky a teraz sa uz mozes sustredit aj na seba...ja som sa po prvom nejako nesnazila chudnut lebo som vedela ze po roku chcem druhe a tehotenstvo by ma frustrovalo...teraz ked uz mam 2 deticky chcem popracovat na telicku svojom🙂 🙂 a tak to uz udrziavat...myslim ze az teraz sa mi to oplati...skor nie...ale to je moj nazor..
@nanika este nie je tak neskoro! nevycitaj si, ze si nechudla skor. dobre, ze si sa rozhodla teraz, lebo o 10 rokov neskor sa uz zenam chudne ovela tazsie. aka bude tvoja optimalna vaha uvidis. dolezite je, aby nas ciel bol realny. ak si mala cely dospely zivot 80 kg, tak aj 70 kg by bol uspech. zalezi aj od toho aka si vysoka a aku mas stavbu tela.
ak nebudes mat prebytok tuku, ale budes mat dostatok svaloviny, tak mozes byt spokojna. ja si nemyslim, ze pre vsetky zeny je idealne aby mali 50 kg. niektorym to vobec nepristane, vyzeraju nezdravo.
@macekovam tvoja sestra asi posilnovala, ze? a to musela riadne, ked ma telo samy sval.kolko ma rokov? mne sa tiez podarilo tak vymakat v 27 rokoch.
kocky to chudnutie z nestastia, z nervov, nie je vobec zdrave. pri takom chudnuti odchadza vsetka svalovina. my by sme mali chudnut tak, aby odchadzal tuk, ale cim menaj svaloviny. preto si treba striehnut tie bielkoviny a cvicit.
@adky dakujem moja na tom MMB som uz kukala aj ja tie receptiky
baby dobre ranko,prajem prijemnu nedelu
povedzte mi,co ma moj syn,toto kiahne nie su,nevyhadzal sa viac,nema ani tie od vcera napite vodou,teda ze pluzgieriky,dokonca mu to mizne
na nervy som poraidne z neho
no a moja vaha sa zas drzi,ja mam dole zatial len -200g od pondelku,urcite sa zajtra vazim naposledy a potom az v pondelok,asi mi to nerobi dobre 😀 a psychika uraduje,lebo ozaj ja nemam z coho priberat a nema sa mi z coho vaha drzat,mrcha konci,ze by mali vplyv na to tie 2 male fasirky?ktore som jedla o 13:00?nechapem
dnes si to ustrazim este viacej
teraz som mala 2ks slnecnicoveho chlebika s maslom a platkom syra nizkotucneho zelenina,kava,desiata bude jogurt
@groka mne tiez vaha lieta cely tyzden, niekedy stagnuje, niekedy vyleti a potom zo dna na den skoci o pol kg dole 🙂
Ja som mala na ranajky ten Ivov chlieb z chudnutie-ako, flora light, sunka kuracia a nizkotucny syr, baby rajcinky. Desiata polotucny jogurtik biely, za hrst jemnych ovsenych vlociek a polovicku vacsej hrusky na kocky. Uf, som plna. Na obed polievka morcacia, dojem po malom a ja si uz nalozim bez cestoviny. Pecene kura bez koze, mne sa ujde aj tak len prso, celozrnna ryza a brokolica na pare. Mam tam este zo vcera polku cinskej kapusty, budem musiet s nou nieco este spachat najneskor zajtra, nech nepojde smer kos.
@tinika spomina tam nejaku dietu ktoru jej naordinovali uz v tehotenstve a po porode v nej zrejme pokracovala....myslim si ze zo zaciatku ta dieta mohla byt dost prisna, pokial vaha ohrozovala zivot, ale co presne jedla to nepisu...pre nas je dolezite vediet ze vari domacu stravu, ziadne umeliny, netvrdi ze kila odisli ani nevie ako (ako to tvrdia v telke modelecky co maju mesiac po porode postavu pevnu akoby nikdy nerodili) ale priznava ze sa stale musi snazit aby zostala stihla. Ak to dokazala ona s tolkymi deckami, tak my s 1-2 dietkami duplom, no nie ? 😉 🙂
@adky pre teba tych 58 nie je vobec nerealnych, ide ti to krasne 😉
@filipal ahoj ..sestra ma 34 rokov..1 dieta..7 rocne...a ano aj posiluje ale len doma... tiez plava a chodi sa synkom korculovat teraz v zime a tiez taha na bicykli.to ma najradsej....ale sportuje podla mna az moc...niekedy aj 3 hodiny ..ale zto tak..ze idu sa korculovat..,vecer si idu zas zaplavat a potom si este vybije zvysok energie..ale zasa...ide za svojim cielom...a ked ma na to cas,chut a silu...ja radsej pomalsie...ale zasa tiez chcem mat v lete nove telo...aspon o 10 kg menej ako minule leto...uvidime..zalezi to odomna..
Ahojte. Joj mali sme dlhu noc, mala ma teplotu 39,3, ale momentalne jej klesla , dali sme jej panadol a musela som jej dat aj zabali, tak teraz ma 37,3. Uvidime ci to pojde hore a ked hej tak musime ist na pohotovost. ☹ Neviem co to moze byt, ci zubky alebo nejaky virus, lebo uz aj kasle. ☹ Hruza, nech to cim skor prejde 😠
Mnam,toto sa mi paci,musim vyskusat a hodim sem foto 😉
Pangasius s jogurtom
Budete potrebovať (pre 4 osoby):
4 plátky ryby, šťavu z 1 citróna, soľ, zmes korenia na ryby, 3 jablká, kúsok zeleru, 200 ml bieleho jogurtu, 300 ml paradajkového pretlaku
Postup:
Rybu umyte, pokvapkajte citrónovou šťavou, zľahka osoľte, okoreňte a vložte do pekáča. Nastrúhajte jablká a zeler a pridajte ich k nej. Zmiešajte jogurt s paradajkovým pretlakom, prilejte do pekáča a dajte piecť. Podávajte s varenými zemiakmi alebo brokolicou.
Ahojte babenky prajem vam krasne dobre ranko a prijemme stravenu nedelu,jak sa bavite o tych kilach tak aj moj sen je 58 takže ešte tak 7kg čo je pomerne dost,ale chut a vydrž tu je tak urobim preto maximum 😀
@adky o tebe vobec nepochybujem že by sa ti to nemalo podarit,a verim že ty svoj sen teda tych 58kg uskutočniš,kedže už maš toho vela za sebou tak tie zvyšne kila ta neodradia len tak dalej 🙂
@nanika ja to mam taktiež s vahou ako vy najprv mi soji,potom mi o pol kg vyleti a ku koncu tyždnu zlezie aj o pol kila dole,pre mna je doležity pondelok čo ukaže vaha,kedže som si ista že nerobim dake velke prehrešky,pijem poriadne 3l,takže snad ma v pondelok vaha nesklame 😀 🙂 😉
@macekovam tak to je sestra sikulka! 🙂 🙂 myslela som si, ze je mladsia. perfektny vykon! 🙂 je pre teba insiraciou, ze?
@michaelapillarova ak ti mozem poradit, zatial nemusite na pohotovost. u deti su teploty bezne a teraz su virozy. ja som vzdy cakala tri dni a az potom som sla k lekarovi, ak to nepreslo. totiz na virozu ti aj tak nic ine ako panadol nedaju...a antibiotika maju vzdy dost casu. v cakarni u lekara dieta zvacsa nachyta este aj nejaku komplikaciu.
TIP ak idete na navstevu alebo oslavu kde bude hromada jedla:
Uši
Skúste si masírovať ušné lalôčiky 30 sekúnd predtým, ako si sadnete k slávnostnému stolu. Táto praktika zníži vašu chuť, prebudí náladu (stanete sa zábavnou spoločníčkou) a dokonca pomáha znižovať stres a nervozitu!
Prežúvajte!
Ak sa sviatočný stôl prehýba pod dobrotami, nie je ťažké prejesť sa až do ďalšieho dňa. Oveľa lepšie však pochodíte, ak všetko iba ochutnáte. Snažte sa každé sústo poriadne požuť (25 až 30krát), rýchlejšie si navodíte pocit sýtosti.
Na druhý deň
Predsa ste neodolali a napchali ste do seba tucet babkiných koláčikov? Prehnali ste to s alkoholom na firemnej párty? Netrápte sa, nie je to predsa koniec sveta. Podľa odborníkov je najlepšie, ak sa vám na druhý deň podarí presunúť jedlo na neskôr. Raňajkovať by ste mali niečo ľahké až okolo obeda. Dáte tým svojmu tráviacemu systému šancu, aby si trochu oddýchol a predýchal vašu pažravosť z predošlého dňa.
😉
Dodržujte tieto pravidlá:
- Počas diéty pite minimálne dva litre vody denne.
- Kávu alebo čierny čaj si dajte len výnimočne.
- Vhodné je absolvovať počas diéty lymfatickú masáž.
- Športovať môžete bez obmedzenia.
- Keď budete mať chuť maškrtiť, dajte si sušené jabĺčka alebo teplý kompót so škoricou a klinčekmi (zdroj blesk.sk)
Uz som uplne zabudla ako som niekedy zboznovala teply jablckovy kompot s klincekmi 😲 mnaaam 😀

Ranko, taka teoreticka otazka na zamyslenie. Ak som nikdy nebola stihla, uz na zakladke som mala 80 kg a tie mam vacsinu zivota, teda okrem casu, ked sme sa snazili o deti a bola som tehotna, vtedy som mala maximum 103 kg... je mozne sa dostat na vahu, ktoru som mala este v detskych casoch? Myslite, ze to pusti? Raz tu mala jennn tusim taku myslienku, ze telo si pamata a ked sa dostane na vahu, ktoru malo dlhsi cas, tak tam aj dlhsi cas skysne. Neviem, ci je realne vobec snivat o 60 kg, ked som ich mala asi v 5. triede na zakladke, mozno skor :(