icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

tinika
16. jan 2011

@maya30 ved hej ale čo v diete? niekedy aj detial je velky rozdiel

adky
16. jan 2011

@elen58 ja tiez rybky zboznujem a hlavne pangasiusa,kedze nema kosti, ryby mam radsej ako hociake maso ake existuje 😎 ...zatial som rybu mala len vyprazanu (tu neznasam) a lahsiu variantu-len tak osmazenu na masielku s korenim (taku som mala aj na vianoce) ....ale ten recept ma zaujal 😀

macekovam
16. jan 2011

@filipal ano je pre mna vybornou inspiraciou...a tiez butlavou vrbou..vie pochopit co citim...a povzbudzuje ma🙂

groka
16. jan 2011

baby viete co robim?naklepala som rezne bravcove a na par kvapiek som dala postruhanu mrkvu s postruhanym petrzlenom,chytilo oranzovu farbu ,zaliala vodou,hodila do toho rezne neosolene,neokorenene,take hole ☹ chudatka ☹ 😀 a hodila na kolieska mrkvu,petrzlen,kalerab na kocky a a hrasok domaci,mrkva a hrach je sladky sam o sebe lebo mame domacu zeleninu tak hadam to nebude taka zbrnda a prvy krat robim taketo nieco,tak voec neviem,co z toho bude

nemozem to trosku osolit,alebo ja neviem,nieco na chut?

groka
16. jan 2011

rybu mam aj ja doma pamgasia,s tym jogurtom,neprisla som tomu este na chut ked som to citala,tak ja radsej este ee 😀
ako ja by som si rada urobila rybu len na masle ale obycajnom,co je asi kravina,to mam na flore light robit?a zapecene to so zemiakmi?

adky
16. jan 2011

@groka vegeta bez glutamanu by tomu na chut trosku nepomohla? Ak nie tak stipka soli neuskodi 😉

adky
16. jan 2011

@groka ja som robila rybu na zivocisnom masle (alebo ako sa vola-my to volame "kravske" maslo 😀 )

michaelapillarova
16. jan 2011

@filipal dakujem. Dufam, ze jej to cim skor prejde

groka
16. jan 2011

@adky to maslo to nie je klasicke tke rajo 82 perc tuku?

macekovam
16. jan 2011

@groka to by malo byt asi este tucnejsie..to kravske...teda to nase kravske je najtucnejsie...

groka
16. jan 2011

@macekovam spravim si ja tu rybku v utorok na masle s tymi zemiacikmi 😉 ved tak ci tak cele maslo tam aj tak nedam to ja krajam trake platky a ukladam na rybku a zemiaciky

adky
16. jan 2011

@groka ja ho nedavam vela,len malinky kusocek na panvicu,podla mna v takom mnozstve pri chudnuti neublizi 😎

groka
16. jan 2011

@adky ja šlahnem zas rybu na pekac,oblozim zemiakmi,dam rybacie korenie,poukladam masielko a teraz asi podlejem vodou a peciem v trube,inak som este olej davala na spodok

groka
16. jan 2011

no dala som polievku idem dat druhe a potom cosi porobim v byte a ja pojdem potom s malym spat,som unavena strasne

tinika
16. jan 2011

huraa nasla som strateny papier s mierami mojimi 🙂) tak mam čo robit 🙂

adky
16. jan 2011

@groka no,ak robis aj pre rodinu tak sa ti to oplati dat do truby,ja ked robim-tak len pore seba a len na jeden den,takze mam to rychlo,takto na panvici 😀

groka
16. jan 2011

baby ten obedik bol velmi mnam a to maso bolo sladke,ja neviem z coho,podla mna nabralo stavu z tej mrkvy a hrasku a pri tom som nesolila ani nic ine,ale bolo to velmi chutne a mm ze on to okostuje,no ja im to v tyzdni spravim,budem iim to chutit a ja som sa z toho taaaak najedla,mnam
dnes mozno zacnem uz trosku cvicit,dam par brusakov na zaciatok

groka
16. jan 2011

inak dnes to tu nejako viazne,ale tak je nedela,kazdy ma svoj program 🙂

katkav
16. jan 2011

@groka my sme boli na dve hodinky vonku a maly spinkal, tak som sa silno prechadzala, uz spinkal aj doobeda, som zvedava aka bude noc, aj ked teraz je mrzuty kvoli zubkam, este si vecer zacvicim a pohybu na dnes asi bolo dost 😉 idem si dat salatik s cottage cheesom 😉

filipal
16. jan 2011

kocky, ja som robila kurca na vine:
narychlo opeciem porcie kurcata na zozpalenom oleji a vyberiam (aby sa zatiahlo a bolo stavnatejsie)
potom na tom istom oleji dusim cibulku, postupne cesnak, prilejem biele vino a vlozim kurca, bobkovy list, pod pokrievkou pomaly dusim.(dolievam trosku vody) na konci sa mozu pridat olivy. podava sa zo zemiakmi a salatom alebo aj ryza je vhodna priloha.

ja robim aj rybu na oleji. ryba je vyborna aj v alobale s kolieskami cibule a zemiakmi....

pri tychto jedlach ani necitite, ze drzite nejaku dietu....su vyborne! 😝 😝 😝 😅

akika722
16. jan 2011

ahojte 😎 ako???

adky
16. jan 2011

@akika722 ahoj ,aspon niekto tu je 😀

akika722
16. jan 2011

@adky 😀 teraz odišla navšteva 😖 a detuchy spiaaaaaaaa 😎

adky
16. jan 2011

@akika722 ja som predchvilou prisla z prechadzky,boli sme sa prevetrat bez kociara 😀

yennn
16. jan 2011

aaaahojte 🙂

yennn
16. jan 2011

@groka @adky ja som prestala pouzivat vegetu ci zeleninovy bujon, ale pouzivam taku BIO vegetu z DM marketu od Alnatury - to davam do polievok, vyvary z toho do masa ci zeleniny. A to pouzivam aj pre maleho, a nesolim uz vobec

jojina11
16. jan 2011

@yennn ahoj, idem dočítať, včera som musela odísť od počítača

adky
16. jan 2011

@yennn ahoooj,som ta tu zastihla-paraaada 😀 , my doma pouzivamy vegetu znacky "dobrota" ta je bez glutamanu

yennn
16. jan 2011

baby ja ked som si precitala ten clanok, nejak extra ma to nevzrusuje, ale na zaver som sa pocudovala na tej spolocnej foto s detmi, zavolala som muza k pocitacu a povedala mu intro - na fotke je otec, matka a 6 deti - ktora je matka? Tak ukazal na tu uplne napravo 😀

yennn
16. jan 2011

@adky no tiez mam pocit ze uz sa tu dlhsie míňame 🙂 Ako sa dari? Uz si sedmickova? 😝