Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@bombulka200 @adky
moj muz vazi 70 a este je o centi-dva nizsi odo mna takze my dvaja sme teda fakt parik, ked ja mam "svoje" obdobie
@yennn no tak môj je vyšší odo mna... má 173cm a ja 159 😀 takže asi tak no ... 😝
@lilithka26 vau,super recept.....a bez soli sa viem zaobist,nikdy som moc nesolila-ak sa dalo tak skoro vobec 😎
http://www.flora.cz/edenicek/eden_kalk.php
treba si kliknut na ten obrazok kalkulacky, toto je lepsie ako na mirovych strankach a ak sa tam zaregistrujete, da sa to ukladat, takze si naratate cely den stravy.
kolko na jedlo si treba vydelit u mna 7000/5 jedal je 1200 na jedlo. Ten jogurt podla toho aky - smotanovy by mozno aj stacil, ak ratas na desiatu menej, aby si mohla na obed viac zjest. Polotucny ma okolo 400 kj na 100g, ochuteny myslim
@lilithka26 super, ze si spat, ako by to bolo, keby tu zakladatelka nebola. Myslim, ze ta tvoja dieta nakoniec bola uspesna, 2 kila stale dole, to nie je zle, teraz uz len pockat, ako to nastartovalo organizmus. No baby, predsalen som stupila na vahu, ale ziadna zmena, ani som to necakala, predsa len, vikend doma neznamena velke dietovanie, ale o tyzden uz budem mat hodnovernejsie vysledky, verim, ze minusove. Dnes sa snazim krotit, dala som si tyzden v znameni dodrziavania pitneho rezimu, cize kazdu hodinu pohar vody a okrem toho pred kazdym jedlom dalsi. Poviem vam, brucho mam asi o dve cisla vacsie od tej vody, ale neva. Udrzala som jedlo v normalnych medziach a ani nemam chut na chipsy, ked si predstavim, ze by som mala vypit dalsiu vodu 😀 . Inak som mala dnes pol krajca chleba s rybacou natierkou a kusok vianocky ku kave. Ale vsetko domace, cize si kontrolujem, kolko tuku do toho pri peceni davam a do kavy polotucne mlieko a mala lyzicka cukru. Na obed mam zeleninove placky, teda ak ich vyberiem z mraznicky a na vecer idem chystat zeleninovy salat. s tuniakom. Kalorie som tomu nezratala, ale ja tak velmi fungovat nemozem, nemam na to nervy, cize sa budem snazit len nasprtat nizkokaloricke potraviny a viac ich pouzivat.
Ahojte 🙂 , moja vaha je 83.5 kg ( ubytok 0.2 kg nic moc ☹ ) obvod prs 107cm, obvod pasa 104cm ( ubytok 9 cm, len nejak nevidno) a boky 109 cm ( tam som nejak zahadne pribrala 6 cm)
Ja som uz po ranajkach ( stale stavickujem) desiata banan, obed vyvar zo vcera. A stihli sme aj dlhu prechadzku vonku 🙂 . Idem uspat maleho a sned by som aj zacvicila zo zumbou, tak som zvedava ci to vyjde 😉
@dominikuska looooooooooooooool, co tipneu na zadok z brucha padla? aj tak blahozelam 🙂 Hlasim, ze pica je spapkana 🙂 Nebolo to zle, len si treba zvyknut na ine chute🙂
Zeby postupne padolo dole? Ja nohy mam chuducke aspon lytka a clenky 😀 . Len brucho ako v piatom mesiaci 😠 a trosku vacsi kufor 😀
@yennn stale ratam kj aby som vedela, kolko z daneho jedla mozem zjest. myslim, ze to mam v oku, ked si robim ranajky, no ale je rozdiel, krajec a krajec chleba. napr tie na sendvice z tesca su malinke, cize si dam dva. ale z hutneho chleba si musim dat bud polovicny, alebo tenucky, lebo by som sa do ranajkovych kj nezmestila.
@dominikuska ooo tak to aj ja, ako v piatom tt
@dominikuska inak tie ubytky mas za aky dlhy cas? ;0
@marthuska za tyzden
no ja som v pase len -2cm.
kde su tie casy, ked som mala taky pas, ako pocet kg, fakt to tak sedelo. Teraz mi tam 7 cm lieta, tak sa da predpokladat, ze aj ked schudnem, nieco na pase bude stale :(
@yennn su stranky kde len zapises co si jedla a samo ti to vyrata kaloricky prijem. Inak prijem kalorii je velmi individualny. V ziadnom pripade nemoze kazda z nas prijimat rovnake mnozstvo. Pri com by jedna chudla druha moze priberat. Ide o tom kolko mas kg, zjednodusene velka masina potrebuje viac paliva. Dam ti potom aj stranku kde sa ti vyrata bmi a a k tomu ti napisu kolko kalorii mas prijimat na udrzanei tejto hmotnosti a kolko ak chces zdravo chudnut. Potom si tam vzdy raz za tyzden tam das novu vahu a vyrata ti to zasa menej kalorii. Ale teraz n to nemam cas, musim ist varit. Ked budem mat cas tak to pozriem a poslem ti to. Je to vlastne technicky zaklad chudnutia. Ale ja na ratanie kalorii fakt nemam nervy.
Ja som ani ako pubertacka nemalo perfektny pas, skusala som schudnut na 60 cm, ale asi minimum co som mala tak bolo nejakych 64-67, a aj to hned rano po prebudeni, k veceru zapracovala asi gravitacia a bolo uz vidno mini brusko 😀 , ale teraz by som take minibrusko brala a nie pneumatiku ( aj to tu najvacsiu 😀 )
@lilithka26 no ved na stranke chudnutie-ako.sk ti to presne takto vypocita ako pises 😎
@dominikuska 83.5 si mi hlasila uz prvykrat, takze podla tabulky ubytok nie je. Mozem to tak nechat?
Nezufaj, organizmus vyčkáva či to myslíš s chudnutím vážne a keď budúci týždeň zistí že áno, tak pustí, neboj 😀
A čo sa týka mier - mám ti ich takto zapísať? Nechcem ta demotivovat ale mam pocit, ze si sa asi neodmerala spravne - ved ako by si mohla za tyzden 6 centi pribrat? A tiez 9 centi v pase neviem, to by si urcite na nohaviciach citila.
Mozem to zapisat ak chces, nie je problem. Ak si sa teraz merala spravne, tak to mozme nechat ako odrazovy mostik.
Ahojte babule
docitavala som a mam z toho riadny gulas tak sa nevyjadrujem jednotlivo - ale celkovo vidim ze nam to ide supeeer 😉 Ja mam dole dajme tomu 0,5 kg - nemam digitalnu vahu - takze len odhadujem cele a 1/2 kg... Odvazim sa presne u nasich - len neviem kedy to bude takze zatial aspon takto... 67,5kg. Merat sa budem tiez len raz za mesiac - takze miery do tabulky mi mozes dat rovnake @yennn - dakujeeem 🙂

@marthuska co sa tej vahy tyka - moja vaha sa teda aspon tvari, ze rata presne. Pre kontrolu 😀 - moze mat babyrajcina 12 g?