Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ja neratam , mam to uz v oku, ked mam potravinu, co odhad nemam, kludne odvazim... ale takto mi to vyhovuje, ja bez kj kontroly dokazem so sladkym ist aj na 20000, takze tak. Nech kazdy chudne, ako mu to vyhovuje, kazda sme ina.
uz som zistila, co ma tak v piatok rozhodilo, ze som zrala, sproste hrozno:( Asi si budem pisat, comu sa mam vyhybat a robi mi bordel s cukrom v krvi
http://www.radsvetla.inky.sk/novic/resources/ta... vytlacit a hodit smer kuchyna, zide sa 🙂
@yennn hej mozes nechat tak, ja si opravim vo svojom debilnicku 😉 .
Vy ste sa tu strasne rozkecali, nestiham ani citat, dnes mame hekticky den s deckami. Mozno vecer sa sem dostanem a mrknem na tabulku 🙂
@yennn ten pas je podla mna ok, minuly tyzden mi skoncila menstrucia, takze viac menej mi len splaslo brucho 😀 , a boky nechapem ako je to mozne, nepamatam si ako som sa minuly tyzden merala ale uz si dam nato pozor.
dostala som skvely napad, tento rok miesto vypekania 15 druhov kolacov na vianoe radsej kupim nejaku knihu o vyzive a este usetrim 🙂
@pink_lady ja som to takto robila vzdy ked som potrebovala schudnut a vzdy sa mi to podarilo. 🙂 Medzitym som sa co-to naucila o spravnej vyzive takze som dnes trosku mudrejsia 😝 , ale tiez to dodnes nezahrnalo KJ.
Ja to skusim, ak mi to nezaberie vela casu, len aby som mala predstavu - len zo zvedavosti. 😀
Ale nie celkom suhlasim s tym po 17 nejest. Zalezi kedy ides spat.
@dominikuska tak ja neviem, ja som asi blba 😀
ja mam uplne ine miery povodne tvoje zapisane, dufam ze som to nejako nezblbla - nevies pozriet kedy si mi ich nahlasovala?
Obvod prsia cm 103 107
Pás v cm 113 104
Zadok v cm 108 109
prvy stlpec povodne miery, druhy stlpec dnesne miery
ha, tri kolace, tak ja aj tak planujem, ze asi jeden upeciem, ale viac nie, lebo nikto to nebude jest, len ja, aj tak nam nasi daju, sestra da a ked pride navsteva k nam, kazdy je vyzraty z domu a tu si nikto nic neda. Potom mi je luto, kolko som sa s tym najedovala a tak to postupne do seba tlacim... A to su kila kolacov. Takto sa z domacnosti najedia inde, pripadne, co tu pristane od inych a bude klud. Treba predvidat, ja sa poznam, tak co si budeme klamat. Decka su v tomto o mnoho mudrejsie, ked ich nevynukujes, nenapracu sa. Oli si da zo sladkeho kustik a potom strati zaujem, to ja o sebe teda povedat neviem, kde sa stala chyba v mojom detstve neviem, ze som taka pahltna...
@nanika ako keby som o sebe citala. a @adky tu pisala ze treba odstranit stres ktori nam to sposobuje. To je uplne spravne, ale horsie je ze mne ten stres sposobuje mala a ta sa odlozit neda 😅 Nie ze by za to mohla, ale jednoducho som v strese. Je to velmi aktivne a narocne dieta. Cely den sa jej venujem, hram sa s nou, zabavam ju, behame s kocikom co najviac po vonku lebo ked nie tak place a place. Ked konecne zaspinka tak rychlo šup šup porobit co sa stihne, navarit atd. Noci jedna taka jedna taka, niekedy skoro vobec nespim co mi tiez nepridava ked mam potom cely den fungovat. A horalkou sa potom chlacholim. Doslova si to telo ziada. Proste som strasne vycerpana, niekedy az tak ze sa musim riadne drahemu vyplakat aby bolo dobre. A prave preto chyba energia este aj vymyslat dietne veci a varit osve. Sladkosti a rozky su vzdy po ruke a tu je kamen urazu 😒
@yennn Prečo mám nakázané pribrať??? Len to nieeeeee 😉
A tých 1400 na každé jedlo odporúča ten Miro na tej stránke čo ste sem dali. Ja mám tiež rozhádzané KJ. Raz zjem viac, raz menej. To keby som chcela dodrživať musela by som si nájsť len pár jedál s presným množstvom KJ a tie dookola jesť a to by ma nebavilo. No a rizoto si musíš rozpočítať. Ideál pre teba by bolo najskôr navážiť a potom premiešať ak to chceš takto striktne dodržiavať.
@sssimi ved pamatas ked som v prvej verzii tabulky dala do silvestra ciel vyssi, nez mas teraz 😀 😀 😀
Inac baby mne sa tych 1400 na jedno jedlo nezda. Moze to byt ako vodítko - priemer.
Ale inac by to malo byt takto:
R - 25%
D - 10%
O - 30%
OL - 10%
V - 25%
Plus minus 5% rozhodit medzi ranajkami a vecerou, to uz som si neni presne ista.
@yennn no takto mi to dava zmysel, prsia mozu takto kolisat, rano si maly asi nevytahal vela mliecka 😀
takze nechame takto ako mas napisane
@michele11 ked pises o vikende doma, viem co mas na mysli. My ideme buduci vikend svokrovcom, a tam padne 15000 KJ na ranajky len take fukoty ☹
Svokra nechape pojem zdrava strava / dieta. Ked bola mlada, vyoperovali jej 40 zlcnikovych kamienkov...
Ked som naposledy vazne sa snazila schudnut, musela som jej povedat, ze mam zdravotne problemy a doktor mi kazal dietu drzat prisnu. Nebola to az taka loz - obezita predsa zdravotny problem je, nie?
Takze uz teraz mam strach buduci vikend co bude. To prideme domov, zacnem vybalovat z auta tie vajicka, zeleninku a pod. co od nej dostaneme, a tam zbadam naspodku kufra zabalene vsetky bravcove rezne, co sa nezjedli na obed (pricom ja ani moj muz to nejeme) , a este 2-3 studentske pecate - no nezozer to 😀
Po tomto vikende by sa nic nedialo, kebyze dam 1-2 dni detox, ale kto ma chut na detox, ked sa za dva dni rozozere...
Ani moj maly nechce sladkosti, je sice pravda, ze ja mu ich ani nedavam,. ale zvykne ma obcas prichytit ako sa napchavam tak mu dam ochutnat, ale viac uz nepyta. Sem tam takto zhresime, vacsinou sa snazim ist mu prikladom v jedeni, ale ked zaspi tak som ako utrhnuta z retaze ☹
u mňa -0 za týždeň, čo už, uvidíme čo bude ďalej, blahoželám všetkým, ktorým sa to aspoň trochu podarilo
@nanika 🙂 neviem kde sa stala chyba v tvojom detstve, ale viem kde sa stala v mojom (mami prepac, z nicoho ta neobvinujem, lubim ta!) - spominam si ako sme museli veeeeeeeeeeelmi dlho sediet v nedelu za stolom, az kym sme nedojedli, aj napriek tomu ze sme nechceli uz jest.
A tiez nespominam si, ze by v chlebiku na desiatu bola nejaka paradajka, alebo uhorka, ci salat....
@yennn ,to presne ako keby som o svojej svokre čitala.Ona nechape ,že sa chcem trošku lepšie stravovat a ked poviem že chudnem tak sa mi bud zasmeje alebo povie a na čo? 🙄 A začne mi nukat všetko možne od sladkeho až po chipsy a kolačiky ake upiekla a nikto to neje.A čo ja som prasa aby som všetko zožrala???Nie? Ked mi nechuti tak nejem nech ju aj porazi ,mne je to jedno.Ja sa nebudme napchavat len preto aby som niekoho neurazila.Aj do maleho kadečo pcha a ten jej to nadrzovku vypluje a ešte aj povie fuuuuuj 😀
baby aj tie čo ste neschudli netreba zufat,ono čim pomalšie to ide tym je to lepšie a zaručenejšie že sa tie kila nevratia.A hlavne treba pozitivne mysliet a dookola si hovorit že to zvladnete ,schudnete a musite si verit. 🙂 Je to tažke ale my to dokažeme. 😎 A ked je zla nalada treba zobrat detuše von a trošku si prevetrat hlavu.

babulky neratajte kJ to je dost zavadzajuce a kooolko casu to zaberie 😅 radsej podme na to tak, ze vyrazdime sladkosti, sladene vody - ja pijem len cistu z vodovodu, trosku zmensime porcie, vyradime ochutnavanie pri vareni, a krmeni a po 17 uz nejeme ....