icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

bubinko83
11. okt 2010

@yennn inak bola som v meste a kupila som si meter .Chceš tie miery mojej "sexy" postavičky??? 😀

yennn
11. okt 2010

@smarti nebud smutna, buduci tyzden to urcite bude lepsie, uvidis ze sa to da. 🙂
Mozem sa spytat - mas pocit ze si niekde robila chyby? Alebo organizmus len vyckava... co si o tom myslis?
Ako si zmenila svoj pristup od minuleho tyzdna? Co si pridala / vynechala z jedalnicka / pohybu?
Mozem nejako poradit? 🙂

yennn
11. okt 2010

@bubinko83 no daj 🙂

yennn
11. okt 2010

@bubinko83 hlavne ze nemame toho isteho manzela 😀 😀 😀

bubinko83
11. okt 2010

inak kočky ja moc nechcem nejak jest bez tuku alebo tak,lebo to sa dlho neda vydržat.Skor chcem zostat na malilinkych porciach a vyradut uplne sladkosti a slanosti.A to večerne jedenie by som si aj nechala ,najlepšie nejest min.2 hodky pred spanim.To po piatej nejest to je podla mna už moc,lebo jednak cely život sa tak stravovat neda a po druhe ja by som to tak ani nevydržala.

yennn
11. okt 2010

Baby tabulka uz je skoro hotova, chyba uz len jedna kocka - a to @bobocka 😀
Aky som ja basnik, vsimate? 😀 😀 😀
Bobocka neskryvaj sa nam, co je s tebou? Baby uz su zvedaveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 😀 😀 😀 😀

bubinko83
11. okt 2010

@yennn takže miery: prsia:97cm , pas 85cm 😠 a boky 102cm.

yennn
11. okt 2010

Suhlas, tie opatrenia co pises, to by mohlo na zaciatok stacit @bubinko83

bubinko83
11. okt 2010

@yennn ,no čo ty vieš či nemame spoločneho manžela a fyzimoniou by sme sa trošku na seba aj podobali. Podla tvojej foto v pase 😀 😀 😀 Ale sradujem..............dufam 😉

bubinko83
11. okt 2010

viete čo by som ešte potrebovala nejake čajiky na odvodnenie,kedže ja uživam lieky na tlak asi by mi to mohlo.Dajte nejake typy??? 😉

smarti
11. okt 2010

@yennn no určite som robila veľa chýb, cvičila som 2x, začala som jesť zdravšie, viac zeleniny, menej pečiva, viac kyslomliečnych výrobkov, ale sladké sa mi nepodarilo obmedziť. Určite to robí svoje. A jem málo ovocia, s tým musím niečo urobiť. Ale dnes som sa naštvala, už to beriem vážne. Ale veľmi by som prijala, keby ste tu popísali čo jete cez deň, určite by to bolo inšpirujúce aj pre ostatné mamičky. Viem, že sa nedá rozpisovať celý jedálniček, ale aspoň jeden deň keby sme popísali.

bubinko83
11. okt 2010

@smarti ,ale ja myslim že ovocie moc nepotrebuješ a ked tak skor v dopoludnajšich hodinach.Skor by som sa dala na zeleninu. 🙂

yennn
11. okt 2010

@bubinko83 kokos, uz som videla dva take filmy. Obe skoncili vrazdou manzela 😀

marthuska
11. okt 2010

@yennn v nasej rodine sa tiez muselo vsetko dojest. ale ako vacsiu chybu vidim to, ze sme jedli malo bielkovin, same sacharidy. navyky z detstva su strasne.

adky
11. okt 2010

Som prave docvicila brusaky-ste mali vidiet jak sa mala rehlila 😀 😀 Za cely zivot ma este nevidela cvicit-necudo ze pustala take rehoty 😀 😀

yennn
11. okt 2010

@smarti tak som na teba hrda, ze si sa dnes nastvala a ides na to 😀
Napr. dnes som mala
R - celozrnny chlieb, flora light (trosku), kuracia sunka, paradajka, uhorka
D - jogurt
O - polievka, kuracio-zeleninove rizoto, paradajka, uhorka
OL - (mam strasnu chut na ten kolac co je v chladnicke) - mam v plane dat cottage a trebars sunka
V - bud urobim dusenu zeleninku so syrom (alebo vajicko alebo kur. masko - skratka nejaka bielkovina), alebo mozno skoncim len na polievke

Nie je to idealne, ale oproti mojmu predchadzajucemu stylu zivota spred dvoch tyzdnov, som uplna Zora 😀
A na olovrant by bolo fajn dat tiez celozrnny chlieb/pecivo - je to cukor s postupnym uvolnovanim a nizkym glykemickym indexom - takze malo by to pomoct predchadzat hladu po sladkom vecer

marthuska
11. okt 2010

@bubinko83
@yennn
alebo nase svokry a mamy boli ta ista skola?

bubinko83
11. okt 2010

@marthuska aj ty maš taku svokru? 😉

yennn
11. okt 2010

@marthuska a @dominikuska
chyba mi vas ciel do silvestra, muselo mi to uniknut, tak sem s tym 😉

yennn
11. okt 2010

@bubinko83 ten nas manzel sa nezda - zvladat dve to by sa este dalo, ale tri? 😀 😀 😀

marthuska
11. okt 2010

@smarti mozem ti poslat par ukazkovych jedalnickov, ale ci sa to da realizovat v praxi, to je otazne, kazda sme ina

marthuska
11. okt 2010

@yennn moj ciel tych 8kg

bubinko83
11. okt 2010

aj ja potrebujem min. 8 kg dat dolu

marthuska
11. okt 2010

@yennn tvoj jedalnicek ak budem mat napr ja do silvestra tak ma nespoznate 😀 slubujem, dam si fotku v blizkej dobe 😎

marthuska
11. okt 2010

@yennn
@bubinko83
nebudem sa akoze ... okunat a priznam, ze aj moja maminka mi vela v strave nepomohla, takze ano. aj ja mam taku svokru. teda aj svokru.

vejula
11. okt 2010

čafte kočky, tak my sme dnes boli v takom centre s malym kuknuť ine detičky 😉 ako to vyzera s tabulečkou, už ste dali všetky vahu????
Inak čo sa tyka mna tak ja som vlastne schudla to čo som za posledny mesiac pribrala, takže to boli tie nove kilečka, ale teraz to už bude určite ťažšie... ale babka k babce budu kapce 😀 😀 😀

vejula
11. okt 2010

@bubinko83 no to každa si vyradi niečo ine.... ja jem aj o desiatej ale to už len ovocičko, take normalne jedlo len do siedmej... a ja sa radšej zrieknem tuku ako sladkosti 😅 ako myslim radšej vynecham maslo... syr nie to je moja droga struham ho uplne všade, no do jogurtu som to ešte neskušala 😀 😀 😀

yennn
11. okt 2010

@vejula cakame na bobocka, uz som jej dvakrat pisala, nechcem ju nahanat. Ak neposle do vecera, tabulecku poslem, vyzera vyborne !!!

marthuska
11. okt 2010

hm, ja len tazko vydrzim bez rozka a chleba. hlavne ked ho upecie moj ocko, cely dom vonia. no a masla jedavam podla mna viac ako treba.

vejula
11. okt 2010

@yennn uhm, no bodaj by nie ked vedieš v schudnutych kilach 😀 😀 😀 ty jedna