icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

oliinka
19. jan 2011

@jojina11 dakujem.no ja jem asi tak 3x denne a pijem len perlivé minerálky,tie sa smu?stým pohybom je to tak asi rano zaviesť syna do školky,teda prechádzka s kočíkom a naspeť zase pobede prenho,nakolko som doma s malou na materskej tak toho pohybu nemám vela 😒 stránku pozriem

yennn
19. jan 2011

@jojina11 no jasnacka 🙂 zhresit je jedna vec, ale "stravovaci kolaps" je druha vec. Tak aspon viem ze to na mna stale číha, a ze si musim dat na to pozor. Uz obrovsky krok v pred je ten, ze som si nepovedala (ako kedysi) ze koniec, vsetko je stratene, kaslem na to.... dnes normalne idem dalej, vsetko ok 🙂 (az na to kilo hore 🙂 )

jojina11
19. jan 2011

@oliinka radšej menej a ked tak striedať, ale ja tiež pijem minerálky,lebo my obecnýá vodovod nemáme a naša voda nie je dobrá /teda neviem presne, ale radšej ju nepijeme/

oliinka
19. jan 2011

a jete normálný chlebík alebo pečivo?

jojina11
19. jan 2011

@yennn chcela som sa s tebou poradiť, také niečo , že jablčka , ovsené vločky, trochu vlašských orechov a asi pol lyžičky medu, môžem?

jojina11
19. jan 2011

@oliinka no celozrnný, je lepší aj pečivo, ale ja niekedy čierny, podľa toho aký sa mi podarilo kúpiť

zuzub
19. jan 2011

čaute kočky, ako sa máte? ja už som konečne zdravá 🙂 ale moje chudnutie je v čavese.... 🙄 ani vám nejdem písať čo som cez víkend varila 😖 že palacinky a sviečkovúúúúú 😲 no koniec, ale ja fakt už neviem čo mám jesť 😒

yennn
19. jan 2011

@jojina11 raňajky? Môžeš 🙂 .... samozrejme rozumne mnozstvo, mozno by nebolo zle odvazit si a nahodit do energ.tabuliek aby si mala predstavu kolko asi toho mozes...

jojina11
19. jan 2011

@zuzub som rada, že si už Ok a tak môžeš zasa na sebe popracovať

zuzub
19. jan 2011

@jojina11 no budem sa musieť posnažiť 🙂

jojina11
19. jan 2011

@yennn čo ja viem, myslela som desiatu

yennn
19. jan 2011

@oliinka mnohe diety uplne vylucia zo stravy chlieb aj pecivo. Na zdravej strave je uzasne to, ze to mozes, samozrejme urcite pravidla by to malo mat - nie 3 drevorubacske krajce naraz. Takych 60-80g mozes na ranajky a tiez na olovrant (neskor uz nie). A ak sa chces stravovat zdravo - biely nahrad celozrnnym - co sa tyka energetickej hodnoty, vyjde to takmer na stejno, ale dlhsie ti trávi celozrnny (takze nie si hned hladna), ma postupne uvolnovanie sacharidov (takze neskor dostavas /ak vobec/ chut na sladke) a pomaha ti pretravit (kvoli celozrnnej zlozke)

jojina11
19. jan 2011

@zuzub pôjde to uvidíš, len sa nevzdávaj, raz sme dolu a raz hore

filipal
19. jan 2011

@yennn meno budes menit??? 😨 😨 myslis nick? a ci ta my spozname? 😅
inac ja som dnes straaasne nervozna. uplne nenormalne!!! 😝 uz som si naordinovala B-ckovy stresseease, snad mi to trosku pomoze....
nefunguje ti nic ine na psychicke pozviechanie? ja luskam slnecnicove alebo tekvicove semienka, ale mam pocit, ze z toho mam vzdy pol kila navyse... ☹ ☹ ☹

yennn
19. jan 2011

@jojina11 myslim ze moze byt aj desiata, ale tym duplom si zváz kolko toho - pretoze energeticka hodnota kazdej z tychto potravin by ta prekvapila, a ked sa to narata ....
Tak schvalne:
* 1 priemerne, nie velke jablko, cca 180 g = 305 KJ
* 1 lyz. mesu (typujem 5 g) = 64 KJ
* 3 PL ovs. vlociek, cca 20 g = 305 KJ
* 2 PL vlazskych orechov, cca 25 g = 706
------------------------------------------------------------------
Spolu 1389 KJ .... a ty uz musis vediet, ci to nie je na desiatu vela - pripadne coho ubrat (orieskov, jasnacka 😀 ) Lenze ked uberies oriesky, tak ti zase bude chybat bielkovina, ci mylim sa?

yennn
19. jan 2011

@filipal uz sa nestava casto, ze takto zlyham.... ale ked uz, tak poriadne. Nastastie ide len o jeden vecer a nie dvojmesacne hody, ako kedysi.

jojina11
19. jan 2011

@yennn no asi hej, to mi dnes prišlo na chuť, voľakedy som si robila také všeliaké ovocno sladké šaláty , ale už dávno som nič také nejedla, tak som si dnes spravila na desiatu, ved uvidím, dnes sa prinútim cvičiť , ked príde syn zo školy a bude s malou, aby som mohla viac ako 10 min 🙂

jojina11
19. jan 2011

idem malá sa zobudila

filipal
19. jan 2011

@yennn hlavne si to nevycitaj, aj tak ta chvalim, ze si sa nam priznala 😅
a ide sa dalej! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

@jojina11 ja si do tych vlociek co pise Yennn davam este pol bieleho jogurtu, zjemni to chut a doda vapnik.

yennn
19. jan 2011

@filipal to priznanie je sucast terapie 😉 preco inac myslis ze by som sa takto verejne pred celym svetom strapnovala? Ked si clovek prizna nahlas kde je chyba -. jedine tak s tym nieco moze urobit. Budem klamat samu seba a tvarit sa ze to nic to bol len maly prehresok? Moja zlata, maly prehresok su dva kusky torty alebo zopar cipsov na navsteve, a nie to co som ja vcera povyvadzala 😎
Opakujem sa, ja viem, ale ja som nikdy nemohla povedat nic take ako ze priberam aj zo vzduchu... ja presne viem preco mam nadvahu. A nastastie (verim ze) aj viem ako sa jej zbavit 🙂

filipal
19. jan 2011

@yennn ja mam taku povahu, ze sa k svojim zlyhaniam tazko priznavam a snazim sa ich vyriesit sama.....o to to mam horsie! 😝
ale teda, dnes sa citim psychicky uplne pod psa! ☹

jojina11
19. jan 2011

@filipal možno to robí počasie, u nás prší už od večera

yennn
19. jan 2011

@filipal @jojina11 no to pocasie urcite minimalne nepridava na nalade. Tu furt mrholi, mrzi ma ze nemozme ist von.... tiez som mala vcera lepsiu naladu kusok (teda az do toho vecera)

jojina11
19. jan 2011

@yennn a ešte stále si nám nepovedala, čo znamená tá zmena mena? alebo ani neprezradíš?my sme si už na toto tvoje zvykli 🙂

yennn
19. jan 2011

@jojina11 no hej, vy ste si zvykli, ale vzdy ked pride niekto novy, tak vecne napise yenn (najhorsi bol prvy tyzden po novom roku, kedy jej takmer vsetky nahlasovali svoju vahu), chudatko je mi jej luto. Vcera som bola v tej teme "strava po prvom roku" a tam to iste - uz ma to zacina stvat. Ona uz dokonca dostala aj moju IP-cku - tak to je vazne ☹
Tak uvidime...

jojina11
19. jan 2011

@yennn no tak asi budeš fakt musieť zmeniť nick, napíšeš adminom,?či ako sa to dá v takomto prípade

yennn
19. jan 2011

@jojina11 som pisala, ale budu musiet byt strasne zlati a mat strasne dobru naladu, pretoze nick sa takmer v ziadnych pripadoch nemeni. Mne sa inac ten moj paci, ale som tie 3n nezvazila - a je mi velmi luto, ze moja pritomnost tejto inej yenn zneprijemnuje zivot tu na koniku... ☹

jojina11
19. jan 2011

@yennn no ak si to napáísala takto, tak hádam budú ochotní a urobia výnimku

nanika
19. jan 2011

@jojina11 never tomu, ja som uz mala asi tri neprijemne strety s adm..., nebudem sa rozpisovat, skoro ma roztrhlo od jedu a to si myslim, ze som celkom slusna a mila osoba :( Takze ak naozaj jennn nevystihne nejaku zazracnu chvilu, nic nezmenia.

nanika
19. jan 2011

@yennn ak uz o zmenu, mohla by si byt Ye3n loooooool